כותרת: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: Jen_I על מאי 28, 2019, 14:52:45 PM לקראת עונת הטרולוסים, שנחשבים לדג נהדר לאכול נא, משתף מתכון של סביצ׳ה שעשינו אתמול.
יצאה טעים אש! מרכיבים: 2 פילתים נקיים חצי בצל סגול בינוני חצי כוס פטרוזיליה (אפשר כוסברה למי שאוהב) קצוצה צ׳ילי טרי או מיובש לפי טעם מיץ לימון אחד או 2-3 ליים טרי כף שמן זית מלח גם ופלפל שחור גרוס טרי לפי טעם הוראות הכנה: פורסים את הדג לפרוסות לא קטנות של 2 או 3 ס״מ בצל פורסים לרצועות דקות (חצי עיגול) עלים קוצצים לגודל בינוני (לא דק מדי) מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים מכוסה לחצי שעה במקרר. לאחר חצי שעה, מוציאים מהמקרר, מערבבים ומגישים. פשוט, וטעים! הולך מצויין עם יין לבן מצונן (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190528/e5d2f9e02742c36f63b3620f1a92afce.jpg) כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: Kobiarava על מאי 28, 2019, 20:02:37 PM מעולה, ז'ניה. מאוד דומה לסביצ'ה שאני עושה בדרך כלל.
2 טיפים שאוסיף ויכולים לשדרג את הביצוע: הראשון- ממליץ לכבוש את הדג כבישה ראשונית עם כל המרכיבים למעט שמן הזית לזמן שאתה נוהג לכבוש (כתבת חצי שעה, אפשר גם פחות בשיטה הזו ואפילו להגיש ממש תוך דקות), ורק בהגשה עצמה להוסיף את השמן זית. באופן הזה, הכבישה יותר מהירה והטעמים נספגים טוב יותר, כי השמן מעט מבודד את הדג מהרכיבים הצורבים- הלימון, המלח והצ'ילי. בנוסף על הדרך אתה מרוויח גם ארומה חזקה בהרבה של שמן הזית, שגם היא נשברת מעט בזמן העבודה המשותפת עם המרכיבים הנ"ל. טיפ שני- נסה להוסיף פרי עם טעם קונטרסטי לטעמים השולטים במנה, פרי עם מתיקות וחמיצות, חתוך לחתיכות של כס"מ עד ס"מ וחצי. עובד יפה עם אגס למשל, קיווי, מנגו מוצק, ולהיט מטורף- פסיפלורה! תודה על השיתוף! כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: ~@מור@~ על מאי 28, 2019, 22:17:06 PM וואו זה נראה ונשמע אש!
והטיפים של קובי בכלל שדרוג מטורף! אוף עשיתם לי חשק sml10; כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: Jen_I על מאי 28, 2019, 22:22:18 PM קובי, זה נשמע ממש טוב!
בטוח אנסה בפעם הבאה. יאללה, אני מציע שכל אחד יעלה מתכון סביצ'ה ואם אפשר יצרף תמונות. נהפוך את השירשור לשירשור סביצ'ה הגדול :) בטוח עד סוף עונת 2019, יהיה כאן תוכן איכותי ביותר. כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: shragam על מאי 29, 2019, 06:32:40 AM ז'ניה, נראה טוב sml45;
תודה ובתאבון כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: rafi על יולי 29, 2019, 18:09:05 PM סביצ'ה מדבר אלי....
הכנתי לא פעם מטוניות - אך גם מטרחון יצא לי פעם אחת ויצא לא פחות ואף יותר מוצלח מהטונית... אגב, במפגש הלילה בכנרת לפני שנתיים - הבאתי אלבקור... ולפני שיפודי אלבקור פינקתי קצת בסביצ'ה אלקור שהוכן במקום ומאוד בסיסי - העיקר שרצו עוד :) אני מכין קצת שונה, אך נראה מצוין ואם אתה אומר שיצא אש... אז שווה נסיון... בטונית או בפלמוד הבא שלי - המתכון שלך הולך להבדק... thumbUp; כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: ruviva על יולי 29, 2019, 19:36:29 PM נראה ונשמע טעים, אנסה עם הפרידות הבאות שיבואו
כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: ilan62 על מאי 09, 2020, 17:57:42 PM אחלה רעיון בטוח שיצא טעים אש 049s;
התמונה מגרה משהו משהו בטוח שווה ניסיון 049s; נראה ונשמע טעים, אנסה עם הפרידות הבאות שיבואו פרידות גם טוב לסביצה ? 112s; כותרת: בעניין: סביצ׳ה אש לפתיחת עונת הטרולוסים. תגובה על ידי: Kobiarava על מאי 09, 2020, 21:34:55 PM אחלה רעיון בטוח שיצא טעים אש 049s; התמונה מגרה משהו משהו בטוח שווה ניסיון 049s; נראה ונשמע טעים, אנסה עם הפרידות הבאות שיבואו פרידות גם טוב לסביצה ? 112s; פרידות מעולה לאכילה כנא, סביצ'ה וגם סשימי (ביפן הפארידה ביא אחד הדגים הנחשקים לסשימי). לצערי אצלי פארידה זה דג מהחנות בלבד, הפארידות במפרץ אילת הן קטנות בדרך כלל ויושבות בעומקים של 160-180 מטר ויותר, אין לי עניין לשבת בעומקים האלה על פיתיונות כדי לחזור עם פארידות בגודל כף יד.... |