פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: savirs על פברואר 06, 2016, 21:46:58 PM



כותרת: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: savirs על פברואר 06, 2016, 21:46:58 PM
דג במעטפת מלח הוא מתכון קלאסי, קל, פשוט וטעים, הדג יוצא נימוח ועסיסי, המתכון כאן שונה טיפה מהרגיל - תהנו

המצרכים:
=-=-=-=-=-=-=

1 דג במשקל של 1 ק"ג לפחות (לברק, גומבר, טרכון, מוסר, דניס )

2 ק"ג מלח גס
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית

טרגון
רוזמרין
פרוסות לימון דקות
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=-=-=-=-=-=-=

1) מנקים היטב את הדג (מקשקשים, שוטפים ומייבשים).

2) לתוך בטן הדג מכניסים 1 גבעול של טרגון, 1 גבעול של רוזמרין, פלפל שחור גרוס עבה ו-2 פלחי לימון.

3) מורחים את הדג בשמן הזית.

4) עוטפים את הדג בנייר אפיה, מפזרים קילו מלח בקרקעית התבנית, מניחים את הדג ומעליו מפזרים את קילו המלח שנותר.

5) מטפטפים לימון בעדינות על המלח.

6) מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלום צלזיוס ל- 40 - 45  דקות.

7) מעבירים את הדג לפלטת הגשה ומקשטים בעלי בזיליקום, פלח לימון ועגבנית שרי...

בתיאבון

(http://fishrosscarbery.com/main/wp-content/uploads/2013/02/In-Salt.jpg)
* התמונה להמחשה בלבד - זו לא התמונה של מתכון זה


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: אבי חכם על פברואר 06, 2016, 21:50:47 PM
נשמע מגרה  sml45;

תמונה של שלבי ההכנה והתוצאה הסופית יתקבלו בברכה  od:


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: savirs על פברואר 06, 2016, 22:09:11 PM
אבי,

של שלבי ההכנה בכייף... התוצאה הסופית = במערכת העיכול בבטן


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: אבי חכם על פברואר 06, 2016, 22:50:33 PM
אבי,

של שלבי ההכנה בכייף... התוצאה הסופית = במערכת העיכול בבטן

אז אחרי שיתעכל  sml98;

סתם סתם.. מאתגר אותך לפעם הבאה  shake2;

או שתזמין , אני כבר יגיע עם המצלמה ועם תיאבון  od:


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: shragam על פברואר 07, 2016, 12:50:36 PM
שמעון, פעם ניסיתי בלי קשקשים, יצא דג מלוח  :P
הקשקשים מונעים מהמלח לחדור דרך העור ולהמליח את הדג.


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 07, 2016, 18:21:13 PM
שמעון, פעם ניסיתי בלי קשקשים, יצא דג מלוח  :P
הקשקשים מונעים מהמלח לחדור דרך העור ולהמליח את הדג.

שרגא, שים לב שהדג לא נוגע במלח אלא עטוף בנייר אפייה (סעיף 4)  secret.gif
התומנה לא קשורה למתכון... ;)


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: shragam על פברואר 10, 2016, 07:44:56 AM
שמעון, פעם ניסיתי בלי קשקשים, יצא דג מלוח  :P
הקשקשים מונעים מהמלח לחדור דרך העור ולהמליח את הדג.

שרגא, שים לב שהדג לא נוגע במלח אלא עטוף בנייר אפייה (סעיף 4)  secret.gif
התומנה לא קשורה למתכון... ;)
ככה זה כשקוראים הודעות דרך הנייד ולא שמים לב  sml_bang;


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: savirs על פברואר 10, 2016, 19:27:41 PM
שרגא,

במתכון הזה הדג יוצא עסיסי (לא מתייבש מהמלח), טעים ורענן

הדג כמו שגיא ציין לא נוגע כלל במלח (מתחת התמונה כתוב שהיא בסה"כ להמחשה ולא תמונה של המתכון המקורי)


נסה ותהנה


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: rafi על פברואר 13, 2016, 04:36:54 AM
נשמע מעולה....
שמעון, מה עם פארידה או לוקוס שלא ציינת ברשימה, יעבוד באותו אופן?! מניח שחיובי...
יותר מטריד:
האם משך זמן האפיה וכמות החומרים מבוססת על דג של קילו?!
אם הדג קילו וחצי או 2 ק"ג, במה יתבטא השינוי?!
ומתוך סקרנות באותו הקשר, מה אם זו פארידה של 1/2 ק"ג - מה עם הכמויות ומשך האפיה?


כותרת: בעניין: דג במעטפת מלח
תגובה על ידי: savirs על פברואר 13, 2016, 20:43:47 PM
רפי,

אז ככה...

ראשית שבוע טוב, פארידה, לוקוס ודגים אחרים בהחלט באים בחשבון.

ככל שמשקל הדג גדול יותר כך משך זמן האפיה גדול יותר וככל שמשקל הדג קטן יותר מתקצר משך האפיה,

אך ישנו עוד פרמטר וזה עובי הדג, אם הדג לא עבה ואפילו שטוח אז הזמן מתקצר.

כעקרון זמן האפיה הוא בין 40 דק' לשעה בחום בינוני-גבוה 200 מעלות צלזיוס.

לא צריך לשנות כמויות למעט שמן הזית שנמרח על הדג.

בתיאבון,

רפי תנסה אני בטוח שתהנה...