פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: סבלי על ספטמבר 08, 2012, 13:06:00 PM



כותרת: בקשה למתכון דג קריספי
תגובה על ידי: סבלי על ספטמבר 08, 2012, 13:06:00 PM
שלום לכולם,

כבר כמה פעמים שהייתי במסעדות והזמנתי דג ולדעתי עשו אותו על הגריל והוא יצא ממש קריספי וטעים כאשר הגישו

לי אותו...

עכשיו השאלה שלי היא איך עושים את הדג כזה קריספי בגלל שלא לא יצא לא בתנור ולא על המנגל דג קריספי..

אשמח מאוד לכל עזרה ויעוץ  secret.gif secret.gif

תודה מראש,
סבלי


כותרת: בעניין: בקשה למתכון דג קריספי
תגובה על ידי: צור. על ספטמבר 08, 2012, 13:43:27 PM
בדרך בא אני מכין דג קריספי היא כזו

מצרכים

כל דג שמתאים לטיגון  (יש דגים שלא מתאימים בגלל שבשרם יבש)
תבלינים לפי הטעם (אני מסתפק במלח בלבד)
קמח
מחבת עם שמן עמוק (חובה שמן טרי )
נייר סופג

אופן ההכנה
לוקחים את הדג ובעזרת סכין מבצעים שני חתכים עמוקים לרוחב בכל צד
לאחר החיתוך מיבשים את הדג בעזרת נייר סופג גם בחוץ וגם בתוך הבטן
לאחר היבוש  מפזרים את התבלינים מבחוץ ומבפנים
מכינים כלי שטוח שהדג יכול להיכנס לתוכו וממלאים בקמח
את הדג מניחים בתוך הקמח משני הצדדים
לאחר הקימוח מנערים את הדג בכדי להוריד קמח עודף
מחממים במחבת שמן
גובה השמן במחבת צריך להיות כחצי מעובי הדג וחם מאוד
ורגע שהשמן מספיק חם מניחים בתוכו את הדג ונותנים ניעור כל למנוע הדבקות (זהירות בזמן הניעור)
מרגע זה לא נוגעים בדג עד אשר רואים שדופן הבטן משחימה
ברגע שראינו את ההשחמה זה הזמן להפוך את הדג
ברגע שדופן הבטן השניה השחימה מוציאים את הדג ומניחים על נייר סופג למספר שניות

מומלץ לאכול את הדג חם אחרת הקריספיות תעלם

בהצלחה