פורום הדיג הספורטיבי בישראל

הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג => על החוף => נושא נשלח על ידי: rafi על אוגוסט 29, 2016, 01:11:32 AM



כותרת: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשראי
תגובה על ידי: rafi על אוגוסט 29, 2016, 01:11:32 AM
נתקלתי בדברים בקישור הזה -
http://www.insite-mag.co.il/cybersolution1/

ציטוט חלקי -


הונאות סייבר מסוג "פישינג": 87% מהגולשים מפחדים ממנה…ויש להם סיבה.
זה קורה כל הזמן, וזהו האיום הגדול ביותר עלינו, הגולשים: לתת בטעות את פרטינו לנוכלי-רשת ולאפשר להם לגנוב מאיתנו כספים. איך נזהה? ואיך נשמור על עצמנו מפני הונאות סייבר מסוג פישינג?


הונאות סייבר המכונות פישינג (Phishing) הן אחת מדרכי הנוכלות הוותיקות והשכיחות ברשת, ומהוות כיום את האיום הכלכלי הגדול ביותר על הגולשים. הנוכלים שמתמחים בסוג כזה של הונאה מתחזים לאתר של גוף מוכר, לגיטימי, וחשוב יותר – כזה שאתם רגילים להעביר אליו כספים:  בנקים, חברות אשראי, חברות תיירות ותעופה וחברות של קניות וסחר. בזכות התחפושת הזאת הם מצליחים לגרום לגולש התמים להעביר אליהם פרטים אישיים ורגישים, ובסופו של דבר גם לגנוב את כספו.

איך זה עובד?

 הדרך הפופולרית ביותר למשוך את הגולש אל האתר הפיקטיבי היא מייל או סמס בשם חברת האשראי או הבנק, לרוב בעלי תוכן מבהיל נוסח "חשבונך נחסם" או בקשה ל"אישור פרטים אישיים", או, אם מדובר באתר קניות אונליין שאתם נוהגים לרכוש באמצעותו, תוכלו לקבל ממנו מייל או סמס שמעדכנים אתכם על "מבצע מדהים". המייל או הסמס יכיל לינק שבאמצעותו תוכלו להיכנס במהירות לאתר, כדי לפתור את ה"בעיה" או להסתער על "המבצע"; אבל כאמור, זה לא יהיה האתר אלא העתק שלו. ולא תאמינו עד כמה הוא דומה למקור. לא בכדי נופלים רבים כל כך בפח.

קצת עובדות, כמה מספרים

סקר של גוגל מגלה כי בשנת 2015 כ- 45% מהונאות הפישינג המתחזות לגורמים רשמיים הצליחו לגרום לממוענים ללחוץ על הלינק החשוד. דו"ח מיוחד של מעבדות קספרסקי, מחברות האבטחה המקוונות המובילות בעולם, מראה כי הונאות הענק בתחום הפיננסי בשנת 2015 השתייכו לארבע חברות האשראי המובילות: ויזה, אמריקן אקספרס, פייפאל ומסטרכארד. (ומי שלא מתנהל ברשת מול לפחות אחת מהחברות האלה – שיקום). על פי נתוני קספרסקי, למעלה מ- 37 מיליון משתמשים חוו התקפות פישינג בשנת 2014 ו- 75% לא יוכלו לזהות אתר מתחזה.

מחקר של בזק בינלאומי, שנערך באמצעות חברת TNS, מגלה כי 84-87% מהמשתתפים  מבצעים פעולות פיננסיות ורכישות באמצעות האינטרנט, ומשתמשים ובעיקר במחשב הביתי לשם כך. 87% מקרב הנשאלים חוששים מפריצות וגניבת נתוני אשראי, כ-56% מתוכם מביעים חשש רב מאוד. כ-70% הביעו חשש מגניבת מידע אישי כגון תמונות פרטיות ומסמכים או מגניבת פרטים אישיים באמצעות פריצה לחשבונות המייל והפייסבוק. וחשוב ומדאיג אף יותר:  42% מהנשאלים ציינו כי מישהו שהם מכירים חווה גניבת מידע אישי או פריצה באינטרנט. נכון: הבנקים וחברות האשראי וגם אתרי קניות אונליין מפעילים אמצעי אבטחה שונים, אבל אפילו הם לא תמיד יכולים להוביל במירוץ מול מוחם הקודח של נוכלי הרשת, שהולכים ומשתכללים.

אז מה עושים?

העצה הנפוצה ביותר שניתנת לגולשים המודאגים היא  להיות ערניים ולפתח מודעות לנושא. מומלץ לא להעביר במייל פרטים אישיים שמתייחסים לחשבונות הבנק או כרטיסי אשראי, לא ללחוץ על לינקים לא מוכרים, לעיתים קרובות שם משתמש וסיסמה באתרים שבהם אתם מבצעים רכישות, לבדוק בקביעות את דוחות כרטיס האשראי ולדעת שאף פעם אבל אף פעם – הבנק לא מבקש אימות פרטים בסמס. אף פעם.

********************************************************

בהמשך הכתבה (נראית שמגיעה ממקור פרסומי) כמובן הצעה פרסומית להגנות...




כותרת: בעניין: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשראי
תגובה על ידי: (אלון) על אוגוסט 29, 2016, 05:30:05 AM
הכי פשוט וזה מה שאני עושה
אם יש לינק סתם לדוגמא מאיביי אני סוגר את הדפדפן ונכנס לאיביי לא דרך הלינק
ככה עוקפים את שיטת הפישינג
דבר הכי חשוב
אף פעם אבל ממש אף פעם לא לתת את 3 הספרות בגב הכרטיס אם לא אתם יזמתם את התשלום!!!


כותרת: בעניין: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשראי
תגובה על ידי: shragam על אוגוסט 29, 2016, 08:00:32 AM
דבר חשוב נוסף, מי שמקבל מייל מפייפאל שיבדוק היטב אם הפניה היא בשם המלא שלכם או סתם hello או לפי התחלת כתובת דוא"ל.
פייפאל פונים רק עם השם המלא כפי שנרשמתם אצלם


כותרת: בעניין: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשראי
תגובה על ידי: ilan62 על אוגוסט 30, 2016, 12:33:40 PM
מפחיד כול הקטע הזה  169s;

מה קורה מתי שהצליחו להשחיל אותנו ?

הבנק וחברות לכרטיסי אשראי מפצים ?


כותרת: בעניין: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשראי
תגובה על ידי: סאמח הצפר על אוגוסט 31, 2016, 15:56:10 PM
תודה רבה רפי
הרווחתי כמה טיפים בזכות הדיון פה shake2;


כותרת: בעניין: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשר
תגובה על ידי: jacob72 על ספטמבר 01, 2016, 19:53:30 PM
רפי תודה על המידע. אבל....
פישינג זו שיטה קשה ומסובכת,זה בד"כ עובד על מי שלא מכיר כיצד הרשת עובדת.

באופן הכי בטוח פשוט,לא לוחצים על "לינק" /קישור .מפני שהלינק יוביל אותך להתקנה של תוכנה זדונית שלא מרצונך,עצם הלחיצה על הקישור /לינק ,זה האיישור שלך להתקנה.

שלחו לכם אתר עם לינק. כנסו לסייר ותקלידו את שם האתר. פשוט ובטוח.

בsmsממש אבל ממש לא לוחצים.

בהצלחה


כותרת: בעניין: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשראי
תגובה על ידי: yosi asuline על ספטמבר 07, 2016, 10:04:35 AM
נבלות


כותרת: בעניין: זהירות מפני הונאת סייבר - חשבון בנק וכרטיסי אשראי
תגובה על ידי: DanyB על ספטמבר 09, 2016, 16:21:32 PM
 sml_bang; mad3;

רלוונטי אלי יותר מתמיד...

לא נראה לי שבדרך הזאת פרטי כרטיס האשראי שלי נחשפו, אבל מישהו חגג עליו בחודשיים האחרונות ועשה קניות באינטרנט.

אני בודק פירוט פעם בחודשיים ולפני שבועיים גיליתי כל מיני חיובים מוזרים בדולרים ויורו שלא ביצעתי...

לאחר חישובים שביצעתי, עשו קניות על כך של 16500 אלף שח................

חברת האשראי פתחה בחקירה ואחרי שבוע (שלשום) קיבלתי את הכסף חזרה.

הרגשה נוראית כשגיליתי על זה.

מסתבר שהכל מבוטח ע''י חברות האשראי במידה והיתה הונאה....

חשוב לציין שאני באמת לא זוכר/יודע איפה פישלתי עם הפרטים...את הקניות אני עושה תמיד עם פייפל רק בעלי אקספרס ועוד תשלום שביצעתי לאוניברסיטת בר אילן.

מקווה שבתום החקירה חברת האשראי תספר לי איפה הפשלה....

שבת שלום,

דני.
 thumbUp;