כותרת: דרוש מתכון למרק סמיך תגובה על ידי: עדי על דצמבר 10, 2012, 22:18:03 PM מחפש מתכון טוב למרק סמיך: עגבניות, בטטות מה שיש לכם להמליץ.
בעצם גם מתכון למרק בצל מתאים לי. כותרת: בעניין: דרוש מתכון למרק סמיך תגובה על ידי: רמי פרידמן על דצמבר 10, 2012, 22:20:39 PM מה סמיך-תוסיף קמח, רק תזהר עם הסטיקלייט 049s;
כותרת: בעניין: דרוש מתכון למרק סמיך תגובה על ידי: צור. על דצמבר 10, 2012, 23:05:08 PM מרק כתום
מצרכים 3 גזרים 6 קוביות דלעת 5*5 2 בטטות בינוניות 2 בצלים בינוניים 2 תפו''א בינוניים 2 גבעולי סלרי תבלינים מלח לפי הטעם 2 כפות אבקת מרק בצל פלפל שחור לפי הטעם אגוז מוסקט כמה גרגרים (תבלין חזק צריך להיזהר) אופן ההכנה מקלפים את הירקות ושוטפים היטב חותכים את הירקות לקוביות גדולות מכניסים לסיר בגודל 5 ליטר ומוסיפים מים עד לגובה הידיות מוסיפים את אבקת מרק הבצל סוגרים עם מכסה ומבשלים עד לריכוך הירקות לאחר שהירקות התרככו מוסיפים את שאר התבלינים מביאים לרתיחה על אש קטנה למשך 10 דקות וטועמים במידה וצריך מוסיפים מהתבלינים ברגע שקיבלנו את הטעם הרצוי מרסקים את הירקות בעזרת סטיק בלנדר ולמי שאין בבלנדר רגיל במידה והמרק סמיך מידי מדללים עם מים עד לסמיכות הרצויה ניתן להעשיר את המרק בעזרת שמנת מתוקה את התהליך מבצעים על ידי השוואת טמפרטורות מכניסים את השמנת לקערה ומוסיפים מין המרק הרותח לאט תוך כדי בחישה כך שהשמנת מתחממת לאט לאט ברגע שהשמנת חמה מוסיפים אותה למרק תוך כדי ערבוב עד שהיא מתאחדת עם המרק בתאבון באדיבות אטבחית האישית שלי כותרת: בעניין: דרוש מתכון למרק סמיך תגובה על ידי: עדי על דצמבר 10, 2012, 23:22:52 PM sml8;
מכין את רשימת הקניות thumbUp; תודה צור, ותודה לה בשמי shake2; כותרת: בעניין: דרוש מתכון למרק סמיך תגובה על ידי: צור. על דצמבר 10, 2012, 23:35:02 PM sml8; תן תזכורת מחר אחר הצהרים ונשתדל להעלות מתכון נוסףמכין את רשימת הקניות thumbUp; תודה צור, ותודה לה בשמי shake2; בהצלחה ובתאבון כותרת: בעניין: דרוש מתכון למרק סמיך תגובה על ידי: dani77 על דצמבר 11, 2012, 08:42:30 AM יאללה רק בשבילך קח אחד קל במיוחד
חשו: מרק שום וסולת (עאלק מרוקאי ...) המרכיבים: 2 ליטר מים 7 שיני שום כוס סולת כוס כוסברה קצוצה 5 כפות שמן אבקת מרק עוף - (לטעמי אפשר לוותר אם יש ציר בבית או בכלל ) מלח אופן ההכנה: 1. יוצקים את המים לסיר. כותשים את השום פנימה ומוסיפים כף מרק עוף (בינתיים לא ממליחים). 2. מוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה. 3. מוסיפים את הכוסברה וטועמים. אם חסר מלח מוסיפים מעט. 4. מוסיפים את הסולת בהדרגה ובעדינות, תוך כדי ערבוב. חשוב לערבב ללא הפסקה, כדי שלא ייווצרו גושים. 5. כשמסיימים עם הסולת מבשלים עוד 3 דקות, עדיין תוך כדי ערבוב. מגישים חם חם חם. בפעם הבאה שים כזה בתרמוס גדול , מרקיות וכפות (אפשר גם חד"פ ולפח) ותתפנק בים lgt: חוויה כיפית להרביץ מרק רותח מול ים של חורף |