פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: searasta על אוגוסט 04, 2017, 13:30:04 PM



כותרת: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: searasta על אוגוסט 04, 2017, 13:30:04 PM
הרבה אין לי מה לאמר,
התמונות יעידו.
מנה של אלבקור טרי,
צרוב על שמן זית ומלח גס.
לצד הבשר העסיסי מוגש
סלט רענן.
תהנו..


כותרת: בעניין: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: Kobiarava על אוגוסט 04, 2017, 14:32:49 PM
פיצוץ! לא צריך יותר מזה!
בכלל, אני חושב שהכנת הדגים היא חלק בלתי נפרד מהדייג, ולדג טוב צריך לתת כבוד בצורת הכנה ההולמת את סוג הדג, המרקם, הטעמים שלו והטריות, ולא להעלים את כל אלה תחת רטבים כבדים ומתובלים יתר על המידה, או בישול ארוך מדי.
תודה על השיתוף, ובתיאבון....


כותרת: בעניין: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: searasta על אוגוסט 05, 2017, 14:33:18 PM
פיצוץ! לא צריך יותר מזה!
בכלל, אני חושב שהכנת הדגים היא חלק בלתי נפרד מהדייג, ולדג טוב צריך לתת כבוד בצורת הכנה ההולמת את סוג הדג, המרקם, הטעמים שלו והטריות, ולא להעלים את כל אלה תחת רטבים כבדים ומתובלים יתר על המידה, או בישול ארוך מדי.
תודה על השיתוף, ובתיאבון....
תודה רבה, אני אגב חושב כמוך,
אין כמו טריות וטעמים עדינים המבליטים את
טעם הדג, במקרה הזה פרט למלח ושמן זית
לא השתמשתי בשום תיבלון


כותרת: בעניין: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: ilan62 על אוגוסט 05, 2017, 16:24:18 PM
ואלה כמה פשוט אבל הכי פשוט הכי טוב 049s;

מה זה צרוב ? משאירים ביפנים קצת חי או עד שניהיה כול הבשר לבן ?


כותרת: בעניין: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: צור. על אוגוסט 05, 2017, 19:28:08 PM
תודה על המתכון
אלבקור לא יהיה לי טרי אבל דגים אחרים כן ;)
אין ספק שלטריות וצורת הבישול יש משקל חשוב לטעם
דג מבושל כמו חריימה דורש תיבול עשיר
אבל טיגון או צריבה כמו בבשר על האש אני מעדיף תיבול מינימלי בדרך כלל פילפל שחור גרוס ומלח גס אשר עוזרים ומגדישים את טעם הבשר


כותרת: בעניין: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: searasta על אוגוסט 07, 2017, 17:32:00 PM
ואלה כמה פשוט אבל הכי פשוט הכי טוב 049s;

מה זה צרוב ? משאירים ביפנים קצת חי או עד שניהיה כול הבשר לבן ?
כל אחד ואיך שהוא מעדיף את מידת העשיה.
אני צורב על מחבת פסים אש חזקה,
ומשאיר פס ורוד דק בעובי של 2 מילימטר במרכז.
ככה זה בטוח שהדג מצד אחד לא יתייבש ויבושל
יתר על המידה, ומצד שני לא יהיה נא.


כותרת: בעניין: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: shragam על אוגוסט 08, 2017, 07:13:52 AM
תודה על המתכון.
חסר עכשיו אלבקור  :P
ננחכה לשנה הבאה, אבל זה מתאים לכל סוגי הדגים מן הסתם  thumbUp;


כותרת: בעניין: טונה אלבקור צרובה לצד סלט ירקות רענן, תהנו
תגובה על ידי: rafi על ספטמבר 01, 2017, 23:15:20 PM
הכי פשוט - הכי טוב...
אם שיתפת תומר - כנראה שאהבת את הטעם  :P

אגב, מה עם קצת פיזור של פלפל שחור גרוס על הדג - לפני או תוך כדי הצריבה?