פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג במים מתוקים בכל הסגנונות => נושא נשלח על ידי: Marat Matzkin על פברואר 24, 2017, 09:35:46 AM



כותרת: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: Marat Matzkin על פברואר 24, 2017, 09:35:46 AM
שלום לכל אוהבי דייג פתיומות במים מתוקים. כפי שאתם יודעים, אחד היסודות בדייג במים המתוקים, הוא פידור יסודי ומתמשך לכל אורך מהלך הדייג, של האזור בו אנחנו דגים. באיזה תערובות פידור אתם משתמשים?

מארט thumbUp;


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: צור. על פברואר 24, 2017, 12:16:08 PM
יופי של נושא לדיון
חברים מי שיש לו ידע וניסיון מוזמן לשתף
מי שאין לו ניסיון אבל מתעניין ורוצא ללמוד מוזמן לשאול שאלות


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: misha____1985 על פברואר 24, 2017, 15:33:41 PM
אישית מתחיל את ה"עונה" באפריל ומסיים בספטמבר, בין לבין חוטא בסגנונות דייג אחרים.
מתחיל בתערובת עם חלקים גדולים(פידור ראשוני) וממשיך רק אז עם החלקיקים(groundbaits).
אישית לא בררן במיוחד, מערבב. כחצי חצי.
חצי קנוי(משהו עם ריכוז פרוטאין גבוהה) וחצי משהו מאולתר(לרוב לחם ביתי -בהבדל מהקנוי הוא מתפורר ולא ניתן ללישה).
לקראת קיץ groundbaits הופך לטעמים מתוקים(עם פלטים או משהו שיצוף יותר)...ובסתיו שוב פרוטאיני ופיקנתי...
בכול מקרה התערובת לא נשארת בפידר/קרס הרבה זמן מקסימום 5 דקות.
נשמח לרשמים שלך בנושא.


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: Marat Matzkin על פברואר 24, 2017, 18:22:44 PM
אישית מתחיל את ה"עונה" באפריל ומסיים בספטמבר, בין לבין חוטא בסגנונות דייג אחרים.
מתחיל בתערובת עם חלקים גדולים(פידור ראשוני) וממשיך רק אז עם החלקיקים(groundbaits).
אישית לא בררן במיוחד, מערבב. כחצי חצי.
חצי קנוי(משהו עם ריכוז פרוטאין גבוהה) וחצי משהו מאולתר(לרוב לחם ביתי -בהבדל מהקנוי הוא מתפורר ולא ניתן ללישה).
לקראת קיץ groundbaits הופך לטעמים מתוקים(עם פלטים או משהו שיצוף יותר)...ובסתיו שוב פרוטאיני ופיקנתי...
בכול מקרה התערובת לא נשארת בפידר/קרס הרבה זמן מקסימום 5 דקות.
נשמח לרשמים שלך בנושא.

תודה על השיתוף  t39
נראה כתערובת מצויינת ייעודית לקרפיון thumbUp;

רציתי לשאול אותך:


1. למה אתה מערבב חצי חצי?- להגדיל את נפח התערובת ולהוזיל את העלות?

2. האם אתה משתמש בתערובות הייעודיות לדייג פידר?

3. התערובת שאתה מכין, אתה משתמש בה גם ל- cage וגם ל- method?

4.למה אתה מכין את התערובת שתתפורר תוך 5 דקות, ולא תוך 10 או 15 דקות?

5. לא הבנתי את עניין הקרס- התערובת מיועדת רק למשיכת הדגים. על הקרס אתה שם פיתיון, אלא אם התכוונת ל- pellets?

6. האם אתה משתמש גם ל-MATCH וגם ל-FEEDER באותה התערובת (קנויה)?

אין תערובת טובה או פחות טובה- אם זה עובד אז זה עובד.

תודה,

מארט  thumbUp;


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: misha____1985 על פברואר 24, 2017, 18:52:27 PM
אישית מתחיל את ה"עונה" באפריל ומסיים בספטמבר, בין לבין חוטא בסגנונות דייג אחרים.
מתחיל בתערובת עם חלקים גדולים(פידור ראשוני) וממשיך רק אז עם החלקיקים(groundbaits).
אישית לא בררן במיוחד, מערבב. כחצי חצי.
חצי קנוי(משהו עם ריכוז פרוטאין גבוהה) וחצי משהו מאולתר(לרוב לחם ביתי -בהבדל מהקנוי הוא מתפורר ולא ניתן ללישה).
לקראת קיץ groundbaits הופך לטעמים מתוקים(עם פלטים או משהו שיצוף יותר)...ובסתיו שוב פרוטאיני ופיקנתי...
בכול מקרה התערובת לא נשארת בפידר/קרס הרבה זמן מקסימום 5 דקות.
נשמח לרשמים שלך בנושא.

תודה על השיתוף  t39
נראה כתערובת מצויינת ייעודית לקרפיון thumbUp;

רציתי לשאול אותך:
1. למה אתה מערבב חצי חצי?- להגדיל את נפח התערובת ולהוזיל את העלות?

2. האם אתה משתמש בתערובות הייעודיות לדייג פידר?

3. התערובת שאתה מכין, אתה משתמש בה גם ל- cage וגם ל- method?

4.למה אתה מכין את התערובת שתתפורר תוך 5 דקות, ולא תוך 10 או 15 דקות?

5. לא הבנתי את עניין הקרס- התערובת מיועדת רק למשיכת הדגים. על הקרס אתה שם פיתיון, אלא אם התכוונת ל- pellets?

אין תערובת טובה או פחות טובה- אם זה עובד אז זה עובד.

תודה,

מארט  thumbUp;
1. לא, תערובות מוכנות פשוט לא מאפשרות משחק במרקם.
2. יעודי.
3. cage, של 15/20/40 גרם.
4. אני רוצה את הפידור במים/מפוזר...אין בו תועלת כאשר הוא דבוק בגוש ליד הפיתיון.
5. אני לא עושה הפרדה. (צודק. תירס אמיתי/מזויף, קלקר, חרוז , pellet, לחם, בוייל, בצק...הם יותר הכיוון אם לעבוד לפי הספר)
6. לפעמים. בMATCH לFEEDER , אבל לא להפך.


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: Marat Matzkin על פברואר 24, 2017, 19:07:22 PM
1. אין לי לחם ביתי אז אני מוסיף ביסקוויטים טחונים.

3. כשאני דג עם method, את המילוי ל- method בד"כ מ- pellets מושרים  במים לכ- 10 דקות.

4. ניתן להוסיף תוסף גייזר, הגורם להתפרצות יותר מהירה.
בצק בטוח אף אחד לא רוצה ליד הקרס- מטרת התערובת היא להביא את הדגים ליד הקרס, ולא שיאכלו ממנה.

5. ב- match אני משתמש בתערובת ייעודית.


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: צור. על פברואר 24, 2017, 20:17:12 PM
1. אין לי לחם ביתי אז אני מוסיף ביסקוויטים טחונים.

3. כשאני דג עם method, את המילוי ל- method בד"כ מ- pellets מושרים  במים לכ- 10 דקות.

4. ניתן להוסיף תוסף גייזר, הגורם להתפרצות יותר מהירה.
בצק בטוח אף אחד לא רוצה ליד הקרס- מטרת התערובת היא להביא את הדגים ליד הקרס, ולא שיאכלו ממנה.

5. ב- match אני משתמש בתערובת ייעודית.
מארט ומישה בדיון הנ''ל יש מספר מוסגים שאני אישית לא מבין ובטוח שחברים נוספים אם תכלו בבקשה לתת פרוש והסבר אשמח מאוד
בכדי שהתשובה לא תבלע או תפריע  לשירשור הנ''ל שעוסק בתערובות לפידור אפתח דיון חדש בו נרכז את כל המוסגים וההסבר עלהם


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: gaichuk על מרץ 04, 2017, 11:41:41 AM
אני פחות בקטע של פידור אזורי ויותר בכיוון של פידור שמתפרק מהפידר... ;)
אבל אני בדר"כ גם לא יוצא להרבה שעות. 4-5 שעות מקסימום...

אני מניח שאתה מדבר על סשן ארוך? יום-יומיים לפחות?


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: Marat Matzkin על מרץ 04, 2017, 11:46:47 AM
אני פחות בקטע של פידור אזורי ויותר בכיוון של פידור שמתפרק מהפידר... ;)
אבל אני בדר"כ גם לא יוצא להרבה שעות. 4-5 שעות מקסימום...

אני מניח שאתה מדבר על סשן ארוך? יום-יומיים לפחות?


גם וגם.

מארט  thumbUp;


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: itamar26 על מרץ 04, 2017, 15:56:44 PM
אני באופן אישי לא אוהב את התערובות האלו רק בתחרויות אנחנו משתמשים בהן גם לא כפידור עיקרי.
אני מעדיף חלקיקים ותערובות טייגר תירס גראס וכל אלה.
אני גם לא דג עם פידר בכלל ככה שאין לי כל שימוש בתערובות בצק האלו.


כותרת: בעניין: תערובות לפידור- groundbaits
תגובה על ידי: Marat Matzkin על מרץ 04, 2017, 19:27:14 PM
אני באופן אישי לא אוהב את התערובות האלו רק בתחרויות אנחנו משתמשים בהן גם לא כפידור עיקרי.
אני מעדיף חלקיקים ותערובות טייגר תירס גראס וכל אלה.
אני גם לא דג עם פידר בכלל ככה שאין לי כל שימוש בתערובות בצק האלו.

אתה עושה spod...

https://youtu.be/rJmQND1vf2s

אני עושה זאת בפידור ראשוני אזורי לא בכמות גדולה, וממשיך בפידור אזורי עם התערובות, בכדורים גדולים. כל הטלה ממלא את הפידר ומדי פעם ממשיך בפידור האזורי עם התערובות. המטרה שלי היא למשוך את הקרפיון לאזור ההטלה בעזרת הריח של התערובת, ולא להאכיל אותו....
ב-match עושה כנ"ל, רק לא ממלא את הפידר כי הוא איננו  ;D אך מרווחי הזמן בפידור האיזורי קטנים, מפדר יותר.

מארט  thumbUp;