כותרת: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: סאמח הצפר על אפריל 27, 2012, 23:38:03 PM הקיץ מתקרב והחום שלו כבר פה...
בעלי סירות עם מקרר הם מסודרים ועם רגליים במים קרים, אבל מי שיוצא עם סירה בלי זה (אם זה בגלל סירה קטנה או בגלל שאין לו) בשבילו חוסר יכולת לשמור על הדג בקירור מגביל את שעות הדיג שלו בים... אם זה דגים שנכנסים לציידנית אז אפשר להביא בקבוקים קפואים בציידנית...הדג יחזיק מעמד כל היום... אבח אם זה אנטיאס מעל 3 קילו, ציידנית רגילה לא תכניס אותו... אצל אבו אשרף למשל יש מקרר אבל הוא רק אניקובטור ואין בו חשמל או קירור, פשוט מכניסים בקבוקים מים קפואים לתוכו... אבל מקרר כזה (של גלידות) זה לא משהו שנכנס למשל לחסקה או סירה קטנה... אז האם יש הצעות? האם יש מישהו שיש לו שיטה אחרת? ובמיוחד לדגים גדולים? תודה מראש לעונים... כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: ruviva על אפריל 28, 2012, 04:06:22 AM אני שומר דגים גדולים בצורה הבאה.
1. בקבוקים קפואים של ליטר וחצי כל אחד. 2. מגבות גדולות ורטובות 3. עוטף את הדג במגבת רטובה כמו בתכריך ומשחיל לתוכה בקבוק קפוא. 4. בונה מעין אוהל קטן שיתן צל לדג, באמצעות מזרן, שמיכה או משהו דומה. 5. מידי חצי שעה מרטיב את המגבת במי ים להגברת האידוי. 6. מקפיד לא להשאר הרבה זמן בים אם יש לי דגים. לכל המאוחר ב 11 אני חוזר למרינה. 7. חשוב ביותר שהדגים יהיו בצל ומורטבים כל בזמן. כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: ruviva על אפריל 28, 2012, 04:11:43 AM הערה נוספת.
יש לי בסירה גם קלקר (ארגז מחנות דגים של דגים המגיעים בקירור) לקלקר הזה אני מכניס דגים עד 3-4 קילו. הקלקר ארוך יותר מצידנית רגילה ואם תקח קלקר שאורזים בו דגי סלומון תוכל להכניס בו אינטיאסים של 6 ק"ג גם כן. כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: rafi על אפריל 29, 2012, 00:26:54 AM אני שומר דגים גדולים בצורה הבאה. 1. בקבוקים קפואים של ליטר וחצי כל אחד. 2. מגבות גדולות ורטובות 3. עוטף את הדג במגבת רטובה כמו בתכריך ומשחיל לתוכה בקבוק קפוא. 4. בונה מעין אוהל קטן שיתן צל לדג, באמצעות מזרן, שמיכה או משהו דומה. 5. מידי חצי שעה מרטיב את המגבת במי ים להגברת האידוי. 6. מקפיד לא להשאר הרבה זמן בים אם יש לי דגים. לכל המאוחר ב 11 אני חוזר למרינה. 7. חשוב ביותר שהדגים יהיו בצל ומורטבים כל בזמן. וכפי שנאמר, אין חכם כבעל נסיון... מקל וחומר מי שיש לו הרבה נסיון- ומוכר כאדם חושב... thumbUp; הערה נוספת. יש לי בסירה גם קלקר (ארגז מחנות דגים של דגים המגיעים בקירור) לקלקר הזה אני מכניס דגים עד 3-4 קילו. הקלקר ארוך יותר מצידנית רגילה ואם תקח קלקר שאורזים בו דגי סלומון תוכל להכניס בו אינטיאסים של 6 ק"ג גם כן. גם לי יש כזה- מומלץ בחום... ממלא אותו קרח או בקבוקים קפואים, כל פעם מפנה מקום לדג שנכנס, זוכר תקופות עם שפע פלמודים- הייתי מנסר את הפלמודים היותר ארוכים לשניים ודוחף את שני החצאים לארגז.... כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: yarin44555 על אפריל 29, 2012, 13:30:14 PM אני שומר דגים גדולים בצורה הבאה. 1. בקבוקים קפואים של ליטר וחצי כל אחד. 2. מגבות גדולות ורטובות 3. עוטף את הדג במגבת רטובה כמו בתכריך ומשחיל לתוכה בקבוק קפוא. 4. בונה מעין אוהל קטן שיתן צל לדג, באמצעות מזרן, שמיכה או משהו דומה. 5. מידי חצי שעה מרטיב את המגבת במי ים להגברת האידוי. 6. מקפיד לא להשאר הרבה זמן בים אם יש לי דגים. לכל המאוחר ב 11 אני חוזר למרינה. 7. חשוב ביותר שהדגים יהיו בצל ומורטבים כל בזמן. וכפי שנאמר, אין חכם כבעל נסיון... מקל וחומר מי שיש לו הרבה נסיון- ומוכר כאדם חושב... thumbUp; הערה נוספת. יש לי בסירה גם קלקר (ארגז מחנות דגים של דגים המגיעים בקירור) לקלקר הזה אני מכניס דגים עד 3-4 קילו. הקלקר ארוך יותר מצידנית רגילה ואם תקח קלקר שאורזים בו דגי סלומון תוכל להכניס בו אינטיאסים של 6 ק"ג גם כן. גם לי יש כזה- מומלץ בחום... ממלא אותו קרח או בקבוקים קפואים, כל פעם מפנה מקום לדג שנכנס, זוכר תקופות עם שפע פלמודים- הייתי מנסר את הפלמודים היותר ארוכים לשניים ודוחף את שני החצאים לארגז.... רפי יותר נכון ממולץ בקור ;) כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: dani77 על אפריל 29, 2012, 14:27:04 PM רפי הרגת אותי עם ה "מנסר אותו לשניים"
צרות של עשירים t39 כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: סאמח הצפר על מאי 01, 2012, 05:14:25 AM אני שומר דגים גדולים בצורה הבאה. 1. בקבוקים קפואים של ליטר וחצי כל אחד. 2. מגבות גדולות ורטובות 3. עוטף את הדג במגבת רטובה כמו בתכריך ומשחיל לתוכה בקבוק קפוא. 4. בונה מעין אוהל קטן שיתן צל לדג, באמצעות מזרן, שמיכה או משהו דומה. 5. מידי חצי שעה מרטיב את המגבת במי ים להגברת האידוי. 6. מקפיד לא להשאר הרבה זמן בים אם יש לי דגים. לכל המאוחר ב 11 אני חוזר למרינה. 7. חשוב ביותר שהדגים יהיו בצל ומורטבים כל בזמן. וכפי שנאמר, אין חכם כבעל נסיון... מקל וחומר מי שיש לו הרבה נסיון- ומוכר כאדם חושב... thumbUp; הערה נוספת. יש לי בסירה גם קלקר (ארגז מחנות דגים של דגים המגיעים בקירור) לקלקר הזה אני מכניס דגים עד 3-4 קילו. הקלקר ארוך יותר מצידנית רגילה ואם תקח קלקר שאורזים בו דגי סלומון תוכל להכניס בו אינטיאסים של 6 ק"ג גם כן. גם לי יש כזה- מומלץ בחום... ממלא אותו קרח או בקבוקים קפואים, כל פעם מפנה מקום לדג שנכנס, זוכר תקופות עם שפע פלמודים- הייתי מנסר את הפלמודים היותר ארוכים לשניים ודוחף את שני החצאים לארגז.... רפי יותר נכון ממולץ בקור ;) תודה לעונים הקלקר הזה נראה לי קטן מדיי להכניס 2 אנטיאסים אפילו...לא יודע אם יש קלקר גדול יותר? או אפילו מקרר במידות משהו כמו 110 ס"מX 60 ס"מX 50 ס"מ? כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: yardy על מאי 02, 2012, 18:24:07 PM סאמח אל תדאג כשיוצאים ביחד אני מביא צידנית שאפשר להכניס בה גם טונה ככה זה קיבוץ יש הכל והכל של כולם grouphugg;
כותרת: בעניין: איך לשמור דגים טריים בחום הקיץ? תגובה על ידי: סאמח הצפר על מאי 02, 2012, 18:56:16 PM סאמח אל תדאג כשיוצאים ביחד אני מביא צידנית שאפשר להכניס בה גם טונה ככה זה קיבוץ יש הכל והכל של כולם grouphugg; thumbUp; מכיר עוד קיבוצניק (במקור)-עודד שמתכנן משהו קבוע. אבל זה עוד מעט... ואם דיברנו על שיפצורים, אז גם צל זה חשוב >:D |