פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: עדי על יוני 17, 2012, 11:33:38 AM



כותרת: טחינה
תגובה על ידי: עדי על יוני 17, 2012, 11:33:38 AM
לאחר המיפגש המדהים אצל מוטי - 19/1/2012  - איך שהזמן רץ  :-[

שכלל ארוחת שחיתות של קבב חסדייה - למתכון לחץ כאן (http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=2785.0)

מטובלת בטחינה, שאת המתכון פירסמתי בדיון הסיכום - לחץ כאן (http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=2715.75)

המשכתי לחפש עוד סוגים ויצרנים  שישפרו את התוצאה הסופית.

ניסיתי המון סוגים בשנים האחרונות והשבוע מצאתי אולי את הטוב ביותר שקיים  sml45;

טחינה קרוואן מוכרת גם כטחינה היונה.

קצת קשה להשיג (מיוצרת בשכם) אך שווה לחפש.

להלן המתכון :

מתכון לטחינה מהמיפגש

טחינה גולמית 100% משומשום טהור ללא תוספות

מים קרים (כמה שיותר)

מלח

לימון טרי

שמן זית (אפשר לוותר)

אופן ההכנה :

לערבב/לנער/לבחוש היטב את הטחינה הגולמית לפני תחילת העבודה.

להעביר לקערה ולהוסיף מים קרים ככל האפשר
רצוי להוסיף מים בכמות קטנה (הרבה פחות ממה שצריך)  ולבחוש .
גם אם הטחינה נראית גושית - לא לדאוג
להוסיף עוד קצת מים ולהמשיך וחוזר חלילה.
להוסיף מעט שמן זית ולבחוש.
להוסיף קצת מלח , מיץ לימון טרי ולבחוש.
ניתן תמיד להוסיף עוד מים ולבחוש.

שמתם לב שצריך לבחוש ?  sml_bang;

זה כל העיניין - הבחישה הבלתי נגמרת הזאת נותנת את המירקם היפה .

לא אמורה להיות לכם בעיה - דומה לעבודה עם רולר רק באופסייד  sml98;

ניתן לשמור במקרר , אני בד"כ מוסיף טיפה מים כל פעם לפני ההגשה (הקור הופך את הטחינה לסמיכה יותר).

תוספות וגרסאות נוספות :

יש המעדיפים להשתמש במלח לימון
ויש המוסיפים שום כתוש, פטרוזיליה , כוסברה , פלפל שחור

אני מסתדר בלי  sml45;

רעיון למשוגעי טחינה :

בקבוק מים מינרלים קטן ,
להכניס את הטחינה הגולמית ויתר המרכיבים
 לשקשק עד לקבלת טחינה נוזלית .

ולהתחיל לפזר על כל דבר :

חציל על האש
סלט ירקות
סלט עגבניות ופלפל חריף
שווארמה
קבב
ברבוניות !!!!!!


כותרת: בעניין: טחינה
תגובה על ידי: רמי עבודת יד על יוני 17, 2012, 11:49:09 AM
אחלה
את כול החומרים לשים בבלנדר ולגרוס טוב טוב . תוצה סופית טחינה שניראת כמו מוס אחרי מנוחה קצרה במקרר .
ניתן לשלב גם קרח .


כותרת: בעניין: טחינה
תגובה על ידי: MOTI-M על יוני 17, 2012, 12:02:03 PM
עדי נו באמת עכשיו אני נזכר בטחינה ו קבב של חסדייה  cheer2; cheer2;



כותרת: בעניין: טחינה
תגובה על ידי: סקווידוויד על יוני 17, 2012, 13:27:48 PM
דווקא בשעה הזו  sml_bang;


כותרת: בעניין: טחינה
תגובה על ידי: שי בגדדי על יוני 17, 2012, 14:49:12 PM
 @tmot @tmot @tmot אני רעב


כותרת: בעניין: טחינה
תגובה על ידי: dovdov על יוני 19, 2012, 03:12:39 AM
עשית לי חשק לטחינה באמצע הלילה sml_bang;
כן טחינה מצויינת היונה למי שמצליח להשיג כמו שכתבת.
עוד טיפ לטחינה טעימה אבל לא עם בשר למי ששומר זה במקום מים או חלק מהמים לערבב עם יוגורט.