פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: ישועה אורי על ספטמבר 13, 2017, 16:52:24 PM



כותרת: טרכון על האש
תגובה על ידי: ישועה אורי על ספטמבר 13, 2017, 16:52:24 PM
מה אתם אומרים על טרכון על האש? כמובן צלייה זריזה כדי שלא יתייבש..
אשמח גם למתכון למי שיש


כותרת: בעניין: טרכון על האש
תגובה על ידי: shragam על ספטמבר 14, 2017, 15:59:59 PM
לא מכיר , אבל אולי יתאים רק אם תפלט אותו וממש מעט זמן.
שלם יתייבש.


כותרת: בעניין: טרכון על האש
תגובה על ידי: צור. על ספטמבר 14, 2017, 16:17:40 PM
לדעתי עטוף בנייר כסף ילך לא רע


כותרת: בעניין: טרכון על האש
תגובה על ידי: אבי חכם על ספטמבר 14, 2017, 16:19:21 PM
רק אם יהיה מעט זמן ואם יאכל מיד  od:

המתנה של כמה דקות והוא יבש כמו הנגב.

מעדיף אותו כסביצ'ה  shy2;


כותרת: בעניין: טרכון על האש
תגובה על ידי: momi על ספטמבר 15, 2017, 14:53:59 PM
תעשה מרינדה קטנה של
קצת שמן
כמון
קוביות קטנות של לימון כבוש
מלח פלפל
השריה של מינימום שעה 1
שים על אש קטנה על המנגל
מעדן, תעדכן אם תעשה כך  thumbUp;


כותרת: בעניין: טרכון על האש
תגובה על ידי: rafi על נובמבר 01, 2017, 18:08:07 PM
באיחור גדול ht:

בזמנו דוד שלי שם על המנגל טרחון שתפסתי, יצא סוליה...
דג יבש שאכן יתאים לסביצ'ה..
לפרוסות מטוגנות ב"צריבה"...

אם מנגל או תנור,
רק בעטיפה ובפנים עם שמן (רצוי זית תמיד) ועגבניות שייתנו עסיסיות (כל היתר כהבנתך).
אישית הייתי בודק כל הזמן מה המצב - ברגע שהבשר לא נא הייתי מוריד מיידית ומגיש.

אם בכל מקרה על המנגל ולא בעטיפה,
הייתי פורס דק יחסית או לפחות חוצה לחצי - באורך, מתבל לאחר מריחה טובה בשמן..
שם ועוקב מקרוב, צריבה או בשניה שהבשר לא נא - מוריד מהאש ומגיש...

לא לתת לו הזדמנות להתייבש כי הוא יבש..

מתייחס כמובן לטרחון גדול של קילו פלוס, לא לקטנים...

ואגב, שייקה נתן כאן בזמנו מתכון לטרחון, לטענתו מתכון מנצח -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=1293.0


כותרת: בעניין: טרכון על האש
תגובה על ידי: momi על נובמבר 01, 2017, 19:11:35 PM
באיחור גדול ht:

בזמנו דוד שלי שם על המנגל טרחון שתפסתי, יצא סוליה...
דג יבש שאכן יתאים לסביצ'ה..
לפרוסות מטוגנות ב"צריבה"...

אם מנגל או תנור,
רק בעטיפה ובפנים עם שמן (רצוי זית תמיד) ועגבניות שייתנו עסיסיות (כל היתר כהבנתך).
אישית הייתי בודק כל הזמן מה המצב - ברגע שהבשר לא נא הייתי מוריד מיידית ומגיש.

אם בכל מקרה על המנגל ולא בעטיפה,
הייתי פורס דק יחסית או לפחות חוצה לחצי - באורך, מתבל לאחר מריחה טובה בשמן..
שם ועוקב מקרוב, צריבה או בשניה שהבשר לא נא - מוריד מהאש ומגיש...

לא לתת לו הזדמנות להתייבש כי הוא יבש..

מתייחס כמובן לטרחון גדול של קילו פלוס, לא לקטנים...

ואגב, שייקה נתן כאן בזמנו מתכון לטרחון, לטענתו מתכון מנצח -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=1293.0

אש נמוכה רפי,
אני לא זוכר אבל אולי היית ביום הזה, תקן אותי אם אני טועה