פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: סער זאבי על פברואר 01, 2013, 20:19:38 PM



כותרת: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סער זאבי על פברואר 01, 2013, 20:19:38 PM
אחרי לילה שעבדתי בקור עלה החשק למתכון חורף איכותי.
רכיבים :
בשר בקר מספר 8
עצמות מח של פרה
4 תפוחי אדמה
3 גזרים
1 בצל גדול
שום טרי כמה שיותר
שורש פטרוזיליה
חבילת שעועית לבנה יבשה
חבילת רסק עגבניות
עלי דפנה
פלפל שחור שלם
כמון
פפריקה מתוקה
2 כפות מרק עוף
כורכום
סוכר חצי כפית לשבור את החמיצות של הרסק
מלח

שלבי ההכנה
חותכים את כל המרכיבים לקוביות גדולות שנהנה מהאוכל והטעם.
השעועית תהיה מושרית כיממה במים רותחים.
מחממים סיר לבישול איטי מוסיפים מעט שמן זית לשימון הסיר ומטגנים את הבצל והשום, לאחר מכן מוסיפים את הגזר ומרככים  טיפה אותו בבישול, מוסיפים את העצמות והבשר , בקערה נפרדת מערבבים את התבלינים עם רסק ומים חמים כליטר מים מערבבים טוב ושופכים לסיר.
על אש גבוהה מביאים לרתיחה  ומנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
מסננים את השעועית ומוסיפים לתבשיל ביחד עם תפוחי האדמה אם חסר מים ניתן להוסיף עוד מים רותחים.
מביאים לרתיחה ומעבירים ללילה שלם בתנור בחום של 50 מעלות.
בתאבון
תמונות הסיום  יבואו מחר שיסתיים כל התהליך


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: IZHAK על פברואר 01, 2013, 21:32:39 PM
איזה מבט  מהמטבח 

זה לא שף זה  snn2; במטבח

אני כאוכל גולש  מתמיד מוכן  תמיד לטעום,

נראה  ובטח טעים  חבל   sml_bang;  שאתה לא יכול להעביר את הריח .

אגב אני הייתי מוסיף  יין אדום .

שאפו  גבר  אהבתי את הפוזה . רואים שאתה אוהב את זה  תענוג {מלח הארץ }כבר אמרנו thumbUp;


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סקווידוויד על פברואר 01, 2013, 21:35:42 PM
אני לא אוהב לבזבז ייו אדום על אוכל

סער נראה פגזה.

אני גם מוסיף עגבניות וסלרי קצוץ


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סער זאבי על פברואר 01, 2013, 21:36:33 PM
מת על המטבח
יצא לי פרצוף קשוח קצת אבל ללא כוונה.
הייתי שקוע בחיתוך והופרעתי על ידי צילום sml44;
רעיון טוב יין אדום עוד לא מאוחר להוסיף


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סער זאבי על פברואר 01, 2013, 21:37:42 PM
אני לא אוהב לבזבז ייו אדום על אוכל

סער נראה פגזה.

אני גם מוסיף עגבניות וסלרי קצוץ
מכל מלמדיי השכלתי יתווסף לקראת סוף הבישול תודה אייל


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: IZHAK על פברואר 01, 2013, 21:56:19 PM
אני לא אוהב לבזבז ייו אדום על אוכל

סער נראה פגזה.

אני גם מוסיף עגבניות וסלרי קצוץ


תבין אותו הוא עדיין מחפש מתכון לקלמרי


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סקווידוויד על פברואר 01, 2013, 21:58:21 PM
אני לא אוהב לבזבז ייו אדום על אוכל

סער נראה פגזה.

אני גם מוסיף עגבניות וסלרי קצוץ


תבין אותו הוא עדיין מחפש מתכון לקלמרי

יש לך?

אבל הולך עם יין לבן צונן, לא?


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סער זאבי על פברואר 01, 2013, 22:28:44 PM
קלמארי הולך בעיקר עם לימון ושום יין טוב בכל מצב לשתות לא בבישול
תגיד מתי אתה מכין קלמארי ותקבל מתכון יש לי מלא


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 01, 2013, 22:35:17 PM
באופן אישי אני חושב שבשר בבישול צריך לסגור קודם על ידי טיגון.
זה מוסיף לטעם ובמידה לא מעטה גם לטקסטורה שמבדילה בין מרק בשר לגולש...


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: צור. על פברואר 01, 2013, 22:48:56 PM
באופן אישי אני חושב שבשר בבישול צריך לסגור קודם על ידי טיגון.
זה מוסיף לטעם ובמידה לא מעטה גם לטקסטורה שמבדילה בין מרק בשר לגולש...

המחשבה שלך נכונה  אבל...
הסיבה העיקרית לסגירת בשר על ידי טיגון לפני בישול היא בכדי לשמור על הנוזלים שלו בפנים
דבר אשר גורם לבשר להישאר יותר עסיסי וממעיט את התכווצותו בזמן הבישול


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: צור. על פברואר 01, 2013, 23:00:08 PM
אחינו איזה פוזה דפקת thumbUp;
תמשיך לפנק אותנו במתכונים
עוד כמה ונוכל להוציא לך ספר מתכונים  ;)


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סער זאבי על פברואר 01, 2013, 23:11:49 PM
אתם צודקים פרט ששכחתי לציין הבשר קיבל סגירה לפני הכנסת הנוזלים.


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: צור. על פברואר 01, 2013, 23:25:59 PM
אתם צודקים פרט ששכחתי לציין הבשר קיבל סגירה לפני הכנסת הנוזלים.
כבל עוד טיפ קטן
סגור תחילה את הבשר ללא הירקות
לאחר שהבשר סגור תוציא אותו לקערה
לאחר הוצאת הבשר תכניס לסיר את הירקות לפי סדק הקושי שלהם (בצל,גזר, שורש פטרוזיליה,סלרי)
ברגע שהירקות קיבלו הזהבה תחזיר את הבשר ומיד לאחר מיכן מזוג קצת יין לסיר

מה שעושה התהליך הנ''ל הוא יצירת משקעים של הבשר והירקות בתחתית השיר אשר בזמן מזיגת היין הם נפרדים מהתחתית ומתערבבים עם שאר התבשיל מה שמעניק תוספת מדהימה של טעם


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: IZHAK על פברואר 01, 2013, 23:57:20 PM
אתם צודקים פרט ששכחתי לציין הבשר קיבל סגירה לפני הכנסת הנוזלים.
כבל עוד טיפ קטן
סגור תחילה את הבשר ללא הירקות
לאחר שהבשר סגור תוציא אותו לקערה
לאחר הוצאת הבשר תכניס לסיר את הירקות לפי סדק הקושי שלהם (בצל,גזר, שורש פטרוזיליה,סלרי)
ברגע שהירקות קיבלו הזהבה תחזיר את הבשר ומיד לאחר מיכן שפח קצת יין לסיר

מה שעושה התהליך הנ''ל הוא יצירת משקעים של הבשר והירקות בתחתית השיר אשר בזמן מזיגת היין הם נפרדים מהתחתית ומתערבבים עם שאר התבשיל מה שמעניק תוספת מדהימה של טעם


אהבתי   shake2;


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 02, 2013, 09:26:12 AM
באופן אישי אני חושב שבשר בבישול צריך לסגור קודם על ידי טיגון.
זה מוסיף לטעם ובמידה לא מעטה גם לטקסטורה שמבדילה בין מרק בשר לגולש...

המחשבה שלך נכונה  אבל...
הסיבה העיקרית לסגירת בשר על ידי טיגון לפני בישול היא בכדי לשמור על הנוזלים שלו בפנים
דבר אשר גורם לבשר להישאר יותר עסיסי וממעיט את התכווצותו בזמן הבישול

הסיבה שציינת נכונה בהחלט אבל במקרה הזה היא לא רלוונטית בעליל.
בבישול בנוזל עמוק, סגירה או לא סגירה, הנוזלים נכנסים ויוצאים מהבשר.

אתם צודקים פרט ששכחתי לציין הבשר קיבל סגירה לפני הכנסת הנוזלים.
כבל עוד טיפ קטן
סגור תחילה את הבשר ללא הירקות
לאחר שהבשר סגור תוציא אותו לקערה
לאחר הוצאת הבשר תכניס לסיר את הירקות לפי סדק הקושי שלהם (בצל,גזר, שורש פטרוזיליה,סלרי)
ברגע שהירקות קיבלו הזהבה תחזיר את הבשר ומיד לאחר מיכן שפח קצת יין לסיר

מה שעושה התהליך הנ''ל הוא יצירת משקעים של הבשר והירקות בתחתית השיר אשר בזמן מזיגת היין הם נפרדים מהתחתית ומתערבבים עם שאר התבשיל מה שמעניק תוספת מדהימה של טעם

כאן זה כבר יותר רלוונטי כי ככה אתה מכין רוסטביף למשל שאז הגוש מתהפך בסיר אבל הנוזל לא יותר גבוה מרבע הצלי ...
(מבחינת קושי הירקות, למיטב זכרוני גזר בא לפני בצל  ;))


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סקווידוויד על פברואר 02, 2013, 09:31:54 AM
הקיבוצניקים של היום....

עשה לכם טוב סגירת חדר האוכל.



כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סער זאבי על פברואר 02, 2013, 15:28:02 PM
כמה רעש עשיתם יאללה תוסיפו מתכונים לפורום


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: צור. על פברואר 02, 2013, 16:42:33 PM
כמה רעש עשיתם יאללה תוסיפו מתכונים לפורום
לא יפה גרגרן
נותנים לך טיפים וכך אתה מגיב sml98;


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: אשר קרן asherk9 על פברואר 02, 2013, 17:25:03 PM
מה דעתכם על מפגש צפוני עם פויקה ???

חכות במים, מדורה עם פויקה ובילי עם הקפה (יצחק)


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על פברואר 02, 2013, 17:48:50 PM
מה דעתכם על מפגש צפוני עם פויקה ???

חכות במים, מדורה עם פויקה ובילי עם הקפה (יצחק)

סער אתה מתחיל לקלקל את כולם ...כולל אותי  ;)


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: IZHAK על פברואר 02, 2013, 17:53:45 PM
מה דעתכם על מפגש צפוני עם פויקה ???

חכות במים, מדורה עם פויקה ובילי עם הקפה (יצחק)

הנה מי שמדבר .  פויקה . רעיון מעולה אני בעד .

ולא רק קפה אלה גם  שוטף את הפויקה לאחר מעשה .


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: IZHAK על פברואר 02, 2013, 17:54:42 PM
מה דעתכם על מפגש צפוני עם פויקה ???

חכות במים, מדורה עם פויקה ובילי עם הקפה (יצחק)

הנה מי שמדבר .  פויקה . רעיון מעולה אני בעד .

ולא רק קפה אלה גם  שוטף את הפויקה לאחר מעשה .


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: סער זאבי על פברואר 02, 2013, 17:56:24 PM
אל תאיימו תבצעו תגידו מתי ונבוא


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 02, 2013, 18:26:46 PM
הקיבוצניקים של היום....

עשה לכם טוב סגירת חדר האוכל.




עם אמא אקונומית ואחראית מטבח במשך 30 שנה, אתה אוסף כמה דברים בדרך חוץ מקילוגרמים עודפים... sml98;


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: צור. על פברואר 02, 2013, 18:50:01 PM
הקיבוצניקים של היום....

עשה לכם טוב סגירת חדר האוכל.




עם אמא אקונומית ואחראית מטבח במשך 30 שנה, אתה אוסף כמה דברים בדרך חוץ מקילוגרמים עודפים... sml98;
שנה לימודי טבחות בתדמור ולגדול עם אבא שף נותנים כמה טיפים בבישול
וכמה צמיגים מיותרים בבטן


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: צור. על פברואר 02, 2013, 18:53:29 PM
מה דעתכם על מפגש צפוני עם פויקה ???

חכות במים, מדורה עם פויקה ובילי עם הקפה (יצחק)
רעיון פצצה
קדימה תתחיל לגלגל את העניין
מניסיון אירועים כאלו מתקבלים בברכה אצל החברים thumbUp;


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: Caza על פברואר 02, 2013, 19:08:57 PM
מה דעתכם על מפגש צפוני עם פויקה ???

חכות במים, מדורה עם פויקה ובילי עם הקפה (יצחק)
רעיון פצצה
קדימה תתחיל לגלגל את העניין
מניסיון אירועים כאלו מתקבלים בברכה אצל החברים thumbUp;

יאאלה יאאלה יאאלה קדימה לארגן משהו,יש לי חופש של חודשיים לפני הפסיכומטרי thumbUp;


כותרת: בעניין: גולאש ביתי כשר לשם שינוי התווספו תמונות
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 02, 2013, 19:33:05 PM
הקיבוצניקים של היום....

עשה לכם טוב סגירת חדר האוכל.




עם אמא אקונומית ואחראית מטבח במשך 30 שנה, אתה אוסף כמה דברים בדרך חוץ מקילוגרמים עודפים... sml98;
שנה לימודי טבחות בתדמור ולגדול עם אבא שף נותנים כמה טיפים בבישול
וכמה צמיגים מיותרים בבטן

אתה קיבוצניק מזויף אתה  tongu9;