פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים => נושא נשלח על ידי: אבי חכם על יולי 22, 2015, 12:28:41 PM



כותרת: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: אבי חכם על יולי 22, 2015, 12:28:41 PM
חוזר לעיניינים לאט לאט ועלתה בראשי השאלה שוודאי מסקרנת לא מעט חברים

שבטח פחדו לשאול או אולי לא העלו בדעתם לשאול :

בחודש האחרון בכלל ובלילות האחרונים בפרט יוצאים הרבה חברים לדייג לילה

ומנסים לטרגט את הגומבר שלהם  www_MyEmoticons_com__fishing;

חלקנו מתארגנים על פתיון חי ובועט כגון סרגוס , מרמיר ובורי..

חלקנו עם קלאמרי (רצועות , ראש או שלם)..

וחלקנו עם פתיון ממולח (פילה בורי וכו')

למה אנחנו ממליחים את הפתיון ?

מה רע בפילה לא ממולח ? בבורי מת ושלם ללא מלח ?

ומה תפקידו של המלח בכל הסיפור ?

במיוחד שיש כאלה שממליחים בשיטות מסויימות כמו 4 שעות באויר הפתוח  kap;

שעתיים במקרר  cl:

עם נייר נצמד או בנייר כסף..  sml102;

חברים , זה הזמן לדעת מה עומד מאחורי ים המלח שאנחנו מבזבזים..  od:





כותרת: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: AviramLevi על יולי 22, 2015, 12:37:11 PM
הקטע של להמליח את הפתיון זה בשביל להקשות אותו ושיתפס יותר טוב על הקרס, אני בזמנו הייתי ממליח אך ורק גמברי - קלמארי וסבידה אין צורך לפי דעתי


שאלה טובה :)


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 22, 2015, 13:03:01 PM
 ההמלחה נעשית בשביל להוציא את הנוזלים מהפיתיון שגורם לפיתיון להתקשות  

  ולשבת טוב ומסודר על הקרסים

   אפשרות נוספת היא להשאיר את הפיתיון בחוץ לזמן מה

   אני ממליח בעיקר סרדינים לפיתיון וחתיחות קטנות של דגים

   כאשר אני עובד עם קרסים קטנות

   בעבודה עם פילה וקרסים גדולות לא תמיד ממליח מהסיבה  
  
   שיש דגים שהבשר שלהם מספיק קשה ללא המלחה כמו הסרגוס  

   עם פילה בורי כמעת ולא יצא לי לעבוד , לרוב מעדיף סרדינים שלמים או מקרל שלם  


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: rafi על יולי 22, 2015, 14:09:23 PM
השאלה החשובה לדעתי היא, לא בזבוז המלח כמובן....
השאלה היא כמובן אם זו השקעת זמן נכונה או בזבוז זמן....
אך ה-שאלה החשובה היא: האם זה טוב או לא טוב....

ל"הקשיית הפתיון" יתרונות וחסרונות....
נכון אפילו לגבי בצק מקמח או לחם וגם לגבי פילוטה - קשה מידי זה לא בהכרח טוב....

אישית, ככלל נמנעתי מ"הקשייה במלח" של גמברי, קלמרי וצדפות...

שאלת המליון דולר היא:
1. האם בכלל נחוץ
2. האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: אבי חכם על יולי 22, 2015, 14:56:47 PM
שאלת המליון דולר היא:
1. האם בכלל נחוץ
2. האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח

כל הדיון הזה הוא לענות על שאלה מס 2 שלך רפי..

האם תופס יותר או לא ?!

האם המלח מושך את הדגים ? מעניין..  169s;


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 22, 2015, 15:05:44 PM
השאלה החשובה לדעתי היא, לא בזבוז המלח כמובן....
השאלה היא כמובן אם זו השקעת זמן נכונה או בזבוז זמן....
אך ה-שאלה החשובה היא: האם זה טוב או לא טוב....

ל"הקשיית הפתיון" יתרונות וחסרונות....
נכון אפילו לגבי בצק מקמח או לחם וגם לגבי פילוטה - קשה מידי זה לא בהכרח טוב....

אישית, ככלל נמנעתי מ"הקשייה במלח" של גמברי, קלמרי וצדפות...

שאלת המליון דולר היא:
1. האם בכלל נחוץ
2. האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח

         שאלות טובות שצריך לשאול  sml45; אנסה לענות מניסיוני

  האם בכלל נחוץ ==                                                                                                

                            את הקלמארי וסבידות ההמלחה מיותרת, גומברי למינהם אני לא ממליח

                               מפחינת דגי פיתיון כמו שכתבתי יש דגים שבשרם רך מידי ללא המלחה
  
                               וכתוצאה מכך הפיתיון לא ישב טוב על הקרסים גם כאשר נעשה שימוש בחוט אלסטי      
                                
                               דגים כאלו יש לי נטייה להמליח לפרק זמן של שעות ספורות

                               יש דגים שבשרם מספיק קשה ואין צורך ממשי בהמלחה אז אני לא ממליח
      

   האם הדג יאכל יותר וייתפס יותר כשהפתיון מומלח או ללא מלח  ?

      אין לי תשובה בדוקה לנושא אך לדעתי פיתיון טרי + הצגת הפיתיון הם אלו הפרמטרים

      החשובים יותר והמלחה הוא קלי עזר שגורם לחלק מהפיתיונות להיות מוצגים יפה יותר
  


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: MOTI-M על יולי 22, 2015, 16:39:45 PM
אני לא ממליח בכלל פיתיונות לא רואה צורך ,

גמברי הייתי ממליח פעם , היום בדייג החופי וכל התוספות שיש לא יהיה בעיה בהטלה ,

עוד דבר נוסף החוט האלסטי עושה עבודה יופי ,עוד דבר שחשוב לדעת כל פילה במידה וזה בורי

או סרגוס הקיפול שלו צריך להיות שהבשר הרך נמצא בפנים והעור של הדג בחוץ כך גם סרטנים

יותר קשה להם וגם דגים קטנים לא מפרקים את הפיתיון ,סבידה וקלמרי אין צורך בכלל .

המלח בטוח לא מוסיף לתפיסות  ;D

לפי דעתי בזבוז זמן מה שכן ואין מה לעשות סרדינים אין ברירה  t39


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: gaichuk על יולי 22, 2015, 17:20:40 PM
דגים מתים אני ממליח. עם מלח גס או מלח שולחן, לא משנה...
אין מגבלה לכמות המלח והדגים (גם גומברים וגם סרגוסים ופרידות) אוכלים בלי שום בעיה...

דג מת, במיוחד אחרי הקפאה, פשוט מתפורר...


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: רועי כהן על יולי 22, 2015, 18:00:11 PM
איך להמליח ? כאילו לשים בקופסא נגיד ולשים מלח ? או שיש שיטה אחרת ??


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: מרום משה על יולי 22, 2015, 18:11:11 PM
אולי תנסו במקום מלח אותו דבר עם סוכר ואז תדעו מה הדג מעדיף


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 22, 2015, 18:12:38 PM
איך להמליח ? כאילו לשים בקופסא נגיד ולשים מלח ? או שיש שיטה אחרת ??

  כך כלי   שיכנס לך הפיתיון ופזר עליו את המלח

   שתדל שיהיה כיסוי טוב של המלח על כל הפיתיון

    


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: אבי חכם על יולי 22, 2015, 22:29:56 PM
הדיון הזה עלה בראשי לא סתם..  sml17;

בפעמים הבודדות שיצאתי לדייג חוף בשנים האחרונות

יצאתי לטרגט גומברים עם פילה בורי ממולח.

והיו תוצאות  od:

השנה כבר יצאתי 3 פעמים עם בורים קטנים עד 25 סמ
שלמים , קפואים ולא מומלחים ובנתיים התוצאות מאכזבות.

אפילו לא נשנוש..

אולי זה מקרה. אולי זה בגלל שתפרתי אותם שלמים ? אולי בגלל שלא הומלחו כלל ?

ביציאה הקרובה שלי לדייג גומברים אני מתכנן לבוא עם פילטים בורי מומלחים..

מעניין אותי לדעת האם פילה ממולח עושה עבודה טובה יותר מבורי שלם ולא ממולח..

יש לי נטייה לחשוב שבכל זאת. חוץ מזה שהמלח מקשה את הפתיון הוא פולט ריח וטעם מהפתיון למים
ואולי מושך את הדגים הקטנים והטורפים שבסביבה.

אולי זו רק תחושה פנימית ואני מכניס לעצמי שטויות לראש..

אבל לכו תדעו  sml102;


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: סאמח איוב על יולי 23, 2015, 06:18:05 AM
טוב

בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%

כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון

יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה

לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?



כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: gaichuk על יולי 23, 2015, 06:56:13 AM
טוב

בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%

כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון

יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה

לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?



המטרה של ההמלחה זה ליבש ולחזק את הפיתיון. אין קשר להטלה.
בזמן ההקפאה הקריסטלים הזעירים של הקרח חותכים ופוגעים ברקמות והבשר מתפורר אחרי שמפשירים אותו.
אני מסיק ממה שכתבת שאין לך ניסיון עם בורי במלח כי אז לא היית כותב שהריח יורד ממנו... ::)

אין קשר בין אחוז המלח בפיתיון לזה שבים, הפיתיון לא מתנפח וגם לא מתפרק אם לא מפרקים אותו הדגים או הגלים והסחף...


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: סאמח איוב על יולי 23, 2015, 07:21:27 AM
טוב

בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%

כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון

יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה

לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?



המטרה של ההמלחה זה ליבש ולחזק את הפיתיון. אין קשר להטלה.
בזמן ההקפאה הקריסטלים הזעירים של הקרח חותכים ופוגעים ברקמות והבשר מתפורר אחרי שמפשירים אותו.
אני מסיק ממה שכתבת שאין לך ניסיון עם בורי במלח כי אז לא היית כותב שהריח יורד ממנו... ::)

אין קשר בין אחוז המלח בפיתיון לזה שבים, הפיתיון לא מתנפח וגם לא מתפרק אם לא מפרקים אותו הדגים או הגלים והסחף...

כמה דברים:

1-איך אין קשר להטלה? הלא אמרתה "ולחזק את הפתיון"?
2- בהקפאה הפתיון הטרי לא מפסיד חלק מהמרכיבים הטבעיים שלו, אלא יהיה פחות קשה. בשבילך הפתיון הממולח עדיין מסריח, אבל הדג נמשך ממרחקים לפתיון טרי ללא עיבוד עם מלח או סוכר...
3- אם הפתיון לא מתפרק מספיגת מים, אז לא יהיה עמיד יותר מפתיון לא ממולח כי יהיה רך מאוד תוך דקות
4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל :)
5-אני בא מעולם הביולוגיה והרקמות




כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: אבי חכם על יולי 23, 2015, 08:12:29 AM
מתחיל להתפתח דיון מעניין..  112s;

"5-אני בא מעולם הביולוגיה והרקמות"

לא חשבתי שניפול פה על איזה ביולוג  kap;

בכל מקרה זה מאוד מעניין מה שאתה אומר :

"4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל  :) "

אצלי דווקא היה הרבה יותר עיניין כשהמלחתי את הפתיון..  od:





כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: סאמח איוב על יולי 23, 2015, 09:00:03 AM
מתחיל להתפתח דיון מעניין..  112s;

"4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל  :) "

אצלי דווקא היה הרבה יותר עיניין כשהמלחתי את הפתיון..  od:






הנושא הפך להיות יותר מעניין ומאתגר

חברה שתפו אותנו בנסיון שלכם........ מתי יש עניין ממולח או לא ממולח?
השתמשתם בחוט אלסטי או לא???

נעשה כזה מחקר קטן על פיליה בורי, ומה גורם למשיכת הדגים, ריח, צבע, מראה...???


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: MOTI-M על יולי 23, 2015, 09:05:18 AM
אני מסכים בכל מילה של סאמח, אני גמברי אני ממליח  אותו רק בגלל שבהטלה הוא מתפרק רק בגלל זה, וכמו שרשמתי קודם שאני לא ארשום הכל מחדש.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 23, 2015, 09:09:57 AM
אני מסכים בכל מילה של סאמח, אני גמברי אני ממליח  אותו רק בגלל שבהטלה הוא מתפרק רק בגלל זה, וכמו שרשמתי קודם שאני לא ארשום הכל מחדש.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

  גומברי במצב תקין שורד יפה בהטלות ללא המלחה

   אחד הפיתיונות שאני מחזיק קבוע ולא ממליח

   לפעמים טופר עם השריון ולפעמים בלי השריון

   


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: MOTI-M על יולי 23, 2015, 09:11:13 AM
לשאלה שימוש בחוט אלסטי, אני משתמש בשני סוגים עבה ודק,  גמברי אני משתמש בדק יותר,  לפילה בעבה יותר,  אחרת העבה יותר עושה נזק לפתיון.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: MOTI-M על יולי 23, 2015, 09:12:45 AM
יואל אתה צודק במידה ואתה זורק ל10
מטר אבל למרחק גדול יותר הוא לא מחזיק מעמד. רק במידה ואתה משתמש בחוט אלסטי.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 23, 2015, 09:20:13 AM
   אבי בורי שלם מת כפיתיון נוטא לשקוע בגלל משקלו

   עקב משקלו פחות ישחק עם הזרם מאשר רצוע מפולטת

   לדעתי ככל שיש לפיתיון אפשרות לנוע במים כך גדל  

    הסיקוי לתפיסה

   לדעתי ההמלחה למשך זמן רב גורעת , הפיתיון נהפך לקשה מידי

    ההמלחה צריחה להיות במידתיות , לדעתי שעתיים המלחה מספיקים


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 23, 2015, 09:30:18 AM
יואל אתה צודק במידה ואתה זורק ל10
מטר אבל למרחק גדול יותר הוא לא מחזיק מעמד. רק במידה ואתה משתמש בחוט אלסטי.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


   מוטי גומברי ללא חוט אלסטי גם עם הוא מומלח , יעבד את אחיזתו בקרסים

    לאחר ההטלה

   אולי לא יתנתק אך יעבד את אחיזתו היפה ולא יוצג כראוי 

   תוך כדי דייג  חצי שעה עם רוחות הים הגומברי מתקשה ונעשה נוח לתפירה

   וכל זה ללא המלחה


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: MOTI-M על יולי 23, 2015, 11:02:59 AM
אז זה אומר שגמברי בהטלה למרחק לא מחזיק טוב, ללא חוט אלסטי......

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: הלל-ירושלים על יולי 23, 2015, 14:02:28 PM
אני אף פעם לא ממליח .
כשאני משתמש בפילה אני לרוב מוחלט משתמש בפילה של דג שיש באזור בו אני דג
וזה הוכיח את עצמו באין ספור פעמיים .

חוט אלסטי עוזר מאוד אבל התנאי לכך הוא לעשות פרזנטציה נכונה .
לפעמיים חוט אלסטי יכול לגרום לעיבוד תקיפות .
חשוב לתת לדג לתקוף את הפיתיון איפה שאתה רוצה ולא מהצד.


אני לא חושב שמלח יוריד מאחוזי תפיסה מה שהכי חשוב זה הריח והטריות בלי שום קשר למלח

אם יש גומבר באזור שלך אתה תוציא אותו עם או בלי מלח  t39



כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: gaichuk על יולי 23, 2015, 14:28:46 PM
טוב

בהמלחה המטרה שלנו להוציא נוזלים מהפתיון כדי שיהיה יותר עמיד בעת הטלה. כמו שאמרו החברה חוט אלסטי עושה את העבודה ב 100%

כשממלחים את הפתיון, פשוט הרקמות שלו נהרסות ומאבדות נוזלים שמכילים חלבונים ושומנים, מה שבעיקר מושך את הדגים !!! אז חסרון ראשון

יש לי פילה ממולח? מצוין... חברה מה אתם חושבים, תוך כמה זמן יהיה אחוז המלח בפתיון שווה לאחוז המלח במי הים? מקסימום דקות ספורות, והפתיון יתנפח במהירות ויספוג מים אפילו יותר מפתיון לא ממולח, כי הרסנו לרקמה את המבנה הביולוגי הטבעי, מה שגורם לפתיון להתפרק מהר ולאבד את הצורה ואת אפקט המשיכה

לא מסכמים איתי, שהדגים מעדיפים פתיון טבעי וטרי יותר?



המטרה של ההמלחה זה ליבש ולחזק את הפיתיון. אין קשר להטלה.
בזמן ההקפאה הקריסטלים הזעירים של הקרח חותכים ופוגעים ברקמות והבשר מתפורר אחרי שמפשירים אותו.
אני מסיק ממה שכתבת שאין לך ניסיון עם בורי במלח כי אז לא היית כותב שהריח יורד ממנו... ::)

אין קשר בין אחוז המלח בפיתיון לזה שבים, הפיתיון לא מתנפח וגם לא מתפרק אם לא מפרקים אותו הדגים או הגלים והסחף...

כמה דברים:

1-איך אין קשר להטלה? הלא אמרתה "ולחזק את הפתיון"?
2- בהקפאה הפתיון הטרי לא מפסיד חלק מהמרכיבים הטבעיים שלו, אלא יהיה פחות קשה. בשבילך הפתיון הממולח עדיין מסריח, אבל הדג נמשך ממרחקים לפתיון טרי ללא עיבוד עם מלח או סוכר...
3- אם הפתיון לא מתפרק מספיגת מים, אז לא יהיה עמיד יותר מפתיון לא ממולח כי יהיה רך מאוד תוך דקות
4- בהמלחה אתה מפחית את הסיכוי למשוך את הדגים ממרחקים, אבל עדיין הפתיון אכיל :)
5-אני בא מעולם הביולוגיה והרקמות




ברוב המקרים הפיתיון יעמוד בהטלה גם בלי מלח ואפילו בלי החוט האלסטי.
זה הזמן במים עם הזרמים והגלים, הסרטנים והדגים שמפרקים אותו תוך זמן קצר...
תחזיק בפריזר לאורך זמן פילה בורי שהומלח ופילה בורי ללא טיפול ואז תגיד לי למי נשאר ריח ולמי אין צורה ואין צבע...
לא הבנתי את מה שכתבת בסעיף 3.
בהמלחה אני מצליח לשמור את הפיתיון מחובר לקרס מספיק זמן עד שמגיע דג . זה יותר ממה שאני משיג אם אני לא ממליח אותו והסרגוס הראשון מפרק אותו תוך 2 דקות...
אני בא מעולם הדיג והניסיון המעשי  sml98;


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: מרום משה על יולי 23, 2015, 15:34:48 PM
חברה לדג לא איכפת אם מלח או בלי כשהוא רעב אז הוא טורף ותמיד הם רעבים גמברי שהוא טרי הוא חזק ולא מתפרק ביחור עם קצת מהקליפה העוטפת אם רוצים לשמר את הגמברי ושלא יסריח אז ממליחים ומי שרוצה שלא יפול מהקרס יכול לעטוף ברשת גומי של נקניקים וזה לא יפול  בקשר למלח ולדגים הרי בגרגור לדמויים אין ריח והדגים נתפסים


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 23, 2015, 15:45:07 PM
אני אף פעם לא ממליח .
כשאני משתמש בפילה אני לרוב מוחלט משתמש בפילה של דג שיש באזור בו אני דג
וזה הוכיח את עצמו באין ספור פעמיים .

חוט אלסטי עוזר מאוד אבל התנאי לכך הוא לעשות פרזנטציה נכונה .
לפעמיים חוט אלסטי יכול לגרום לעיבוד תקיפות .
חשוב לתת לדג לתקוף את הפיתיון איפה שאתה רוצה ולא מהצד.


אני לא חושב שמלח יוריד מאחוזי תפיסה מה שהכי חשוב זה הריח והטריות בלי שום קשר למלח

אם יש גומבר באזור שלך אתה תוציא אותו עם או בלי מלח  t39



        הלל  ציין משהו שהוא נכון מאוד

        דג שיצא מהמים לצורך פיתיון באותו נקודת זמן , בשרו עדין טרי ומספיק קשה

          כך שאין במקרה זה צורך בהמלחה

        להבדיל  מפילה  או דג שישב במקפיא תקופה מסויימת , משהו משתנה במרקם של הבשר
 
        שגורם לבשר הדג להיות רך מידי  


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: yoelsh על יולי 24, 2015, 14:16:32 PM
חברה לדג לא איכפת אם מלח או בלי כשהוא רעב אז הוא טורף ותמיד הם רעבים גמברי שהוא טרי הוא חזק ולא מתפרק ביחור עם קצת מהקליפה העוטפת אם רוצים לשמר את הגמברי ושלא יסריח אז ממליחים ומי שרוצה שלא יפול מהקרס יכול לעטוף ברשת גומי של נקניקים וזה לא יפול  בקשר למלח ולדגים הרי בגרגור לדמויים אין ריח והדגים נתפסים

 חולק אליך בשני דברים

  גוברי גם כשהוא טרי ,  בהטלה יפה יעבד את אחיזתו או יתנתק ללא חוט אלסטי

   איך אפשר להשוות זירזור , לדייג פיתיונות  sml17;

  בזרזור אתה עובר ממקום למקום מחפש את הדג כשטפעול הדמוי טוב או לא טוב  

  הדג יתקוף או לא יתקוף את הדמוי כשבנוסף יש את אלמנת הרעש שהדמוי עושה

  בדייג פיתיונות אתה לא מתנייד   באותה מידה וצריך למשוך את הדג למקום בו אתה נמצא                                      

      אין גם את הפקט הרעש בדומה לדמוי

  

  


כותרת: בעניין: המלחת פתיון במלח גס
תגובה על ידי: Fish על יולי 26, 2015, 15:16:40 PM
בהחלט דיון מעניין.אני יכול להעיד מניסיוני שכשאר דגתי בבורות עם מקרל אז לא המלחתי אותו(כיוון שאין צורך בהטלה חזקה אלא פשוט השלכת החוט כמה מטרים ממני לכיוון הבור מהשובר גלים)בדיג עם מקרל קפוא למחצה היו לי תפיסות נהדרות של סרגוסים יפים.אך כאשר אני הולך על דיג חוף אין לי מנוס אלא להמליח את הפתיון(אינני משתמש בחוט אלסטי).לכן הפתיון חייב להיות עמיד ותפוס חזק על הקרס וכאשר אני משתמש בסקומברי זה הכרחי מאוד לדעתי.ויש מצבים שאני בודק את הפתיון אחרי רבע שעה-20 דקות במים והוא עדיין תפוס יפה שלדעתי אם היה עובר באזור דג רעב בהחלט זה היה מפתה אותו.מנסיוני,המקרל המומלח עובד פחות טוב מהלא מומלח.

לגבי גמברי אני לא ממליח,פשוט מייבש אותו הרבה שעות על עיתונים עד שאני רואה שהוא מפסיק להפריש נוזלים.
קלאמרי וסבידה כלל לא ממליח.ויש מצבים שכאשר אני חוזר מהים ועדיין יש לי כמות גדולה של סבידה וקלאמרי אני מחזיר להקפאה(לעיתים גם גמברי)פשוט רואה שהוא עדיין במצב טוב אם כן יחזור להקפאה ואם לא אז שייהנו הדגים בים.