כותרת: בורי תגובה על ידי: zarzur1803 על אוגוסט 24, 2015, 00:40:59 AM אני חדש בפורום ויש לי כמה שאלות לגביי בורי... כנראה שאני ילך השבוע לדוג בפלמחים בסביבות 16:00 ואני ינסה לדוג בורי. יש לי כמה שאלות, יש בורים בשעות האלה? איזה מספר קרס לקחת או לדוג עם קפיץ? אני דג מהסלע שנכנס למים, מה צריך להיות בערך מרחק הזריקה? מצוף או משקולת? תודה מראש לעוזרים כותרת: בעניין: בורי תגובה על ידי: דייג מתחיל11 על אוגוסט 24, 2015, 06:07:48 AM היי :), יכול לתת לך כמה עצות בדיג בורי אבל לא מנסיון אישי אלא ממה שקראתי מחברים בפורום:
1. לא מציע לך לדוג בפלמחים גם בגלל הטרולים והרשתות שנפרסות שם צמוד לחוף בכמויות וגורפות הכל ופשוט לא משאירות כלום, וגם בגלל זיהום המים הגבוה מנחל שורק. 2. מציע לך לחפש את הבורים במרינות, נמלים, וחופים חוליים. 3. לגבי שעות, לא יודע ספציפית לגבי בורים, אבל באופן כללי עיקר התפיסות הם בין חמש לתשע בבוקר, ובין חמש לשמונה בערב, וכמובן גם בלילה. 4.הבנתי שבמקור הקפיץ פותח לדיג בורים, כי בורים אוכלים בעיקר בקרקעית והם אוכלים חומר צמחי(כלומר בצק), אז מציע לך לדוג עם קפיץ. 5. לגבי מרחק הזריקה, צריך להבין באיזה עומק נמצאים הבורים הכי הרבה, בורים נמצאים הכי הרבה בעומק של 7 מטר, וזה עומק שרובנו לא מגיעים אליו בהטלה מהחוף אפילו באיזור בצת-ראש הנקרה, אז בעצם עדיף לזרוק כמה שיותר רחוק, אלא אם תחליט לדוג משובר גלים של מרינה/נמל ואז זה כבר תלוי בעומק שיש ליד השובר, ובשיפוע של הקרקעית, אבל ככלל מהחוף עדיף כמה שיותר רחוק. thumbUp; כותרת: בעניין: בורי תגובה על ידי: zarzur1803 על אוגוסט 24, 2015, 09:23:41 AM תודה
כותרת: בעניין: בורי תגובה על ידי: רועי כהן על אוגוסט 24, 2015, 10:14:50 AM אני דג בורי כבר כמה שנים במרינה באשקלון ומה שנכתב הוא מהניסיון האישי שלי:
הבורי מתחילים לאכול משעה אחד במרינה, בבוקר בחיים לא ראיתי תפיסה לקחת חכת פיתיונות כמה שיותר רגישה אבל לא יותר מדי כדי שמצד אחד נוכל לזהות את האכילות העדינות ומצד שני לזרוק קפיץ ומשקולת הריג הוא פשוט חוט- משקולת- סוויבל סיכה- קפיץ עם סוויבל רגיל הסיבה היא שבשביל לא לבזבז זמן אז כשמושכים את החכה והיא מחוץ למים פותחים את הסוויבל סיכה מוציאים את הקפיץ ומכניסים קפיץ חדש שהכנו מראש כבר עם בצק כדאי לקנות קפיץ ממישהו שם הם מכינים אותו מחוט נילון וזה מביא ליותר תפיסות ומבדיל גם אם לתפוס או לא הקרסים שהם יתנו זה הגודל המתאים את הבצק אני מכין ככה: 3 חלות גדולות של שבת ו6-10 פיתות שומרים במקום עם שמש שייתייבשו משהו כמו שבוע ויום יומיים לפני הדייג הולכים למאפייה מבקשים לחם שנשאר ושהם זורקים (תמיד נותנים אם יש ובדרך כלל יש) הם יתנו שק ענק שייראה לך מוגזם אבל זה לא מוגזם, הלחם שייבשנו או שמפוררים אותו עם הידיים או שמי שמתעצל עושה בבלנדר כמוני אם יש לי זמן הלחם של המאפייה מכניסים למים עד שהוא כולו מתפרק סוחטים כמה שיותר מים ומערבבים עם ה"פירורי לחם" שהכנו עד שזה ייצא לא רך מדי וגם לא קשה מדי להוסיף גם תמצית וניל לריח (זה עוזר) בין לבין צריך כמות גדולה של בצק כי כשהם מתחילים לאכול הם לא מפסיקים, לפעמים יש טרולוסים וכל מיני גורמים מפריעים והכמות הזו מספיקה לדייג עם חמש חכות למעל 12 שעות ומה שנשאר אפשר פשוט להקפיא ולשמור לפעם הבאה המרחק זריקה האמת לפעמים משתנה לפעמים הם יאכלו ליד הסירות ולפעמים באמצע או ממש קרוב עדיף לזרוק את החכות למרחק שונה נ.ב עדיף לך לדוג במרינה בגלל הנוחיות וכו' בהצלחה כותרת: בעניין: בורי תגובה על ידי: zarzur1803 על אוגוסט 24, 2015, 10:53:18 AM תודה רבה, יש בכלל במרינה באשקלון תפיסות?
כותרת: בעניין: בורי תגובה על ידי: רועי כהן על אוגוסט 24, 2015, 12:32:31 PM יש ימים ויש ימים 3 יציאות אחרונות פעם אחת 3 בורים פעם שנייה 8 בורים ופעם שלישית 24 ! בורים
טלוויזיות יוצאות בעשרות אם אתה רוצה.. כותרת: בעניין: בורי תגובה על ידי: zarzur1803 על אוגוסט 24, 2015, 14:17:25 PM ולזרוק לתוך המרינה לכיוון הסירות נכון?
כותרת: בעניין: בורי תגובה על ידי: רועי כהן על אוגוסט 24, 2015, 14:23:40 PM כן, אתה תראה דייגים אני זורק 2 חכות חכה אחת ליד הסירות וחכה אחת באמצע כשאחת החכות מתחילה לרקד אני מושך את השנייה וזורק אותה לאיפה שהשנייה 80 אחוז מהפעמים השנה זה באמצע לפני שנתיים זה היה רק ליד הסירות ושנה שעברה צוק איתן..
|