כותרת: דייג מכרל תגובה על ידי: VIA על ינואר 08, 2018, 13:52:45 PM שלום
האם מישהוא תופס מכרלים (סקומברי)? איך ומתי תופסים אותם? תודה מראש כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: UZIK על ינואר 09, 2018, 07:50:35 AM יש תקופות שיש מקרלים בים
להקות קטנות מצאתי כמה פעמים בהרצליה טוב לדייג על חי סביקי בעבודה כמו גיג מעלה ומוריד אוכלים מעל הקרקעית אם תצא בסירה ותראה כמה סירות בצפיפות על אזור קטן כנראה אלו סירות שמצאו להקה של מקרלים בהצלחה עוזי כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: VIA על ינואר 09, 2018, 09:20:29 AM תודה
האם יש חודשים מסוימים לתפיסות? כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: (אלון) על ינואר 09, 2018, 17:15:52 PM תודה האם יש חודשים מסוימים לתפיסות? אפריל מאי אלה החודשים החזקים כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: אמיתי על ינואר 09, 2018, 19:42:21 PM כמה טיפים לדייג מקרלים
הציוד :סט לג׳יג מבנה הריג מלמעלה למטה : / סטיק לייט / סביקי שש קרסים בגודל מתאים לגודל המקרלים / סטיק לייט / חוט נילון של לפחות שני מטרים / משקולת של 200 גרם (משקל גדול יקטין את המקרה של הפלונטרים ) השיטה : עוגנים בלילה ללא ירח בנקודה עדיף במקום שידוע שהמקרלים מסתובבים יש זרמים שנושאים איתם פלנקטון שמביא אחריו את המקרלים נזהה זרמים עם אקו סאנודר שיש לו גם מד טמפרטורה יהיה שינוי גם ממש של מעלה או כמה מעלות בודדות וצריך להיסתכל למים לחפש פלקטון ( רואים ממש כמו זחלים ותולעים זה יראה ממש כמו להקה של ברחשים ויש גם חלק זוהרים במגע ) ואיפה שגילנו את הפלקטון ננסה להישאר על הטמפרטורה הזאת (עם עוגן ) הזרם נושא את הפלקטון בים מזכיר יצאנו לדוג בלילה ללא ירח, אנחנו למעשה הופכים להיות הירח צריך תאורה חזקה מכוונת למים ככה הפלקטון ימשך אלינו וישאר באזור הסירה וגם המקרל נמשך לאור ולא רק, למעשה כל שרשרת המזון יכולה לבקר אותנו, (להוריד מקרל חי יכול להפתיעה לטובה) * לתאורה עדיף להישתמש במצבר של צרכנים עם יש ולא של המנוע ! להכין רוסה או צ׳אם ולזרוק למים מדי פעם חופן זה יצור מקור של אוכל ויגרום למקרלים עוד סיבה לבלות ליד הסירה ויכניס אותם למצב של בולמוס אכילה מתכון לרוסה / צ׳אם למקרלים : דלי של צבע שש או שמונה כיכרות של לחם ישן שנייים שלושה קילו של חול (החול יגרום לצ׳אם לשקוע) ודגים או שאריות של דגים, עדיף דגים עם בשר שמן וכמה שיותר דגים, יותר טוב אבל אם כול מה שיש זה למשל שתיי קופסאות טונה זה גם טוב להוסיף מים על הכול ולהגיע למרקם של דייסה (מה שאומר לערבב טוב מאוד הכל ) אני משתמש בכף קמח /כף של הפיצוחים לזרוק למים ככה לא מתלכלכים ולא מלכלכים את החכות והרולרים התכניקה של הדייג : פותחים קשת ונותנים לסביקי לרדת מסתכלים על החוט יוצא ומתרגלים לקצב יציאה שלו, המקרל לרוב יתפס בירדה ואז החוט יאט או אפילו יעצור נסגור את הקשת (נשתדל לזכור את הגובה שהוא נתפס זה יכול להיות דינמי ומה שנקרה אפשר ״להכריז״ על הגובה לחברים ) אחרי שיש דג או דגים נשתדל לשמור על מתח בחוט למנוע פלונטרים די מהר ״תופסים יד״ ואפשר להעריך כמה דגים יש לנו על הסביקי אני מקפיץ בתנועות קלות המקרל אוכל דגים קטנים / זחלים שלא זזים כול כך מהר ודי מסתמכים על הזרמים שישאו אותם אז העבודה עם החכה לא צריכה להיות חזקה וגדולה מספיק הקפצות קטנות ועדינות ככה נדמה את האוכל של המקרל בצורה טובה אפשר בנוסף ללכת לאורך הסירה ולמלא את כל הסביקי ואז נתחיל לגלגל למעלה לא בקצב מהיר שש מקרלים שמנים על הסביקי מושכים חזק ובדרך כלל העל חזור קטן יחסית בקרסים (לשיחרור מהיר ) טוב הגענו עם הריג לדופן הסירה ופה בא לביטוי הריג מזכיר שהוא בנוי מסביקי ותוספת של שניי מטרים חוט נילון וזה כדי לעבוד בנוח ובבטחה, שש קרסים ושש מקרלים משתוללים וידיים חלקות מהריר שהם מלאים בו זה מתכון לקרס בגוף מרימים את הריג ומשאירים את המשקולת במים היא דואגת לחוט מתוח והמקרלים יהיו תלויים כמו על חבל כביסה וככה יהיה לנו קל להוריד אותם וחלק אפילו יפלו לבד והכל בשליטה איך עושים את זה :לדוגמה דגנו על דופן שמאל אז נלך אחורה לדופן ימין ונניח את המקל בסטנד של דופן ימין ואז נוצר מצב שהדגים תלויים מעל הסיפון מולנו והחוט מתוח (המשקולת עוד במים ) ויש לנו שתי ידיים פנויות עוד שיטה זה להעביר את החוט במעיין וו בדופן הנגדית שבה דגנו אבל שהוו יהיה תלוי מעל החכה למשל בקונזולה ואז המקל יעמוד בניצב וגם לא יתכופף מהדגים שמשתוללים (לשיטה הזאת לא צריך סטנד ) אפשר להישתמש בכלי לשחרור מהיר אני מעקם מברג ישן או מוט נירוסטה למעיין וו ואז תופס את הקרס ונותן ניעור והדג יתנתק מהקרס מזכיר שעדיף שהעל חזור יהיה קטן מכיר שיש גם מכשיר יעודי יופי אז יש לנו מלא מקרלים על הסיפון זה הופך אותו לחלק והסיפון לא המקום הכי טוב לשמור אותם אז מכינים צידנית מראש עם קרח ומי ים (המלח במי ים יכול להוריד לטמפ׳ יותר נמוכה מאפס ) ככה המקרלים נשמרים טריים למאכל וגם אני מאמין שהשוק פרייז הורג אותם בצורה יותר הומנית העונות הטובות זו העונות מעבר אבל האביב יותר חזק רציתי לרשום כמה טיפים בסוף יצא סוג של מאמר ht: אני פשוט מאוד אוהב את הסוג דייג הזה אני יוצא לכמה פעמים ספורות בעונה וממלא את המקפיא במקרל לפתיון לעונה שלמה וחלק נותן לחבר שמעשן אותם פצצה עדיף לא לאכול יותר מידי הבנתי שיש במקרל כמות גדולה יחסית של כספית *** זהו עכשיו לקחת הכול בערבון מוגבל, כי את כל מה שרשמתי פה למדתי מהדייג בים האדום אבל אני מניח שאפשר להשליך על הים התיכון*** כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: גורן על ינואר 09, 2018, 20:12:29 PM חביבי כל הכבוד על המאמר הזה
אני מתכנן להדפיס כספר הוראות ולצאת עם זה לים עכשיו הכנסת לי ג'וק חדש לראש.... שוב , תודה כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: Marat Matzkin על ינואר 09, 2018, 20:38:15 PM תודה על המאמר t39
לגבי דלי הצבע, חברים....רק הדלי, בלי הצבע :) מארט thumbUp; כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: צור. על ינואר 09, 2018, 20:42:30 PM אמיתי תודה על ההסבר המפורט והשיתוף מנסיונך האישי
אומנם אני לא דג מסירה אבל קראתי הכל ואני אומר לך מזמן לא ראיתי הסבר כלכך מפורט כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: דוראדו על החוף על ינואר 09, 2018, 21:26:10 PM בית ספר לדייג מקרלים
לא התחום שלי ,אבל מהקריאה ניכר ירידה לפרטים והסבר הכי טוב שאפשר לבקש שאפו אמיתי על השיתוף t39 כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: Kobiarava על ינואר 09, 2018, 21:33:51 PM אמיתי, למי שלא מכיר, זה אנציקלופדיה מהלכת של ידע בלתי נדלה, בתחום הדייג, הים, וידע כללי נרחב מכל הבא ליד. סחטיין על המאמר/מדריך לדייג מקרל. אני צריך להצטרף אליכם בהזדמנות בעונת המקרלים ליציאה כזו....
כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: VIA על ינואר 10, 2018, 10:08:55 AM הי
תודה על ההסבר המפורט נראה לא פשוט נשאר לנסות כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: VIA על ינואר 10, 2018, 10:09:25 AM האם זה חייב להיות בלילה?
באיזה עומק לחפס אותם? יש לי רק פישפיינדר, לפי מה שכתבתה זה לא מספיק? יפנים מאוד אוהבים את הדג הזה, גם מלוח גם סושי .... כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: אבי חכם על ינואר 10, 2018, 20:32:41 PM מאמר כזה אפילו על דייג לוקוסים אין icon_pray;
שווה לנסות. אצלנו בקיאק נתפס בעיקר ביום.. על סביקי וגם על גיג קטן.. כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: אמיתי על ינואר 10, 2018, 20:38:26 PM חברים תודה על הפירגונים
קובי ברור אתה בא ואתה תתמכר אני מזהיר אותך ואם כבר ננסה גם חרב יום כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: אמיתי על ינואר 10, 2018, 20:46:32 PM האם זה חייב להיות בלילה? באיזה עומק לחפס אותם? יש לי רק פישפיינדר, לפי מה שכתבתה זה לא מספיק? יפנים מאוד אוהבים את הדג הזה, גם מלוח גם סושי .... לא חייב בלילה אבל השיטה יהיו לה אחוזי הצלחה יותר גבוהים העומק ואני כותב מהניסיון בים האדום, מצאתי אותם מ12 מטר עד 700 אבל הם לרוב יהיו בחלק העליון של עמודת המים עד כ70 מטר מתחת לסירה פיש פיינדר פשוט מאוד עושה את העבודה אפילו יותר טוב צריך רק שתיהיה אפשרות של מדידת מעלות וכמובן שיהיה מותקן במים הפשוטים אפילו מזהים טרמוקלינה יותר טוב מהיקרים פשוט מעלים את הרגישות למקסימום ואז מוצאים אותה היא תראה כמו קו לרוחב במסך, באילת למשל היא לרוב ב50 מטר כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: צור. על ינואר 10, 2018, 22:04:47 PM אמיתי שאלה ברשותך
מה זה טרמוקלינה ? כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: אמיתי על ינואר 10, 2018, 23:43:24 PM הטרמוקלינה היא השכבה בה מים עליונים נפגשים עם מים תחתונים
במים העליונים יש הרבה חמצן בגלל הגלים והקרבה לאויר ובשכבה התחתונה יש טמפרטורה נוחה ויחסית יותר קבועה מהעליונה אז מה שקורה במפגש בניהם יש הרבה חמצן והטמפרטורה טובה אז הדגים אוהבים להיות שם בעיקר הפלנגטון שנודד בעמוד המים בלילה הפלנקטון יעמוד בצפיפות יחסית על הטרמוקלינה ובזכות הפלנקטון כל שרשרת המזון מגיעה מקרלים, קלמארי והחרב באילת היא כמעט תמיד ב50 מטר בגלל הזרמים והעומק זה כמו זהבה ושולשת הדובים לא חם מידי ולא קר מידי בדיוק נכון /טמפרטורה נוחה ומספיק חמצן אגב גם בכינרת יש טרמוקלינה כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: צור. על ינואר 10, 2018, 23:51:58 PM הטרמוקלינה היא השכבה בה מים עליונים נפגשים עם מים תחתונים תודה על ההסבר המפורט והמלמדבמים העליונים יש הרבה חמצן בגלל הגלים והקרבה לאויר ובשכבה התחתונה יש טמפרטורה נוחה ויחסית יותר קבועה מהעליונה אז מה שקורה במפגש בניהם יש הרבה חמצן והטמפרטורה טובה אז הדגים אוהבים להיות שם בעיקר הפלנגטון שנודד בעמוד המים בלילה הפלנקטון יעמוד בצפיפות יחסית על הטרמוקלינה ובזכות הפלנקטון כל שרשרת המזון מגיעה מקרלים, קלמארי והחרב באילת היא כמעט תמיד ב50 מטר בגלל הזרמים והעומק זה כמו זהבה ושולשת הדובים לא חם מידי ולא קר מידי בדיוק נכון /טמפרטורה נוחה ומספיק חמצן אגב גם בכינרת יש טרמוקלינה עד היום לא ידעתי שכך קוראים לזה אבל כמו שאתה אומר גם בכינרת זה קיים ואם אני לא טועה זה קורא בעומק של 20 מ. +- כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: shragam על ינואר 13, 2018, 08:56:22 AM אמיתי, תודה על המאמר המפורט thumbUp;
כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: rafi על ינואר 15, 2018, 18:09:21 PM כמה טיפים לדייג מקרלים הציוד :סט לג׳יג מבנה הריג מלמעלה למטה : / סטיק לייט / סביקי שש קרסים בגודל מתאים לגודל המקרלים / סטיק לייט / חוט נילון של לפחות שני מטרים / משקולת של 200 גרם (משקל גדול יקטין את המקרה של הפלונטרים ) השיטה : עוגנים בלילה ללא ירח בנקודה עדיף במקום שידוע שהמקרלים מסתובבים יש זרמים שנושאים איתם פלנקטון שמביא אחריו את המקרלים נזהה זרמים עם אקו סאנודר שיש לו גם מד טמפרטורה יהיה שינוי גם ממש של מעלה או כמה מעלות בודדות וצריך להיסתכל למים לחפש פלקטון ( רואים ממש כמו זחלים ותולעים זה יראה ממש כמו להקה של ברחשים ויש גם חלק זוהרים במגע ) ואיפה שגילנו את הפלקטון ננסה להישאר על הטמפרטורה הזאת (עם עוגן ) הזרם נושא את הפלקטון בים מזכיר יצאנו לדוג בלילה ללא ירח, אנחנו למעשה הופכים להיות הירח צריך תאורה חזקה מכוונת למים ככה הפלקטון ימשך אלינו וישאר באזור הסירה וגם המקרל נמשך לאור ולא רק, למעשה כל שרשרת המזון יכולה לבקר אותנו, (להוריד מקרל חי יכול להפתיעה לטובה) * לתאורה עדיף להישתמש במצבר של צרכנים עם יש ולא של המנוע ! להכין רוסה או צ׳אם ולזרוק למים מדי פעם חופן זה יצור מקור של אוכל ויגרום למקרלים עוד סיבה לבלות ליד הסירה ויכניס אותם למצב של בולמוס אכילה מתכון לרוסה / צ׳אם למקרלים : דלי של צבע שש או שמונה כיכרות של לחם ישן שנייים שלושה קילו של חול (החול יגרום לצ׳אם לשקוע) ודגים או שאריות של דגים, עדיף דגים עם בשר שמן וכמה שיותר דגים, יותר טוב אבל אם כול מה שיש זה למשל שתיי קופסאות טונה זה גם טוב להוסיף מים על הכול ולהגיע למרקם של דייסה (מה שאומר לערבב טוב מאוד הכל ) אני משתמש בכף קמח /כף של הפיצוחים לזרוק למים ככה לא מתלכלכים ולא מלכלכים את החכות והרולרים התכניקה של הדייג : פותחים קשת ונותנים לסביקי לרדת מסתכלים על החוט יוצא ומתרגלים לקצב יציאה שלו, המקרל לרוב יתפס בירדה ואז החוט יאט או אפילו יעצור נסגור את הקשת (נשתדל לזכור את הגובה שהוא נתפס זה יכול להיות דינמי ומה שנקרה אפשר ״להכריז״ על הגובה לחברים ) אחרי שיש דג או דגים נשתדל לשמור על מתח בחוט למנוע פלונטרים די מהר ״תופסים יד״ ואפשר להעריך כמה דגים יש לנו על הסביקי אני מקפיץ בתנועות קלות המקרל אוכל דגים קטנים / זחלים שלא זזים כול כך מהר ודי מסתמכים על הזרמים שישאו אותם אז העבודה עם החכה לא צריכה להיות חזקה וגדולה מספיק הקפצות קטנות ועדינות ככה נדמה את האוכל של המקרל בצורה טובה אפשר בנוסף ללכת לאורך הסירה ולמלא את כל הסביקי ואז נתחיל לגלגל למעלה לא בקצב מהיר שש מקרלים שמנים על הסביקי מושכים חזק ובדרך כלל העל חזור קטן יחסית בקרסים (לשיחרור מהיר ) טוב הגענו עם הריג לדופן הסירה ופה בא לביטוי הריג מזכיר שהוא בנוי מסביקי ותוספת של שניי מטרים חוט נילון וזה כדי לעבוד בנוח ובבטחה, שש קרסים ושש מקרלים משתוללים וידיים חלקות מהריר שהם מלאים בו זה מתכון לקרס בגוף מרימים את הריג ומשאירים את המשקולת במים היא דואגת לחוט מתוח והמקרלים יהיו תלויים כמו על חבל כביסה וככה יהיה לנו קל להוריד אותם וחלק אפילו יפלו לבד והכל בשליטה איך עושים את זה :לדוגמה דגנו על דופן שמאל אז נלך אחורה לדופן ימין ונניח את המקל בסטנד של דופן ימין ואז נוצר מצב שהדגים תלויים מעל הסיפון מולנו והחוט מתוח (המשקולת עוד במים ) ויש לנו שתי ידיים פנויות עוד שיטה זה להעביר את החוט במעיין וו בדופן הנגדית שבה דגנו אבל שהוו יהיה תלוי מעל החכה למשל בקונזולה ואז המקל יעמוד בניצב וגם לא יתכופף מהדגים שמשתוללים (לשיטה הזאת לא צריך סטנד ) אפשר להישתמש בכלי לשחרור מהיר אני מעקם מברג ישן או מוט נירוסטה למעיין וו ואז תופס את הקרס ונותן ניעור והדג יתנתק מהקרס מזכיר שעדיף שהעל חזור יהיה קטן מכיר שיש גם מכשיר יעודי יופי אז יש לנו מלא מקרלים על הסיפון זה הופך אותו לחלק והסיפון לא המקום הכי טוב לשמור אותם אז מכינים צידנית מראש עם קרח ומי ים (המלח במי ים יכול להוריד לטמפ׳ יותר נמוכה מאפס ) ככה המקרלים נשמרים טריים למאכל וגם אני מאמין שהשוק פרייז הורג אותם בצורה יותר הומנית העונות הטובות זו העונות מעבר אבל האביב יותר חזק רציתי לרשום כמה טיפים בסוף יצא סוג של מאמר ht: אני פשוט מאוד אוהב את הסוג דייג הזה אני יוצא לכמה פעמים ספורות בעונה וממלא את המקפיא במקרל לפתיון לעונה שלמה וחלק נותן לחבר שמעשן אותם פצצה עדיף לא לאכול יותר מידי הבנתי שיש במקרל כמות גדולה יחסית של כספית *** זהו עכשיו לקחת הכול בערבון מוגבל, כי את כל מה שרשמתי פה למדתי מהדייג בים האדום אבל אני מניח שאפשר להשליך על הים התיכון*** מאמר... ועוד איזה מאמר! יישר כוח אמיתי על ההשקעה בתשובה שיצאה בהחלט מאמר מפורט ומקצועי לדיג מקרלים... ללא ספק מורגשים כאן הרבה ידע ונסיון. נתת לא רק את הקטע הטכני אלא גם הרבה מסביב שמסייע להבנת ההגיון שבשגעון... היה מהנה ומעניין thumbUp; כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: ארז.ד. על ינואר 24, 2018, 18:28:08 PM מאמר מעניין ומסקרן ממש , תודה על הזמן שהקדשת להשקיע בו כל כך thumbUp;
כותרת: בעניין: דייג מכרל תגובה על ידי: rafi על ינואר 26, 2018, 03:13:49 AM הטרמוקלינה היא השכבה בה מים עליונים נפגשים עם מים תחתונים במים העליונים יש הרבה חמצן בגלל הגלים והקרבה לאויר ובשכבה התחתונה יש טמפרטורה נוחה ויחסית יותר קבועה מהעליונה אז מה שקורה במפגש בניהם יש הרבה חמצן והטמפרטורה טובה אז הדגים אוהבים להיות שם בעיקר הפלנגטון שנודד בעמוד המים בלילה הפלנקטון יעמוד בצפיפות יחסית על הטרמוקלינה ובזכות הפלנקטון כל שרשרת המזון מגיעה מקרלים, קלמארי והחרב באילת היא כמעט תמיד ב50 מטר בגלל הזרמים והעומק זה כמו זהבה ושולשת הדובים לא חם מידי ולא קר מידי בדיוק נכון /טמפרטורה נוחה ומספיק חמצן אגב גם בכינרת יש טרמוקלינה תוספת מאירת עיניים למאמר היפיפה... thumbUp; |