פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים => נושא נשלח על ידי: רועי כהן על ספטמבר 04, 2015, 14:39:37 PM



כותרת: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 04, 2015, 14:39:37 PM
היום לראשונה בגיל 13 ומשהו  sml98; הכנתי קפיצים, הדיון תקף גם למים מתוקים, דגי המטרה שאפשר לתפוס הם: בורים, אראסים, סרגוסים, כחילות וכו', בעצם כל דג שייתפס בבצק. במתוקים זה כבר לכל הדגים הנפוצים שם: מושטים קרפיונים בורים שפמנונים ביניות ועוד

קרס מידה 10, u hook isema
מה ששוקי משתמש במאמר "ריג חופי קל ונוח" הזדמנות להגיד תודה כי אלה הקרסים שבאתי וביקשתי בחנות

העלות ממש זולה והיא בערך 30-40  שקלים ל12 קפיצים !


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 04, 2015, 15:23:12 PM
(http://srv2.jpg.co.il/9/55f5678cb2e94.png) (http://"http://jpg.co.il/view/55f5678cb2e94.png/")




(http://srv2.jpg.co.il/7/55f569411bb32.jpg) (http://"http://jpg.co.il/view/55f569411bb32.jpg/")


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 13, 2015, 14:24:21 PM
(http://srv2.jpg.co.il/1/55f56a0dbbd46.png) (http://"http://jpg.co.il/view/55f56a0dbbd46.png/")


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: דוראדו על החוף על ספטמבר 13, 2015, 15:24:42 PM
כל הכבוד רועי ואיזה שלל
שדייגי הפיתיונות מייחלים לבורים כאלה
וקונים אותם בחנות דגים.
אחלה שיטה  thumbUp;
אני עושה( הייתי עושה ) שיטה דומה רק בונה את הקפיץ
על פקק שהם ואז הוא צף ולא נתקע בסלעים
מכיר את השיטה?


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 13, 2015, 16:16:51 PM
מכיר thumbUp;  שיטה טובה בעכו ראיתי בורים ענקיים עלייה הכנתי חוט עם 10 קרסים עליו ואני מתכנן לחבר למצוף זריקה ועל הקרסים ללפף פיתה, יום שלישי אני מגיע למרינה באשקלון לדייג מהסלעים משעה חמש וחצי עד אחד ככה, אולי ניפגש give_rose;

יש גם שיטה עם פקק נס טי מתחתיו מחברים משקולת בגודל הפקק (החלק של הלמטה)  מהצד קרסים (בין שש לשמונה) שמים בפנים בצק ושמים השיטה יעילה הרבה יותר מקפיץ

הפקק אצלי בעדיפות ראשונה תמיד אבל ההכנה שלו יותר קשה
אחר כך הקפיץ
ואז הפיתה צפה, השיטה מאוד אהובה עליי אבל צריך תמיד להשגיח על הפיתה ואם צפוף בעייתי לדוג איתה

אולי ניפגש לדייג בורי, עד שש - שש וחצי אני מתכנן טרולוסים וגומברים, ואחר כך לסרגוסים או בורים, מה שיעבוד thumbUp;
אם נדוג ביחד אז כמובן בורי

אגב משהו שרציתי לציין לפני שבוע דגתי 3 שעות תפסתי 10 חתיכות מכובדות ו7 מהם נתפסו על חוט 0.50! והדגים היו לא קטנים

נ.ב
הדייג יום שלישי הוא דייג פיתיונות כמובן



כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: MOTI-M על ספטמבר 13, 2015, 17:28:38 PM
יופי של תפיסות וכבוד על הקפיץ יפה מאוד  icon_pray; icon_pray;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 14, 2015, 13:10:45 PM
תודה give_rose;
יופי של תפיסות וכבוד על הקפיץ יפה מאוד  icon_pray; icon_pray;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: MOTI-M על ספטמבר 14, 2015, 13:44:48 PM
גם אני עושה אותם לבד , למדתי מדייגי הקרפיון :

(http://srv1.jpg.co.il/8/55f6b334cf957.jpg) (http://"http://jpg.co.il/view/55f6b334cf957.jpg/")


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 18, 2015, 18:38:26 PM
טעות sml_bang;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: gaichuk על ספטמבר 19, 2015, 11:33:50 AM
תודה על השיתוף  thumbUp;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: YINON110 על ספטמבר 19, 2015, 20:42:31 PM
שבוע טוב, תגיד לי אם הבנתי:
אתה שם על הפקק בצק ומעליו יש "צמה" של קרסים שאתה מכניס לתוך הבצק? אם כן אז למה יש משקולת מתחת לפקק?

ולא הבנתי מה הקשר לריג חופי של שוקי? ייצרת או קנית קפיצים בחנות?
מצטער פשוט לא הבנתי כמעט כלום מההודעה. ???


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 19, 2015, 21:39:22 PM
מתחת לפקק יש משקולת ככה שהוא יינחת על הצד של המשקולת והבצק יהיה למעלה כך שהדגים יראו אותו

בתוך הפקק עצמו מכניסים בצק ואת הקרסים לפקק

הקשר לריג של שוקי הוא הקרסים שהוא השתמש בהם כי לא ממש ידעתי מה לקחת ואז נזכרתי בהם והקרסים האלו מעולות


אין מה להצטער הכל טוב ואם יש עוד שאלות אשמח לענות thumbUp;


נ.ב

קניתי את הקרסים וקשרתי אותם לבד thumbUp;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: MOTI-M על ספטמבר 19, 2015, 23:42:40 PM
מתחת לפקק יש משקולת ככה שהוא יינחת על הצד של המשקולת והבצק יהיה למעלה כך שהדגים יראו אותו

בתוך הפקק עצמו מכניסים בצק ואת הקרסים לפקק

הקשר לריג של שוקי הוא הקרסים שהוא השתמש בהם כי לא ממש ידעתי מה לקחת ואז נזכרתי בהם והקרסים האלו מעולות


אין מה להצטער הכל טוב ואם יש עוד שאלות אשמח לענות thumbUp;


נ.ב

קניתי את הקרסים וקשרתי אותם לבד thumbUp;

השיטה של הפקק אני מכיר אותה טוב מאוד , אבל השימוש אצלי היה בכנרת, נכון יותר

זמן הכנה אבל עובד יותר טוב  thumbUp;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: fy750 על ספטמבר 20, 2015, 11:22:47 AM
היי רועי גם אני קצת מתקשה להבין איך מחובר כל העסק בפקק
האם ככה כמו בתמונה?
במידה ולא אשמח אם תצרף תמונה

(http://srv1.jpg.co.il/8/55fe799a47e81.jpg)


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 20, 2015, 13:03:09 PM
1. המשקולת

מתחת לפקק יש משקולת עגולה שהיא בצורה עיגול ככה שיהיה לו משקל וגם בשביל שזה ינחת על הצד של הלמטה ( בתמונה המשקולת לא עכולה כי זה למשקל קטן מאוד מאוד) אם אתה רוצה להכין צריך לשטח משקולת עושים שתי חורים במשקולת או דרך החור הרגיל ( מכניסים כבל נחושת ואז משטחים כדי ששוב זה יהיה על הצד של הלמטה)

2.  הקרסים

בצד של הפקק עושים חור קטן ומשם מכניסים חבילת קרסים שקשרנו כך שיש 5-8 קרסים מחוברות יחד בקשירת הקרסים אחת מכינים עם חוט יותר ארוך שאותו אנו לא גוזרים בניגוד לשאר החוטים הנותרים משחילים את הקרסים ככה שהקרסים יהיו בתוך הפקק ומהצד של החוט עושים לולאה ככה שזה לא ייצא מהחור

3. הפיתיון

מכניסים בצק בתוך הפקק ובפנים את הקרסים


נ.ב
אם עוד משהו לא מובן אצלם בערב ואשלח







כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 20, 2015, 13:10:04 PM
בירוק- לולאה שמשמשת כסטופר
בצהוב- חוט שבקצהו 8 קרסים
בסגול- הקרסים
בשחור- הפקק
באדום- המשקולת


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: fy750 על ספטמבר 20, 2015, 14:36:08 PM
אוקי עכשיו הכל ברור
רק לפי דעתי הסטופר שצבעת בירוק לפי ההיגיון אמור להיות בצד הפנימי של הפקק
(מופיע באדום באיור) (http://srv1.jpg.co.il/4/55fea7cf69f62.jpg)

תודה רבה על ההסברים ועל ההשקעה  thumbUp;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 20, 2015, 14:44:32 PM
נכון יש סטופר אבל הסטופר הוא פשוט וקל הקשירה של הקרסים thumbUp; בגלל כמות הקרסים נוצר סטופר באופן אוטומטי והלולאה היא בשביל גם לקשור לחוט בקלות וגם למנוע מהקרסים לצאת thumbUp;



בהצלחה   tongu9;

שאר החברים אם יש עוד שאלות לא להתבייש give_rose;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: YINON110 על ספטמבר 20, 2015, 15:22:05 PM
תודה על ההסבר עד עתה :) ועוד כמה שאלות:
1.אתה ממלא את הפקק בבצק ככה שרואים את הפקק או שאתה ממש עוטף את כל הפקק בבצק?
2. תקן אותי אם אני טועה אבל בורים אמורים לאכול על פני הים - וברגע שאתה שם משקולת הבצק לא שוקע לך?


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 20, 2015, 15:40:24 PM
ממלא רק אתה החלק של "הקערה" איפה שבתמונה הקרסים ועוד כמה מילימטרים למעלה

אין שום טעות בורי אוכלים גם על פני המים עם דגש על גם כי מצד אחד ניתן לתפוס אותם על פיתה צפה ומצד שני על קפיץ או פקק שכמובן שוקעים והם בקרקעית thumbUp;



שמח שמתעניינים בזה tongu9;


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: YINON110 על ספטמבר 20, 2015, 19:49:13 PM
1.ז''א כל התפיסות עם הפקק הם מהקרקעית/לא מפני הים?
2. ניסית את השיטה בלי משקולת? כלומר שה"הקערה" צפה על פני הים?



כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: רועי כהן על ספטמבר 20, 2015, 19:57:04 PM
נכון כל התפיסות מהקרקעית
לא ניסיתי את השיטה בלי משקולת מכיוון שבלי המשקולת אם זה ישקע או אם לא זה זז ובמרינה בחודשי הקיץ צפוף, לדעתי מיותר כי השיטה הראשונה עובדת ומצוין thumbUp; ברגע שתיפול על להקה כמות החכות שיהיו לך ככה ינגנו ראיתי לא פעם מקרים שבהם אדם אחד עם שלוש חכות מוציא מעל 15 קילו בלי להגזים אחד מהם היה עם רשת עם בד עבה וכשהוא הוציא אותה היא פשוט נקרעה מהמשקל (רשת עם בד עבה וארוכה)


כותרת: בעניין: רציתי לשתף...
תגובה על ידי: AviramLevi על ספטמבר 25, 2015, 07:30:04 AM
תודה על השיתוף