|
כותרת: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: zeev946 על נובמבר 17, 2015, 20:39:08 PM שלום חברים!!
הלכתי לקנות חכת חוף ( דייג רגיל) וכול הזמן הסתכלתי על חכות באורך 4.20 ואז המוכר שאל אותי ״ למה אתה מסתכל רק על 4.20?״ ולא ידעתי מה לענות לו........ המוכר הראה לי אורכים שונים של חכות כמו לדוגמה 2.80 יצאתי מהחנות עם בלבול. בבקשה תעשו לי קצת סדר על מה ללכת ומה היתרונות והחסרונות של חכות כמו לדוגמה 2.80 תודה רבה!!! כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: yoelsh על נובמבר 17, 2015, 21:04:52 PM חכות לדייג פיתיונות מהחוף ינועו בין 3.90 - 4.50 מטר כשהסטנדרטי הוא 4.20 -4.25 חכות פיתיונות באורך 4.50 יתאימו בעיקר למגודלים שבנינו לדייג מריפים מזחים שיש כבר עומק קל יותר עם ה 3.90 כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: רועי כהן על נובמבר 17, 2015, 21:32:20 PM חכות לדייג פיתיונות מהחוף ינועו בין 3.90 - 4.50 מטר כשהסטנדרטי הוא 4.20 -4.25 חכות פיתיונות באורך 4.50 יתאימו בעיקר למגודלים שבנינו לדייג מריפים מזחים שיש כבר עומק קל יותר עם ה 3.90 דווקא עלה לי רעיון לפני כמה ימים, במידה ואני דג משובר גלים ( דולוסים) ואני יורד עד למטה למה לא לקחת חכת בולוס 2 חלקים במילא יש עומק לא? כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: zeev946 על נובמבר 17, 2015, 22:01:23 PM מה היעוד של חכה באורך 2.80?
כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: (אלון) על נובמבר 18, 2015, 00:05:44 AM חכות חוף כשמם כן הם
החכות מיועדות לחוף!!! מהחוף אנחנו נדרשים לזריקות רחוקות ולכן אנחנו קונים חכות ארוכות שקל יותר לזרוק איתם למרחקים גדולים חכה 2.80 מיעדת למקומות שכבר יש עומק קרוב למקום שאתה עומד בו כגון מזחים ושוברי גלים כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: MOTI-M על נובמבר 18, 2015, 05:37:31 AM חכות חוף כשמם כן הם החכות מיועדות לחוף!!! מהחוף אנחנו נדרשים לזריקות רחוקות ולכן אנחנו קונים חכות ארוכות שקל יותר לזרוק איתם למרחקים גדולים חכה 2.80 מיעדת למקומות שכבר יש עומק קרוב למקום שאתה עומד בו כגון מזחים ושוברי גלים בדיוק כך חשוב לדעת שלא כל דייג יהיה לא נוח לעבוד בחכות שהם 4.20 בגלל גובה הדייג ואז הידית של החכה היא ארוכה ,יש כאלה שיש להם ידיים קצרות אז יהיה להם יותר נוח לעבוד בחכות שהם 3.90 כמו שיואל כתב thumbUp; כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: gaichuk על נובמבר 18, 2015, 08:29:56 AM מה היעוד של חכה באורך 2.80? לחכה של 2.80 מ', אין ייעוד. לחכה עם משקלי הטלה ומידת אורך, יש ייעוד... על איזו חכה מדובר? אורך? חלקים? טלסקופית? משקלי הטלה? כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: drorfichman על נובמבר 18, 2015, 09:36:53 AM אני אעשה את זה קצר, מהנסיון שלי.
היו לי שתי חכות חוף קצרות - אחת 2.7 ומשקלים של 30 עד 60 והשניה 3 מטר עם משקלים 100 עד 300. מבחינת מרחק זריקה הייתי זורק איתן רחוק יותר מאשר החכות 4.2 ו 4.5 שאני משתמש בהן כיום וזאת עקב טכניקת הזריקה מהצד ולא מעל הראש שבה הייתי יכול להשתמש עם החכות הקצרות. החכה הקטנה מביניהן היתה מאוד ורסטילית ורגישה והתאימה אף לזרזור עקב משקלה הנמוך. מכל הסיפור, הבעיה היחידה שהיתה לי איתן היא שכאשר עבדתי מחוף חולי, עקב הגובה הלא רב שלהן, הגלים היו פוגעים בחוטים ומשבשים את חוויית הדיג הן מבחינת הפרעות באינדיקציות והן מבחינת חוטי שהיה נרפה עקב הגלים. חוץ מזה, אם אני עובד ממקום גבוה כמו מזח הן בובה. עם זאת, אודה ולא אבוש, היום אני עובד בעיקר עם ארוכות. למה? לא ממש ברור. כנראה כי גם אני רוצה שיהיה לי יותר גדול... :) כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: zeev946 על נובמבר 18, 2015, 22:25:47 PM תודה חברים!!!
כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: gaichuk על נובמבר 21, 2015, 13:02:36 PM אני אעשה את זה קצר, מהנסיון שלי. היו לי שתי חכות חוף קצרות - אחת 2.7 ומשקלים של 30 עד 60 והשניה 3 מטר עם משקלים 100 עד 300. מבחינת מרחק זריקה הייתי זורק איתן רחוק יותר מאשר החכות 4.2 ו 4.5 שאני משתמש בהן כיום וזאת עקב טכניקת הזריקה מהצד ולא מעל הראש שבה הייתי יכול להשתמש עם החכות הקצרות. החכה הקטנה מביניהן היתה מאוד ורסטילית ורגישה והתאימה אף לזרזור עקב משקלה הנמוך. מכל הסיפור, הבעיה היחידה שהיתה לי איתן היא שכאשר עבדתי מחוף חולי, עקב הגובה הלא רב שלהן, הגלים היו פוגעים בחוטים ומשבשים את חוויית הדיג הן מבחינת הפרעות באינדיקציות והן מבחינת חוטי שהיה נרפה עקב הגלים. חוץ מזה, אם אני עובד ממקום גבוה כמו מזח הן בובה. עם זאת, אודה ולא אבוש, היום אני עובד בעיקר עם ארוכות. למה? לא ממש ברור. כנראה כי גם אני רוצה שיהיה לי יותר גדול... :) קצת תמוה שעם חכות הקצרות הגעת למרחקים גדולים יותר. אולי יש אי התאמה ואיזון בין הרולר לחכה לחוט למשקולת? כותרת: בעניין: אורך חכת חוף..... תגובה על ידי: שקד אלהרר על מרץ 06, 2016, 22:53:14 PM אני מציע לך חכה באורך של 3.30 !!
|