כותרת: מרק אפונה פשוט וקל בתוספת קבנוס... תגובה על ידי: andreypa על מאי 26, 2015, 13:00:06 PM מרק אפונה פשוט וקל בתוספת קבנוס...
טוב הכותרת די מסכמת את העניין: א.מרק שפוט ביותר להכנה ב.עלות של כלום בכלל סביב 15-20 ש"ח וזה בהגזמה. ג.טעים בטרוף ומשביע. אז למתכון. המצרכים: ½ קילו אפונה יבשה בצל קצוץ דק דק שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות 2 גזרים חתוכים לעיגולים 2 שיני שום קצוצות כף גדושה של מרק עוף מלח פלפל שחור גרוס גס ארבע – חמש כפות שמן זית כף חמאה (ניתן להחליף במרגרינה למי שרוצה מתכון פרווה הטעם לא משתנה) 4-5 שיני שום חתוכות לפרוסות, מטוגנות בשמן זית עד להשחמה – לקישוט. אופן הכנה. בוררים את האפונה מכל האבנים, הרקבונות והפגמים. ומשרים במיים פושרים למשך הלילה או לכמה שעות שוטפים את האפונה היטב ומסננים. בסיר גדול מטגנים את הבצל בחמאה ובשמן זית לשקיפות, מוסיפים את הגזרים ואת שורש הפטרוזיליה וממשיכים לטגן הכל יחד עוד כמה דקות. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד טיפונת. מוסיפים לסיר את האפונה ואת יתר החומרים ומערבבים הכל יחד. מוסיפים כליטר וחצי-שניים מים. מביאים לרתיחה, מוצאים את הקצף כל הזמן, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בבעבוע עדין כשעתיים, עד שהאפונה מתרככת, כמעט נמסה. לוקחים מקבל בלנדר ידני וטוחנים הכול למשחה אחידה. מקשטים בשיני שום קצוצות מטוגנות ומגישים עם לחם בצד. תוספות של החוטאים 150 גרם קבנוס. מטגנים מעט עם שיני השום הפרוסות ומוסיפים למרק. משדרג את המרק פלאים. בתאבון (http://up414.siz.co.il/up2/dtzzdabam2m0.jpg) (http://up414.siz.co.il/up2/tugnwzzgiuzm.jpg) (http://up414.siz.co.il/up1/rrzntzlhjygz.jpg) כותרת: בעניין: מרק אפונה פשוט וקל בתוספת קבנוס... תגובה על ידי: ישראל שפירא על מאי 26, 2015, 21:20:03 PM תודה על המתכון
כותרת: בעניין: מרק אפונה פשוט וקל בתוספת קבנוס... תגובה על ידי: אייל וייס על מאי 27, 2015, 04:56:43 AM אוהב מאוד מרק אפונה תודה thumbUp;
כותרת: בעניין: מרק אפונה פשוט וקל בתוספת קבנוס... תגובה על ידי: rafi על יולי 15, 2015, 23:00:29 PM אתה כותב אנדרי - טעים בטירוף...
לפי התמונות זה נראה טעים בטירוף... נראה קלאסי לימי החורף הקרים - ונראה שבכל ימות השנה יהיה טעים... thx: על השיתוף המושקע... |