פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: האלתי12 על פברואר 05, 2012, 11:13:27 AM



כותרת: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: האלתי12 על פברואר 05, 2012, 11:13:27 AM
 ;)יש לי הרבה סוגים של דג חריף שאני אוהב הנה אחד קל להכנה ועונה על הדרישה...
דג חריף בנוסח האלתי


כל דג לבן מפולט ללא קוצים ואדרות איפשר גם ללא עור לא חייב

קודם נטפל בדג, מקמחים אותו, טיגון קצר, ושומרים בצד, הקימוח נועד לתת ציפוי לרוטב ואז הרוטב יושב על הדג בכל ביס .[ הדג עדיין חי בפנים בשלב הזה.]
הטיגון צריך להיות בערך דקה אחת .רק שהקמח נידבק והדג מתחיל לשנות צבע ללבן, מוציאים.


1 כוס קמח בקערה\צלחת עמוקה מעט
2\1 כוס קורנפלור
1 כפית שטוחה של מלח
2\1 כפית פילפל שחור טחון
4\1 כפית אבקת שום
מקמחים את הדג ומטגנים טיגון קצר מאאאד {חשוב} בין 30 שניות עד דקה וחצי לפי עובי הדג
מניחים על נייר סופג בצד ונחזור עליו אחר כך.

לרוטב

בסיר הדגים האהוב אליכם .
מעט שמן זית .

4 פילפלים חריפים חתוכים ל3,  ומתחילם לטגן.
1 פילפל אדום מתוק{גמבא} חתוכים לרצועות עבות וגסות ומוסיפים למחבט.
4-6 שיני שום שלמים ומועכים אותם מעט וזורקים למחבט ומטגנים.
ברגע שהפלפלים והשום משחימים מוסיפים
3 כפות פפריקה מתוקה
2\1 כפית פפריקה חריפה
מטגנים את הפפריקות לזמן קצר מאד שלא ישרפו ומוסיפים מיד את הרסק
300 גרם רסק עגבניות{3 קופסאות} מטגנים מעט
מנמיחם את האש
מוסיפים  3  כוסות מיים חמים {במידה ובשלב הזה הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף עוד מיים הרוטב צריך להיות במרקם של מרק בשלב הזה ההסמכה שלו תבוא בסוף .]
צרור כוסברה קצוצה גס מחולקת לשני חלקים באחד נישתמש עכשיו
מעבירים לאש גבוהה עד לרתיחה ומקטינים את הלהבה לבנונית ומבשלים 20 דקות .
לאחר 20 דקות
2 כפות אבקת מרק עוף\דגש מערבבים וטועמים אולי חסר משהו זה השלב לתיקונים ותוספות
עכשיו הדגים
מוסיפים את הדגים ומבשלים 25 דקות ללא מיכסה
 מוסיפים את החצי השני של הכוזברה לעוד 3 דות ובתאבוןןןןןןןןןןןןןןן.
  אני אוהב את הרוטב הזה עים דג  נסיכה בזמנים היבשים והקשים
ספרו לי איך הייה בתאבון. thumbUp; thumbUp;


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: סקווידוויד על פברואר 05, 2012, 11:19:13 AM
הרגת אותנו....

רק בשבילי בלי הקוסברה... תגיד מתי מוכן - היין עלי



כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: צור. על פברואר 05, 2012, 11:44:04 AM
תודה על המתכון
נשמע טעים אשמח לנסות thumbUp;

דומה למתכון של אשתי '' דג חריף של אישה מתוקה ''


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: דוביק הדייג על פברואר 05, 2012, 11:46:35 AM
לא לשכוח חלה טרייה לייד,לקרוע חתיכות ולטבול ו.....................אממממממ...... shy2;


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: momi על פברואר 05, 2012, 13:50:19 PM
ואי ואי ואי איזה מתכון חבל"ז
לקראת יום שישי הולך להכין איזה 2 לברקים "מתובלנים"
שוקל להוריד את מינון החריף, ןלמי ששואל למה אז בגלל שהם חריפים טיבעי  sml98;


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: עדי על פברואר 05, 2012, 14:17:02 PM
ואי ואי ואי איזה מתכון חבל"ז
לקראת יום שישי הולך להכין איזה 2 לברקים "מתובלנים"
שוקל להוריד את מינון החריף, ןלמי ששואל למה אז בגלל שהם חריפים טיבעי  sml98;

 sml44;

נראה לי פצצה של מתכון  icon_pray;

חייב לנסות בהקדם


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: אביחי על פברואר 05, 2012, 17:25:14 PM
ואי ואי ואי איזה מתכון חבל"ז
לקראת יום שישי הולך להכין איזה 2 לברקים "מתובלנים"
שוקל להוריד את מינון החריף, ןלמי ששואל למה אז בגלל שהם חריפים טיבעי  sml98;

גדול מומי  sml44; sml44; sml44; sml44;


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: shay 38 על פברואר 07, 2012, 00:58:34 AM
סחטיין עליך ליאור פצצה  blow; blow; blow; blow;


נראה  סוף הדרך  icon_pray;

תתחיל לשפוך אחי מהידע שלך יא אלוף 112s;

נראה לי אני אבוא לאילת לאכול sml44; sml44; sml44; sml44; sml44;


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: קוקו! על פברואר 12, 2012, 18:26:22 PM
like


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: תותי על פברואר 15, 2012, 00:19:15 AM
תנסה לשפר את הטעם ותכניס גם פולים ויותר שיני שום עם החלה ככה וואי וואי עכשיו מומי מזיל ריר חחחחח


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: momi על פברואר 15, 2012, 05:54:12 AM
תנסה לשפר את הטעם ותכניס גם פולים ויותר שיני שום עם החלה ככה וואי וואי עכשיו מומי מזיל ריר חחחחח
נגמר לי חבילת טישו עוד מלפני חודשיים  mad3; mad3;


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: rafi על פברואר 27, 2012, 03:35:02 AM
נראה מצוין ומגרה ליאור...

עושה חשק להגיע אליך לאילת רק כדי לטעום... ;)


כותרת: בעניין: דג חריף לחברה ולמומי
תגובה על ידי: בנדה על מרץ 23, 2017, 15:24:31 PM
גם דייג וגם שף פשששש חבל על הזמן