פורום הדיג הספורטיבי בישראל

הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג => על החוף => נושא נשלח על ידי: rafi על פברואר 06, 2020, 22:41:01 PM



כותרת: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: rafi על פברואר 06, 2020, 22:41:01 PM
הודעה שנתקלתי בה היום בקבוצת ווטסאפ כולל תמונה, אצטט:
" נושא שטעון בדיקה .ביציאות האחרונות שלי לים נתפסו אינטיאסים בגדלים שונים בניקיון שלהם נתגלו מאות טפילים שמופיעים בטונות השחורות. הטפילים היו מפוזרים בכל חלל הבטן וגם מתחת לעור בריכוזים שלא ראיתי בחיים בדג זה .במיוחד לא  באניטאסים הקטנים יותר. בדרך  כלל היינו מוציאים מס פריטים מועט או אפילו בכלל לא. אבל השינוי הזה מאד מדאיג. האם חברים נוספים נתקלו גם|?"

מכאן לשאלה:
האם גם אתם נתקלתם לאחרונה ביותר טפילים?
אם כן, באילו דגים? מישהו מצא טפילים בפלמודים?
האם חומר למחשבה להימנע בלית ברירה מסביצ'ה וסשימי ושאר מטעמי דג נא?


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: rafi על פברואר 06, 2020, 22:41:47 PM
ועוד תמונה...
חייב לומר שקצת מוריד את החשק לאכול דג נא...


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: צור. על פברואר 06, 2020, 23:02:58 PM
מעניין באיזה אזור נתפסו הדגים
אני שואל בגלל שהשנה תפסתי דוראדו בשני אזורים
1.אזור נהריה שם רוב הדוראדו שניתפסו היו מפוצצים בטפילים מהסוג הזה
2.אזור שדות ים שם רוב הדוראדו היו נקיים ובדגים שכן היו טפילים הם היו בודדים בין אחד לשלושה


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Vegh על פברואר 06, 2020, 23:05:59 PM
טפילים בדגים נפוצים כמו חרקים על פירות...

אישית נמנע מאכילה של דגים נאים.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: TzvikaR על פברואר 07, 2020, 20:00:59 PM
אישית לא נתקלתי לאחרונה אבל חבר הוציא כ10 דניסים באשדוד ליד המים החמים שבוע שעבר וזרק את כולם לפח. הוא פתח את ה2 הראשונים לנקות והם היו מפוצצים בטפילים.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Max על פברואר 07, 2020, 20:11:21 PM
רפי ,נתקלתי בטפילים בדניסים כמעט תמיד, בסרגוס נתקלתי ובכלל ברוב הדגים. לא יודע לגבי הזמן האחרון כי כבר תקופה שאני מנקה את המעיים מהר וזורק לים בלי לבדוק .(מגעיל אותי.) מה שאני יודע שטפילים שיוצא מהתחת של הדג ונמצאים במעיים זה לא מסוכן . אלה תולעים שחיות בדג באופן טבעי יוצאים אחרי מותו. אבל תולעים שנמצאו בזימים אומר שהדג נגוע כולו ויש לזרוק

אף פעם לא נתקלתי בטפילים כמו בתמונה ,אלא תולעים לבנות ודקות.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Kobiarava על פברואר 07, 2020, 21:01:19 PM
לפי מה שאומרים אנשי המקצוע, טפילים נעשים שכיחים בדגים בתנאים של דוחק וצפיפות, ולכן כלובי דגים הם חממה לטיפוח טפילים, שממשיכים ועוברים מדגי הכלובים גם לדגים שבאים לאכול סביב הכלובים או שטורפים את הדגים שבורחים מהכלובים (או התמותה שנזרקת לים).
באופן כללי, עליה בכמות הטפילים- היא לא סימן מעודד...


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: xRoronoax(רן) על פברואר 08, 2020, 08:49:55 AM
כמו שקובי אמר
החממה הרצינית היא תנאי קור וצפיפות לכן החקלאות הימית פוגעת בנו ( מעניין שעל זה הרט"ג לא עשה בדיקה ודוחות וקנסות ....)
למעשה אין פיקוח ביולוגי על גידולי הדגים הפיקוח הוא וטרינרי ברובו ואיך נרמוז חלק מהבדיקות מבוצעות בלי לראות דג אחד
אני מאמין שמה שגורם לעליה האחרונה היא תמותה מאוד גדולה של החקלאות הימית
כלובים גדולים שנסחפו לחוף ואלפי דגים מתים שנכנסו למעגל המזון

פשוט צריך לבדוק טוב ולבשל טוב
מאמין שתוך כמה חודשים הנושא יחזור למצב הנורמאלי שלו 
המים יתחממו קצת וזה יוריד את כמות הטפילים למצב סביר


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 08, 2020, 18:25:36 PM
תחלס כמעט ולא מפריע לי
מקסימום עוד תוספת קטנה של חלבון לארוחה
אני לא מכניס לפה דג לא מבושל וזאת אחת הסיבות
כבר מזמן אמרתי והתרעתי על טפילים
אני בכלל מתפלא שאתם בהלם מהנושא


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: אברהם כהן על פברואר 08, 2020, 18:49:15 PM
בס"ד

מעניין אותי לדעת מה זה אומר על המצב הבריאותי של הדג... והאם בכלל בריא לאכול דג שכזה.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 08, 2020, 22:03:40 PM
בס"ד

מעניין אותי לדעת מה זה אומר על המצב הבריאותי של הדג... והאם בכלל בריא לאכול דג שכזה.

כל טפיל אם בים ואם ביבשה ניזון מהמארח שלו
המצב נהיה גרוע למארח כשהטפיל מתחיל להזיק לו
יש טפילים שיאכלו את המזון של המארח וככה לאט לאט ירעיבו אותו למוות
יש טפילים שהצואה שלהם חודרת למחזור הדם ומרעילים את המארח
יש טפילים שרק ייצרו אלרגיה ויש כאלו שלא יורגשו
אבל לרוב טפילים עושים רק רע למארח כך שטפילים זה אף פעם לא מעיד על מצב תקין


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: shragam על פברואר 09, 2020, 07:51:11 AM
הרבה סוגים של דגים נגועים בטפילים.
לוקוסים (בעיקר אירדי ודאורים), טוניות , אלבקור, ברקודות ועוד.
יש סוגים שונים של טפילים , רוב אלו שאני רואה, הם בחלל הבטן (צבע לבן/בז' בצורה של צנובר) או מתחת לקרום של חלל הבטן  (בד"כ שחורים בלוקוסים).

בשנים האחרונות יותר ויותר דגים באים עם טפילים, אולי קשור לאיכות המים, המזון או כל סיבה אחרת  sml102;



כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: xRoronoax(רן) על פברואר 09, 2020, 08:28:29 AM
תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן 


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: אברהם כהן על פברואר 09, 2020, 11:17:43 AM
בס"ד

תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן 

מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?)
כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד.
אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 09, 2020, 20:41:25 PM
בס"ד

תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן  

מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?)
כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד.
אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח.
לשאלתך האם זה מסוכן?

ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים
אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי
ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה
מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור
אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי
מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה
לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה
ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Max על פברואר 09, 2020, 21:10:02 PM
בס"ד

תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן  

מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?)
כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד.
אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח.
לשאלתך האם זה מסוכן?

ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים
אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי
ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה
מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור
אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי
מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה
לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה
ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל

אם משאירים פילה דג במלח גס ל24 שעות זה לא הורג את בטפילים ?
עד היום הייתי עושה את זה עם פילה סלמון לפני אכילה נא. הייתי בטוח מלח הורג את הטפילים


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: רועי כהן על פברואר 09, 2020, 21:15:11 PM
אם תפסתי דג והקפאתו אותו בלי לנקות מה לעשות ? כשאנקה אותו זה פחות בעייתי ?
לא מתוכנן לאכול חי..


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: אברהם כהן על פברואר 10, 2020, 01:27:34 AM
בס"ד

תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן  

מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?)
כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד.
אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח.
לשאלתך האם זה מסוכן?

ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים
אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי
ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה
מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור
אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי
מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה
לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה
ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל

בס"ד

אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'...


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Vegh על פברואר 10, 2020, 11:05:06 AM
בס"ד

תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן  

מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?)
כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד.
אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח.
לשאלתך האם זה מסוכן?

ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים
אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי
ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה
מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור
אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי
מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה
לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה
ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל

בס"ד

אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'...
אברהם אין סכנה בריאותית כולשהי באכילת דג מבושל/מטוגן שהיה בו טפילים  (בישול הורג הכול)


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 10, 2020, 15:40:48 PM
בס"ד

תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן  

מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?)
כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד.
אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח.
לשאלתך האם זה מסוכן?

ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים
אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי
ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה
מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור
אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי
מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה
לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה
ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל

בס"ד

אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'...
אברהם
שמתי לב שאתה לא קורא עד הסוף את התגובות שלי ;)


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Kobiarava על פברואר 10, 2020, 16:14:29 PM
אם תפסתי דג והקפאתו אותו בלי לנקות מה לעשות ? כשאנקה אותו זה פחות בעייתי ?
לא מתוכנן לאכול חי..

קודם כל, הקפאה עמוקה, מתחת ל-18°-, גם היא הורגת את הטפילים, אבל בכל מקרה, אם הכוונה היא לאכול אותו מבושל- אין שום בעיה.
עצה קטנה בלי קשר לטפילים- תמיד עדיף לנקות תכולת בטן של דג קרוב ככל האפשר לתפיסה, בטח שלפני הקפאה, זה מכיוון שבמערכת העיכול של הדג יש אנזימים וחיידקים שלא מפסיקים לפעול כשהדג מת, והם אלה שיגרמו לו להתקלקל ולהירקב במידה והדג עומד ללא קירור. התהליך מתחיל כבר כשהדג נתפס, והמתנה ארוכה, עד הבית, עד שהדג קופא, ועד שהדג מפשיר דיו כדי לעבוד עליו, עלולים להביא את הדג לקילקול ואותך-לקילקול קיבה


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: מור אמסלם על פברואר 11, 2020, 07:46:49 AM
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....

שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות  שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד.
בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל.
ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)

דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ?
החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה.
לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.


בקיצור, הלך לי התאבון. בי


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: אברהם כהן על פברואר 11, 2020, 09:57:02 AM
בס"ד

תראה בנקודה הסופית הטפילים הם גם חלק מהטבע ומהמעגל של המזון
יכול להיות שיש עלייה במספר כרגע מכמה גורמים אבל אני מאמין שכרגיל הטבע ידע להגיע לאיזון
פשוט צריך לתת לו זמן  

מבחינתי זה לא משנה מה הסיבה, וכמה זמן זה יכול להמשך (כמובן שאני מתכוון שזה לא משנה לצורך השאלה המקורית שלי של האם זה מסוכן/לא בריא או לא?)
כנראה שזה ממש לא בריא. ניסיתי לקרוא על זה טיפה באינטרנט. אבל לבינתיים מצאתי קצת חומר בהקשר של בהמות ולא דגים, וזה נראה ממש מחריד.
אני יודע שכשאני מוצא תולעים בפירות וכו'... כל הפרי, בלי שיקולים נוספים, הולך ישירות לפח.
לשאלתך האם זה מסוכן?

ברור שזה מסוכן באכילת דגים נאים נגועים בטפילים
אל תשכח שלטפילים יש ביצים והם לא מתים יחד עם הדג אלא הרבה אחרי
ועלול להיות שטפיל יתפתח אצלנו בבטן מתוך ביצה ויגרום לעוד סוג של מגיפה כדוגמת הקורונה
מספיק שהטפיל יעבור אצלנו בבטן שינוי גנטי קל ונגמר הסיפור
אבל קצת נסחפתי עם השינוי גנטי
מספיק שזה טפיל מעיים ואתה מסודר עם תולעים במעיים שלשולים חום וכל הבלגן שמתלווה לזה
לכן אני לא אוכל סושי סשימי וכו' למרות שאני אוהב את זה
ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל

בס"ד

אלון, השאלה לא היתה למצב של אכילת דג נא. אלא מבושל, מטוגן וכו'...
אברהם
שמתי לב שאתה לא קורא עד הסוף את התגובות שלי ;)

בס"ד

אלון, בוודאי שקראתי.
"ברגע שהדג עובר בישול עישון או כבישה הטפילים וביציהם מושמדים והדג יותר בטוח למאכל"

אם כונתך היא במילים "יותר בטוח", אז זו לא היתה בשבילי תשובה ודאית, אלא יותר מוערכת. יכול להיות שזה עניין של ניסוח והתכוונת לתשובה ודאית. אך לא כך אני הבנתי את התשובה. בכל אופן תודה רבה  thumbUp;


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: GilH99 על פברואר 11, 2020, 16:09:50 PM
מהדייון הזה למדתי דבר אחד, הכי טוב C&R
 ;D

גיל


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 11, 2020, 20:39:17 PM
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....

שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות  שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד.
בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל.
ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)

דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ?
החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה.
לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.


בקיצור, הלך לי התאבון. בי

מור
בוא אני יחדש לך משהו שאתה יודע
שום חיידק לא יכול לחיות מעבר ל-73 מעלות
וכל בישול עובר את הטמפרטורות האלה ובהרבה
אז נכון שאחרי בישול אין חיידקים אבל יש את כל מה שנשאר מהם


בכל דבר ובעיקר במוצרי חלב דגים ובשר יש שאריות חיידקים או חיידקים מתים
אם היית יודע כמה חיידקים יש בחלב לפני הפסטור לא היית נוגע במוצרי חלב
עזוב אותך וצא מזה
בכל דבר יש חיידקים ואפילו במים
אז תפסיק לחשוב על זה כי לפעמים משתמשים בחיידקים כדי לעשות מוצרים
וזה מתחיל במוצרי חלב למיניהם דרך גבינות מסריחות ועד לבירה ואלכוהול כשלמעשה האלכוהול זה התוצר של החיידקים
אז אם אתה אוהב אלכוהול או בירה או גבינות קשות ומסריחות ויש עוד הרבה מוצרים, בתחלס אתה אוהב חרא של חיידקים או כמו שאתה אומר ההפרשות שלהם tongu9; tongu9; tongu9;


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Israel Y על פברואר 12, 2020, 12:16:50 PM
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....

שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות  שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד.
בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל.
ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)

דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ?
החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה.
לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.


בקיצור, הלך לי התאבון. בי

מור
בוא אני יחדש לך משהו שאתה יודע
שום חיידק לא יכול לחיות מעבר ל-73 מעלות
וכל בישול עובר את הטמפרטורות האלה ובהרבה
אז נכון שאחרי בישול אין חיידקים אבל יש את כל מה שנשאר מהם


בכל דבר ובעיקר במוצרי חלב דגים ובשר יש שאריות חיידקים או חיידקים מתים
אם היית יודע כמה חיידקים יש בחלב לפני הפסטור לא היית נוגע במוצרי חלב
עזוב אותך וצא מזה
בכל דבר יש חיידקים ואפילו במים
אז תפסיק לחשוב על זה כי לפעמים משתמשים בחיידקים כדי לעשות מוצרים
וזה מתחיל במוצרי חלב למיניהם דרך גבינות מסריחות ועד לבירה ואלכוהול כשלמעשה האלכוהול זה התוצר של החיידקים
אז אם אתה אוהב אלכוהול או בירה או גבינות קשות ומסריחות ויש עוד הרבה מוצרים, בתחלס אתה אוהב חרא של חיידקים או כמו שאתה אומר ההפרשות שלהם tongu9; tongu9; tongu9;

בגדול מסכים איתך, אבל...!
יכול להיות שבבישול של הבשר בתבשיל זה יותר רלוונטי כי חימום בטמפרטורות גבוהות אכן הורג חיידקים. הבעיה היא בעיקר באפייה/צלייה/טיגון שבהם זה שאתה שם דג בתנור (למשל) למשך 20 דק' על 180 מעלות לא אומר שהטמפרטורה הפנימית של הדג מגיעה ל180 מעלות. כי אם זה היה קורה, הדג היה מתייבש והופך ללא אכיל. בישול בטמפרטורה גבוהה למשך זמן יותר רלוונטי לביצים, ופחות לבשר בקר, עוף או דג.

יש חיידקים "טובים" ויש חיידקים "רעים". למרות שיש מחקרים שמצביעים כי חשיפה לחיידקים "רעים" מגבירה את החיסון לאותו חיידק, אני מעדיף להימנע מחיידקים כאלה, שלא לדבר על פרזיטים, ולכן אם אני לא בטוח ב-100% שאני הורג את החיידקים אני פשוט מוותר על המזון הזה.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 12, 2020, 15:14:44 PM
תיקון קל לכל מי שחושב שבישול הורג הכל....

שימו לב מה שמסוכן הוא לא הטפיל עצמו אלא ההפרשות שלו (ברוב המקרים) בהפרשות יש חיידקים ואילו מכפילים את כמות  שלהם בכל 20 דקות. וההפרשות של החיידקים בזמן ההכפלה מסוכנת לאדם מאד.
בבישול - כל החיות אכן מתות אבל לא הן מהוות סכנה (עובדה שיש אנשים שאוכלים אותם כל הזמן) זה סתם מגעיל.
ההפרשות אינן מתנקות בבישול ועוברות אלינו בזמן האכילה. ( אם יש חיידק אחד הוא יהיה 2 אחרי 20 דקות - עכשיו תכפילו במיליונים....)

דוגמא נוספת - למה אסור להפשיר אוכל פעמיים או לשמור יותר מידי זמן במקרר ?
החיידקים האילו יכולים להתפתח מעל 5 מעלות בצורה טובה, מתחת לזה הן מאטות את הקצב משמעותית עד לעצירה, אבל !!! ברגע שהטמפרטורה תעלה שוב תתחיל החלוקה וההפרשה.
לכן אין בעיה להפשיר אוכל גם 200 פעם אם תמצאו דרך למנוע מהחיידקים לזהם את האוכל (נניח שהיה אוכל סטרילי ב- 100% וסביבה סטרילית ב- 100%.


בקיצור, הלך לי התאבון. בי

מור
בוא אני יחדש לך משהו שאתה יודע
שום חיידק לא יכול לחיות מעבר ל-73 מעלות
וכל בישול עובר את הטמפרטורות האלה ובהרבה
אז נכון שאחרי בישול אין חיידקים אבל יש את כל מה שנשאר מהם


בכל דבר ובעיקר במוצרי חלב דגים ובשר יש שאריות חיידקים או חיידקים מתים
אם היית יודע כמה חיידקים יש בחלב לפני הפסטור לא היית נוגע במוצרי חלב
עזוב אותך וצא מזה
בכל דבר יש חיידקים ואפילו במים
אז תפסיק לחשוב על זה כי לפעמים משתמשים בחיידקים כדי לעשות מוצרים
וזה מתחיל במוצרי חלב למיניהם דרך גבינות מסריחות ועד לבירה ואלכוהול כשלמעשה האלכוהול זה התוצר של החיידקים
אז אם אתה אוהב אלכוהול או בירה או גבינות קשות ומסריחות ויש עוד הרבה מוצרים, בתחלס אתה אוהב חרא של חיידקים או כמו שאתה אומר ההפרשות שלהם tongu9; tongu9; tongu9;

בגדול מסכים איתך, אבל...!
יכול להיות שבבישול של הבשר בתבשיל זה יותר רלוונטי כי חימום בטמפרטורות גבוהות אכן הורג חיידקים. הבעיה היא בעיקר באפייה/צלייה/טיגון שבהם זה שאתה שם דג בתנור (למשל) למשך 20 דק' על 180 מעלות לא אומר שהטמפרטורה הפנימית של הדג מגיעה ל180 מעלות. כי אם זה היה קורה, הדג היה מתייבש והופך ללא אכיל. בישול בטמפרטורה גבוהה למשך זמן יותר רלוונטי לביצים, ופחות לבשר בקר, עוף או דג.

יש חיידקים "טובים" ויש חיידקים "רעים". למרות שיש מחקרים שמצביעים כי חשיפה לחיידקים "רעים" מגבירה את החיסון לאותו חיידק, אני מעדיף להימנע מחיידקים כאלה, שלא לדבר על פרזיטים, ולכן אם אני לא בטוח ב-100% שאני הורג את החיידקים אני פשוט מוותר על המזון הזה.
בסופו של דבר כל אחד יעשה כפי שנראה לו לנכון
ודווקא אני מהמחמירים חושב שאין עם זה בעיה
ודרך אגב
יש מד טמפרטורה שדוחפים לתוך המזון כדי לדעת באיזו טמפרטורה הוא נמצא
מציע לך לקנות אחד כזה
כנראה שתתפלא באיזו טמפרטורה נאפה הדג שלך מבפנים ;)


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Kobiarava על פברואר 12, 2020, 17:22:47 PM
אלון, אני מאלה שמשתמשים במד חום כזה... האמת היא שהטמפרטורות הפנימיות לא גבוהות בכלל. לצורך העניין, כדי שסטייק יגיע למידת עשייה מדיום-וול, אסור שיעבור במדידה פנימית את ה-60°... דג או בשר שיגיעו לטמפרטורה פנימית של 100° לא יהיו ראויים למאכל


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Israel Y על פברואר 12, 2020, 17:27:20 PM
אלון, אני מאלה שמשתמשים במד חום כזה... האמת היא שהטמפרטורות הפנימיות לא גבוהות בכלל. לצורך העניין, כדי שסטייק יגיע למידת עשייה מדיום-וול, אסור שיעבור במדידה פנימית את ה-60°... דג או בשר שיגיעו לטמפרטורה פנימית של 100° לא יהיו ראויים למאכל

אני מניח שגם לך הסו וויד שינה את החיים  t39

מאז שהתחלתי להשתמש הסטייקים, וכל בשר באופן כללי, יוצאים בהרבה יותר טוב ובמידה עשייה מדויקת ביותר


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Eldad79 על פברואר 14, 2020, 01:15:56 AM
אני מדבר על זה כבר זמן מה. מעולם לא ראיתי טפילים עד השנה, אולם השנה הם היו ללא סוף.
עוד לפני הקיץ, בכל הדגים שתפסתי היו טפילים, לפעמים בכמויות שהדג פשוט נשאר בים, נתרם למישהו. לפעמים ישר לזבל.
היו טפילים כאלו בחלל הבטן, חלקם מחופרים כבר בבשר, בכל האיברים הפנימיים ואף בזימים.
הם היו בכל הטורפים שתפסתי: דוראדו, טוניות, פלמידות, בייבי אינטאסים, לוקוסים....
למעשה אם אני חושב על זה רק חזיר ים אחד שקיבלתי משמעון היה נקי מהם.

שנה מסוייטת.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: שי יצחק על פברואר 14, 2020, 01:24:45 AM
אני מדבר על זה כבר זמן מה. מעולם לא ראיתי טפילים עד השנה, אולם השנה הם היו ללא סוף.
עוד לפני הקיץ, בכל הדגים שתפסתי היו טפילים, לפעמים בכמויות שהדג פשוט נשאר בים, נתרם למישהו. לפעמים ישר לזבל.
היו טפילים כאלו בחלל הבטן, חלקם מחופרים כבר בבשר, בכל האיברים הפנימיים ואף בזימים.
הם היו בכל הטורפים שתפסתי: דוראדו, טוניות, פלמידות, בייבי אינטאסים, לוקוסים....
למעשה אם אני חושב על זה רק חזיר ים אחד שקיבלתי משמעון היה נקי מהם.

שנה מסוייטת.

אולי יש פה בפורום ביולוג ימי ?
אדם שיוכל לחקור ולהסביר לנו מה הסיבה ? מה ההשלכות וכו' ?
אם אנחנו נציף זאת זו יכולה להיות עבורנו הזדמנות טובה ליחסי ציבור חיוביים ,
ואולי לעזור לאקולוגיה הימית שלנו ולעתיד הדגה...


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: צור. על פברואר 14, 2020, 06:17:29 AM
אני מדבר על זה כבר זמן מה. מעולם לא ראיתי טפילים עד השנה, אולם השנה הם היו ללא סוף.
עוד לפני הקיץ, בכל הדגים שתפסתי היו טפילים, לפעמים בכמויות שהדג פשוט נשאר בים, נתרם למישהו. לפעמים ישר לזבל.
היו טפילים כאלו בחלל הבטן, חלקם מחופרים כבר בבשר, בכל האיברים הפנימיים ואף בזימים.
הם היו בכל הטורפים שתפסתי: דוראדו, טוניות, פלמידות, בייבי אינטאסים, לוקוסים....
למעשה אם אני חושב על זה רק חזיר ים אחד שקיבלתי משמעון היה נקי מהם.

שנה מסוייטת.

אולי יש פה בפורום ביולוג ימי ?
אדם שיוכל לחקור ולהסביר לנו מה הסיבה ? מה ההשלכות וכו' ?
אם אנחנו נציף זאת זו יכולה להיות עבורנו הזדמנות טובה ליחסי ציבור חיוביים ,
ואולי לעזור לאקולוגיה הימית שלנו ולעתיד הדגה...
האקולוגים הימיים לצערי עסוקים בלתת גיבוי לרט''ג וחלה''ט


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Eldad79 על פברואר 16, 2020, 00:01:59 AM
אני מדבר על זה כבר זמן מה. מעולם לא ראיתי טפילים עד השנה, אולם השנה הם היו ללא סוף.
עוד לפני הקיץ, בכל הדגים שתפסתי היו טפילים, לפעמים בכמויות שהדג פשוט נשאר בים, נתרם למישהו. לפעמים ישר לזבל.
היו טפילים כאלו בחלל הבטן, חלקם מחופרים כבר בבשר, בכל האיברים הפנימיים ואף בזימים.
הם היו בכל הטורפים שתפסתי: דוראדו, טוניות, פלמידות, בייבי אינטאסים, לוקוסים....
למעשה אם אני חושב על זה רק חזיר ים אחד שקיבלתי משמעון היה נקי מהם.

שנה מסוייטת.

אולי יש פה בפורום ביולוג ימי ?
אדם שיוכל לחקור ולהסביר לנו מה הסיבה ? מה ההשלכות וכו' ?
אם אנחנו נציף זאת זו יכולה להיות עבורנו הזדמנות טובה ליחסי ציבור חיוביים ,
ואולי לעזור לאקולוגיה הימית שלנו ולעתיד הדגה...

הייתי על זה בקשר עם ביולוגים ימיים מהמובילים, אין שום הסבר חד משמעי, רק תיאוריות (ותיאוריות לעתים מושפעות מאג'נדות...)


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: צור. על פברואר 16, 2020, 00:03:58 AM
אני מדבר על זה כבר זמן מה. מעולם לא ראיתי טפילים עד השנה, אולם השנה הם היו ללא סוף.
עוד לפני הקיץ, בכל הדגים שתפסתי היו טפילים, לפעמים בכמויות שהדג פשוט נשאר בים, נתרם למישהו. לפעמים ישר לזבל.
היו טפילים כאלו בחלל הבטן, חלקם מחופרים כבר בבשר, בכל האיברים הפנימיים ואף בזימים.
הם היו בכל הטורפים שתפסתי: דוראדו, טוניות, פלמידות, בייבי אינטאסים, לוקוסים....
למעשה אם אני חושב על זה רק חזיר ים אחד שקיבלתי משמעון היה נקי מהם.

שנה מסוייטת.

אולי יש פה בפורום ביולוג ימי ?
אדם שיוכל לחקור ולהסביר לנו מה הסיבה ? מה ההשלכות וכו' ?
אם אנחנו נציף זאת זו יכולה להיות עבורנו הזדמנות טובה ליחסי ציבור חיוביים ,
ואולי לעזור לאקולוגיה הימית שלנו ולעתיד הדגה...

הייתי על זה בקשר עם ביולוגים ימיים מהמובילים, אין שום הסבר חד משמעי, רק תיאוריות (ותיאוריות לעתים מושפעות מאג'נדות...)

ניסוח עדין למה שאני כתבתי


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: צ׳יקו על מרץ 08, 2020, 01:56:19 AM
מסכים למה שכתבו קודמי, השנה מדובר בכמות מטורפת של טפילים, כל טרחון טונית פלמידה ולוקוס היו עם טפילים, הפסקתי לטלוטין אכילת דג נא, מצב נוראי שלא ראיתי בעבר.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: פליפר על מרץ 08, 2020, 18:50:20 PM
ערב טוב לכולם

נושא מאוד מטריד,אבל לא חדש
בכל העולם התופעה הזו מוכרת,והתפרצויות שלה הן דבר שבשגרה
אצלנו נושא הטפילים היה מאז ומתמיד,בסוגים שונים של דגים,וסוגים שונים של טפילים,אבל אין ספק שבשנים
 אחרונות יש עלייה דרסטית בכמות הטפילים,וגם אותי הנושא המגעיל הזה עניין  truwup;
ממה שקראתי בכתבות מחו״ל,מתברר שהנושא נחקר בהרבה מדינות בעולם,וגופים רלוונטיים במדינות שונות,חולקים מידע
תנחשו איזו מדינה חושבת שהיא חכמה מכולם,ויודעת יותר טוב  shy2;
מהקצת שקראתי,מתברר שטפילים נמצאים ביונקים ימיים,ומשם מתחילים את מעגל החיים שלהם,דרך ביצים,לרוות שצפות בגוף המים
היצמדות לתחתית שרשרת המזון כגון קריל,סרטנים דומי שרימפס מיניאטוריים ,משם ללהקות דגים כמו סרדינים,דיונונים,ומשם לדגים טורפים
לאט לאט עד לשפיץ של שרשרת המזון (אנחנו) ....
חלק מהטפילים זקוקים ״למארח״ שונה בכל שלב של הגדילה,ובמידה והשרשרת נשברת,אזי יש האטה בריבוי הטפילים
בחלק מהעולם בדקו ומצאו שבמקומות עם לחץ דייג גבוה,(יכול להיות שהוצאת חלק גדול מהטרולים,והשבתת הדייג על כל סוגיו) זה השינוי שגרם להתפרצות ? טפילים לא מצליחים להשלים מחזור חיים מלא,ופועל יוצא לכך הוא כמות מועטה של טפילים.
למה הדבר דומה,מרגע שדג האבו נפחא או הלגינון המצוי הגיע לאזורנו,חלה ירידה קיצונית בכמות דגי הנצרן,או החזירים בשפתנו
התחילה גם ירידה משמעותית בכמות הסבידות והקלמארי ,מה שבוודאות מורה על הפרת האיזון
נוסיף לזה שינוי גלובלי בטמפרטורות של המים,ושינוי זרמים גלובלי,ופתאום אנחנו מגלים טפילים שפורחים יותר מהרגיל
נדידות ולהקות של דגים שמדירות את סנפירהם מאזורנו,ועוד ועוד דברים שונים ומשונים,שרק אלו שחיים ונושמים ים יכולים לראות ולהבחין
אבל בגלל חוסר הידע המקצועי מדעי לא יודעים לשים את האצבע בדיוק על למה אלא רק על העובדות
זו הסיבה שבכל העולם ארגונים וגופים לאומיים משתפים פעולה עם הדייגים המקצועיים והספורטביים,באיסוף נתונים ומידע,תיוג ,ומסירת אינפורמציה אונליין על פעילות של דגים,יונקים ימיים,ושינויים כאלו או אחרים
רק אצלנו אנחנו אוהבי הים מכל הסוגים, סומנו כאויבים,ואלו שאמונים על רווחתנו ורווחת הים ויושביו נרדמים בשמירה ונותנים לבעלי השררה ״הירוקים להכתיב את המציאות וליצור מציאות עם עתיד שבו אנשי הים האמיתיים מסולקים מהבית שלהם
ועד שיהיה שינוי מהותי ושיתוף פעולה קודם בינם בעלי העניין בים ובדייג שכל כך מהווה חלק חשוב בחיינו,ולאחר מכן עם הגוף האמיתי שאנו אמורים להיות השגרירים שלו,אנחנו נעשה כל שביכולתינו ,ומידי פעם כשנצליח לתפוש דג כזה או אחר,לא לאכול אותו נא,לנקות היטב,ולשמור עליו מרגע התפיסה הן בקירור,והן בהכנה שלו,פשוט לכבד את הים לאורך כל התהליך וזה העיקר !
לא צריך להתרגש יותר מידי מבעלי חיים נוספים שמגיעים עם הדגים,תסתכלו על כמו לאכול אוכל אורגני ללא ריסוסים,עם תולעת פה ושם shy2;
שנהיה בריאים,כרגע יש יצורים אחרים שמאיימים על אוכלוסיית העולם,רק שאותם אנחנו לא רואים.  paddle:
שבוע טוב  grouphugg;


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: Eldad79 על מרץ 10, 2020, 18:51:23 PM
ערב טוב לכולם

נושא מאוד מטריד,אבל לא חדש
בכל העולם התופעה הזו מוכרת,והתפרצויות שלה הן דבר שבשגרה
אצלנו נושא הטפילים היה מאז ומתמיד,בסוגים שונים של דגים,וסוגים שונים של טפילים,אבל אין ספק שבשנים
 אחרונות יש עלייה דרסטית בכמות הטפילים,וגם אותי הנושא המגעיל הזה עניין  truwup;
ממה שקראתי בכתבות מחו״ל,מתברר שהנושא נחקר בהרבה מדינות בעולם,וגופים רלוונטיים במדינות שונות,חולקים מידע
תנחשו איזו מדינה חושבת שהיא חכמה מכולם,ויודעת יותר טוב  shy2;
מהקצת שקראתי,מתברר שטפילים נמצאים ביונקים ימיים,ומשם מתחילים את מעגל החיים שלהם,דרך ביצים,לרוות שצפות בגוף המים
היצמדות לתחתית שרשרת המזון כגון קריל,סרטנים דומי שרימפס מיניאטוריים ,משם ללהקות דגים כמו סרדינים,דיונונים,ומשם לדגים טורפים
לאט לאט עד לשפיץ של שרשרת המזון (אנחנו) ....
חלק מהטפילים זקוקים ״למארח״ שונה בכל שלב של הגדילה,ובמידה והשרשרת נשברת,אזי יש האטה בריבוי הטפילים
בחלק מהעולם בדקו ומצאו שבמקומות עם לחץ דייג גבוה,(יכול להיות שהוצאת חלק גדול מהטרולים,והשבתת הדייג על כל סוגיו) זה השינוי שגרם להתפרצות ? טפילים לא מצליחים להשלים מחזור חיים מלא,ופועל יוצא לכך הוא כמות מועטה של טפילים.
למה הדבר דומה,מרגע שדג האבו נפחא או הלגינון המצוי הגיע לאזורנו,חלה ירידה קיצונית בכמות דגי הנצרן,או החזירים בשפתנו
התחילה גם ירידה משמעותית בכמות הסבידות והקלמארי ,מה שבוודאות מורה על הפרת האיזון
נוסיף לזה שינוי גלובלי בטמפרטורות של המים,ושינוי זרמים גלובלי,ופתאום אנחנו מגלים טפילים שפורחים יותר מהרגיל
נדידות ולהקות של דגים שמדירות את סנפירהם מאזורנו,ועוד ועוד דברים שונים ומשונים,שרק אלו שחיים ונושמים ים יכולים לראות ולהבחין
אבל בגלל חוסר הידע המקצועי מדעי לא יודעים לשים את האצבע בדיוק על למה אלא רק על העובדות
זו הסיבה שבכל העולם ארגונים וגופים לאומיים משתפים פעולה עם הדייגים המקצועיים והספורטביים,באיסוף נתונים ומידע,תיוג ,ומסירת אינפורמציה אונליין על פעילות של דגים,יונקים ימיים,ושינויים כאלו או אחרים
רק אצלנו אנחנו אוהבי הים מכל הסוגים, סומנו כאויבים,ואלו שאמונים על רווחתנו ורווחת הים ויושביו נרדמים בשמירה ונותנים לבעלי השררה ״הירוקים להכתיב את המציאות וליצור מציאות עם עתיד שבו אנשי הים האמיתיים מסולקים מהבית שלהם
ועד שיהיה שינוי מהותי ושיתוף פעולה קודם בינם בעלי העניין בים ובדייג שכל כך מהווה חלק חשוב בחיינו,ולאחר מכן עם הגוף האמיתי שאנו אמורים להיות השגרירים שלו,אנחנו נעשה כל שביכולתינו ,ומידי פעם כשנצליח לתפוש דג כזה או אחר,לא לאכול אותו נא,לנקות היטב,ולשמור עליו מרגע התפיסה הן בקירור,והן בהכנה שלו,פשוט לכבד את הים לאורך כל התהליך וזה העיקר !
לא צריך להתרגש יותר מידי מבעלי חיים נוספים שמגיעים עם הדגים,תסתכלו על כמו לאכול אוכל אורגני ללא ריסוסים,עם תולעת פה ושם shy2;
שנהיה בריאים,כרגע יש יצורים אחרים שמאיימים על אוכלוסיית העולם,רק שאותם אנחנו לא רואים.  paddle:
שבוע טוב  grouphugg;

תגובה איכותית.
לצערי יש כאן כמה גופים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם בדרכם אל הגשמת האינטרסים....
וככה לא נתקדם סנטימטר אחד בחקר והבנת התופעה.


כותרת: בעניין: לאחרונה ריבוי טפילים בדגים?
תגובה על ידי: ilan62 על מרץ 18, 2020, 17:40:20 PM
עושה גועל הטפילים האלו מוציא חשק לגעת בדג    snn7;

מפחיד לחשוב כמה טפילים יש בכול הסושי שאוכלים בחתונות ומיסעדןת    shoked2;

אחלה הסברים נתתם פה מאוד עוזר להבין   od: