פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג במים מתוקים בכל הסגנונות => נושא נשלח על ידי: Litlefishing על אוקטובר 15, 2016, 19:33:35 PM



כותרת: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: Litlefishing על אוקטובר 15, 2016, 19:33:35 PM
שלום חברים !!
בפעם האחרונה שהייתי הכינרת לפני. שבוע +
ניסיתי מתכון של. קמח. תירס + שיבולת שועל + קילו תערובת קנויה  שקניתי בחנות דייג + תירס .
ושהורדנו את הקפיץ עם הבצק למים מהסירה.
אז הבצק פשוט התחיל להתפזר.
יש למישהו המלצה מה להוסיף או לשנות כדי שהבצק יהיה טוב ולא יתפזר במגע עם מים.
תודה.


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: itamar26 על אוקטובר 15, 2016, 19:58:24 PM
יש לך בפינת המאמרים הרבה מתכונים לתערובות.

בכל אופן התערובות הקנויות של טרבוקו למשל מעולות ואם אתה שם יחס נכון של מים זה לא אמור להתפרק.
יכול להיות ששמת הרבה תירס או חלקיקים אחרים ולכן זה התפרק מהר.

אתה יכול להוסיף לתערובת קנויה תירס כמו שאמרת ופרורי לחם

אתה יכול גם להכין תערובת לבד כמויות תחשב לבד לפי משך הזמן שאתה הולך.

פרורי לחם
קמח תירס
תמצית וניל
קמח לבן קצת
תירס

אפשר להוסיף לזה כמה פיתות חתוכות
ומים לפי הצורך שים לב שזה לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי
תערבב הכל טוב טוב לפני שאתה מוסיף מים ואז תוסיף בהדרגה מים ותלוש עד שהכל יספוג מים בצורה אחידה ויתאחד.


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: Litlefishing על אוקטובר 15, 2016, 20:05:17 PM
יש לך בפינת המאמרים הרבה מתכונים לתערובות.

בכל אופן התערובות הקנויות של טרבוקו למשל מעולות ואם אתה שם יחס נכון של מים זה לא אמור להתפרק.
יכול להיות ששמת הרבה תירס או חלקיקים אחרים ולכן זה התפרק מהר.

אתה יכול להוסיף לתערובת קנויה תירס כמו שאמרת ופרורי לחם

אתה יכול גם להכין תערובת לבד כמויות תחשב לבד לפי משך הזמן שאתה הולך.

פרורי לחם
קמח תירס
תמצית וניל
קמח לבן קצת
תירס

אפשר להוסיף לזה כמה פיתות חתוכות
ומים לפי הצורך שים לב שזה לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי
תערבב הכל טוב טוב לפני שאתה מוסיף מים ואז תוסיף בהדרגה מים ותלוש עד שהכל יספוג מים בצורה אחידה ויתאחד.
תודה רבה איתמר.
יש לך חוף מומלץ ?


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: itamar26 על אוקטובר 16, 2016, 15:38:01 PM
יש לך בפינת המאמרים הרבה מתכונים לתערובות.

בכל אופן התערובות הקנויות של טרבוקו למשל מעולות ואם אתה שם יחס נכון של מים זה לא אמור להתפרק.
יכול להיות ששמת הרבה תירס או חלקיקים אחרים ולכן זה התפרק מהר.

אתה יכול להוסיף לתערובת קנויה תירס כמו שאמרת ופרורי לחם

אתה יכול גם להכין תערובת לבד כמויות תחשב לבד לפי משך הזמן שאתה הולך.

פרורי לחם
קמח תירס
תמצית וניל
קמח לבן קצת
תירס

אפשר להוסיף לזה כמה פיתות חתוכות
ומים לפי הצורך שים לב שזה לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי
תערבב הכל טוב טוב לפני שאתה מוסיף מים ואז תוסיף בהדרגה מים ותלוש עד שהכל יספוג מים בצורה אחידה ויתאחד.
תודה רבה איתמר.
יש לך חוף מומלץ ?


ממה שאני יודע שיזף זה החוף הכי מדובר כרגע מבחינת קרפיונים


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: Litlefishing על אוקטובר 17, 2016, 14:22:02 PM
יש לך בפינת המאמרים הרבה מתכונים לתערובות.

בכל אופן התערובות הקנויות של טרבוקו למשל מעולות ואם אתה שם יחס נכון של מים זה לא אמור להתפרק.
יכול להיות ששמת הרבה תירס או חלקיקים אחרים ולכן זה התפרק מהר.

אתה יכול להוסיף לתערובת קנויה תירס כמו שאמרת ופרורי לחם

אתה יכול גם להכין תערובת לבד כמויות תחשב לבד לפי משך הזמן שאתה הולך.

פרורי לחם
קמח תירס
תמצית וניל
קמח לבן קצת
תירס

אפשר להוסיף לזה כמה פיתות חתוכות
ומים לפי הצורך שים לב שזה לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי
תערבב הכל טוב טוב לפני שאתה מוסיף מים ואז תוסיף בהדרגה מים ותלוש עד שהכל יספוג מים בצורה אחידה ויתאחד.
תודה רבה איתמר.
יש לך חוף מומלץ ?


ממה שאני יודע שיזף זה החוף הכי מדובר כרגע מבחינת קרפיונים
תודה.
 זה מקום טוב לדייג בזירזור מסירה ?


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: itamar26 על אוקטובר 17, 2016, 17:02:51 PM
עבור השאלה הזו תמתין למישהו שדג בשיטה הזו אני לא מתעסק בגרגור כבר שנים


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: צור. על אוקטובר 17, 2016, 17:46:55 PM
יש לך בפינת המאמרים הרבה מתכונים לתערובות.

בכל אופן התערובות הקנויות של טרבוקו למשל מעולות ואם אתה שם יחס נכון של מים זה לא אמור להתפרק.
יכול להיות ששמת הרבה תירס או חלקיקים אחרים ולכן זה התפרק מהר.

אתה יכול להוסיף לתערובת קנויה תירס כמו שאמרת ופרורי לחם

אתה יכול גם להכין תערובת לבד כמויות תחשב לבד לפי משך הזמן שאתה הולך.

פרורי לחם
קמח תירס
תמצית וניל
קמח לבן קצת
תירס

אפשר להוסיף לזה כמה פיתות חתוכות
ומים לפי הצורך שים לב שזה לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי
תערבב הכל טוב טוב לפני שאתה מוסיף מים ואז תוסיף בהדרגה מים ותלוש עד שהכל יספוג מים בצורה אחידה ויתאחד.
תודה רבה איתמר.
יש לך חוף מומלץ ?


ממה שאני יודע שיזף זה החוף הכי מדובר כרגע מבחינת קרפיונים
תודה.
 זה מקום טוב לדייג בזירזור מסירה ?
נסה להגיע עם הסירה לאזורים בעלי עומק של 4 מ ומעלה ושם לעבוד עם ניקלים וג'יגים


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: Litlefishing על אוקטובר 17, 2016, 18:12:55 PM
יש לך בפינת המאמרים הרבה מתכונים לתערובות.

בכל אופן התערובות הקנויות של טרבוקו למשל מעולות ואם אתה שם יחס נכון של מים זה לא אמור להתפרק.
יכול להיות ששמת הרבה תירס או חלקיקים אחרים ולכן זה התפרק מהר.

אתה יכול להוסיף לתערובת קנויה תירס כמו שאמרת ופרורי לחם

אתה יכול גם להכין תערובת לבד כמויות תחשב לבד לפי משך הזמן שאתה הולך.

פרורי לחם
קמח תירס
תמצית וניל
קמח לבן קצת
תירס

אפשר להוסיף לזה כמה פיתות חתוכות
ומים לפי הצורך שים לב שזה לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי
תערבב הכל טוב טוב לפני שאתה מוסיף מים ואז תוסיף בהדרגה מים ותלוש עד שהכל יספוג מים בצורה אחידה ויתאחד.
תודה רבה איתמר.
יש לך חוף מומלץ ?


ממה שאני יודע שיזף זה החוף הכי מדובר כרגע מבחינת קרפיונים
תודה.
 זה מקום טוב לדייג בזירזור מסירה ?
נסה להגיע עם הסירה לאזורים בעלי עומק של 4 מ ומעלה ושם לעבוד עם ניקלים וג'יגים
צור יש לך המלצה לחוף טוב לדייג מסירה. בחול המועד ?


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: צור. על אוקטובר 17, 2016, 18:16:50 PM
יש לך בפינת המאמרים הרבה מתכונים לתערובות.

בכל אופן התערובות הקנויות של טרבוקו למשל מעולות ואם אתה שם יחס נכון של מים זה לא אמור להתפרק.
יכול להיות ששמת הרבה תירס או חלקיקים אחרים ולכן זה התפרק מהר.

אתה יכול להוסיף לתערובת קנויה תירס כמו שאמרת ופרורי לחם

אתה יכול גם להכין תערובת לבד כמויות תחשב לבד לפי משך הזמן שאתה הולך.

פרורי לחם
קמח תירס
תמצית וניל
קמח לבן קצת
תירס

אפשר להוסיף לזה כמה פיתות חתוכות
ומים לפי הצורך שים לב שזה לא יהיה יבש מידי ולא רך מידי
תערבב הכל טוב טוב לפני שאתה מוסיף מים ואז תוסיף בהדרגה מים ותלוש עד שהכל יספוג מים בצורה אחידה ויתאחד.
תודה רבה איתמר.
יש לך חוף מומלץ ?


ממה שאני יודע שיזף זה החוף הכי מדובר כרגע מבחינת קרפיונים
תודה.
 זה מקום טוב לדייג בזירזור מסירה ?
נסה להגיע עם הסירה לאזורים בעלי עומק של 4 מ ומעלה ושם לעבוד עם ניקלים וג'יגים
צור יש לך המלצה לחוף טוב לדייג מסירה. בחול המועד ?
לא נהייתי בכינרת 3 שבועות לא יודע מה המצב
לא של הדגים ולא של המפלס שמשתנה בקצב מטורף
 


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 20, 2016, 13:03:10 PM
שלום חברים !!
בפעם האחרונה שהייתי הכינרת לפני. שבוע +
ניסיתי מתכון של. קמח. תירס + שיבולת שועל + קילו תערובת קנויה  שקניתי בחנות דייג + תירס .
ושהורדנו את הקפיץ עם הבצק למים מהסירה.
אז הבצק פשוט התחיל להתפזר.
יש למישהו המלצה מה להוסיף או לשנות כדי שהבצק יהיה טוב ולא יתפזר במגע עם מים.
תודה.

המרכיב הבעייתי במתכון שלך היא השיבולת שועל.
שבולת שועל (קווקר ודומיו) סופח נוזלים במהירות ובכמויות!
התכונה הזו מונעת ממנו להתחבר לרכיבים נוספים בבצק והוא גורם להתפוררות...
או שתשים פחות על מנת שכול פתית יוכל להיות עטוף בבצק או שתשרה אותו טוב טוב לפני כן (24 שעות)...
אישית אני לא חסיד נלהב של השיבולת שועל למיניה מהסיבות שפירטתי ובמיוחד כי אני מכין בדר"כ את הבצק בערב לפני הדיג  ולגלות שהוא פריך ומתפורר למחרת זו באסה, אבל הדגים אוהבים... בעיקר בורים...
אפשרות אחרת היא לעבוד עם סובין שיש לו תכונות דומות אבל הוא קטן יותר, דק יותר ועדין יותר.

לגבי חיזוק ומיצוק הבצק, אחד המרכיבים היעילים ביותר זה פירורי לחם.
קמח תירס (וגם סולת אם לא נותנים לה מספיק זמן לספוח נוזלים) דומה מאד לחול מבחינת האפקט ואני משתמש בו כרכיב שיעזור דווקא למנוע גיבוש הומוגני מדי של הבצק  secret.gif
השילוב שלו עם שיבולת שועל זה מתכון למניעת גיבוש  ;)


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: Litlefishing על אוקטובר 20, 2016, 15:42:20 PM
שלום חברים !!
בפעם האחרונה שהייתי הכינרת לפני. שבוע +
ניסיתי מתכון של. קמח. תירס + שיבולת שועל + קילו תערובת קנויה  שקניתי בחנות דייג + תירס .
ושהורדנו את הקפיץ עם הבצק למים מהסירה.
אז הבצק פשוט התחיל להתפזר.
יש למישהו המלצה מה להוסיף או לשנות כדי שהבצק יהיה טוב ולא יתפזר במגע עם מים.
תודה.

המרכיב הבעייתי במתכון שלך היא השיבולת שועל.
שבולת שועל (קווקר ודומיו) סופח נוזלים במהירות ובכמויות!
התכונה הזו מונעת ממנו להתחבר לרכיבים נוספים בבצק והוא גורם להתפוררות...
או שתשים פחות על מנת שכול פתית יוכל להיות עטוף בבצק או שתשרה אותו טוב טוב לפני כן (24 שעות)...
אישית אני לא חסיד נלהב של השיבולת שועל למיניה מהסיבות שפירטתי ובמיוחד כי אני מכין בדר"כ את הבצק בערב לפני הדיג  ולגלות שהוא פריך ומתפורר למחרת זו באסה, אבל הדגים אוהבים... בעיקר בורים...
אפשרות אחרת היא לעבוד עם סובין שיש לו תכונות דומות אבל הוא קטן יותר, דק יותר ועדין יותר.

לגבי חיזוק ומיצוק הבצק, אחד המרכיבים היעילים ביותר זה פירורי לחם.
קמח תירס (וגם סולת אם לא נותנים לה מספיק זמן לספוח נוזלים) דומה מאד לחול מבחינת האפקט ואני משתמש בו כרכיב שיעזור דווקא למנוע גיבוש הומוגני מדי של הבצק  secret.gif
השילוב שלו עם שיבולת שועל זה מתכון למניעת גיבוש  ;)

וואו. גיא .
תודה על העצה הסופר מדהימה.
אני אקח את זה לתשומת הלב ואפסיק להשתמש בשיבולת שועל.
בדרך כלל אני מוסיף ביצה   או 2 ביצים.
הבעיה שבדרך הם התקלקלו
בגלל ששמתי אותם ביחד עם כל הדברים בבגאז  wife:
ופירורי לחם שכחתי לקחת sml_bang;


כותרת: בעניין: מבקש מתכון לבצק
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 20, 2016, 15:44:21 PM
שלום חברים !!
בפעם האחרונה שהייתי הכינרת לפני. שבוע +
ניסיתי מתכון של. קמח. תירס + שיבולת שועל + קילו תערובת קנויה  שקניתי בחנות דייג + תירס .
ושהורדנו את הקפיץ עם הבצק למים מהסירה.
אז הבצק פשוט התחיל להתפזר.
יש למישהו המלצה מה להוסיף או לשנות כדי שהבצק יהיה טוב ולא יתפזר במגע עם מים.
תודה.

המרכיב הבעייתי במתכון שלך היא השיבולת שועל.
שבולת שועל (קווקר ודומיו) סופח נוזלים במהירות ובכמויות!
התכונה הזו מונעת ממנו להתחבר לרכיבים נוספים בבצק והוא גורם להתפוררות...
או שתשים פחות על מנת שכול פתית יוכל להיות עטוף בבצק או שתשרה אותו טוב טוב לפני כן (24 שעות)...
אישית אני לא חסיד נלהב של השיבולת שועל למיניה מהסיבות שפירטתי ובמיוחד כי אני מכין בדר"כ את הבצק בערב לפני הדיג  ולגלות שהוא פריך ומתפורר למחרת זו באסה, אבל הדגים אוהבים... בעיקר בורים...
אפשרות אחרת היא לעבוד עם סובין שיש לו תכונות דומות אבל הוא קטן יותר, דק יותר ועדין יותר.

לגבי חיזוק ומיצוק הבצק, אחד המרכיבים היעילים ביותר זה פירורי לחם.
קמח תירס (וגם סולת אם לא נותנים לה מספיק זמן לספוח נוזלים) דומה מאד לחול מבחינת האפקט ואני משתמש בו כרכיב שיעזור דווקא למנוע גיבוש הומוגני מדי של הבצק  secret.gif
השילוב שלו עם שיבולת שועל זה מתכון למניעת גיבוש  ;)

וואו. גיא .
תודה על העצה הסופר מדהימה.
אני אקח את זה לתשומת הלב ואפסיק להשתמש בשיבולת שועל.
בדרך כלל אני מוסיף ביצה   או 2 ביצים.
הבעיה שבדרך הם התקלקלו
בגלל ששמתי אותם ביחד עם כל הדברים בבגאז  wife:
ופירורי לחם שכחתי לקחת sml_bang;

שקית פירורי לחם או שתיים בתיק של הציוד, לא יזיק...
מחזיק תקופות ארוכות ותמיד יכול לעזור  thumbUp;

ביצה אני מכניס רק לתוך בצק שמיועד להכנת בוייליס ביתיים.
בבצק לפידר או קפיצים, ממש אין צורך...