פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: andreypa על מאי 26, 2015, 12:46:33 PM



כותרת: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: andreypa על מאי 26, 2015, 12:46:33 PM
אצלי בבית זה כמבר בסטנדרט שפעם בשלוש שבועות מכינים חמוצים שיהיה הספקה
לכמה שבועות, אין מה לעשות קשה לאכול אצלי ארוחה בלי חמוצים בצד.
וחמוצים קנויים ממש לא עושים לי את זה, וחמוצים שהם סגנון ביתי קנוי עולים הון תעופות שאני
בכלל לא מבין על מה עדבניות ברמי לוי עולות 1.90 ש"ח לקילו  sml102;

המתכון במקור של אמא שלי שעבר שינוי קליל לטעמי אצלי  shy2;

אז למתכון:

עגבניות בחומץ:
[/b]מרכיבים:
עגבניות אדומות קשות מאוד לא גדולות מידי (למי שאוהב יכול להחליף לירוקות)
סלרי.
ראש שום שלם מקולף וחתוך
פלפל אנגלי.
4-6 עלי דפנה.
חצי חבילת שמיר
חומץ
מלח.
סוכר.
פלפל צילי חריף 1 (ניתן תהעלות בכמות למי שאוהב טיפה יותר פיקנטי)

לרפד תחתי צנצנת בעלי ומקלות סלרי,לסדר את העגבניות בשכבות וכל לפזר קצת פלפל אנגלי
שום,סלרי,שמיר,עלי דפנה,ושמיר...ככה כל שכבה עד אשר הצנצנת מלאה עד הסוף, בסוף לסגור בגוש שמיר.

לתחמיץ:
על כל חצי ליטר מיים פושרים כף סוכר שטוח וכף מלח ו 2 כפות חומץ ככה עד מילוי הצנצנת עד למעלה.

לעדבניות לוקח בערך בין 4-7 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקיץ פחות בחורף יותר.
בכל יום יש לתת היפוך לצנצנת (למניעת שקיעת המלח למטה) ולפתוח ולסגור את המכסה לשחרור גזים
אחרת אחרי כמה ימים הפקק עלול לעוף  sml45;

אחרי 4-7 ימים שמוכן להעביר למקרר להאטת תהליך הכבישה ובתאבון  thumbUp;

מלפופנים במלח:
מלפופנים בינוניים-קטנים קשים ולא רכים.
חבילת שמיר.
שום ראש שלם.
פלפל צילי חריף.
פלפל אנגלי.

הכנה:
לסדר בקופסא את המלפופנים בשכבות כמו שעשינו בעגבניות ובינהם את שאר
התבלינים (פלפל אנגלי,שמיר,צילי,שום,שמיר)
לתחמיץ:
על כל ליטר מיים 2.5 כפות מלח.

את המלפופנים לא סוגרים במכזה ם צריכים לנשום כל הזמן רק לשים צלחת מעל אלייה קערת מיים או
משהו כבר כדי למנוע מהמלפופנים לצוף.

מוכר אחרי כ 3-4 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקייץ כמובן מהר יותר.
ברגע שמוכן כמובן להעביר למקרר שלא יתקלקל.

(http://up414.siz.co.il/up2/nk2jng3zuwmu.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up1/yju2nztu5kyx.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up3/mzymxwu0dzum.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up2/fmgwzmvozhzh.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up3/zcymnezyz3ze.jpg)





כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: אייל וייס על מאי 27, 2015, 04:59:51 AM
 049s;


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: UZIK על מאי 27, 2015, 05:45:40 AM
חגיגה
מלפפונים אני עושה.
עכשיו אנסה גם את העגבניות
לא אוהב בחומץ.
האם אוכל לעשות אותן במלח ?
עוזי


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: rafi על יוני 27, 2015, 15:20:57 PM
דוקטור אנדריי...
קראתי, הפנמתי, בתמונות נראה מעולה...
ואם אתה ממליץ - זה חייב להיות מעולה גם בטעם....
הפרויקט הקרוב אצלי.... t39


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: shragam על יוני 27, 2015, 15:33:06 PM
 thumbUp;
אצלי חמוצים זה פעם ב.... אבל נהנתי לקרוא :)


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: jacob72 על יוני 27, 2015, 19:29:26 PM
אנדריי תודה.
נראה טוב מאוד וטעים במיוחד.

לגבי התבלינים ודרך ההכנה של העגבניות אני מכיר. לפני 10 שנים כרווק הייתי מכין המון,היום כבר לא.

שני דברים חידשת לי עם המלפפונים :
 1. ישנם טוענים שיש לשים מים רותחים.

2. לא ידעתי שאין צורך בסגירה הרמטית.

אנסה בקרוב
תודה


כותרת: בעניין: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: jacob72 על יוני 27, 2015, 19:31:39 PM
אצלי בבית זה כמבר בסטנדרט שפעם בשלוש שבועות מכינים חמוצים שיהיה הספקה
לכמה שבועות, אין מה לעשות קשה לאכול אצלי ארוחה בלי חמוצים בצד.
וחמוצים קנויים ממש לא עושים לי את זה, וחמוצים שהם סגנון ביתי קנוי עולים הון תעופות שאני
בכלל לא מבין על מה עדבניות ברמי לוי עולות 1.90 ש"ח לקילו  sml102;

המתכון במקור של אמא שלי שעבר שינוי קליל לטעמי אצלי  shy2;

אז למתכון:

עגבניות בחומץ:
[/b]מרכיבים:
עגבניות אדומות קשות מאוד לא גדולות מידי (למי שאוהב יכול להחליף לירוקות)
סלרי.
ראש שום שלם מקולף וחתוך
פלפל אנגלי.
4-6 עלי דפנה.
חצי חבילת שמיר
חומץ
מלח.
סוכר.
פלפל צילי חריף 1 (ניתן תהעלות בכמות למי שאוהב טיפה יותר פיקנטי)

לרפד תחתי צנצנת בעלי ומקלות סלרי,לסדר את העגבניות בשכבות וכל לפזר קצת פלפל אנגלי
שום,סלרי,שמיר,עלי דפנה,ושמיר...ככה כל שכבה עד אשר הצנצנת מלאה עד הסוף, בסוף לסגור בגוש שמיר.

לתחמיץ:
על כל חצי ליטר מיים פושרים כף סוכר שטוח וכף מלח ו 2 כפות חומץ ככה עד מילוי הצנצנת עד למעלה.

לעדבניות לוקח בערך בין 4-7 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקיץ פחות בחורף יותר.
בכל יום יש לתת היפוך לצנצנת (למניעת שקיעת המלח למטה) ולפתוח ולסגור את המכסה לשחרור גזים
אחרת אחרי כמה ימים הפקק עלול לעוף  sml45;

אחרי 4-7 ימים שמוכן להעביר למקרר להאטת תהליך הכבישה ובתאבון  thumbUp;

מלפופנים במלח:
מלפופנים בינוניים-קטנים קשים ולא רכים.
חבילת שמיר.
שום ראש שלם.
פלפל צילי חריף.
פלפל אנגלי.

הכנה:
לסדר בקופסא את המלפופנים בשכבות כמו שעשינו בעגבניות ובינהם את שאר
התבלינים (פלפל אנגלי,שמיר,צילי,שום,שמיר)
לתחמיץ:
על כל ליטר מיים 2.5 כפות מלח.

את המלפופנים לא סוגרים במכזה ם צריכים לנשום כל הזמן רק לשים צלחת מעל אלייה קערת מיים או
משהו כבר כדי למנוע מהמלפופנים לצוף.

מוכר אחרי כ 3-4 ימים תלוי בטמפרטורה בחוץ בקייץ כמובן מהר יותר.
ברגע שמוכן כמובן להעביר למקרר שלא יתקלקל.

(http://up414.siz.co.il/up2/nk2jng3zuwmu.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up1/yju2nztu5kyx.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up3/mzymxwu0dzum.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up2/fmgwzmvozhzh.jpg)

(http://up414.siz.co.il/up3/zcymnezyz3ze.jpg)
כמה זמן אתה מניח שהמלפפונים יוכלו להחזיק במקרר, אחרי שהם מוכנים?


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: מרום משה על יוני 27, 2015, 20:25:01 PM
למי שלא אוהב חומץ לשים  בתחתית הצנצנת עלים של גפן ושאר המרכיבים יש לשים את הצנצנת יום בשמש ולאחר מכן במקרר לאלא שלא יודעים כמה מלח לשים  אז קשהצנצנת ריקה ממלאים מים למידה ושופכים לקערה מכניסים מלח מעט מערבבים לוקחים ביצה לא מבושלת ושמים במים אם היא צפה זואת המליחות הנכונה אם היא שוקעת אז מוסיפים מעט מלח עד לציפת הביצה ושופכים את מי המלח לתוך הצנצנת בתאבון לא מפסיקים לאכול טוב גם לבירות


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: מרום משה על יוני 27, 2015, 20:27:46 PM
אפשר גם אבטיחים שלא מתוקים מספיק או לא אדומים וכן שאר ירקות חצילים  שומר וכל מה שרוצים


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: AviramLevi על יוני 30, 2015, 10:08:48 AM
 pidu; pidu; thumbUp;


כותרת: בעניין: חמוצים בייתים.
תגובה על ידי: רחמים עבודת יד על דצמבר 20, 2015, 17:03:52 PM
נראה ממממש טעים