כותרת: דג בשלושה צבעים תגובה על ידי: savirs על דצמבר 23, 2015, 23:08:30 PM דג בשלושה צבעים
מאת: שמעון סביר החומרים: -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= 1 דג בינוני (בורי/לוקוס/שולה ....) 1 פלפל אדום "גמבה" 1 פלפל כתום 1 פלפל ירוק "נהריה" 1 עגבניה גדולה מגוררת בפומפיה 1/4 כוס מיץ לימון 1 כוס מים (200 מי"ל) 1 כף שום כתוש 1 כף פטרוזיליה קצוצה 2 כפות כוסברה קצוצה 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל לבן מלח לפי טעם 1/4 כוס שמן זית/סויה מעורבב או "זיתולה" * למי שאוהב חריף ניתן להוסיף כפית פפריקה חריפה או סודני אופן ההכנה: -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= 1) את הפלפלים לחתוך לפסים בעובי 1/2 ס"מ 2) בתוך מחבת "קסרולה" (סיר נמוך) מטגנים את השום במעט שמן עד שמזהיב 3) מוסיפים את הפלפלפים (מי שאוהב חריף פלפל ירוק חריף) ומקפיצים עד שמתרככים ומוסיפים את העגבניה המגוררת 4) מתבלים במלח/כורכום/פלפל לבן ומוסיפים את מיץ הלימון ואת המים ומבשלים כ-10 דק' 5) מוסיפים את חתיכות הדג או את נתחים של דג מפולט מלמעלה 6) מפזרים מלמעלה את הפטרוזיה/כוסברה 7) מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-15 דק' בתיאבון !!! הכותב הוא שף מטבח לשעבר במסעדת דגים / מסעדה חלבית "שביל החלב - נתניה" / מלון "דן קיסריה" ועוד... =+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+= שמעון ש. סביר כותרת: בעניין: דג בשלושה צבעים תגובה על ידי: rafi על ינואר 01, 2016, 02:31:18 AM תודה על המתכון שף שמעון... t39
עכשיו גם גילינו שיש לנו שף..... t39 כותרת: בעניין: דג בשלושה צבעים תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 02, 2016, 10:18:46 AM למה דווקא פלפל ירוק נהריה ולא הקליפורני הגס?
בגלל הקליפה? ואם כבר, למה לא אדום-כתום-צהוב? כותרת: בעניין: דג בשלושה צבעים תגובה על ידי: shragam על ינואר 02, 2016, 14:01:40 PM שמעון, תודה על המתכון thumbUp;
כותרת: בעניין: דג בשלושה צבעים תגובה על ידי: cargo plan על ינואר 02, 2016, 16:15:51 PM תודה על המתכון , זה הסגנון שלי וכמובן מעדיף פלפל נהרייה בהיר וטעים יותר .
אגב , שמתי לב שלא הכנסת בצל בכלל 169s; אם יש לך מתכון למרק דגים , אשמח ...מעולם לא ניסיתי להכין או טעמתי . כותרת: בעניין: תגובה על ידי: jacob72 על ינואר 02, 2016, 18:42:43 PM תודה על השיתוף
ציפיתי לתמונת המנה בסוף,כמו מאסטר שף (: בהצלחה בהמשך כותרת: בעניין: דג בשלושה צבעים תגובה על ידי: savirs על ינואר 05, 2016, 23:12:22 PM גיא, אתה יכול להשתמש עם כל סוגי הפלפלים שתרצה כולל החריפים אבל זה הבסיס...
רפי בעברי הייתי שף, 12 שנים יפות, (בוגר תדמור, סוג 5 - שף אמיתי עם תעודה וזכיה בתחרויות בעולם), היום כבר לא עוסק במקצוע תנסו, תהנו, בתיאבון בלי נדר אתן כאן גם מתכון למרק דגים העשוי מירקות שורש ומתכון למרק דגים מוקרם כותרת: בעניין: דג בשלושה צבעים תגובה על ידי: shragam על ינואר 08, 2016, 20:09:22 PM בלי נדר אתן כאן גם מתכון למרק דגים העשוי מירקות שורש ומתכון למרק דגים מוקרם |