פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: andreypa על מאי 26, 2015, 13:27:08 PM



כותרת: מרק בשר אנטריקוט ועגבניות.
תגובה על ידי: andreypa על מאי 26, 2015, 13:27:08 PM
מרק בשר אנטריקוט ועגבניות.

חולה על המרק הזה אם כף שמנת וטיפה קרטונים מתובלים של סלט מלמעלה פשוט תענוג.
המרק כבר הפך לסטנדרט אצלנו בבית ואני מכין אותו פעם בשבוע והוא מחזיק עד 4 ימים לפחות  sml45;

במתכון המרק אני מציין אנטריקוט אבל הכוונה היא כמובן לא לאנרטיקוט ב160 ש"ח לק"ג בקצביות המובחרות
את הנתח הזה תשמרו לשימושים חשובים יותר  shy2;
אני מדבר על הנתח הפשוט מה שנמכר ברמי לוי "אנטריקוט מיושן מקפוא" מחיר סטנדרטי אצלו תמיד 69.90
אבל כל כמה שבועות יש מבצע ב45 ש"ח וזב הזמן שאני מעמיס לפחות 3 קילו למקפיא שמספק אותו למרק
לתקופה של חודש לפחות, ניסיתי את הנתח הזה בטיגון על מחבת אבל אין הפתעות ואין למה לצפות  240s;
אבל בתבשילים ארוכים ומרקים זה פשוט תענוג  shy2;

אז חפרנו יאלה עכשיו למתכון:

מרכיבים:

4-6 עגבניות אדומות קשות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות ומנוקות מהמיצים (אנו רוצים רק את בשר העגבניה)
1-2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
1-2 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות.
2 גזרים גדולים קצוצים לקוהיות בינוניות
500-700 גרם בשר "אנטריקוט" חתוך לקוהיות בינוניות (אם השומן אין צורך להסיר זה רק מוסיף)
חופן חבילת פטרוזליה קצוצה.
1 קישוא קטן חתוך לקוביות.
2 קופסאות קטנות של רכז עגבניות פרימור (100 גרם)
כף אבקת מרק עוף.
מלח+פלפל.
כפית תבלין גריל עוף
כף פפריקה אדומה מתוקה.
טיפה קטשופ.
כמה טיפות טבסקו אדום.

זה נראה הרבה מרכיבים אבל בתכלאס זה מרק מאוד זריז להכנה וקל רוב המרכיבים הם תבלינים לטעמים
וכל אחד יכול לשנות ולנסות אותם איך שבא לו.(מי אוהב טיפה חריף יותר,טיפה מלוח יותר,טיפה מתוק)

אופן ההכנה:
בסיר גדול שופכים חצי כוס שמן קנולה רגיל ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד חצי שקיפות ומוסיפים את הגזר
החתוך לקוביות נותנים עוד טיגון של 5 דקות ומוסיפים את הקוביות בשר ומערבבים היטב היטב על מנת
שהבשר יקבל צריבה מכל הצדדים, לאחר כמה דקות מוסיפים את העגבניות, טיפה קטשופ,רכז עגבניות וכל
התבלינים. ונותנים ערבוב טוב ושיגיר טיפה כל העסק נוזלים כמה דקות לאחר מכן ממלאים את הסיר במיים
כמעט עד הסוף להשאיר 4-5 ס"מ(יש עוד תפוחי אדמה וקישוא להוסיף) מבשלים על אש גבוהה על לרתיכה
ומנמיכים את האש לבעבוע איטי  מידי פעם מסירים אם כף את הקצף שעולה ונוצר על החלק העליון של המרק אחרי כ20 דקות בודקים שהגזר התרכך ומוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים והקישוא והפטרוזליה.
מבשלים עוד כ25-30 דקות רק ברגע שהתפוחי אדמה נהיו רכים (אבל לא מצב של פירה  ::)) מכבים את האש
ומשאירים אם מכסה סגור המרק עוד ממשיך להתבשל בושל איטי ואידוי כשעתיים.

כל מה שנשאר כעת זה להגיש אם כף שמנת וקרטונים מתובלים  shy2;

בתאבון  thumbUp;

(http://up414.siz.co.il/up1/wzmirym2zkvt.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up3/mxciyntzkxtw.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up1/mnjhktojrk1u.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up1/qkmogy23n2ny.jpg)


כותרת: בעניין: מרק בשר אנטריקוט ועגבניות.
תגובה על ידי: ישראל שפירא על מאי 26, 2015, 21:19:22 PM
תודה על המתכון


כותרת: בעניין: מרק בשר אנטריקוט ועגבניות.
תגובה על ידי: אייל וייס על מאי 27, 2015, 04:55:53 AM
 br: