פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים => נושא נשלח על ידי: davidkkk על אפריל 12, 2019, 14:51:42 PM



כותרת: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: davidkkk על אפריל 12, 2019, 14:51:42 PM
שלום לכולם חברים
יש לי שאלה קטנה קניתי שרימפס מקולף קפוא האם צריך לבשל אותו גם כדי לדוג איתו ?
או שמספיק שאפשר לדוג ככה אחרי שהוא יפסיק להיות קפוא ?
תודה רבה לעוזרים !  www_MyEmoticons_com__fishing;


כותרת: בעניין: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: Fish על אפריל 12, 2019, 14:59:44 PM
ממש לא צריך לבשל!!!!...

מההתחלה. קודם כל, מומלץ לא לקנות שרימפס (אננחנו הדייגים קוראים לזה גמברי ;) ) כשהוא מקולף, או מבושל וכיוצא בזה. הכי טוב לקנות אותו כשהוא טרי או קפוא שלם (מן הסתם, טרי זה בעדיפות ראשונה אם כי מעט יותר יקר). השיטה שלי ע"מ לשפר את עמידותו על הקרס ומפני נשנושים- לקלף אותו מהקליפה, להסיר ראשים, לשים את הבשר שלו על עיתונים וגם מעליו להניח עיתונים. כל זה ע"מ להוציא ממנו כמה שיותר נוזלים. תמשיך להחליף עיתונים כל כמה שעות, עד שתראה שהוא כבר די יבש ומרקמו הפך למעין גומי. חלק לכמה מנות, וכל פעם שתצא לדוג תיקח איתך כמות רצויה, ככה העודפים יישארו במקפיא ויהיה לך כל הזמן טרי.
בהצלחה


כותרת: בעניין: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: davidkkk על אפריל 12, 2019, 15:21:19 PM
תודה רבה חבר הבנתי


כותרת: בעניין: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: dovdov על אפריל 12, 2019, 17:33:46 PM
סביר להניח שמה שקנית כבל חצי מבושל מה שנקרא, צריך להיות כתוב או מסומן על האריזה.
לא מומלץ רצוי לא מבושל בכלל.
להוריד להם את הראשים והרגליים כי הוא מתחיל להרקב ולהסריח מהראש.
לנגב בנייר שלא ישארו יותר מידי נוזלים ולסדר בכלי ,חשוב לא לדחוס אותם בכוח ואז להקפיא.
זה מדובר על השרימפס טייגר או קריסטל.
את האדומים גם להסיר ראשים ורגליים, להניח על נייר עיתון עם קצת מלח גס עליהם שיוציאו נוזלים מעט ויתקשו טיפה כי הם רכים יותר.
אבל לא יותר מידי  אחרת הם יתפוררו על הקרס. לשטוף במים ולייבש בנייר סופג ולאכסן שוב בכלי במקפיא.


כותרת: בעניין: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: shragam על אפריל 12, 2019, 17:49:18 PM
בהצלחה ביציאה הקרובה ותעדכן באיזה דוח תפיסות sml45;


כותרת: בעניין: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: rafi על אפריל 22, 2019, 21:22:54 PM
זה לא שלא צריך לבשל - אלא בפירוש לא לבשל!
מה שכתבו לך כאן זה בהחלט הכיוון.
רק הערה: במקום עיתונים מעדיף נייר טואלט או נייר ניגוב ידיים


כותרת: בעניין: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: yoelsh על מאי 26, 2019, 16:26:40 PM


   להשאיר נוזלים ולא להמליח הפקט הריח גם מביא דגים לאזור הפיתיון

   כמה שיותר טרי טוב יותר . שימוש בחוט אלסטי עוזר מאוד

   שילוב של גומברי ותוספת קלמרי שעותף את הגומברי יכול להביא תוצאות יפות


כותרת: בעניין: דייג על שרימפס
תגובה על ידי: ruviva על אוגוסט 07, 2019, 15:44:00 PM
שרימפס - הפתיון המועדף עלי,

בעונת השרימפס (ספטמבר עד נובמבר), מחיר השרימפס (קריסטל) הטרי יורד משמעותית.

אני קונה כמות יפה, מוריד ראשים (לראש יש נטיה להשחיר ולקלקל את השרימפס) ואורז בשקיות ניילון,

מנסיון אני יודע שביציאה ממוצעת אשתמש בכ400 גרם לכן יוצר לי שקיות שיספיקו ליציאה אחת ואם מתכוון לצאת יציאה

קצת ארוכה יותר פשוט לוקח שתי שקיות.

את השקיות מסדר במגרה התחתונה של המקפיא (לא ממליח ולא מוציא נוזלים)

ואני מסודר לתקופת דיג ארוכה..

כאשר יוצא לדוג, אני לוקח שקית ובמקום הדיג מפריד כמות מסוימת מהשקית ומשרה בכלי עם מי ים.

להשריה שני תפקידים, אחד הפשרה של השרימפס הקפוא, שניים שטיפה של האבקה הלבנה שהמכמורתנים מפזרים

על השרימפסים כדי שלא ישחירו. (גיליתי בדרך הקשה שאני אלרגי לאבקה הלבנה) ואני ממש לא יודע אם משרד

הבריאות מאשר את השימוש באבקה זו.

השרימפסים בשיטה זו יוצאים טריים ומבהיקים כאילו זה עתה יצאו מהים.