כותרת: בונזו לקרפיונים תגובה על ידי: Oded על ספטמבר 26, 2012, 22:32:00 PM שלום לכולם,
מקווה שהיה צום קל. קניתי איזשהוא פתיון לקרפיונים ורציתי לשאול אם מישהו מכיר אותו או עבד איתו. האוכל נראה ממש כמו בונזו יחסית די גדול בצבע אדמדם כמו קבנוס, אילו הפרטים שאני רואה על השקית (שקופה): Sensas Farines Rouge Fraise 14MM Pellet club תות. פשוט אחרי שקניתי אותו הגעתי הביתה וניסיתי לשים אותו על קרס מיוחדת שהמוכר גם אמר לי שהיא מיוחדת לאוכל הזה. הבונזו הזה כל כך קשה שבקושי הצלחתי לנעוץ אותו בקרס ובטח שלא להשחיל את כולו. חשבתי אולי שצריך להרטיב את האוכל לפני הנעיצה אבל לאחר ההרטבה הוא פשוט נשבר שאני נועץ אותו. משהו מוזר, מחר אני מתכוון ללכת לחנות ולשאול אבל אשמח לקבל חות דעת ממכם. תודה. כותרת: בעניין: בונזו לקרפיונים תגובה על ידי: MaKoreAhi על ספטמבר 26, 2012, 22:36:21 PM תמונה יכולה לעזור.
בכל מקרה, אני מאמין שמדובר בבויליס (Boilies). לא משחילים אותו על הקרס, אלא משתמשים בשיטת Hair Rig. ממליץ לך לקרוא את המדריך הבא: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=1911.0 דוגמה: (http://www.videosdepesca.es/wp-content/uploads/2010/01/boilie.jpg) גמר חתימה טובה! כותרת: בעניין: בונזו לקרפיונים תגובה על ידי: Oded על ספטמבר 26, 2012, 22:43:39 PM כן, כן בדיוק איך שפרסמתי ראיתי את המאמר הזה, זה בדיוק זה.
תודה לך וגם לגיא :) אז אני חייב לקנות את הסיכה המיוחדת בשביל זה. כותרת: בעניין: בונזו לקרפיונים תגובה על ידי: עדי על ספטמבר 27, 2012, 00:26:21 AM כדי להפיק את המיטב מהפתיון
תצטרך גם מחט וגם את הריג המתאים כותרת: בעניין: בונזו לקרפיונים תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 27, 2012, 08:39:54 AM מה שקנית אלו לא בוייליס אלא פלטס (PELLETS).
ניתן לחבר אותם בצורה דומה כמו בוייליס במידה ויש בהם חור (נדרש סטופר מיוחד) או עם גומיה (ייעודית שניתן לקנות,ראיתי רק בפינג האוס בעכו שנסגר כבר...). אפשרות נוספת לשימוש בהם זה בתוך שקיות PVA שמתפרקות במים בתור פידור. חלק מהדגמים מתנפחים ומתפרקים וחלק נשארים בצורת המקורית רק מתרככים. אישית אני לא מתלהב משימוש בתות כי יש מי שאוהב אותו יותר מהקרפיונים וזה השפמנון... sml9; כותרת: בעניין: בונזו לקרפיונים תגובה על ידי: Oded על ספטמבר 27, 2012, 13:15:57 PM נכון זה באמת פלט, הוא אוכל קשיח ויבש יותר מהבויליס.
את הגומיה המיוחדת הזאת שהמלצת יש בחנות במעגן מכאל, הרגע חזרתי משם, אבל בסוף לא קניתי אותה, מה שקניתי זה מקדח קטן שאיתו קודחים חור באוכל היבש הזה ואז מעבירים את המחט המאוד דקה, ובסוף שמים את הסטופר. בלי המקדח זה פשוט לא אפשרי, האוכל נשבר. אדע להבא לגבי השפמנון והתות ;) תודה חבר'ה. |