כותרת: דוראדו מעושן תגובה על ידי: צור. על נובמבר 11, 2018, 21:20:35 PM עונת הדוראדו בעיצומה
ובלי עיין הרע השלל יפה בכל יציאה שעשיתי עד היום אז אחרי שבישלתי בסיר ואפיתי בתנור החלטתי לנסות לעשן והתוצאות נפלאת הדגים שניכנסו לעישון היו במשקל של 1 קג +- הדגים פולטו כך שעמוד השדרה הוצא וגם האדרות אבל הזנב נשאר ושימש לתליה והפילטים לא הופרדו בתמונות המצורפות ניתן יהיה לראות איך נראה הפילוט לאחר הפילוט הדגים נשטפו היטב ויובשו לאחר היבוש פוזר על הדגים מלח גס ופלפל שחור גרוס עם הפילפל צריך להיזהר ולפזר ממש מעט לאחר התיבול הדגים הוכנסו למקרר למשך 3 שעות בזמן הזה הכנתי את המעשנה הדלקתי פחמים והכנסתי צ'נקים של פקאן את המעשנת הבאתי לטמפרטורה של 70 מעלות לאחר 3 שעות הדגים יצאו מהמקרר נמתחו בעזרת שני שיפודי עץ ונקשרו מהזנב ע''י חוט שפגט ונתלו במעשנה זמן העישון +-3 שעות על טמפרטורה של 70 מעלות כמה דברים חשובים 1. חשוב שהדגים יהיו באותו גודל ומשקל 2. חשוב שהמעשנה תהיה על הטמפרטורה הרצויה לפני שהדגים נכנסים 3. חשוב לשמור על טמפרטורה יצבה 4. אחרי שעתיים וחצי יש לבדוק את הדגים אם מוכנים להוציא ואם לא לתת להם עוד קצת הבדיקה חשובה בכדי למנוע יבוש יתר של הדגים (http://up419.siz.co.il/up3/tznykz3cijnd.jpeg) (http://www.siz.co.il/) (http://up419.siz.co.il/up2/zmmlmymmzzzm.jpeg) (http://www.siz.co.il/) כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: Kobiarava על נובמבר 11, 2018, 21:23:56 PM צור, אפילו שכבר ראיתי את התמונות האלה, לראות אותן שוב עושה לי תנועות בקיבה... נראה סוף הדרך, ואני בטוח שיצא לא רק יפה אלא טעיםםםםם...
אחלה מתכון, עושה חשק לנסות. תודה על השיתוף! כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: Marat Matzkin על נובמבר 11, 2018, 21:27:55 PM נראה מעולה ומעורר תיאבון!!!
מארט thumbUp; כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: UZIK על נובמבר 12, 2018, 12:43:42 PM נראה טעים
בנתיים עישנתי פלמידות מקרלים וקצת סלמון אבל זמני העישון קצרים יותר לכיוון שעה וחצי בטמפרטורה סביבות 80- מעלות עוזי כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: צור. על נובמבר 12, 2018, 12:48:54 PM נראה טעים טמפרטורה גבוהה מקצרת את תהליך העישון ולכל פערי הזמנים בנתיים עישנתי פלמידות מקרלים וקצת סלמון אבל זמני העישון קצרים יותר לכיוון שעה וחצי בטמפרטורה סביבות 80- מעלות עוזי בכל מקרה ממליץ לך לרדת בטמפרטורה דגים מעשנים בטמפרטורות נמוכות עדיפות לעישון קר שם הטמפרטורה נעה סביב 30 מעלות וזמן העישון מגיע ל 12 שעות ויותר כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: UZIK על נובמבר 12, 2018, 14:45:25 PM צור
כל הדגים שעישנתי היו שלמים ולא פילטים יתכן דג שלם צריך טמפרטורות יותר גבוהות? אגב לטעמי יצא טוב אני מכניס את הדגים כאשר הבשרים כבר יצאו עוזי כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: אסלן על נובמבר 16, 2018, 13:44:25 PM תודה על השיתוף צור נראה פגז ננסה פעם הבאה במעשנת t39
כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: shragam על נובמבר 18, 2018, 07:56:35 AM צור, נראים מעולה sml45;, לגבי הטעם לא יודע (לא הבאת לי לטעום :P)
כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: מור אמסלם על נובמבר 18, 2018, 08:25:47 AM נראה מעולה !
כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: rafi על ינואר 30, 2019, 03:21:18 AM בהחלט עושה חשק לתת ביס :P
נתת את המתכון והתהליך רק לא סיפרת צור איך היה הטעם? secret.gif כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: ilan62 על מרץ 27, 2019, 14:38:26 PM ניראה פצצה 049s;
מביא חשק ליקנות מעשנת 049s; תודה רבה על המתכון od: כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: אבי חכם על מרץ 27, 2019, 18:06:08 PM נו.. יצא מהמעשנת ?
רגע , הוזמנתי לעבור דרכך כשאהיה בצפון.. secret.gif זה כולל אנטריקוט או דגים מעושנים ? כותרת: בעניין: דוראדו מעושן תגובה על ידי: צור. על מרץ 27, 2019, 18:32:31 PM נו.. יצא מהמעשנת ? אבי ראית ממתי השירשור?רגע , הוזמנתי לעבור דרכך כשאהיה בצפון.. secret.gif זה כולל אנטריקוט או דגים מעושנים ? הדוראדו הזה כבר מזמן במצב צבירה אחר |