פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג במים מתוקים בכל הסגנונות => נושא נשלח על ידי: Misha Ravich על ספטמבר 08, 2012, 16:40:58 PM



כותרת: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: Misha Ravich על ספטמבר 08, 2012, 16:40:58 PM
היי כולם  pidu;
רציתי לשאול - איפה לאכסן את הבויליים הקנוים ואת האלה שאני מכין בבית?
איפה לאכסן את התירסים השונים בדיפים ? הכל במקרר ? בחדר או במקפיא?
תודה לעוזרים!


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: שי בגדדי על ספטמבר 08, 2012, 16:43:59 PM
למייטב ידיעתי את הבוליים רצוי לשמור במנות בשקיות אטומות ובמקפיא

ולפני כל יציאה לקחת כמה שצריך thumbUp;


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: Misha Ravich על ספטמבר 08, 2012, 16:47:58 PM
למייטב ידיעתי את הבוליים רצוי לשמור במנות בשקיות אטומות ובמקפיא

ולפני כל יציאה לקחת כמה שצריך thumbUp;
קופסאות סגורות יתאימו גם?


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: שי בגדדי על ספטמבר 08, 2012, 16:56:06 PM
אני מאמין שכן אבל יש שקיות שנמכרות בחבילות עם הפס הזה שאפשר לסגור באטימה ואז לפתוח כל פעם מחדש זול מאוד ומצויין לשמירת כל סוג של פתיון אני יחפש את השם והתמונה שלהם


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: שי בגדדי על ספטמבר 08, 2012, 17:16:48 PM
בבקשה...
(http://images.mysupermarket.co.il/Products_1000/87/006187.jpg)


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: Misha Ravich על ספטמבר 08, 2012, 17:22:17 PM
סבבה גבר אני יחכה לעוד תשובות להיות בטוח שצריך לאכסן אותם במקפיא..
וגם מחכה לתשובה לגבי התירסים!


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: אברום רומנו על ספטמבר 08, 2012, 18:36:03 PM
אני שם במקרר פעם אחת שמתי במקפיא ואז שהפשרתי את זה הכול נמס וזה הפך להיות לא טוב אני מתכוון לבצק זה אותו דבר כמעט


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 08, 2012, 18:50:36 PM
מישה,
ראיתי את המסר שלך לפני ההודעה כאן אז אני מעתיק לרווחת כולם.

הקפאת הבוייליס שאני מדבר עליה במאמר מתייחסת לבוייליס הביתיים שאנחנו מכינים בעצמנו ולא לבוייליס הקנויים.
הבוייליס הביתיים יעלו עובש ויהיו מעופשים תוך שבוע גג מיום ההכנה שלהם בגלל הביצה,הלחות והחשיפה של דגנים וקטניות רטובים לאוויר.
בבוייליס קנויים יש חומרים משמרים ומעכבי ריקבון למיניהם שעוזרים להם לשמור על חיי מדף ארוכים.
הבוייליס הרטובים שקונים ושמאכסנים אותם בקירור, לא סתם עולים יותר...
הבוייליס האלו הרבה יותר חזקים מבחינת הריח והמשיכה שלהם מהבוייליס הקלאסיים המיובשים אבל ברגע שפותחים את הקופסה ההרמטית שהם נמכרים בה,חיי המדף שלהם קצרים מאד!

אני מחזיק את הבוייליס הקנויים במקרר.
את אלו שאני מכין בעצמי אני מקפיא אבל את הקנויים שמגיעים בחבילות של קילו אני מחלק לשקיות עבות וסוגר אותם הרמטית עם מכשיר שמהדק בחום על מנת שלא כול פעם שאני משתמש בהם אני אפתח את הקופסה וכול הריח והלחות יתנדפו מהם.
כמות קטנה מכול בויילי קנוי אני מכניס לצנצנות הרמטיות קטנות ושומר דגימות בהקפאה לטווח ארוך.
עד היום לא יצא לי להשתמש באלו שהקפאתי כי תמיד קניתי חדשים אבל כשהצורך יעלה,יהיו לי בוייליס טריים...

תירס לא להכניס בשום פנים ואופן להקפאה .
הקפאה גורם לקפיאה של הנוזלים בתוך התירס והתפתחות של קריסטלים מאורכים ומשוננים שמבקעים את התירס וחותכים את הסיביים שלו.
רוב הדיפים,דרך אגב, לא מגיבים טוב להקפאה.
אפילו הנוזל שטייגר נאטס נמכרים בו מתפרק לשני חלקים,מים ותרכיז.
המים למעלה והתרכיז מצטבר בתחתית.
כול מה שנשאר לעשות זה לייבש אותם מעט ולהכניס לדיפים חדשים...

הדגש בפיתיונות שאנו רוצים לשמור לאורך זמן בקירור צריך להיות על אטימה כמה שיותר טובה ועל מספר קטן ככול שניתן של פעמים של פתיחת הכלי לאחסון.




כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: Misha Ravich על ספטמבר 08, 2012, 22:41:10 PM
מישה,
ראיתי את המסר שלך לפני ההודעה כאן אז אני מעתיק לרווחת כולם.

הקפאת הבוייליס שאני מדבר עליה במאמר מתייחסת לבוייליס הביתיים שאנחנו מכינים בעצמנו ולא לבוייליס הקנויים.
הבוייליס הביתיים יעלו עובש ויהיו מעופשים תוך שבוע גג מיום ההכנה שלהם בגלל הביצה,הלחות והחשיפה של דגנים וקטניות רטובים לאוויר.
בבוייליס קנויים יש חומרים משמרים ומעכבי ריקבון למיניהם שעוזרים להם לשמור על חיי מדף ארוכים.
הבוייליס הרטובים שקונים ושמאכסנים אותם בקירור, לא סתם עולים יותר...
הבוייליס האלו הרבה יותר חזקים מבחינת הריח והמשיכה שלהם מהבוייליס הקלאסיים המיובשים אבל ברגע שפותחים את הקופסה ההרמטית שהם נמכרים בה,חיי המדף שלהם קצרים מאד!

אני מחזיק את הבוייליס הקנויים במקרר.
את אלו שאני מכין בעצמי אני מקפיא אבל את הקנויים שמגיעים בחבילות של קילו אני מחלק לשקיות עבות וסוגר אותם הרמטית עם מכשיר שמהדק בחום על מנת שלא כול פעם שאני משתמש בהם אני אפתח את הקופסה וכול הריח והלחות יתנדפו מהם.
כמות קטנה מכול בויילי קנוי אני מכניס לצנצנות הרמטיות קטנות ושומר דגימות בהקפאה לטווח ארוך.
עד היום לא יצא לי להשתמש באלו שהקפאתי כי תמיד קניתי חדשים אבל כשהצורך יעלה,יהיו לי בוייליס טריים...

תירס לא להכניס בשום פנים ואופן להקפאה .
הקפאה גורם לקפיאה של הנוזלים בתוך התירס והתפתחות של קריסטלים מאורכים ומשוננים שמבקעים את התירס וחותכים את הסיביים שלו.
רוב הדיפים,דרך אגב, לא מגיבים טוב להקפאה.
אפילו הנוזל שטייגר נאטס נמכרים בו מתפרק לשני חלקים,מים ותרכיז.
המים למעלה והתרכיז מצטבר בתחתית.
כול מה שנשאר לעשות זה לייבש אותם מעט ולהכניס לדיפים חדשים...

הדגש בפיתיונות שאנו רוצים לשמור לאורך זמן בקירור צריך להיות על אטימה כמה שיותר טובה ועל מספר קטן ככול שניתן של פעמים של פתיחת הכלי לאחסון.



תודה על הכל, רק שאלה אחרונה - אז תירסים וטייגר נאטס להחזיק במקרר או בחדר?
תודה, תותח  thumbUp;


כותרת: בעניין: איפה לאכסן את הפתיונות?
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 09, 2012, 15:51:59 PM
מישה,
ראיתי את המסר שלך לפני ההודעה כאן אז אני מעתיק לרווחת כולם.

הקפאת הבוייליס שאני מדבר עליה במאמר מתייחסת לבוייליס הביתיים שאנחנו מכינים בעצמנו ולא לבוייליס הקנויים.
הבוייליס הביתיים יעלו עובש ויהיו מעופשים תוך שבוע גג מיום ההכנה שלהם בגלל הביצה,הלחות והחשיפה של דגנים וקטניות רטובים לאוויר.
בבוייליס קנויים יש חומרים משמרים ומעכבי ריקבון למיניהם שעוזרים להם לשמור על חיי מדף ארוכים.
הבוייליס הרטובים שקונים ושמאכסנים אותם בקירור, לא סתם עולים יותר...
הבוייליס האלו הרבה יותר חזקים מבחינת הריח והמשיכה שלהם מהבוייליס הקלאסיים המיובשים אבל ברגע שפותחים את הקופסה ההרמטית שהם נמכרים בה,חיי המדף שלהם קצרים מאד!

אני מחזיק את הבוייליס הקנויים במקרר.
את אלו שאני מכין בעצמי אני מקפיא אבל את הקנויים שמגיעים בחבילות של קילו אני מחלק לשקיות עבות וסוגר אותם הרמטית עם מכשיר שמהדק בחום על מנת שלא כול פעם שאני משתמש בהם אני אפתח את הקופסה וכול הריח והלחות יתנדפו מהם.
כמות קטנה מכול בויילי קנוי אני מכניס לצנצנות הרמטיות קטנות ושומר דגימות בהקפאה לטווח ארוך.
עד היום לא יצא לי להשתמש באלו שהקפאתי כי תמיד קניתי חדשים אבל כשהצורך יעלה,יהיו לי בוייליס טריים...

תירס לא להכניס בשום פנים ואופן להקפאה .
הקפאה גורם לקפיאה של הנוזלים בתוך התירס והתפתחות של קריסטלים מאורכים ומשוננים שמבקעים את התירס וחותכים את הסיביים שלו.
רוב הדיפים,דרך אגב, לא מגיבים טוב להקפאה.
אפילו הנוזל שטייגר נאטס נמכרים בו מתפרק לשני חלקים,מים ותרכיז.
המים למעלה והתרכיז מצטבר בתחתית.
כול מה שנשאר לעשות זה לייבש אותם מעט ולהכניס לדיפים חדשים...

הדגש בפיתיונות שאנו רוצים לשמור לאורך זמן בקירור צריך להיות על אטימה כמה שיותר טובה ועל מספר קטן ככול שניתן של פעמים של פתיחת הכלי לאחסון.



תודה על הכל, רק שאלה אחרונה - אז תירסים וטייגר נאטס להחזיק במקרר או בחדר?
תודה, תותח  thumbUp;

במקרר  thumbUp;