כותרת: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: דוראדו על החוף על פברואר 11, 2019, 02:29:58 AM שלום חברים לאחרונה מפתח
את היכולות הקולינריות עם הדג הטעים הזה. להלן המתכון המצרכים: 6 נתחים של פלמידה(2 פילטים חתוכים לשלוש) מיץ מחצי לימון כף חומץ בן יין לבן 2-3 שיני שום פלפל שחור גרוס עבה מלח ים גס. שמן זית(אפשרי חמאה למי שנוהג) צרור פטרוזיליה ,כוסברה וכל עשב תיבול נוסף יהיה מרענן אופן ההכנה: מחמם על מחבת את שמן הזית, את הנתחי דג ממליחים ומפלפלים וצולים על המחבת,4 דקות צד אחד (הצד של הבשר) והופכים לעוד דקה על הצד של העור. במקביל על מחבת נוספת מחממים שמן זית מוסיפים את השום קצוץ, מיץ לימון ואת החומץ,מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים וקורט מלח ומקפיצים על המחבת עד שהעשבים מתרככים קצת ומריחים את הבושמה עולה. אופן ההגשה: לוקחים נתח פילה צלוי ושופכים עליו 2 כפות מהרוטב שהכנו,מגישים שהכל חם. ניתן להוסיף עשב תיבול חי על המנה(ראשד, רוגולה,עלי ביבי,טרגון וכו) אני נוהג לטגן עם מעט שמן פרוסות צ’יפס דקות, ובצד סלט עגבניות שומר סלרי ופלפל חריף קצוץ דג מאוד עם לימון מלח גס ושמן זית. הטכניקה של עבודה עם שתי מחבתות יכולה להניב הרבה מנות טובות כיד הדמיון שלכם שכן הרוטב יכול להשתנות כיד דמיונכם והדג הוא אותו דג צלוי כמו שהסברתי. בתאבון חברים כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: TookTook על פברואר 11, 2019, 06:27:40 AM עושה חשק לבשל שרון
תודה רבה על המתכון כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: Kobiarava על פברואר 11, 2019, 08:22:53 AM אחלה מתכון, קליל ומרענן. מכיר את הסיגנון, לא פעם תקבל גם מנב כזו במסעדה (עם תג מחיר מכובד...), בדרך כלל זה רוטב שמכונה מרינרה- שום, חמאה, לימון וכוסברה\פטרוזיליה (לפעמים גם מעט יין חבן). הולך מצויין כרוטב לדגים לבנים, רוטב לפירות ים וגם מצויין לפסטה.
תודה רבה על השיתוף, שרון, פתחת את התיאבון עם המתכון לחומר גלם ביומן הדוחות, ומתכון לביצוע בפינת הבישול! כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 11, 2019, 09:04:04 AM מתכון קליל שמשאיר טעם לעוד
ובכלל פלמידה אפשר לעשות בכל צורת בישול דג שקשה להרוס אשתי הצליחה להרוס sml_bang; כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: מור אמסלם על פברואר 11, 2019, 09:35:11 AM מתכון מעולה !
אגב שמעתי שאם עושים סטייקים ושמים על הגחלים ישר, זו דרך מעולה לאכול אותו... כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: Kobiarava על פברואר 11, 2019, 11:10:42 AM מתכון מעולה ! אגב שמעתי שאם עושים סטייקים ושמים על הגחלים ישר, זו דרך מעולה לאכול אותו... בחייאת, יש צורה שלא מתאים לאכול בה פלמידות? נא בכל הצורות, צרוב, כבוש, צלוי במחבת, בגריל או בתנור, מבושלים ברטבים קלים או כבדים, מטוגן... הדרך היחידה שאני יודע שאפשר לקלקל את הדג הזה היא אם מבשלים אותו בתבשיל עם תכולת מים גבוהה, מה שהופך את הבשר שלה לקמחי כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 11, 2019, 17:22:37 PM מתכון מעולה ! אגב שמעתי שאם עושים סטייקים ושמים על הגחלים ישר, זו דרך מעולה לאכול אותו... בחייאת, יש צורה שלא מתאים לאכול בה פלמידות? נא בכל הצורות, צרוב, כבוש, צלוי במחבת, בגריל או בתנור, מבושלים ברטבים קלים או כבדים, מטוגן... הדרך היחידה שאני יודע שאפשר לקלקל את הדג הזה היא אם מבשלים אותו בתבשיל עם תכולת מים גבוהה, מה שהופך את הבשר שלה לקמחי או שמבשלים מה שנקרא בישול יתר ואז הדג הופך למסטיק מה שאשתי עשתה wife: כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: shragam על פברואר 12, 2019, 20:00:43 PM שרון, תודה על המתכון. thumbUp;
יבדק בפלמידה הבאה פלמידה זה אחד הדגים שניתן לעשות איתו את כל הסגנונות sml45; כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: דוראדו על החוף על פברואר 13, 2019, 10:07:15 AM מתכון מעולה ! יוצא מעדן על האש,ובסוף תשפוך את הרוטב שבמתכוןאגב שמעתי שאם עושים סטייקים ושמים על הגחלים ישר, זו דרך מעולה לאכול אותו... פשוט מעולה כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: SHAYU** על פברואר 13, 2019, 12:27:08 PM אתמול הכנתי עם פלמידה טריה טריה מאותו בוקר את הרוטב ( רק ללא החומץ בן יין כי לא היה לי)
כוסברה, פטרוזיליה ומעט נענע.. יצא טיל!! שי כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: דוראדו על החוף על פברואר 13, 2019, 23:54:06 PM אתמול הכנתי עם פלמידה טריה טריה מאותו בוקר את הרוטב ( רק ללא החומץ בן יין כי לא היה לי) לבריאות נשמה כוסברה, פטרוזיליה ומעט נענע.. יצא טיל!! שי בטח טיל ,אין על דג טרי כל יצור חי איך שעוזב אותו אור החיים שלו מתחיל לחזור לד׳ יסודות,התהליך שעוזר לפירוק הגוף זה המיץ שיש בתוך הקיבה,כאשר יצור חי מת השלב הראשון הוא ביקוע הכרס,אנחנו יכולים לראות את זה בכתם צהוב/כתום /חום שנשאר בבטן של דג לא הכי טרי שניקנו או קנינו,שאנחנו תופסים דג יש לנו אפשרות שאין לאחרים וזה לנקות את הדג בסמוך למיתה שלו ואז אתה מביא דג סופר טרי וסופר נקי מחיידקים הביתה. מדהים שהקיבה מחזיקה את המיץ החזק שמעכל כל דבר מלבד הקיבה עצמה,שמסתלק אור נפש החיים מיד מיץ הקיבה מפרק את הקיבה במהירות העניין קשור לאוכל רק בעקיפין אבל חשוב לדעת לנקות את הדג בטרם תתבקע הקיבה. כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: rafi על פברואר 19, 2019, 21:53:09 PM שרון....
אתה עושה הרבה חשק להכנס למטבח ולשחק עם דגים ותבלינים.... נראה שנכון המשפט "עם הפלמידות בא החשק להכין מעדנים".... :P המתכון נשמע נהדר..... שא ברכה t39 כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: yosi asuline על פברואר 20, 2019, 14:28:23 PM אחי הבושמה ht:
אוהב מאד אוכל הודי והמתכון נראה כדאי תודהt39 כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: UZIK על מרץ 04, 2019, 18:24:03 PM אחלה מתכון
ואני אוהב אותם בעישון ובסביצה עוזי כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: ilan62 על מרץ 27, 2019, 14:34:54 PM תודה רבה על המתכון 049s;
המתכון מריח סוף הדרך 049s; כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: JB על מרץ 27, 2019, 15:32:12 PM תודה על המתכון
כל שנישאר הוא לתפוס פלמידה..חח sml_bang; sml_bang; כותרת: בעניין: מתכון פלמידה מרענן לעונה תגובה על ידי: אבי חכם על מרץ 27, 2019, 17:39:25 PM הבאת לי חשק לפלמידה paddle:
ואצלנו בחדרה אין sml_bang; זה אומר , או שנוסעים דרומה או צפונה.. ועד שזה יקרה od: מתכון טיל yahoo: |