פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים => נושא נשלח על ידי: Fish על ינואר 08, 2016, 09:01:58 AM



כותרת: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: Fish על ינואר 08, 2016, 09:01:58 AM
שלום חברים,מהי לדעתכם הדרך המומלצת לשמור על סבידות וקלאמרי  שנתפסו בז'רז'ור?אני רוצה לעשות מלאי פתיונות לשאר חודשי השנה.אחרי הורדת הראש וקיצוץ הזרועות,ניקוי הבפנוכו וכ'ו,חלק המליצו לי להוריד את העור מהדיונונים.האם כדאי?בנוסף אתם חותכים אותם בצורת "שניצלים" וככה מקפיאים?

עד היום הייתי לוקח חתיכות מועטות של סבידות וקלאמרי ולא יצא לי להתעסק איתם יותר מדי כשהן שלמות והרגע יצאו מהמים.

אשמח אם עוד אנשים ישתפו כיצד הם מכינים את מלאי הפתיונות שלהם


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: (אלון) על ינואר 08, 2016, 09:47:46 AM
אם במקפיא שלך יש הקפאה עמוקה אז אין שום בעיה להשאיר אותם שלמים כולל הראש והמעיים
אם זה מקפיא מקרר רגיל בהקפאה של עד 10 מעלות מינוס אז רצוי מאוד להוריד הכל ולהשאיר אותם כמו שניצלים
אצלי המקפיא מגיע למינוס 24 מעלות ואני משאיר אותם שלמים
גם אחרי חצי שנה כשאני מפשיר אותם הם לא מסריחים ונראים כאילו הוצאתי אותם מהמים לפני שעתיים
אבל הערה קטנה
פתיון לא מקפיאים פעמיים
מה שהפשרת לא חוזר יותר למקרר
לכן תקפיא אותם במנות מדודות


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 08, 2016, 13:17:16 PM
אין לי דיפ-פריז ולא מקפיא תעשייתי אבל המקפיא של המקרר עושה עבודה טובה ואין בעיה להקפיא קלמארי שלם עם המעיים והכול למשך שנה.
חשוב לניילן טוב עם שקית אטומה עם כמה שפחות נוזלים וזהו.


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: Fish על ינואר 08, 2016, 13:41:37 PM
אני הולך להקפיא אותם במקפיא הרגיל וכבר הכנתי קופסאות סלטים מרובעות וגדולות ע"מ לאכסן את ה"שניצלים".אני אשים שכבת שניצלים,ועל זה נייר פרגמנט(אפייה),וככה אפריד בין שכבה לשכבה.כל פעם אקח בדיוק כמה שאני צריך ואחזיר למקפיא.

האם צריך להפריד את העור מהדיונונים או שזה לא חשוב?כנ"ל לגבי הטבעות אחיזה שיש על הזרועות שלהם?


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: dovdov על ינואר 08, 2016, 13:42:07 PM
אחד הדברים החשובים זה לשטוף אותם במי ים טוב טוב ,לא הכי מומלץ מים מתוקים לנקז נוזלים כמה שאפשר לעטוף טוב טוב בנייר כסף מהודק טוב ובשקית ולמקפיא נשמרים כמו חדשים גם שנה


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: Fish על ינואר 08, 2016, 13:44:09 PM
אחד הדברים החשובים זה לשטוף אותם במי ים טוב טוב ,לא הכי מומלץ מים מתוקים לנקז נוזלים כמה שאפשר לעטוף טוב טוב בנייר כסף מהודק טוב ובשקית ולמקפיא נשמרים כמו חדשים גם שנה

אתה מתכוון לגבי שמירת דיונונים שלמים לאנטיאסים נכון?לא לגבי רצועות לדיג חופי רגיל


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: dovdov על ינואר 08, 2016, 14:15:22 PM
אחד הדברים החשובים זה לשטוף אותם במי ים טוב טוב ,לא הכי מומלץ מים מתוקים לנקז נוזלים כמה שאפשר לעטוף טוב טוב בנייר כסף מהודק טוב ובשקית ולמקפיא נשמרים כמו חדשים גם שנה

אתה מתכוון לגבי שמירת דיונונים שלמים לאנטיאסים נכון?לא לגבי רצועות לדיג חופי רגיל
גם וגם
אני אישית מעדיף לא לקלף אותם מהעור מקסימום לפתיונות תולש את הראש עם המעיים משאיר רק ראש וגוף ומקפיא .
לפני הדייג מוציא אחד או 2 ומפשיר במקרר או בים בתוך מי ים מקלף וחותך במקום


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: AviramLevi על ינואר 08, 2016, 14:20:04 PM
אצלנו משאירים אותם שלמים עם כל המעיים עוטפים טוב בנייר כסף וישר למקפיא

נשמרים מצויין ואחרי הפשרה מבריקים כאילו הרגע יצאו מהמים


כותרת: בעניין: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: jacob72 על ינואר 09, 2016, 17:05:53 PM
אצלנו משאירים אותם שלמים עם כל המעיים עוטפים טוב בנייר כסף וישר למקפיא

נשמרים מצויין ואחרי הפשרה מבריקים כאילו הרגע יצאו מהמים
מצדד בדעתך. גם אני שומר כך.

בהצלחה בהמשך


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 10, 2016, 09:31:20 AM
מישהו יכול להסביר לי את העניין עם הנייר כסף??  sml17;
מה בדיוק זה אמור לעשות שעטיפה בניילון איכותי לא תעשה?
אני מכיר את העטיפה בנייר כסף כשמחזיקים פיתיונות טריים עד למחרת במקום להקפיא ולהפשיר אבל עדיין לא ברור לי למה נייר כסף... sml102;


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: הלל-ירושלים על ינואר 10, 2016, 14:02:20 PM
נייר כסף =נקי לעין הדייג  sml102;

כל עוד שהאישה לא מתעצבנת אין שום הבדל  wife: wife: wife:


כותרת: בעניין: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: jacob72 על ינואר 10, 2016, 19:06:22 PM
נייר כסף =נקי לעין הדייג  sml102;

כל עוד שהאישה לא מתעצבנת אין שום הבדל  wife: wife: wife:
חחחחחח

בהצלחה בהמשך


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: אבי חכם על ינואר 10, 2016, 22:24:12 PM
איך שחוזר מהים ישר מגלגל בנייר כסף ולמקפיא  od:

למה נייר כסף ?  sml102; לא צובר לחות ושכבת קרח כמו בניילון..

לוקח כל יציאה אחד וזה בדרך כלל מספיק..


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 11, 2016, 17:08:12 PM

לוקח כל יציאה אחד וזה בדרך כלל מספיק..

אתה מוכן להפסיק להגיד את זה?!  paddle:
זה סתם מעצבן  sml_bang;


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: רועי כהן על ינואר 11, 2016, 17:42:59 PM
הייתי ב3 יציאות עם סירה..
2 לדייג ואחת לכיף כאילו לפני שגיליתי את הדייג מסירה tongu9;
לעולם לא לקחתי כדור והרגשתי מצוין


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: אבי חכם על ינואר 11, 2016, 17:58:31 PM

לוקח כל יציאה אחד וזה בדרך כלל מספיק..

אתה מוכן להפסיק להגיד את זה?!  paddle:
זה סתם מעצבן  sml_bang;

בדקתי שאתה מקפיד לקרוא את כל הדיונים  sml98;

הייתי ב3 יציאות עם סירה..
2 לדייג ואחת לכיף כאילו לפני שגיליתי את הדייג מסירה tongu9;
לעולם לא לקחתי כדור והרגשתי מצוין

התכוונת בטח להגיב פה :

http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=632.msg290014;topicseen#new



כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: רועי כהן על ינואר 11, 2016, 18:28:52 PM
איך זה קרה sml102;


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: omri1 על ינואר 17, 2016, 19:29:04 PM
גיא'צוק אני שמעתי שהנייר כסף שומר להם על הזוהר בעיניים... לא יודע להסביר איך ולמה אבל זה מה ששמעתי
אני אימצתי את השמועה ודווקא מה שהכי אהבתי בנייר כסף זה שאתה מגיע לשטח ומוציא את הקלמרי מהנייר כסף והוא מחליק החוצה כמו סנדוויץ...
מה שלא קורה תמיד עם שקית ניילון לפעמים זה נדבק ואם אתה מגיע איתו לא הכי מופשר מה שקורה לי הרבה אז בכלל הוא נדבק לי לגמרי לשקית


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: אליהו בנימין על ינואר 17, 2016, 20:50:02 PM
גיא'צוק אני שמעתי שהנייר כסף שומר להם על הזוהר בעיניים... לא יודע להסביר איך ולמה אבל זה מה ששמעתי
אני אימצתי את השמועה ודווקא מה שהכי אהבתי בנייר כסף זה שאתה מגיע לשטח ומוציא את הקלמרי מהנייר כסף והוא מחליק החוצה כמו סנדוויץ...
מה שלא קורה תמיד עם שקית ניילון לפעמים זה נדבק ואם אתה מגיע איתו לא הכי מופשר מה שקורה לי הרבה אז בכלל הוא נדבק לי לגמרי לשקית

שומר על הזוהר אך ורק ליומיים שלושה (במקרר כמובן) לא יותר. קח בחשבון  112s;


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 18, 2016, 16:26:57 PM
גיא'צוק אני שמעתי שהנייר כסף שומר להם על הזוהר בעיניים... לא יודע להסביר איך ולמה אבל זה מה ששמעתי
אני אימצתי את השמועה ודווקא מה שהכי אהבתי בנייר כסף זה שאתה מגיע לשטח ומוציא את הקלמרי מהנייר כסף והוא מחליק החוצה כמו סנדוויץ...
מה שלא קורה תמיד עם שקית ניילון לפעמים זה נדבק ואם אתה מגיע איתו לא הכי מופשר מה שקורה לי הרבה אז בכלל הוא נדבק לי לגמרי לשקית

שומר על הזוהר אך ורק ליומיים שלושה (במקרר כמובן) לא יותר. קח בחשבון  112s;

ובלי נייר כסף? עם נייר פרגמנט למשל? או במטלית לחה? או בניילון נצמד או שקית של סנדוויץ'??
זה לא נשאר יום-יומיים ?
נשאר כמו גדול  thumbUp;


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: RanElul על פברואר 13, 2016, 15:28:41 PM
תלוי זמן השהיה שאתה רוצה שהקלמרי יהיה טרי אם זה עניין של יום יומיים מספיק נייר כסך ולמקרר אם זה עניין של ארבע ימים ומעלה כבר עדיך פריזר


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 14, 2016, 14:53:00 PM
תלוי זמן השהיה שאתה רוצה שהקלמרי יהיה טרי אם זה עניין של יום יומיים מספיק נייר כסך ולמקרר אם זה עניין של ארבע ימים ומעלה כבר עדיך פריזר

דווקא נייר כסף?
למה לא נייר אפיה או פרגמנט או סתם ניילון קשור טוב?


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: Serjo על פברואר 14, 2016, 14:59:39 PM
עטיפה בנייר כסף שומרת על טריות הקלמרי.
אני עוטף בנייר כסף מכניס לקופסא מפלסטיק ולמקפיא!.
אף דג לא מבקש טרי, חי, או מת אם יש והדג באטרף אכילה הוא נוגס.


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 14, 2016, 15:04:14 PM
תלוי זמן השהיה שאתה רוצה שהקלמרי יהיה טרי אם זה עניין של יום יומיים מספיק נייר כסך ולמקרר אם זה עניין של ארבע ימים ומעלה כבר עדיך פריזר

דווקא נייר כסף?
למה לא נייר אפיה או פרגמנט או סתם ניילון קשור טוב?

גיא
אני מבין לאן אתה חותר
גם אני לא מבין למה נייר כסף
כנראה שלמישהו היה נוח פעם לשים בנייר כסף ומאז עלו תאוריות מפה ועד.....
אני אף פעם לא שמתי בנייר כסף ותמיד השארתי בשקית ניילון פשוטה והטריות תמיד נשארה כמו גם הפוספורט
נייר כסף לדעתי זה מטעמי נוחות ולא יותר מזה


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: savirs על פברואר 15, 2016, 17:29:06 PM
גיא,

אין כל יתרון בהקפאה של משהו בנייר כסף ובטח שלא קלאמרי וסבידות

אך לא הייתי עוטף בנייר פרגמנט או אפיה

הכי טוב שקית ניילון שהוציאו ממנה את הנוזלים ואת האוויר (וואקום) וכך זה נשמר לתקופה ארוכה

ההפשרה תיעשה בתוך המקרר (לילה קודם להוציא מהמקפיא ולהעביר למקרר)

בהצלחה


כותרת: בעניין: שמירת קלאמרי וסבידות במקפיא
תגובה על ידי: gaichuk על פברואר 18, 2016, 07:43:21 AM
אלון ושמעון,
הבנתם את הרעיון ואת מה שאני מנסה להבהיר  thumbUp;
אין לנייר כסף שום ערך מוסף או יתרון על כול צורת אריזה חלופית כול עוד היא נעשית כמו שצריך...
סתם משהו שהשתרש ואנשים עושים אותו מבלי לבחון אם יש בכלל צורך... ::)