פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים => נושא נשלח על ידי: rafi על אוגוסט 07, 2011, 02:28:53 AM



כותרת: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: rafi על אוגוסט 07, 2011, 02:28:53 AM

יש להשיב "עטרה (של הבצק) ליושנה",
שהרי רובנו התחלנו דרכנו עם בוס ובצק... sml45;

אם אתם עדיין דגים עם בוס ומשתמשים בבצק כפתיון,
איך אתם מכינים את הבצק שלכם?!
אילו דגים אתם תופסים או מטרגטים עם בצק?
מה הבצק המומלץ על ידכם?!

שרשרו קצת על בצק ודרכי הכנתו, מענין לשמוע.... ::)


כותרת: בעניין: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: adamfished על אוגוסט 07, 2011, 16:23:48 PM
שלושה סוגים עיקריים:

1. בצק דליל\מסטיק. הכי פשוט שיש: בלי כמון, בלי לבנה ובלי כל מיני תוספות הזויות - מים, קמח, קצת סוכר, קצת שמן. זהו! הסוד בבצק הוא בעירבוב ובמרקם המדוייק. ככל שמערבבים (בכוונה לא משתמש במילה "לשים", כי הפעולה היא באמת סוג של עירבוב) יותר, כך משתחרר גלוטן שהופך את התערובת למסטיקית ונמתחת. המסטיקיות הזאת הופכת את הפתיון הזה לעמיד יותר במים ובזריקה ומתאימה אותו לפה השואב של הבורי.

2. בצק מבושל: מרתיחים מים, מעט סוכר ומעט שמן בסיר. כשהכול רותח שופכים את הקמח על התערובת ומערבבים בעזרת מזלג או כף עד לקבלת תערובת חפה מנוזלים. מרוקנים את תוכן הסיר על משטח נייר עיתון ומתחילים לאחד את התערובת וללוש תוך כדי. אחרי שמקבלים רמה טובה של אחידות, עוטפים במגבת מטבח (למה מגבת מטבח? לא יודע, ככה לימדו הזקנים) ומכניסים למקרר או יוצאים לדוג.
יש גרסה נוספת של אותו בצק שדורשת מיומנת. פועלים באופן זהה לפי ההוראות, אבל יוצרים תערובת דלילה\רכה מאוד ומכניסים לתוך שקית ניילון. בשעת הדיג לוקחים כמות קטנה של התערובת כל פעם, מצמידים לגב היד ו"אוספים" קצת עם הקרס, מכניסים לפה ויוצרים צורה דמויית כדור ואז זורקים. לא ממליץ על זה כי זה מסורבל ומסוכן להכניס קרסים לפה.

3. בצק חלה. מספיגים פנים של חלה במים ואז סוחטים ולשים עד לקבלת המרקם הרצוי (אפשר גם להשתמש במגבת מטבח). לרוב נעשה על המקום לא בבית.

אלה השלושה העיקריים שנפוצים באיזור המרכז.


כותרת: בעניין: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: בוף על אוגוסט 08, 2011, 05:10:13 AM
בעיקרון אני דג עם הבצק המבושל כמו שציינת למעלה בצק מעולה
בצק פיתה לוקח פיתה מרטיב אותה ומתחיל ללוש אותה תוך כדי הוספת מיים מידיי פעם לאט לאט הפיתה חוזרת למצב בצקי  משהו
ניתן  להשתמש בבצק הזה לטירגוט כלילות פשוט חולות עליו  סרגוסים וכמובן אראסים
ואיך אפשר בלי הפילוטה  מכין אותו לפי  סירטון שפורסם ביוטיוב  פשוט וקל  פשוט רוצח סרגוסים הבצק. הזה


כותרת: בעניין: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: dani77 על אוגוסט 08, 2011, 06:45:31 AM
אני עובד לבורי כמו אדם במתכון הראשון רק אצלי יש תוספת קטנה של ריח- עראק או תמצית וניל
עד היום לא היתה יציאת דיג אחת שהבצק הזה לא תפס בורי .הרבה פעמים הבצק הזה ניצח את שאר הבצקים.


כותרת: בעניין: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: רמי עבודת יד על אוגוסט 08, 2011, 13:29:26 PM
אם רפי רשם דבר כזה ?  grouphugg;  "יש להשיב "עטרה (של הבצק) ליושנה"," אני חושב על הזקנים שלימדו אותי לדוג וזה ממש לא היה על בצק לבן . אילה על תערובת סרדין מסריחה לאין שיעור  שנקראת בספת העם פילוטה .
אם ללכת על ישן אז למה לא עד המקור ? כול סוגי הדגים היו נתפסים עים פילוטה כולל בורים . לא שהיום יש שינוי אבל המודרניזצאיה מעכה את העולם כולל את ענף הדייג .  www_MyEmoticons_com__fishing;


כותרת: בעניין: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: בזוקה על אוגוסט 09, 2011, 12:28:12 PM
כתבתי כבר במקום אחר
בצק עלים של בורקס

לא נופל ויושב טוב על הקרס


כותרת: בעניין: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: tomer567 על אוגוסט 09, 2011, 13:46:16 PM
שאני משתמש בבצק אז זה בדרך כלל לנחלים בצפון הרחוק רחוק (בניאס וחצבני)
בצק מסטיק עם קצת מלח וקצת שמן, כמובן עם שימוש במזרק שלא ידבק לידיים, נתפסים חפפים וביניות בקצב

פעם ניסיתי לדוג בורי גם בים אבל התיאשתי מהר אין לי מספיק סבלנות חח, עדיף סרגוסים 240s;


כותרת: בעניין: הבצק עדיין חי ובועט- וגם עובד!!! אז ספרו ושתפו-
תגובה על ידי: rafi על אוגוסט 09, 2011, 13:48:02 PM
כתבתי כבר במקום אחר
בצק עלים של בורקס

לא נופל ויושב טוב על הקרס

השאלה היא אם בצק "שיושב טוב"- לא יושב "טוב מידי",
כך שהדג (במיוחד בורי) מכה בו ומפורר אותו...
לפי ידיעתי (פעמיים בשנה אני דג במעגן הקישון עם בוס ולחם, בשביל הנפש..)-
הבצק צריך להיות רך כדי שיהיה קל לדג- במיוחד לבורי- לבלוע ולהכניס את הקרס לפה...