כותרת: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 15, 2019, 14:30:16 PM בכל מה שקשור למטבח, אני די עצלן...
מה גם שגיליתי - לעתים הכי פשוט יוצא הכי טעים.... בעקבות יציאת הדיג לדיג בוס אחרי הרבה מאוד שנים ותפיסת האראסים - http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34710.0 החלטתי ליישם את המתכון הישן נושן והמאוד מוצלח... לימד אותי מישהו לפני כ-40 שנים והמתכון כיכב בכמה ארוחות חברים עם הרבה ליקוקי שפתיים :P וכן, אראסים בטיגון או על המנגל יוצא מעולה - אך אחרי ניסוי המתכון הזה כנראה תטגנו פחות אראסים 8) המתכון: אראסים מתובלים בטוסטר sml45; 1. לפני הכל צריך טוסטר (כן, כמו זה שמכינים בו בייגל טוסט) - ורצוי עם פלטות שניתן לשלוף ולנקות בנפרד (אם כי ניתן לנקות סביר גם אם אינן נשלפות). 2. מצרכים: *דגי אראס נקיים (אישית גוזר להם את כל הקוצים עם מזמרה). *אבקת שום + גריל דגים + מעט שמן. 3. את האראסים הנקיים, בין אם טריים ובין אם הוצאו מהמקפיא והופשרו, מייבשים עם נייר סופג ושמים על מגש/צלחת. חותכים בצדי הגוף חתך או שניים (תלוי בגודל הדג) 4. שמים בכוס כמות שווה של אבקת שום וגריל דגים, מוסיפים שמן ומערבבים בכפית עד שיש בלילה מתאימה למריחה. מורחים את הדגים משני הצדדים וגם בחלק הפנימי בעמוד השדרה (עם מברשת או כפית) 5. מחזירים את הדגים למקרר כדי שיספגו את הטעם של התיבול, 6 עד 24 שעות - איך שמסתדר... אישית, נוהג לשים על הדגים נילון מתחת לכלי ונילון מעל - מונע "התייבשות" צד אחד של הדג 6. הגיע זמן הארוחה... :P מורח את "צלעות" הטוסטר עם מעט שמן (מברשת או אפילו אצבע) למניעת הדבקות הדג לטוסטר.. מדליקים את הטוסטר ונותנים לו לתפוס חום שמים "נגלה ראשונה" של הדגים זה לצד זה (כמובן לא זה על זה) וסוגרים עליהם את "הפלטה" העליונה אפשר ללחות מעט ובעדינות, ואפשר גם לא... משך זמן "הצלייה" של אראסים בינוניים הוא כ-4 דקות (3.5 עם דגים קטנים יותר, 4.5 אם הם מאוד גדולים) מודד זמן ובאמצע (אחרי שתי דקות) הופך אותם לצד השני (יש בזה היגיון ויש סיבות גם אם הצלעות זהות) 7. מהטוסטר לצלחת ובתיאבון (http://up419.siz.co.il/up3/ym2dnomjvc3t.jpg) (http://www.siz.co.il/) 8. נ.ב - אפשר לנסות גם דגים אחרים, עם בננה קטנה זה עבד מצוין... להערכתי - יעבוד היטב גם עם סרגוסים ועוד... כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: ruviva על אוקטובר 15, 2019, 16:30:50 PM אראסים יפים, ומתכון מעניין.
אין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד: פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של שתי אצבעות. ממליחים מעט מקמחים בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם. לטגן עד שמזהיב ולהפוך יוצא מעדן כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: (אלון) על אוקטובר 15, 2019, 19:46:38 PM אראסים יפים, ומתכון מעניין. תנסה לשים בצלחת של הפרורי לחם גם סומסוםאין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד: פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של שתי אצבעות. ממליחים מעט מקמחים בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם. לטגן עד שמזהיב ולהפוך יוצא מעדן אני משתמש באותו מתכון בדיוק לאצבעות פלמידה אבל מוסיף גם סומסום יוצר מעדן כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: xRoronoax(רן) על אוקטובר 15, 2019, 20:33:48 PM mad3;https://www.youtube.com/watch?v=EziM5ckJbo4
כבר פירסמתי את זה בעבר תמיד שווה כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: Max על אוקטובר 16, 2019, 02:29:09 AM תודה על המתכון רפי shake2;
לדעתי האראס הוא בין הדגים הטעימים. כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: shragam על אוקטובר 19, 2019, 07:31:48 AM רפי, תודה על המתכון שנראה טוב sml45;
הבעיה שצריך לצאת לתפוס אראסים ;) כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: shragam על אוקטובר 19, 2019, 07:32:46 AM אראסים יפים, ומתכון מעניין. תנסה לשים בצלחת של הפרורי לחם גם סומסוםאין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד: פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של שתי אצבעות. ממליחים מעט מקמחים בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם. לטגן עד שמזהיב ולהפוך יוצא מעדן אני משתמש באותו מתכון בדיוק לאצבעות פלמידה אבל מוסיף גם סומסום יוצר מעדן צריך לפרסם את זה בשררשור נפרד sml45; כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 23, 2019, 12:59:52 PM רפי, תודה על המתכון שנראה טוב sml45; לא בעיה...הבעיה שצריך לצאת לתפוס אראסים ;) הכי קל והכי קליל.. :) כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 23, 2019, 13:01:47 PM mad3;https://www.youtube.com/watch?v=EziM5ckJbo4 תזכורת במקומה רן thumbUp;כבר פירסמתי את זה בעבר תמיד שווה אראסים יפים, ומתכון מעניין. תנסה לשים בצלחת של הפרורי לחם גם סומסוםאין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד: פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של שתי אצבעות. ממליחים מעט מקמחים בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם. לטגן עד שמזהיב ולהפוך יוצא מעדן אני משתמש באותו מתכון בדיוק לאצבעות פלמידה אבל מוסיף גם סומסום יוצר מעדן ואם אתם אומרים... אז בקרוב אנסה sml45; מסכים עם שרגא - מצדיק שרשור נפרד... ואם אחד משניכם לא יפתח - אני אפתח ואעתיק ;) כותרת: בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה! תגובה על ידי: ilan62 על מאי 09, 2020, 17:54:29 PM זה מתכון מפורסם מליפני הרבה שנים מי שלא ניסה לא יודע מה הוא מפסיד od:
עראס דג טעים אש ובשיטה הזו יוצא פצצה 049s; |