פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: shragam על יוני 26, 2015, 20:18:03 PM



כותרת: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: shragam על יוני 26, 2015, 20:18:03 PM
המצרכים:

חצי נתח פילה אלבקור
1 בצל בינוני קצוץ
6-7 עגבניות שרי פרוסות
חצי חבילת פטריות חתוכות
שמנת לבישול כחצי קופסא.
שמן זית

תבלינים:
פלפל שחור
מלח גס

אופן ההכנה:

-   להמליח ולפלפל את נתח הדג.
-   לשמן את הנתח ולעסות מעט עם האצבעות.

(http://www.israup.net/images/11a0f476dd1a55d0de469f98cb427099.jpg) (http://www.israup.net)

-   לחמם מחבת עד שהיא חמה, להוסיף מעט שמן זית לשים את הנתח ולהחליש מעט את האש.
-   לצרוב מכל צד כחצי דקה/דקה. המראה צריך להיות כחצי ס"מ מהפילה כבר בצבע לבן.
-   להוציא את הנתח ולשים בצלחת בצד.

(http://www.israup.net/images/51264e3bfa25a5d62c09fa0d5f049047.jpg) (http://www.israup.net)

-   להוסיף עוד שמן זית למחבת ולטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
-   להוסיף את פרוסות עגבניות השרי ולהמשיך לטגן את שהן מתחילות להתרכך.

(http://www.israup.net/images/1f1c948b6a761560655ac78376cd4424.jpg) (http://www.israup.net)

-   במקביל, לפרוס את נתח הדג בצלחת לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס"מ.

(http://www.israup.net/images/5b1d67a3e7b285c53c0b8c54319113b4.jpg) (http://www.israup.net)

-   להוסיף את הפטריות  ולהקפיץ כחצי דקה.

(http://www.israup.net/images/128a78a24341310eee8ba478e25735ba.jpg) (http://www.israup.net)

-   להוסיף את השמנת  לערבב ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

(http://www.israup.net/images/5c8405906502feca3a4d733e11b640d1.jpg) (http://www.israup.net)

-   לאחר כשתי דקות להניח את הפרוסות במחבת על הרוטב לנער מעט ולהמתין כחצי דקה.

(http://www.israup.net/images/54b576a2c7a87508c157af3310779d30.jpg) (http://www.israup.net)

-   להפוך את הפרוסות לעוד חצי דקה ולהוריד מהאש.

(http://www.israup.net/images/f0decf7e9b251f191ddbeee001aa67f4.jpg) (http://www.israup.net)

-   לשים כמה פרוסות בצלחת ועליהן את הרוטב

(http://www.israup.net/images/56ae8739c8d1896f00eb2979c43ed0a3.jpg) (http://www.israup.net)

-   בתאבון


כותרת: בעניין: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: yosi asuline על יוני 26, 2015, 21:45:29 PM
 ht: ht: ht:מממממממ מ


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: jacob72 על יוני 27, 2015, 06:45:46 AM
נראה טוב ומגרה


כותרת: בעניין: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: AviramLevi על יוני 27, 2015, 10:59:44 AM
אמנם אני לא אוכל דגים אבל בחיי שזה נראה מגרה... :)


כותרת: בעניין: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: rafi על יוני 27, 2015, 15:24:54 PM
שרגא, נראה מגרה בטירוף... :P
ההסבר בשילוב עם התמונות הממחישות - פשוט מושלם...
הכל ברור לחלוטין, מוחשי, ומעורר תאבון בענק....
תוודה על השיתוף המושקע.... shake2;

ומכאן סקרנות - האם המתכון יעבוד גם על בשר אינטיאס ובאלו שינויים לדעתך...?!


כותרת: בעניין: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: shragam על יוני 27, 2015, 15:30:45 PM
שרגא, נראה מגרה בטירוף... :P
ההסבר בשילוב עם התמונות הממחישות - פשוט מושלם...
הכל ברור לחלוטין, מוחשי, ומעורר תאבון בענק....
תוודה על השיתוף המושקע.... shake2;

ומכאן סקרנות - האם המתכון יעבוד גם על בשר אינטיאס ובאלו שינויים לדעתך...?!
בשר האינטיאס יותר קשה ומוצק.
לדעתי יצליח גם, רק שהמרקם יהיה יותר צ'ואי/לעיס.
חשוב לא לייבש את הדג ולוודא שנשאר חי בפנים


כותרת: בעניין: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: yigal על יוני 28, 2015, 10:24:18 AM
בזמן האחרון אין חשק  לבשל, לטגן ולהכין רוטב.
אפשר לדלג על כל השלבים.
אפשר להתחיל  לאכל כבר אחרי פלפל ומלח!  yahoo:


כותרת: בעניין: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: ilan62 על יוני 28, 2015, 11:41:37 AM
יאמי יאמי ניראה סוף הדרך 049s; 049s; תודה על השיתוף thx:

בחנויות יש ליקנות טונה טרייה שמתאימה למתכון הזה ??


כותרת: בעניין: אלבקור צרוב בבצל, שרי, פטריות ושמנת
תגובה על ידי: shragam על יוני 28, 2015, 11:54:56 AM
יאמי יאמי ניראה סוף הדרך 049s; 049s; תודה על השיתוף thx:

בחנויות יש ליקנות טונה טרייה שמתאימה למתכון הזה ??
בהחלט שניתן לקנות. עכשיו ניתן לקנות אלבקור, כחולות וסוגים נוספים