פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: shragam על יוני 26, 2015, 20:26:26 PM



כותרת: שימורי טונה
תגובה על ידי: shragam על יוני 26, 2015, 20:26:26 PM
הנה תרגום לעברית של מתכון השימורים הקודם שפרסמתי + דרך ההכנה שלי

המצרכים:

נתחי טונה
שמן זית
קומקום מים רותחים

תבלינים:
מלח גס

אביזרים:
סיר לחץ
צנצנות בנפח 250 סמ"ק מעוקרות עם מכסה מתכת. (צנצנות שמיועדות להכנת ריבות)

(http://www.israup.net/images/7a7e5c11458f1ef9957435b1522476d5.jpg) (http://www.israup.net)

* יש לוודא שמספר הצנצנות שקיים יכול להכנס לסיר לחץ


אופן ההכנה:

-   לחתוך את הדג לפרוסות/חתיכות. לא משנה ממש הגודל/עובי.
-   כל צנצנת יש למלא בנתחי הדג, יש לדחוס את הנתחים כך שלא ישאר כמעט חלל בין הנתחים. (אני חותך את הנתחים לפי המקום הפנוי שיש וממלא).
-   יש למלא עד גובה של 2 ס"מ מהפתח של הצנצנת.

(http://www.israup.net/images/afd733b5b8dab53ed055cb05755822f7.jpg) (http://www.israup.net)

-   לאחר שכל הצנצנות מלאות יש לשים בכל צנצנת כחצי כפית מלח בישול עד הדג.

(http://www.israup.net/images/93319b38797e0a078325c5440924cbf2.jpg) (http://www.israup.net)

-   למלא כל צנצנת בשמן זית עד שהוא מכסה את הדג.
-   לקחת סכין מעוגל בקצה/ידית של כף ולדחוס את הנתחים כך שכל האויר יצא החוצה והשמן יחלחל פנימה.
-   להוסיף עוד קצת שמן במידה הצורך (יש לוודא גובה פנוי של 2 ס"מ)

(http://www.israup.net/images/f1da3b148ecab45dfa58b3933145356b.jpg) (http://www.israup.net)

-   לקחת נייר סופג ולעבור על שפתי הצנצנת ולנגב היטב.
-   להבריג את המכסים עד הסוף ולהדק היטב.

(http://www.israup.net/images/3efb4b5c24b49cf2a86cd0b37f4002d1.jpg) (http://www.israup.net)

-   לשים את הצנצנות בסיר לחץ בקומה אחת או שתיים.

(http://www.israup.net/images/6cb599b9afeaa81e5e6665de60d0580c.jpg) (http://www.israup.net)

-   למזוג את המים הרותחים לתוך הסיר לחץ ולהוסיף עוד מים כך שהמים יגיעו עד גובה של תחילת המכסה של הצנצנות התחתונות (כ 7 ס"מ).
-   להוסיף כפית חומץ למים (מיועד למנוע אבנית מהצנצנות)
-   לסגור את סיר הלחץ ולהדליק את האש.
-   כאשר מתחילים לצאת האדים מהשסתום של הסיר, להחליש את האש לבינונית (לא חלשה). צריך כל הזמן לשמוע את הלחץ בסיר.
-   לכוון טיימר ל 100 דקות. (חשוב לחץ גבוה בסיר לפרק זמן של 90-100 דקות)
-   לאחר כ100 דקות או במקרה שנגמרים המים (שומעים שהאדים מפסיקים לצאת. זה מה שקורה אצלי אחרי כ90 דקות :() מכבים את האש ומחכים שהלחץ מהסיר ישתחרר.
-   לאחר שחרור הלחץ, יש להוציא את הצנצנות למשטח עץ (זהירות הן רותחות).
-   שימו לב, תהיינה צנצנות שהמכסה התנפח מהלחץ ויש כאלו שלא. אלו שהמכסה לא התנפח, יש להחזיק עם מגבת ולהדק את סגירת המכסה.
-   תוך כמה דקות, אמורים להתחיל לשמוע רעש של פוקים מהצנצנות והמכסה נשאב פנימה.
-   צנצנת שלא נוצר בה תת לחץ והמכסה לא נשאב, אין לשמר אותה אלא לשים לאחר הקרור במקרר ולאכול.
-   ניתן ללחוץ קצת על המכסים הנפוחים לאחר כמה דקות ואז הם נכנסים פנימה.
-   להשאיר על המשטח למשך כמה שעות עד קרור מלא של הצנצנות.

(http://www.israup.net/images/a681a09fdd37943b77228e17c8d751bf.jpg) (http://www.israup.net)

-   לשמור במקום חשוך לפחות חודש ואז ניתן להתחיל לפתוח.

(http://www.israup.net/images/0074922e1121c0b0a43f896266e016a2.jpg) (http://www.israup.net)

-   הצנצנות נשמרות לפחות שנה.
-   בתאבון



כותרת: בעניין: שימורי טונה
תגובה על ידי: jacob72 על יוני 27, 2015, 06:50:57 AM
תודה רבה.
יש הרבה מידע ברשת כיצד משמרים מזון בצורה זו, בארה"ב אוהבים את צורת המזון הנ"ל ויש המון דרכים וציוד עזר לשמור על הסטריליזציה.

יחד עם זאת חשוב להבין ולדעת. אם זה לא סגור כראוי, ואין אטימות וסטריליזציה ,זה עלול להפוך למשהו רעיל ומסוכן !


כותרת: בעניין: שימורי טונה
תגובה על ידי: shragam על יוני 27, 2015, 07:36:53 AM
תודה רבה.
יש הרבה מידע ברשת כיצד משמרים מזון בצורה זו, בארה"ב אוהבים את צורת המזון הנ"ל ויש המון דרכים וציוד עזר לשמור על הסטריליזציה.

יחד עם זאת חשוב להבין ולדעת. אם זה לא סגור כראוי, ואין אטימות וסטריליזציה ,זה עלול להפוך למשהו רעיל ומסוכן !
צודק בהחלט  thumbUp;. לכן הדגשתי את הדברים החשובים


כותרת: בעניין: שימורי טונה
תגובה על ידי: AviramLevi על יוני 27, 2015, 10:59:21 AM
נראה טוב שרגא תודה רבה!!


כותרת: בעניין: שימורי טונה
תגובה על ידי: rafi על יוני 27, 2015, 15:52:23 PM
שרגא, עברנו אתך את רגעי ההכנה...
הסתקרנו יחד אתך לראות אם תשאר בחיים.... shy2;
מסתבר שהכל עבד היטב - אכלת ונהנית ונשארת בחיים ;)

תודה על השיתוף המושקע והמאוד מומחש - התמונות מוסיפות המון thumbUp;

אגב,
לדעתך טונית (שחורה) ואלבקור יצא אותו דבר?
אם איזה מהם ניסית?


כותרת: בעניין: שימורי טונה
תגובה על ידי: shragam על יוני 27, 2015, 16:01:07 PM
שרגא, עברנו אתך את רגעי ההכנה...
הסתקרנו יחד אתך לראות אם תשאר בחיים.... shy2;
מסתבר שהכל עבד היטב - אכלת ונהנית ונשארת בחיים ;)

תודה על השיתוף המושקע והמאוד מומחש - התמונות מוסיפות המון thumbUp;

אגב,
לדעתך טונית (שחורה) ואלבקור יצא אותו דבר?
אם איזה מהם ניסית?
שאלה טובה רפי  169s;
בחו"ל הסגנון הזה די נפוץ.
כשיהיה דג שונה, אנסה לעשות גם אותו בשימורים ואדווח.


כותרת: בעניין: שימורי טונה
תגובה על ידי: דוראדו על החוף על יוני 28, 2015, 12:11:40 PM
יוצא טוב גם עם טונית שחורה,מאוד
דומה לטונה בקופסאות רק יותר טעים .
אלבקור לא ניסיתי נראה יותר רך ועסיסי.