פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: savirs על פברואר 03, 2016, 22:42:50 PM



כותרת: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: savirs על פברואר 03, 2016, 22:42:50 PM
גרבלקס סלמון



המצרכים:
=-=-=-=-=-=-=

דג סלמון מפולט (משאירים את העור) - מדג שלם (2 צדדים)
1 ק"ג מלח גס
2 כוסות סוכר
100 גרם זרעי שומר
10 כוכבי אניס
100 גרם זרעוני כוסברה
1 כפות פלפל שחור גרוס
1 צרור שמיר קצוץ
גרידת לימון מ-2 לימונים
גרידת תפוז מ-2 תפוזים
מעט שמן זית משובח
מיץ לימון מ-2 הלימונים שגירדנו
מיץ תפוז מ-2 התפוזים שגירדנו
כוסית של ברנדי משובח או ארק

ניילון נצמד
נייר כסף

אופן ההכנה:
=-=-=-=-=-=-=

1) מכינים תבנית גבוהת שוליים שהדג ייכנס לתוכה בקלות, מרפדים בנייר כסף ומעליו שמים ניילון נצמד

2) מניחים את אחד מהפילטים על נייר האפיה עם העור כלפי מטה.

3) מפזרים בעדינות מעל הדג בצורה אחידה את זרעי השומר, כוכבי האניס, שמיר, גרידת לימון ותפוז, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס

4) יוצקים מעל את הברנדי או הארק ואת מיץ הלימון והתפוז.

5) מניחים הפוך את הפילה השני של דג הסלומון עם העור כלפי מעלה.

6) יוצקים מעל את שמן הזית ועוטפים את הדג, תחילה בניילון הנצמד ולאחר מכן בנייר הכסף כמו סוכריה.

7) מניחים במקרר ליום אחד, ולמחרת הופכים לצד השני כך במשך שלושה ימים

8) פותחים את העטיפה ומעבירי לכלי הגשה

הדג יכול להחזיק במקרר עד חודש

בתיאבון...

(http://www.munier.co.il/filestock/img/resized_1416380555.jpg)


כותרת: בעניין: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: andreypa על פברואר 04, 2016, 10:38:40 AM
אוי זה נראה טוב  give_rose;

חצי שנה שאני כבר מתכנן להכין גרבלקס קראתי בכמה פורמים על מתכונים אבל אף פעם
עוד איכשהו לא ממש הצלחתי להגיע לכך.... sml102;
אולי נתפוס סוף סוף קצת זמן ונכין את המתכון הזה בסופש  sml45;


תודה על השיתוף  thumbUp;


כותרת: בעניין: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: shragam על פברואר 04, 2016, 18:41:39 PM
תודה על המתכון והשיתוף  shake2;


כותרת: בעניין: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: rafi על פברואר 05, 2016, 23:23:30 PM
עד כה לא ממש הבנתי מה זה גרבלס, משהו ששמעתי ולא היה לי מושג מה זה...
אז עכשיו הבנתי...
וזה נשמע טעים... ונראה מאוד טעים... :P
תודה שמעון על השיתוף t39


כותרת: בעניין: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: savirs על פברואר 06, 2016, 21:13:09 PM
רפי שבוע טוב,

מאוד מומלץ... יחד עם מזה של פיצוחים ומתאבנים עם כוסית משקה זה טעים

בתיאבון


כותרת: בעניין: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 07, 2016, 18:27:47 PM
עכשיו הזכרת לי את דנמרק  shy2;
המתכון שלהם מבוסס על מלח וסוכר ושמיר בלבד אבל אפקט התסיסה עובד שעות נוספות  thumbUp;
מניח שהלימון והתפוז מתגברים את האפקט...

ינוסה בקרוב  sml45;


כותרת: בעניין: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: רחמים עבודת יד על פברואר 10, 2016, 17:22:05 PM
שאני מכין לסושי.מלח סוכר שום ושמיר .8 שעות ומוכן לאכילה


כותרת: בעניין: גרבלקס סלמון
תגובה על ידי: savirs על פברואר 10, 2016, 19:24:53 PM
רחמים,

לסושי לא מכינים

לסושי שמים דג נא, דג סלמון/טונה אדומה טרייה חיה ולא כבושה או מבושלת