כותרת: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: amirsource על אוגוסט 28, 2011, 19:21:38 PM אהלן חבר'ה,
איך הפיתיון הזה, יעבוד? (http://www.mania-m.co.il/Images/Products/baby-shrimp-b.jpg) כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: אבי חכם על אוגוסט 28, 2011, 19:36:25 PM אהלן חבר'ה, איך הפיתיון הזה, יעבוד? (http://www.mania-m.co.il/Images/Products/baby-shrimp-b.jpg) מה זה ? תוציא מהשקית נטעם ואז נדע אם יעבוד או לא... אבל באמת , מה זה ? כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: IZHAK על אוגוסט 28, 2011, 19:40:12 PM אמיר נראה מענין sml17;
אך מה כתוב על האריזה האם זה באמת פתיון ??? כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: roeiel על אוגוסט 28, 2011, 19:40:28 PM זה בייבי שרימפס .. איזה קרס מומלץ להשתמש בו לפתיונות ובוס ?
כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: Itamar על אוגוסט 28, 2011, 20:09:08 PM בעבר היה לי נסיון רע מאוד עם השקיות האלה, מקווה שלך יהיה נסיון יותר מוצלח.
כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: Dragon79 על אוגוסט 28, 2011, 20:13:01 PM השקיות הללו מכילות מוצר מועבד , מה שהופך אותו פחות מתאים לדייג ויותר מתאים למאכל .
כמו חזה עוף או "קומבינות" אחרות , יעבוד רק אם הדג ממילא התכוון לתקוף את הקרס . תנסה קרסים 6-10# אם בא לך לבדוק בעצמך את הבייבי שרימפס סלטים הזה . בהצלחה והכי חשוב - תהנה . כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: סקווידוויד על אוגוסט 28, 2011, 22:32:03 PM השקיות הללו מכילות מוצר מועבד , מה שהופך אותו פחות מתאים לדייג ויותר מתאים למאכל . כמו חזה עוף או "קומבינות" אחרות , יעבוד רק אם הדג ממילא התכוון לתקוף את הקרס . תנסה קרסים 6-10# אם בא לך לבדוק בעצמך את הבייבי שרימפס סלטים הזה . בהצלחה והכי חשוב - תהנה . thumbUp; כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: rafi על אוגוסט 28, 2011, 23:31:25 PM מוטב לרכוש גמברי (שרימפס) טרי,
בשוק בעכו או בשוק בחיפה. פחות יקר ויותר "מבוקש" ע"י הדגים... כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: mwmw על אוגוסט 29, 2011, 07:56:59 AM מלח, פלפל, שום
טיגון קל בחמאה מומסת רוטב שמנת מעדן אמיתי כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: momi על אוגוסט 29, 2011, 22:04:51 PM מזכיר לי ימים אחרים tongu9;
כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: טל. על אוגוסט 30, 2011, 23:10:49 PM מזכיר לי ימים אחרים tongu9; מומי , אם אתה אוכל את היום...אני מוכן לשטוף את הצלחת אחריך...... >:D כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: momi על ספטמבר 01, 2011, 08:26:11 AM מזכיר לי ימים אחרים tongu9; מומי , אם אתה אוכל את היום...אני מוכן לשטוף את הצלחת אחריך...... >:D אני שומר נגיעה sml98; כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: adamfished על ספטמבר 01, 2011, 08:48:08 AM גם לא מיועד למאכל אדם לדעתי (ולא מטעמי כשרות).
מדובר במוצר גרוע שבגרועים, שרימפסים שלרוב מגודלים בחוות גידול במזרח (בעיקר בפיליפינים, ווייאטנם) בתנאים גרועים וניזונים מתוצרי הלוואי של העיבוד של הדור הקודם ששהה בבריכות הגידול (הקליפות והראשים של אבות אבותיהם), פלוס "תוספי מזון" שאלוהים בכבודו ובעצמו היה מוציא מחוץ לחוק אם היו קיימים בימי המקרא. מנקודת מבט של דייג ולא של סועד, לא הייתי מעניש את הדגים שאני תופס באופן כזה. יש כל כך הרבה פתיונות אנדמיים לאיזור המחייה שלנו ובפרט לאיזור הדייג שלנו שפשוט לא צריך בכלל לגעת במוצר מיובא שלא מועיל לאף אחד פרט לכמה בעלי חוות עשירים במזרח הרחוק (שגם מעסיקים את עובדיהם בתנאי עבדות, אבל זה עניין אחר). השקיות האלה לרוב נקנות על ידי דייגים שהחליטו לדוג ברגע האחרון ונתקעו בלי פתיון. אז הנה פתרון קל שאפשר ליישם כמעט בכל חוף בארץ: רכשו לכם רשת קטנה לאקווריום ואחסנו אותה יחד עם ציוד הדיג. אם נתקעתם בלי פתיון קחו את הרשת לים וחפשו דגיגים קטנים, קפצונים (סוג של חסילון שחי בקרבת החוף בין הסלעים) וכן צדפות "כובעון סיני" שניתן להסיר מהסלעים בקלות. זה המזון הטבעי של הדגים המטורגטים - אני מבטיח הרבה יותר אקשן וגם סיפוק גדול יותר כיוון שתפסתם דגים על פתיון טבעי שאספתם בעצמכם. חשוב גם לא להגזים באיסוף הפתיונות האלה ולמלא דליים שלמים, שכן עדיין מדובר ביצורים חיים שמשרתים את המערכות האקולוגיות השונות בקרבת החוף. תמיד תקחו פחות ממה שלדעתכם צריך, מקסימום צאו לסיבוב נוסף. ולחובבי פירות הים שביניכם, עשו לעצמכם טובה ותתרחקו ממוצרים כאלה. קנו גמברי, קלמארי וסרטנים שמגיעים מחופי הארץ - הם גם יותר טעימים וגם יותר בריאים. כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: amirsource על ספטמבר 01, 2011, 12:44:16 PM גם לא מיועד למאכל אדם לדעתי (ולא מטעמי כשרות). מדובר במוצר גרוע שבגרועים, שרימפסים שלרוב מגודלים בחוות גידול במזרח (בעיקר בפיליפינים, ווייאטנם) בתנאים גרועים וניזונים מתוצרי הלוואי של העיבוד של הדור הקודם ששהה בבריכות הגידול (הקליפות והראשים של אבות אבותיהם), פלוס "תוספי מזון" שאלוהים בכבודו ובעצמו היה מוציא מחוץ לחוק אם היו קיימים בימי המקרא. מנקודת מבט של דייג ולא של סועד, לא הייתי מעניש את הדגים שאני תופס באופן כזה. יש כל כך הרבה פתיונות אנדמיים לאיזור המחייה שלנו ובפרט לאיזור הדייג שלנו שפשוט לא צריך בכלל לגעת במוצר מיובא שלא מועיל לאף אחד פרט לכמה בעלי חוות עשירים במזרח הרחוק (שגם מעסיקים את עובדיהם בתנאי עבדות, אבל זה עניין אחר). השקיות האלה לרוב נקנות על ידי דייגים שהחליטו לדוג ברגע האחרון ונתקעו בלי פתיון. אז הנה פתרון קל שאפשר ליישם כמעט בכל חוף בארץ: רכשו לכם רשת קטנה לאקווריום ואחסנו אותה יחד עם ציוד הדיג. אם נתקעתם בלי פתיון קחו את הרשת לים וחפשו דגיגים קטנים, קפצונים (סוג של חסילון שחי בקרבת החוף בין הסלעים) וכן צדפות "כובעון סיני" שניתן להסיר מהסלעים בקלות. זה המזון הטבעי של הדגים המטורגטים - אני מבטיח הרבה יותר אקשן וגם סיפוק גדול יותר כיוון שתפסתם דגים על פתיון טבעי שאספתם בעצמכם. חשוב גם לא להגזים באיסוף הפתיונות האלה ולמלא דליים שלמים, שכן עדיין מדובר ביצורים חיים שמשרתים את המערכות האקולוגיות השונות בקרבת החוף. תמיד תקחו פחות ממה שלדעתכם צריך, מקסימום צאו לסיבוב נוסף. ולחובבי פירות הים שביניכם, עשו לעצמכם טובה ותתרחקו ממוצרים כאלה. קנו גמברי, קלמארי וסרטנים שמגיעים מחופי הארץ - הם גם יותר טעימים וגם יותר בריאים. תודה רבה (; אני ממש לא חשבתי על לאכול את זה, רק להשתמש בזה כפיתיון וזה באמת משהו שהשגתי בדקה ה-90... פעם הבאה אני יקנה משהו איכותי יותר כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: mwmw על ספטמבר 01, 2011, 13:11:21 PM מנקודות מבטו של סועד
חלק גדול מהמסעדות בארץ מגיש שרימפס שמקורו מחוות גידול במזרח ומגיע ארצה קפוא. מעט מהמסעדות מגישות כזה שנקנה בארץ מהדייגים המקומיים כשהוא טרי. גם בארץ המושט והדניס וגם לברקים הם מגידולים בבריכות וטעמם שונה לחלוטין מהמקור. קופת חולים אוסרת על כאלה שסובלים משומנים בדם לאכול דגי בריכה כמו מושט ובורי, וכל מה שבא מבבריכות של מים מתוקים. גם הדניס והלברק מהחוות לא בריאים . מגדלים אותם כמו תרנגולות, הרבה שומן ויאללה למכירה. ולמרות זאת, זה מאוד טעים כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: רמי עבודת יד על ספטמבר 01, 2011, 14:56:59 PM מומי אתה קרעתה אותי שומר נגיעה sml43; sml43; sml43;
כמו שהרוב רשם מתאים למאכל אדם לא קנבנציונלי secret.gif כותרת: בעניין: איך הפיתיון הזה? תגובה על ידי: adamfished על ספטמבר 01, 2011, 22:27:21 PM מנקודות מבטו של סועד חלק גדול מהמסעדות בארץ מגיש שרימפס שמקורו מחוות גידול במזרח ומגיע ארצה קפוא. מעט מהמסעדות מגישות כזה שנקנה בארץ מהדייגים המקומיים כשהוא טרי. גם בארץ המושט והדניס וגם לברקים הם מגידולים בבריכות וטעמם שונה לחלוטין מהמקור. קופת חולים אוסרת על כאלה שסובלים משומנים בדם לאכול דגי בריכה כמו מושט ובורי, וכל מה שבא מבבריכות של מים מתוקים. גם הדניס והלברק מהחוות לא בריאים . מגדלים אותם כמו תרנגולות, הרבה שומן ויאללה למכירה. ולמרות זאת, זה מאוד טעים צודק בכל מילה. אגב יש דרך לזהות את השרימפס הקפוא שמגיע מהמזרח ביחס לקריסטלים שמגיעים מחופי הארץ. השרימפס המיובאים תמיד יהיו קלופים ובדיוק באותו הגודל, בעוד את הקריסטל בדרך כלל מגישים עם הקליפה והראש או חצי קלופים. ולחבר'ה שקונים דגים לפעמים (מה לעשות, לא תמיד תופסים ולפעמים מתחשק משהו אקזוטי), עשו לעצמכם טובה ותתרחקו מדגי גידולים ודגי בריכות. תוסיפו עוד כמה שקלים וקחו לכם דג אמיתי מהים ולא איזה דניס שאכל רק זבל בחייו הקצרים. ומי שמוכר לכם דניסים ולברקים בטענה שאלו דגי ים, תדעו לא לחזור אליו להבא כי הוא פשוט שקרן או חסר ידע בנושא. |