כותרת: שאלה על הסקומברי תגובה על ידי: Fish על יולי 03, 2015, 02:22:44 AM הלכתי היום לדוג עם החברה(רציתי מאוד לנסות את הסקומברי המלוח שהכנתי mad3; mad3;)פשוט מצב האצות שהיו במים והזבל היה קטסטרופלי!קחו לתשומת ליבכם-בהחלט הורס את הדיג(אגב,כשיש הרבה אצות במים וזבל תמיד הדיג חלש?)מיותר לציין שלא הייתה אפילו אכילה אחת קטנה,וזאת נקודה שאני יודע שיש שמה הרבה סרגוסים כיוון שתפסתי שמה לא מזמן על קלאמרי..הסקומברי חזר בד"כ שלם כפי שנתפר).
עכשיו השאלה:גם אחרי שהוצאתי את הקרסים מהמים(והסקומברי היה עליהם בין 10-15 דקות) והוא חזר כמעט באותה הצורה ועדיין שמנוני כשנוגעים בו..אז מן הסתם זה אומר שהכנתי אותו כמו שצריך? פשוט פילטתי אותו,הורדתי את עודף הבשר(השארתי רק את העור עם סנטימטר וחצי-שניים של בשר) ופיזרתי מלח דק רק מהצד של הבשר למשך 4 שעות-בלי החלפת מלח. חתכתי לרצועות עם סכין יפנית קטנה,שמתי את הרצועות בקופסא עם מעט נייר סופג ובים התאמתי לגודל הקרסים(עבדתי עם סוגים שונים של קרסים). יש לציין שעד היום עבדתי רק עם מקרל מופשר ולא מומלח בדיג בורות במרינה ובהחלט היו פלטות סרגוס מרשימות..ניסיתי בעבר לעבוד עם סקומברי מומלח אבל כנראה שהמלחתי אותו יותר מדי ולא הייתה הענות מצד הדגים. כותרת: בעניין: תגובה על ידי: MOTI-M על יולי 03, 2015, 02:41:25 AM הסקומברי הוא פיתיון שאני מאוד אוהב ,אבל לא שם לא מלח כי לא רואה צורך עדיף להשתמש בחוט אלסטי ,עובי הבשר משאיר כמו שהוא ,בקשר לים שלא נקי מאוד קשה לעבוד ככה ,אבל אפשר לתפוס דגים אבל יותר קשה ,בקשר לסרגוסים יש להם עכשיו הרבה אוכל ,עכשיו שזה כמובן זמן האצות קשה לתפוס סרגוסים אבל אפשרי .
כותרת: בעניין: שאלה על הסקומברי תגובה על ידי: yoelsh על יולי 03, 2015, 08:13:35 AM אוהב לזרוק אותם שלמים כפיתיון עם שני קרסים אחת באזור הראש והשניה באמצע עם נטייה קלה לכיוון הזנב ליפוף עם חוט אלסטי , ועם אין אז גומייה זה גם אופצייה המלחה של שעתיים לרוב תספיק או להשאיר אותו באוויר הפתוח כשעה -שעה וחצי כותרת: בעניין: שאלה על הסקומברי תגובה על ידי: yoelsh על יולי 03, 2015, 10:06:11 AM אוהב לזרוק אותם שלמים כפיתיון עם שני קרסים אחת באזור הראש והשניה באמצע עם נטייה קלה לכיוון הזנב ליפוף עם חוט אלסטי , ועם אין אז גומייה זה גם אופצייה המלחה של שעתיים לרוב תספיק או להשאיר אותו באוויר הפתוח כשעה -שעה וחצי אוסיף שהסקומברי שאני רוכש הוא הסקומברי מקרל שהם קטנים , בגודל של טלוויזיות כותרת: בעניין: תגובה על ידי: Fish על יולי 03, 2015, 14:43:00 PM הסקומברי הוא פיתיון שאני מאוד אוהב ,אבל לא שם לא מלח כי לא רואה צורך עדיף להשתמש בחוט אלסטי ,עובי הבשר משאיר כמו שהוא ,בקשר לים שלא נקי מאוד קשה לעבוד ככה ,אבל אפשר לתפוס דגים אבל יותר קשה ,בקשר לסרגוסים יש להם עכשיו הרבה אוכל ,עכשיו שזה כמובן זמן האצות קשה לתפוס סרגוסים אבל אפשרי . מוטי אני לא אוהב להשתמש בכלל בחוט אלסטי-לכן יש הכרח להמליח את הפתיון לפני השימוש(אחרת הוא ייתפרק בהטלת החכה)..כשהייתי דג על חוטים בבורות לא היה צורך להמליח כיוון ששם אין הטלה. באותו המקום בדיוק תפסתי בזמן האחרון סרגוסים(הפעם האחרונה הייתה ביום ראשון השבוע-על קלאמרי..יועלה דו"ח כשיהיה לךי קצת יותר זמן בלי נדר). שבת שלום ותודה על התגובות כותרת: בעניין: שאלה על הסקומברי תגובה על ידי: IZHAK על יולי 03, 2015, 15:03:33 PM היה רצוי באותו שרשור גם לציין מתי והיכן היו האצות
כותרת: בעניין: שאלה על הסקומברי תגובה על ידי: MOTI-M על יולי 03, 2015, 16:08:57 PM ציטוט מוטי אני לא אוהב להשתמש בכלל בחוט אלסטי-לכן יש הכרח להמליח את הפתיון לפני השימוש(אחרת הוא ייתפרק בהטלת החכה)..כשהייתי דג על חוטים בבורות לא היה צורך להמליח כיוון ששם אין הטלה. באותו המקום בדיוק תפסתי בזמן האחרון סרגוסים(הפעם האחרונה הייתה ביום ראשון השבוע-על קלאמרי..יועלה דו"ח כשיהיה לךי קצת יותר זמן בלי נדר). שבת שלום ותודה על התגובות טוב איך אומרים על טעם ועל ריח אין להתווכח , כמובן שדוח זה תוספת ודוחות אנחנו אוהבים 112s; שיהיה אחלה שבת thumbUp; כותרת: בעניין: שאלה על הסקומברי תגובה על ידי: Fish על יולי 04, 2015, 19:56:13 PM האצות ועשב-ים היו באזור חוף חופית באשקלון. הדוחות יועלו בקרוב בעזרת השם כשייתפנה לי זמן ואחזור מהחופשה
|