פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: gaichuk על ספטמבר 29, 2012, 15:28:47 PM



כותרת: חריימה מעולה
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 29, 2012, 15:28:47 PM
באופן אישי אני אוהב את החריימה הזה עם קרפיון ולא עם דגי ים אבל כול אחד לפי טעמו האישי  thumbUp;

מצרכים:
1/3 כוס שמן
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (מי שאוהב חריף מאד-להוסיף כמה צ´ילי)
מלח לפי הטעם
1 לימון שלם סחוט
3 כפות כמון טחון
4-5 שיני שום גדולות פרוסות
5-6 חתיכות דג (המתכון לקילו דג! להכפיל בהתאם...)
2 רסק עגבניות קטן (22%) (כ-100 גרם סה"כ)

אופן ההכנה:
את הפפריקה לערבב טוב עם השמן ולהניח בצד.
לחמם קצת שמן בסיר,להוסיף שום וכמון - להקפיד לא לשרוף!
להוסיף את הרסק עגבניות,מלח ואת המיץ לימון ולערבב היטב.
מוסיפים את השמן עם הפפריקה ומערבבים היטב.
במקרה והדג יצא מההקפאה,לא להוסיף מים.
אם הדג טרי,להוסיף כ-1/4-1/3 כוס מים.
להביא לרתיחה על אש גבוהה ל-5 דקות,ואז להעביר לאש נמוכה
לכ-3/4-1/2 שעה.
בחימום חוזר של השאריות הרוטב נהיה סמיך יותר וגם יותר עשיר בטעם ומקבל מרקם וטעם שונים מעט...

מומלץ להכין ביום שישי כשיש חלות,השילוב "קטלני"!!!

בתיאבון!


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: צור. על ספטמבר 29, 2012, 15:33:55 PM
נשמע טעיםםםםםםםםםםם
השילוב עם החלה הטריה אכן אחד הטובים שיש

שאלה קטנה
יכול להיות שבכמון התכוונת לכפיות ולא כפות נראה לי המון 169s;


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 29, 2012, 15:50:08 PM
נשמע טעיםםםםםםםםםםם
השילוב עם החלה הטריה אכן אחד הטובים שיש

שאלה קטנה
יכול להיות שבכמון התכוונת לכפיות ולא כפות נראה לי המון 169s;

כפות חביבי, כפות  thumbUp;


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: IZHAK על ספטמבר 29, 2012, 16:54:53 PM
יאמי אין ספק שזה מנצח

טוב במיוחד לימי חמישי בלילה

אצלנו במפרץ ליל חמישי אפשר לקנות חלות במאפיה היישר מהתנור

יאללה נכנס לכוננות חמישי   תודה גאי


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: שני יצחקי על ספטמבר 29, 2012, 20:34:30 PM
עשית אותי רעב
 blow;


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: momi על ספטמבר 29, 2012, 21:48:08 PM
קרפיון אחלה דג.
אני אוהב אותו מטוגן


Sent from my iPhone using Tapatalk


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 29, 2012, 21:58:51 PM
קרפיון אחלה דג.
אני אוהב אותו מטוגן


Sent from my iPhone using Tapatalk

קרפיון מטוגן זה תחביב משותף שיש לי עם אמא שלי.
קרפיון קטן של קילו-קילו וחצי חתוך לרצועות ומטוגן במחבת,בלי קמח ובלי ביצה,בלי מלח ובלי כלום. כמו שהוא עם חלה ומים קרים... shy2;
חתיכות של 3-4 קילו, הולכות לסיר בגושים גדולים עם הרבה רוטב...  thumbUp;


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: rafi על ספטמבר 30, 2012, 01:45:14 AM
לפי מה שידוע לי עד היום-
קרפיון זה דג שתופסים ומשחררים... :)

מצד שני המתכון נראה מטריף...

גיאצוק,
מה הסיכוי שהמתכון יעבוד על לוקוס או דוראדו?!


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: momi על ספטמבר 30, 2012, 06:32:58 AM
לפי מה שידוע לי עד היום-
קרפיון זה דג שתופסים ומשחררים... :)

מצד שני המתכון נראה מטריף...

גיאצוק,
מה הסיכוי שהמתכון יעבוד על לוקוס או דוראדו?!
נכון רפי משחררים, השאלה לאן sml98;


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 30, 2012, 08:52:27 AM
לפי מה שידוע לי עד היום-
קרפיון זה דג שתופסים ומשחררים... :)

מצד שני המתכון נראה מטריף...

גיאצוק,
מה הסיכוי שהמתכון יעבוד על לוקוס או דוראדו?!

רוב הקרפיונים שתפסתי בעת החדשה חזרו לשחות ולא סיימו את חייהם בסיר אבל מדי פעם אני נהנה מחריימה מטובל עם חתיכות דג  thumbUp;

לוקוס אני לא יודע אבל דורדו יצא לא רע  sml45;


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: dani77 על דצמבר 11, 2012, 09:06:29 AM
לפי מה שידוע לי עד היום-
קרפיון זה דג שתופסים ומשחררים... :)

מצד שני המתכון נראה מטריף...

גיאצוק,
מה הסיכוי שהמתכון יעבוד על לוקוס או דוראדו?!

אישית חושב שהשיטה הנכונה היא הכנת כל הרוטב בצד ואז לשים את הנתחים לעוד כמה דקות .
מתכון מנצח לדג חריף :

רצועות של גמבה (1-2 תלוי כגודל הסיר)
1/2 צרור כוסברה - 1/2 לבישול וחצי לקצוץ בסוף .
4-5 שיני שום .
2-3 כפות גדושות פפריקה בשמן מעט חריפה .
מלח
חומוס מבושל (לא חייב)


אופן ההכנה -
מטגנים כמה שניות את הפפריקה בשמן (לכסות את התחתית בנדיבות) להוסיף את רצועות הגמבה השום ואת הכוסברה ,להנמיך את האש, לבשל בשמן לכמה 2-3 דקות ואז להוסיף מלח ו -2 כוסות מים .
להביא לרתיחה ולהנמיך לעוד 10-15 דקות .להוסיף חומוס מבושל אם רוצים.
לאחר שהכל מוכן לשים את נתחי הדג לעוד כמה דקות כמפורט למטה . בסוף לקצוץ את הכוברה מלמעלה , ניתן לסחוט 2\1 לימון .
למי שרוצה מסלול חריף לשים ברוטב פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות .
לוקוס או דג שמן(דניס\לברק\מושט) צריך כמה דקות יותר מדגים מהירים יעני 15-20 דקות ולא יותר .
דוראדו\טרחון ואנטיאס - אחרי כל הכנת הרוטב (ממש מוכן) לשים את הדג ל 10 דקות בלבד בבישול ולכבות את האש . הדג מתבשל ברוטב ללא צורך בבישול ארוך .


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: צור. על דצמבר 11, 2012, 09:14:01 AM
לפי מה שידוע לי עד היום-
קרפיון זה דג שתופסים ומשחררים... :)

מצד שני המתכון נראה מטריף...

גיאצוק,
מה הסיכוי שהמתכון יעבוד על לוקוס או דוראדו?!

אישית חושב שהשיטה הנכונה היא הכנת כל הרוטב בצד ואז לשים את הנתחים לעוד כמה דקות .
מתכון מנצח לדג חריף :

רצועות של גמבה (1-2 תלוי כגודל הסיר)
1/2 צרור כוסברה - 1/2 לבישול וחצי לקצוץ בסוף .
4-5 שיני שום .
2-3 כפות גדושות פפריקה בשמן מעט חריפה .
מלח
חומוס מבושל (לא חייב)


אופן ההכנה -
מטגנים כמה שניות את הפפריקה בשמן (לכסות את התחתית בנדיבות) להוסיף את רצועות הגמבה השום ואת הכוסברה ,להנמיך את האש, לבשל בשמן לכמה 2-3 דקות ואז להוסיף מלח ו -2 כוסות מים .
להביא לרתיחה ולהנמיך לעוד 10-15 דקות .להוסיף חומוס מבושל אם רוצים.
לאחר שהכל מוכן לשים את נתחי הדג לעוד כמה דקות כמפורט למטה . בסוף לקצוץ את הכוברה מלמעלה , ניתן לסחוט 2\1 לימון .
למי שרוצה מסלול חריף לשים ברוטב פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות .
לוקוס או דג שמן(דניס\לברק\מושט) צריך כמה דקות יותר מדגים מהירים יעני 15-20 דקות ולא יותר .
דוראדו\טרחון ואנטיאס - אחרי כל הכנת הרוטב (ממש מוכן) לשים את הדג ל 10 דקות בלבד בבישול ולכבות את האש . הדג מתבשל ברוטב ללא צורך בבישול ארוך .
כנס לפינת המתכונים יש שם מתכון בשם "דג חריף של אישה מתוקה"
דומה למתכוון שלך שווה לנסות
בהצלחה


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: IZHAK על דצמבר 12, 2012, 19:03:43 PM
תאר לעצמך.

חורף חוף ים החוטים מתוחים . ואנחנו קפואים

קור אימים אפילו הישבן מלא חיטוטים.

ואז.................המכסה נפתח {אמרנו ים נכון מים מלוחים}

ושוב המכסה נפתח  והחריימה עם דג קרפיון מריח למרחקים

ושקית הנייר נפתחת והחלה מריחה למרחק . ואז

בוצעים את החלה ביד מורחים שוונק על הסיר ולבלוע איך שבלעת

החריף והקרפיות מחליקים בעדנה עד למטה

                                  והחום מתפשט לו  ברחבי הבטן ולאחר מכן ????????????

                ושתחשבבו על זה


כותרת: בעניין: חריימה מעולה
תגובה על ידי: צור. על דצמבר 12, 2012, 19:21:37 PM
תאר לעצמך.

חורף חוף ים החוטים מתוחים . ואנחנו קפואים

קור אימים אפילו הישבן מלא חיטוטים.

ואז.................המכסה נפתח {אמרנו ים נכון מים מלוחים}

ושוב המכסה נפתח  והחריימה עם דג קרפיון מריח למרחקים

ושקית הנייר נפתחת והחלה מריחה למרחק . ואז

בוצעים את החלה ביד מורחים שוונק על הסיר ולבלוע איך שבלעת

החריף והקרפיות מחליקים בעדנה עד למטה

                                  והחום מתפשט לו  ברחבי הבטן ולאחר מכן ????????????

                ושתחשבבו על זה
יצחק עם אתה כל כך מתמוגג על דג חריף  אז קבל את זה
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=2992.0