כותרת: הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות.. תגובה על ידי: rafi על ספטמבר 03, 2017, 16:23:36 PM איך זה עד היום לא נפתח דיון על ביצי דגים?! sml17;
מעת לעת אנחנו תופסים דגים ובעת הניקוי מגלים בבטן שלהם ביצים... יש שטוענים שזה מעדן ויש שלא נוגעים בזה... הגיע הזמן לדיון - הכל על ביצי דגים! *האם אתם בכלל אוכלים ביצים של דג שתפסתם?! למה כן ולמה לא? *איך בכלל מזהים מה הן ביצי דג שראויות למאכל? *אילו ביצים של איזה דג הן טעימות או טעימות יותר... ואיזה לא... *האם יש דגים שהביצים שלהם ראויות או פחות מתאימות למאכל בהתאם לעונה? *האם יש ממה להזהר אם מתכוונים לאכול ביצי דג? *המלצות איך להוציא אותן נכון מבטן הדג ואיך לשמור אותן? *איך דואגים שלא יתקלקלו ולא יאבדו מטעמן - מתפיסת הדג ועד לצלחת? *וכמובן, מתכונים טעימים להכנת ביצי דג :P אז לא להבהל 8), אין ציפייה ממי שמגיב שיתייחס להכל... אפשר להתייחס גם לעניין אחד מהעניינים שהועלו... כל אחד מוזמן לשתף במה שנראה לו וניצור לנו כאן שרשור מקיף על ביצי דגים... בהמשך יועבר כשרשור נעוץ למקומו הטבעי בפורום המתכונים... זהו חברים, תתחילו לשפוך ;) כותרת: בעניין: הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות.. תגובה על ידי: shragam על ספטמבר 03, 2017, 19:17:44 PM יש ביצים ויש זרע. שניהם טובים למאכל וגם טעימים ;)
בדרך כלל אם גוש הביצים הוא גדול, אז יש להן נטיה להתייבש. אני שם מלח, קמח מצה ומטגן בשמן זית ישר אחרי הדיג (זה מעדן שאני ועדי אוהבים) בנוסף בדגים גדולים יש גם כבד ולב שהם מעדנים בטיגון. כדי להוציא אותם כמה שיותר שלמים, פותחים את הבטן בזהירות ורואים אם יש ביצים/זרע ואז עם האצבעות + סכין מפרידים אותם מהגוף והמעיים של הדג. לגבי הכבד (נמצא ליד הקיבה וצריך להזהר שלא לקרוע אותו בזמן הנקיון). נקודה חשובה, אם בזמן הניקוי של הדג רואים טפילים על האיברים הפנימייים, יש לזרוק ולא לאכול ביצים וזרע של ביניות זה רעיל וגורם להקאות וכאבי בטן כותרת: בעניין: הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות.. תגובה על ידי: yaakov על ספטמבר 03, 2017, 19:29:13 PM עד כמה שאני יודע גם ביצים של מושט רעילים
כותרת: בעניין: הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות.. תגובה על ידי: צור. על ספטמבר 04, 2017, 22:26:56 PM לא ממחה גדול לביצי דגים
כן יכול לחזק את דבריו של שרגא לגבי ביצי דג הבינית dnr: dnr: כותרת: בעניין: הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות.. תגובה על ידי: savirs על ספטמבר 05, 2017, 16:52:19 PM *האם אתם בכלל אוכלים ביצים של דג שתפסתם?! למה כן ולמה לא?
ביצי דגים זה אחד המעדנים הכי טעימים, בעל ערכי חלבון גבוהים אך גם כולסטרול גבוה. ברור שאוכל ואף מייחל לדוג דגים עם ביצים. *איך בכלל מזהים מה הן ביצי דג שראויות למאכל? כל ביצי הדגים של הדגים הכשרים ראויות למאכל למעט דגים מסויימים כמו ששרגא הזכיר כמובן הצבע והמרקם שונה מדג לדג וגם הטעם. *אילו ביצים של איזה דג הן טעימות או טעימות יותר... ואיזה לא... הדגים של הבורי והסלמון הם טעימים ביותר. *האם יש דגים שהביצים שלהם ראויות או פחות מתאימות למאכל בהתאם לעונה? כשהדג במים כל עוד לא נדוג הביצים ראויות למאכל ולא מתקלקלות באף עונה. לאחר הדייג יש להקפיד לשמור את הדג במיוחד אם הוא מכיל ביצים בטמפרטורה נכונה ובתנאים נאותים עדיף צידנית סגורה עם קרח. *האם יש ממה להזהר אם מתכוונים לאכול ביצי דג? כמובן שיש להיזהר, לבדוק ראשית את המרקם אם אינו רירי או עם דם או בצבע דהוי וחיוור. יש לבדוק את הריח של הביצים ואם הריח דוחה לזרוק את הביצים ולא לאכול. *המלצות איך להוציא אותן נכון מבטן הדג ואיך לשמור אותן? הכי טוב לגזור בעדינות את בטן הדג בעזרת מספריים ולא עם סכין (בכדי לא לפצוע אותן) *איך דואגים שלא יתקלקלו ולא יאבדו מטעמן - מתפיסת הדג ועד לצלחת? לשמור בקרור עד לשימוש מתכונים ???!!! בע"ה בלי נדר אעלה מתכונים כשאהיה פנוי יותר כותרת: בעניין: הכל על ביצי דגים! זיהוי, מתי אכיל, איך להכין, ממה להזהר, המלצות.. תגובה על ידי: ilan62 על ספטמבר 08, 2017, 06:56:37 AM *האם אתם בכלל אוכלים ביצים של דג שתפסתם?! למה כן ולמה לא? ביצי דגים זה אחד המעדנים הכי טעימים, בעל ערכי חלבון גבוהים אך גם כולסטרול גבוה. ברור שאוכל ואף מייחל לדוג דגים עם ביצים. *איך בכלל מזהים מה הן ביצי דג שראויות למאכל? כל ביצי הדגים של הדגים הכשרים ראויות למאכל למעט דגים מסויימים כמו ששרגא הזכיר כמובן הצבע והמרקם שונה מדג לדג וגם הטעם. *אילו ביצים של איזה דג הן טעימות או טעימות יותר... ואיזה לא... הדגים של הבורי והסלמון הם טעימים ביותר. *האם יש דגים שהביצים שלהם ראויות או פחות מתאימות למאכל בהתאם לעונה? כשהדג במים כל עוד לא נדוג הביצים ראויות למאכל ולא מתקלקלות באף עונה. לאחר הדייג יש להקפיד לשמור את הדג במיוחד אם הוא מכיל ביצים בטמפרטורה נכונה ובתנאים נאותים עדיף צידנית סגורה עם קרח. *האם יש ממה להזהר אם מתכוונים לאכול ביצי דג? כמובן שיש להיזהר, לבדוק ראשית את המרקם אם אינו רירי או עם דם או בצבע דהוי וחיוור. יש לבדוק את הריח של הביצים ואם הריח דוחה לזרוק את הביצים ולא לאכול. *המלצות איך להוציא אותן נכון מבטן הדג ואיך לשמור אותן? הכי טוב לגזור בעדינות את בטן הדג בעזרת מספריים ולא עם סכין (בכדי לא לפצוע אותן) *איך דואגים שלא יתקלקלו ולא יאבדו מטעמן - מתפיסת הדג ועד לצלחת? לשמור בקרור עד לשימוש מתכונים ???!!! בע"ה בלי נדר אעלה מתכונים כשאהיה פנוי יותר וואחד הסבר נתת כול הכבוד ותודה רבה |