פורום הדיג הספורטיבי בישראל

דוחות דיג => יומן דו"חות הדיג => נושא נשלח על ידי: nadav על ספטמבר 28, 2012, 09:43:39 AM



כותרת: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: nadav על ספטמבר 28, 2012, 09:43:39 AM
שלום לכולם

כול השבוע מחפש יום ללכת לים ופשוט לא מוצא. ילדים, גנים, יום כיפור, מחויבוית וכ"ו
יום חמישי בבוקר רואה שמתפנות לי כמה שעות אחר הצהריים לשקיעה, מקבל פס מהאישה.
מכין ציוד, נזכר שפעם הקודמת באתי עם ציוד קל מדיי, מחליט לשנות קצת, לוקח את חכת המדיום שלי 7-28, שם על הרולר 2500 חוט 20 ליברות במקום ה10 ליברות שהיה קודם ונוסע לים.

מגיע לים, ב16:15 מקבל את פני ים של 50-70 סנטימטר ורוח מערבית צפונית חזקה. מחליט ללכת לנקודה שהניבה גומברים בעבר. ההליכה לנקודה עוברת דרך ריפים נמוכים שנראים נהדרים לחיפוש לברקים.
אומר לעצמי נגיע לנקודה בחמש נעשה סריקה אוליי יצא איזה לברק על הדרך.

מתחיל לסרוק את הריפים עם סיליקון  grub 4 אינץ בצבע פנינה, באחת הזריקות מקבל משיכה חזקה, מתחיל למשוך, יש עצירה ואני מרגיש שאני מסובב את הרולר במקום מבין שלברק זה לא... כנראה זה או לוקוס או לוקוס.
מרים את המקל כלפי מעלה בשביל  למונע תנועת חפירה נוספת ומתחיל להביא אותו מעביר אותו בין הסלעים שהיה כמה שיותר קרוב לפני המים אחרי 20 שניות נגלה לעיני  לוקוס יפה (לא הוצאתי כזה אף פעם באזור כול כך רדוד מטר עומק אוליי) .
עושה לו בוק ושם בתיק.

ממשיך לנקודת הגומברים  זורק את כול הארסנל אך ללא הועיל,  חוץ מקפיצות של כמה גומברים קטנים במרחק גדול לא נראת פעילות בגיזרה.

אחרי שעה ורבע של עבודה החושך כבר יורד ומחליט להתקפל.

חכה : major craft Air rock 7-28
רולר : stradic CI4 2500
חוט : 20 ליברה

דג : לוקוס משקל 970 גרם.

שהיה לכולם שבת שלום
נדב

חריימה מתכון:


•   6 נתחים יפים של דג לוקוס
•   2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל ½ ס"מ
•   1 בצל חתוך לקוביות בגודל ½ ס"מ
•   מיץ מלימון אחד
•   5 שיני שום פרוסות
•   3 כפות רסק עגבניות
•   ½ 1 כפיות כמון
•   ½ 1 קימל טחון
•   1 כף שטוחה פפריקה חריפה
•   1 כף עריסה או כל תערובת פלפלים חריפים אחרת (פלפל ג'ומה, סחוג)
•   ½ כוס מים רותחים
•   כוסברה קצוצה להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים כמון, קימל ופפריקה. מטגנים מעט תוך בחישה מתמדת, עד שהתבלינים משחררים ריח.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים  עד שהוא מתחיל להיות שקוף.
4. מוסיפים את הפלפלים האדומים ומטגנים עד השחמה.
5. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
6. מוסיפים את רסק העגבניות והעריסה ומטגנים 2 דקות נוספות.
7. מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה.
8. מכניסים את פרוסות הדג בשכבה אחת. אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי הדגים.
9. מוסיפים מיץ מלימון אחד.
10. מטלטלים את הסיר מצד לצד, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-12 דקות.
11. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים עם לחם אחיד.

נלקח מ
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-2dbb7d57944ac11006.htm

שהיה שבת שלום


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: yarin44555 על ספטמבר 28, 2012, 09:46:20 AM
יופי של לוקוס כל הכבוד

תגיד באיזה שיטת עבודה עבדת אם הסיליקון?


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על ספטמבר 28, 2012, 09:51:57 AM
כמעט קילו  thumbUp; יפה מאד מהחוף ובג'רג'ור בכלל

פעם אי שם ובוא ונגיד כמעט בכל הגזרות הסתובבו להם ה 7-8 ++ ..היה מאד מאתגר להוציא אותם

יפה מאד נדב ..אחלה ארוחה לשבת  t39

בהצלחה באות


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: nadav על ספטמבר 28, 2012, 10:10:59 AM
יופי של לוקוס כל הכבוד

תגיד באיזה שיטת עבודה עבדת אם הסיליקון?

עבודה כמו ללברקים עבודה יחסית איטית עם הקפצות קטנות כול כמה סיבובים


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: yarin44555 על ספטמבר 28, 2012, 12:07:02 PM
יופי של לוקוס כל הכבוד

תגיד באיזה שיטת עבודה עבדת אם הסיליקון?

עבודה כמו ללברקים עבודה יחסית איטית עם הקפצות קטנות כול כמה סיבובים


תודה אחי !


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: ינון לשם על ספטמבר 28, 2012, 13:36:20 PM
סחטיין נדב יופי של דאור .

ללא ספק מקצוען בדיג  thumbUp;


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: shragam על ספטמבר 28, 2012, 14:27:54 PM
סחטיין נדב על הלוקוס המכובד לחריימה של שבת :)
בתאבון


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: שי בגדדי על ספטמבר 28, 2012, 15:30:21 PM
 bravo2; bravo2; bravo2;

כל הכבוד דוח יפה ודג מדהים

זה לא הדוח הראשון שאני רואה שיוצא על הGRUB לוקוס  כניראה שיש הבנה בין השניים



כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: shay 38 על ספטמבר 28, 2012, 15:32:48 PM
איזה תענוג של דוח  icon_pray; icon_pray; icon_pray;

אחלה ארוחה לשבת סידרת לעצמך sml45;

בהצלחה בבאות  t39 t39 t39


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: Eli1 על ספטמבר 28, 2012, 17:19:54 PM
יופי של דוח נדב.

אחרי תקופה שלא יצא לך להיות בים קיבלת מתנה יפה מהים.

תודה על השיתוף.  t39


כותרת: בעניין: דג לשבת
תגובה על ידי: Gal Levy על ספטמבר 28, 2012, 17:48:56 PM
מצויין אחלה של לוקוס  thumbUp;

אהבתי את המשפט הזה "כנראה זה או לוקוס או לוקוס."

הזכיר לי את ידידה שלי  tongu9; tongu9;

בקיצור שיהיה לך אחלה ארוחת ערב ושהלוקוס הזה יביא את סבא שלו  thumbUp;


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: adamfished על ספטמבר 28, 2012, 19:09:06 PM
מעולה!

אחלה דג ואחלה מתכון. איך אתה מונע מהסיליקון להיתפס בסלעים? בכל הפעמים שעבדתי עם סיליקון כזה הוא הלך בסלע אחרי כמה זריקות. אתה מקפיד על מקל למעלה ולא נותן לו לרדת, או שיש שיטה אחרת?


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: nadav על ספטמבר 29, 2012, 08:01:47 AM
מעולה!

אחלה דג ואחלה מתכון. איך אתה מונע מהסיליקון להיתפס בסלעים? בכל הפעמים שעבדתי עם סיליקון כזה הוא הלך בסלע אחרי כמה זריקות. אתה מקפיד על מקל למעלה ולא נותן לו לרדת, או שיש שיטה אחרת?

אני עשיתי 2 דברים בשביל  שפחות יתפס בסלעים אחד אני מנסה לעבוד עם החכה מתי שהקצה כלפי מעלה  כך שהסיליקון לא ישקע יותר מידי והחלפתי מחוט 10 ליברה לחוט 20 ליברה כי אם כבר נתפס שהיה יכולת לנסות למשוך אותו. עוד משהוא שאני מנסה להרגיש מתי הוא נתקע בסלעים וישר להפסיק למשוך כדי לא לנעול אותו .



כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: יהושוע{שוקי}פרג על ספטמבר 29, 2012, 11:50:10 AM
דו"ח יפה ולעניין כל הכבוד !
אהבתי את המתכון והתמונות נהייתי רעב  kaffeetrinker_2;
דרך אגב את הלחם האחיד מומלץ להחליף בחלה טרייה shy2;

 ht: cl: ht: cl: ht:


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: דייגים רמלה על ספטמבר 29, 2012, 12:30:40 PM
כל הכבוד אחלה לוקוס ומצויין לארוחה טרי טרי ישר מהים
אגב זה לא לוקוס דאור זה לוקוס אירדי sml45;
בהצלחה בבאות t39


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 29, 2012, 13:08:11 PM
יופי של לוקוס  thumbUp;

המתכון שהבאת מתאים לטריפולטאים שבאופן אישי אני לא אוהב...
לא את הטריפוליטאים, את המתכון... sml98;
הקימל (קארווייה) הורס לדעתי את הטעם של הדג ובמקומו הייתי מכניס כמות כפולה של כמון .
גם כוסברה לא עושה טוב לטעם וזה לא בגלל הגנים העירקיים שלי... sml44;

וכמו שכתב לך שוקי, את הלחם תחליף בחלה  thumbUp; thumbUp; thumbUp;

בפעם הבאה, נסה את החריימה הזה ותן דעה  112s;
מצרכים:
1/3 כוס שמן
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (מי שאוהב חריף מאד-להוסיף כמה צ´ילי)
מלח לפי הטעם
1 לימון שלם סחוט
3 כפות כמון טחון
4-5 שיני שום גדולות פרוסות
5-6 חתיכות דג (המתכון לקילו דג! להכפיל בהתאם...)
2 רסק עגבניות קטן (22%) (כ-100 גרם סה"כ)

אופן ההכנה:
את הפפריקה לערבב טוב עם השמן ולהניח בצד.
לחמם קצת שמן בסיר,להוסיף שום וכמון - להקפיד לא לשרוף!
להוסיף את הרסק עגבניות,מלח ואת המיץ לימון ולערבב היטב.
מוסיפים את השמן עם הפפריקה ומערבבים היטב.
במקרה והדג יצא מההקפאה,לא להוסיף מים.
אם הדג טרי,להוסיף כ-1/4-1/3 כוס מים.
להביא לרתיחה על אש גבוהה ל-5 דקות,ואז להעביר לאש נמוכה
לכ-1/2 שעה.

מומלץ להכין ביום שישי כשיש חלות,השילוב "קטלני"!!!

בתיאבון!


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על ספטמבר 29, 2012, 13:19:40 PM
נדב וגיא ..יופי של מתכונים  thumbUp;

הייתי מציע  להעביר לכאן

http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&board=23.0


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: nadav על ספטמבר 29, 2012, 16:14:23 PM
יופי של לוקוס  thumbUp;

המתכון שהבאת מתאים לטריפולטאים שבאופן אישי אני לא אוהב...
לא את הטריפוליטאים, את המתכון... sml98;
הקימל (קארווייה) הורס לדעתי את הטעם של הדג ובמקומו הייתי מכניס כמות כפולה של כמון .
גם כוסברה לא עושה טוב לטעם וזה לא בגלל הגנים העירקיים שלי... sml44;

וכמו שכתב לך שוקי, את הלחם תחליף בחלה  thumbUp; thumbUp; thumbUp;

בפעם הבאה, נסה את החריימה הזה ותן דעה  112s;
מצרכים:
1/3 כוס שמן
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (מי שאוהב חריף מאד-להוסיף כמה צ´ילי)
מלח לפי הטעם
1 לימון שלם סחוט
3 כפות כמון טחון
4-5 שיני שום גדולות פרוסות
5-6 חתיכות דג (המתכון לקילו דג! להכפיל בהתאם...)
2 רסק עגבניות קטן (22%) (כ-100 גרם סה"כ)

אופן ההכנה:
את הפפריקה לערבב טוב עם השמן ולהניח בצד.
לחמם קצת שמן בסיר,להוסיף שום וכמון - להקפיד לא לשרוף!
להוסיף את הרסק עגבניות,מלח ואת המיץ לימון ולערבב היטב.
מוסיפים את השמן עם הפפריקה ומערבבים היטב.
במקרה והדג יצא מההקפאה,לא להוסיף מים.
אם הדג טרי,להוסיף כ-1/4-1/3 כוס מים.
להביא לרתיחה על אש גבוהה ל-5 דקות,ואז להעביר לאש נמוכה
לכ-1/2 שעה.

מומלץ להכין ביום שישי כשיש חלות,השילוב "קטלני"!!!

בתיאבון!

תודה , אני ינסה בפעם הבאה


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: rafi על ספטמבר 29, 2012, 20:02:28 PM
תמיד אמרתי,
מה שמיוחד ויפה בתחביב הזה- שלעולם אינך יודע איזו הפתעה מכין לך הים....
ציפית ללברק ולגומברים - קיבלת לוקוס (לשמחתך אני מניח) t39

היה יפה הניחוש שלך: "לוקוס או לוקוס" -
מה שמסגיר את העובדה שהוא בהחלט לא הראשון שלך...

דו"ח עם פירוט מקצועי כמו שצריך,
תפיסה יפה- לא פשוט למנוע ממנו להכנס לסלע עם ציוד "קל",
ושאפו על ההשקעה בהגשת המתכון  thumbUp;


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: UZIK על ספטמבר 29, 2012, 20:06:23 PM
אני גם בעד החלה
אפילו מתוקה
אחלה הפתעה בזירזור
עוזי


כותרת: בעניין: דג לשבת - נוספו תמונות ומתכון
תגובה על ידי: argi על ספטמבר 30, 2012, 00:41:51 AM
דוח דייד מאוד מקצועי

לוקוס בזירזור כבר לא תופסים הרבה כיום

כבוד icon_pray;