פורום הדיג הספורטיבי בישראל

דוחות דיג => יומן דו"חות הדיג => נושא נשלח על ידי: חסדייה על דצמבר 31, 2011, 17:00:38 PM



כותרת: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: חסדייה על דצמבר 31, 2011, 17:00:38 PM
אךך כך אני אוהב ...
ים במגמת עליה..עננים רוחות מתונות פשוט תענוג


מנצל את החופש שיש לי היום לאיזה שעה בים..
המטרה לברקים..
מגיע לחוף דור..לבדוק מצב הים
ים במגמת עליה..רוח דרומית מתונה עננות כבדה משמבשר על גשם קרוב

לאחר בדיקה בשטח..
מתברר שאין מצב לעמוד על הריפים..שפריצים וים שעולה כל הזמן
מחליט לנצל את הזמן שיש לי במעגן של דור
איזור שקט ורגוע..ומאכלס הרבה ביזרי
הפעם עובד עם מקל לייט 5-20 גרם אורך 2.70
וחוט בד 16 LB בתוספת מטר של חוט נילון 0.35 (שכחתי את השוקלידר בבית וצריך לאלתר)


(http://img854.imageshack.us/img854/5307/20111231187648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/854/20111231187648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)




מתחיל לזרוק בין הסירות..
ובאחת הזריקות מזהה מרדף..אך הדג עושה פרסה

הרוח מתחילה להתחזק..ומחשש שהדמוי יתקע באחד החבלים של הסירות
עובר כמה מטרים צפונה
הקרקעית חולית לגמרי..אבל יש תעלה קרוב לחוף ועם העליה של הים נוצר שטיח של קצף מעל התעלה

זריקות מעבר לתעלה..הכלב מתחיל לרוץ..ויש ספלאש מעל הדמוי אךך הדג מפספס אותו
זריקה שוב עם עבודה מהירה ועצירות ושוב יש ספלאש ונעליה של לברקית יפהפיה שלא היה לה שום צ'אנס  למרות שהצליחה לוציא קצת חוט
וסוגרה לי את השנה ופותחה את עונת הלברקים

(http://img836.imageshack.us/img836/6131/20111231188648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/836/20111231188648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

הגשם מתחיל לרדת..ומחליט להתקפל הביתה


מניח את הלברק שעדיין פרפר בתוך תבנית ומתחיל לחשוב מה אני עושה איתו




(http://img268.imageshack.us/img268/5653/20111231189648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/268/20111231189648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)



בתוך רגע אני מחליט לעשות אותו במלח..

מנקה אותו מהחלקים  הפנימיים מבלי לקשקש אותו ושטיפה במים

שופך 1 ק"ג מלח  שובר ומוסיף 2 חלבונים קצת פלפל גרוס ושובר 4 עלי דפנה

מערבב את הכל ביחד.מרפד בחצי מהכמות המלח את התבנית
בבטן של הדג אני מוסיף שומר ועלי דפנה כמה שיני שום

ומכסה אותו במלח שנותר

(http://img849.imageshack.us/img849/1647/20111231190648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/849/20111231190648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)




מכניס לתנור שחוממם מראש בחום של 250 מעלות למשך חצי שעה

לאחר שהדג הוכנס לתנור .מכין פירה של תפו"א

ומגרד 2 עגבניות בתוספת של כף שמן זית ומעט מלח



הדג יוצא מהתנור אחרי חצי שעה ...
ועם פטיש מטבח שובר את המלח....


(http://img542.imageshack.us/img542/9028/20111231191648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/542/20111231191648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)





(http://img535.imageshack.us/img535/1747/20111231192648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/535/20111231192648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)









ואז מתגלה הלברק בשיא הדרו ועסיסו...





(http://img580.imageshack.us/img580/6593/20111231193648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/580/20111231193648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)




מכין שני פליטים על מצע הפירה ומעטר בקצת שמן זית ורסק העגבניות הטריות




(http://img856.imageshack.us/img856/4218/20111231197648x486.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/856/20111231197648x486.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)





יצא מעדן


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: חסדייה על דצמבר 31, 2011, 17:10:04 PM
עוד תמונות


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: צור. על דצמבר 31, 2011, 17:28:58 PM
כל הכבוד sml41;
ותודה על השיתוף thumbUp;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: טרולוס על דצמבר 31, 2011, 17:31:42 PM
יופי של חתיכה ,נראה שהלברק יצא פצצה t39


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: Default User על דצמבר 31, 2011, 18:18:30 PM
תאמין לי חסדייה, אתה פשוט תותח 049s;
אחלה דו"ח ואחלה דג, ניראה שיצא פצצה.


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על דצמבר 31, 2011, 19:18:54 PM
דייג וטבח  sml98; thumbUp;

דוח מדהים  thumbUp;

יפה יפה חסדיה  t39  ;hamsa1

אם קשה היה לעמוד בריפים סימן שהים עלה חזק  kap;

לא נצפו עוד מרדפים באזור?

ניסית עוד נקודות?

כל הכבוד איש על  הדוח התפיסה ורמת השיתוף בציוד והמיקום  @isf@

סחתין איש  t39

בהצלחה בבאות



כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: חסדייה על דצמבר 31, 2011, 19:22:34 PM
דייג וטבח  sml98; thumbUp;

דוח מדהים  thumbUp;

יפה יפה חסדיה  t39  ;hamsa1

אם קשה היה לעמוד בריפים סימן שהים עלה חזק  kap;

לא נצפו עוד מרדפים באזור?

ניסית עוד נקודות?

כל הכבוד איש על  הדוח התפיסה ורמת השיתוף בציוד והמיקום  @isf@

סחתין איש  t39

בהצלחה בבאות


לא היו מרדפים נוספים
ולא הספקתי לנסות עוד נקודות
הגשם הכניע אותי
הים עלה במהירות וחזק..מזל שהיה שפל

הייתי קרוב לשעה לא יותר


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: עדי על דצמבר 31, 2011, 22:23:21 PM
אחלה דוח, שיתוף במיטבו  sml41;

שיטת הבישול הזו חדשה לי,

למה לא לקשקש ?


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: אביחי על דצמבר 31, 2011, 22:25:13 PM
אימת הלברקים מכה שנית  בדקה התשעים icon_pray;


חסדיה יופי של סגירה  thumbUp;

אני רואה שאתה גם דייג מהדרגה הגבוהה ביותר וגם טבח א א

נראה מכאן שהדג יצא מעדן  sml45;

שבוע טוב ושנה טובה ידידי היקר  grouphugg;



כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: יוסף על דצמבר 31, 2011, 23:48:05 PM
כל הכבוד חסדייה
נראה טעים  yahoo:


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: kfir על דצמבר 31, 2011, 23:54:30 PM
דוח יפה ומתכון מעניין !
מצטרף לשאלה למה לא לקשקש את הדג?


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: momi על ינואר 01, 2012, 00:03:35 AM
חתיכת השקעה ידידי גם הדוח וגם ההכנה
שווה כל רגע ומילה
אחלה  thumbUp;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: חסדייה על ינואר 01, 2012, 07:17:55 AM
אחלה דוח, שיתוף במיטבו  sml41;

שיטת הבישול הזו חדשה לי,

למה לא לקשקש ?

בשיטה זו הדג נשמר עסיסי ולא מתיבש
הסיבה שלא צריך לקשקש אותו מהסיבה שעור הדג נדבק למלח המתגבש וכל משצריך זה לקלף אותו משכבת המלח


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: kobishani על ינואר 01, 2012, 08:32:08 AM
יופי של לברק
נראה טעים ביותר
ננסה את המתכון בהזדמנות

 thumbUp;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על ינואר 01, 2012, 08:51:15 AM
אחלה דוח, שיתוף במיטבו  sml41;

שיטת הבישול הזו חדשה לי,

למה לא לקשקש ?

בשיטה זו הדג נשמר עסיסי ולא מתיבש
הסיבה שלא צריך לקשקש אותו מהסיבה שעור הדג נדבק למלח המתגבש וכל משצריך זה לקלף אותו משכבת המלח
חסדיה..השתמשת במלח שולחן רגיל או מלח גס?

באחת מתוכניות הבישול ראיתי שמכינים דבר כזה אבל הומלץ בחום להשתמש במלח גס ולא מלח שולחן

ניסית גם בגס וגם במלח שולחן?

אם כן יש הבדל או העדפות? sml102;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: dani77 על ינואר 01, 2012, 09:15:01 AM
איזה תענוג של דוח וכמובן ארוחה לתפארת  icon_pray;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: סאמח הצפר על ינואר 01, 2012, 11:49:39 AM
חסדייה, אותך למנהלים.
תמונות כאלו אסורות לפרסום, ממש סבל לקיבה...

כבוד על התפיסה ובתאבון


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: itamar26 על ינואר 01, 2012, 12:03:36 PM
וואיי וואיי איזה מלך ואיזה דוח של השף סטפן חבל על הזמן עשית אותי רעב!!!


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 01, 2012, 14:10:00 PM
חביבי,הצלחת לגרום לריר לטפטף... sml45;
דג יפיוף וההכנה מעניינת ביותר!
אני מכיר עוף במלח כמו שהצגת אבל לא דג...

אחלה של פתיחת שנה  thumbUp;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: חסדייה על ינואר 01, 2012, 14:13:31 PM
אחלה דוח, שיתוף במיטבו  sml41;

שיטת הבישול הזו חדשה לי,

למה לא לקשקש ?

בשיטה זו הדג נשמר עסיסי ולא מתיבש
הסיבה שלא צריך לקשקש אותו מהסיבה שעור הדג נדבק למלח המתגבש וכל משצריך זה לקלף אותו משכבת המלח
חסדיה..השתמשת במלח שולחן רגיל או מלח גס?

באחת מתוכניות הבישול ראיתי שמכינים דבר כזה אבל הומלץ בחום להשתמש במלח גס ולא מלח שולחן

ניסית גם בגס וגם במלח שולחן?

אם כן יש הבדל או העדפות? sml102;
ההעדפה היא למלח גס
רמת ספיגת הנוזלים יותר מהירה


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: המורה מאכסאל על ינואר 01, 2012, 15:01:27 PM
יופי של תפיסה חסדייה. נראה לי לפני התמונות התענגת על הדג היפה הזה. אתה כנראה כבר מומחה גדול בז'רז'ור אולי יצא לנו פעם לדוג יחד ואני אלמד כמה טיפים ממך שכנראה חסרים לי בז'רז'ור. כל הכבוד,דוח יפה.


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: shay 38 על ינואר 01, 2012, 17:21:43 PM
דוחות כאלה ציפיתי לראות עם פתיחה של תחרות דוחות ............ ;hamsa1 sml41; sml41; sml41; sml41;

חסדייה מגיע כל הכבוד ושאפו על דוח כזה יפה מה אני אגיד לך אין לי מילים אחי  shy2;

פשוט השארת אותי בלי מילים........ @isf@ @isf@ @isf@ no1@ no1@ no1@

 icon_pray; icon_pray; icon_pray; icon_pray; icon_pray; icon_pray; icon_pray; icon_pray; icon_pray;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: חסדייה על ינואר 01, 2012, 22:17:11 PM
דוח יפה ומתכון מעניין !
מצטרף לשאלה למה לא לקשקש את הדג?
כפי שנכתב
המלח המתגבש נדבק לעור..ובעת שבירת המלח העור פשוט מתקלף

מסקרן אותי...שאתם עושים דגים על האש אתה מקשקשים את הדג?!


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: דייגים רמלה על ינואר 01, 2012, 22:36:26 PM
כל הכבוד דוח יפה ובישול לתפארת
אם הלברקים היו יודעים שיסיימו את חייהם בצורה הזאת נראה לי שהיו מחפשים אותך בחוף וקופצים לסל שלך בלי צורך לדוג אותם
בהצלחה בבאות t39


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: rafi על ינואר 02, 2012, 13:44:48 PM
בחיי,
מעדן דליקטס הגשת לנו כאן חסדיה,
ולא רק בסוף הדו"ח אלא כולו...
מהיציאה לציד ועד סעודת פירות הציד...

כל החוויות...
כל הטיפים...
תמונות מרהיבות...מהים ועד לצלחת...

תענוג thumbUp;



כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: argi על ינואר 02, 2012, 20:47:56 PM
פתחת לנו את העיניים

גם את התאבון

כבוד על הדיווח המרשים הזה icon_pray;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: Peter על ינואר 03, 2012, 00:02:12 AM
איזה יופי של לברק וכבוד על התפיסה ;))) מקווה שהעונה הזו תהיה חזקה  no1@


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: חסדייה על ינואר 03, 2012, 09:43:35 AM
יופי של תפיסה חסדייה. נראה לי לפני התמונות התענגת על הדג היפה הזה. אתה כנראה כבר מומחה גדול בז'רז'ור אולי יצא לנו פעם לדוג יחד ואני אלמד כמה טיפים ממך שכנראה חסרים לי בז'רז'ור. כל הכבוד,דוח יפה.

בכיף..
 t39


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: sami2220 על ינואר 03, 2012, 20:04:30 PM
חסידייה תבורך על הדוח
זה דוח יפה עם תמונות קשות לרעבים :)\
אחלה מתקון .



כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: אבי חכם על ינואר 08, 2012, 17:20:49 PM
זה המתכון שנתת לי אתמול ?  secret.gif

אתה רוצה שאישתי תהרוג אותי ?  wife:

1 ק"ג מלח נגמר אצלנו פעם בשנה..

ק"ג מלח על דג אחד  kap;

אבל נראה משהו לפנים  049s;


כותרת: בעניין: בסוף השנה פותחים עונה
תגובה על ידי: mor על ינואר 10, 2012, 00:05:43 AM
פששש  חסדיה אתה מחזיר אותי לתקופות של עוף במלח
כבוד על הדוח הדג והשיתוף t39