פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: shragam על מאי 26, 2015, 07:12:10 AM



כותרת: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: shragam על מאי 26, 2015, 07:12:10 AM
עשיתי נסיון של שתי צנצנות עם חתיכות אלבקור לפי המתכון שבקישור הבא:
הסבר ומתכון שימורי אלבקור (http://blogs.denverpost.com/preserved/2010/10/19/canning-tuna/795/)

כאן יש שני סרטים לנתחי טונה רגילים (הם לא מוסיפי שמן כי הטונה הרגילה עם שמן), לאלבקור צריך למלא שמן זית.

הסרט הראשון:
https://www.youtube.com/watch?v=JZ6Tq9Yq6tc


והשני:

https://www.youtube.com/watch?v=luGivpgSEEQ

וזה מה שיצא לי





כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: andreypa על מאי 26, 2015, 07:20:56 AM
נראה טוב  shy2; thumbUp;

מעניין אם יעבוד אם עוד דגים או רק אם טונה  169s;


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: shragam על מאי 26, 2015, 07:23:35 AM
נראה טוב  shy2; thumbUp;

מעניין אם יעבוד אם עוד דגים או רק אם טונה  169s;
ראיתי מתכון בארץ שעשו גם עם סלומון. דג עם הרבה שומן, ולא צריך להוסיף כמעט שמן.


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: אליהו בנימין על מאי 26, 2015, 10:41:32 AM
מרתק.. תודה שרגוש  t39

רק תהיה בהיכון שאתה פותח את הפקק עוד חודש מי יודע מה  sml31; משם  ;D


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: doubletuna על מאי 27, 2015, 13:43:42 PM

תודה רבה, ננסה גם!



כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: rafi על יולי 15, 2015, 22:57:22 PM
תודה על השיתוף שרגא... shake2;
כל צותת הניהול היה במתח כשטעמת מהטונה -
אז אמנם לא ירשנו את הסירה וציוד הדיג שלך אך שמחנו שנותרת אתנו חי ומחייך... sml45;
וגם גאה על הטונה הטעימה שיצאה לך... :P

שאלה - ותנסה לתת תשובה אוביקטיבית:
יש הבדל מבחינת איכות הטעם בין מה שהכנת לבין טונה מקופסאות שאנחנו קונים?


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: shragam על יולי 16, 2015, 08:40:53 AM
תודה על השיתוף שרגא... shake2;
כל צותת הניהול היה במתח כשטעמת מהטונה -
אז אמנם לא ירשנו את הסירה וציוד הדיג שלך אך שמחנו שנותרת אתנו חי ומחייך... sml45;
וגם גאה על הטונה הטעימה שיצאה לך... :P

שאלה - ותנסה לתת תשובה אוביקטיבית:
יש הבדל מבחינת איכות הטעם בין מה שהכנת לבין טונה מקופסאות שאנחנו קונים?
תשובה הוגנת,
לי היה טעים.
נתתי לעוד כמה חברים לטעום ומאוד אהבו את הטעם sml41;
אודי שחולה על טונה שימורים, אמר שיותר טוב


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: shragam על יוני 18, 2018, 06:44:14 AM
מקפיץ לטובת תחילת עונת האלבקורים ;)


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: מור אמסלם על יוני 18, 2018, 07:15:48 AM
 sml41;


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: Kobiarava על יוני 18, 2018, 07:22:48 AM
אני גם מכין טונה "שימורים" (קונפי טונה) עם טוניות כשיש הרבה, אבל אין לי סבלנות לחכות חודש... אחרי 48 שעות אני מתחיל לאכול מזה. לי זה טעים, הבנות שלי לא חושבות שיש הבדל בין מה שהכנתי לבין טונה מקופסה (קצת מעליב sml102;)


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: shragam על יוני 18, 2018, 07:29:44 AM
אני גם מכין טונה "שימורים" (קונפי טונה) עם טוניות כשיש הרבה, אבל אין לי סבלנות לחכות חודש... אחרי 48 שעות אני מתחיל לאכול מזה. לי זה טעים, הבנות שלי לא חושבות שיש הבדל בין מה שהכנתי לבין טונה מקופסה (קצת מעליב sml102;)
בתכלס, אפשר לאכול ישר אחרי הבישול ;).
דרך אגב, שנה שעברה הכנתי ושמרתי כמעט שנה לבדיקה.
אני עדיין חי והטעם טוב :)
הכי חשוב שיהיה ואקום אח"כ


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: Kobiarava על יוני 18, 2018, 07:48:11 AM
אפשר לאכול אחרי הבישול, אבל מניסיון הדג הרבה יותר רך אחרי המתנה, וגם הטעמים של התיבול נספגים יותר טוב


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: dekel על יוני 18, 2018, 08:52:55 AM
 thumbUp; תודה


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: Kobiarava על יוני 18, 2018, 09:17:41 AM
דרך אגב, שרגא, אתה משתמש בסיר לחץ למטרה הזו? נראה לי מיותר, אני תמיד משתמש בסיר רגיל....


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: shragam על יוני 18, 2018, 10:29:11 AM
דרך אגב, שרגא, אתה משתמש בסיר לחץ למטרה הזו? נראה לי מיותר, אני תמיד משתמש בסיר רגיל....
אכן כן
נוצר לך ואקום אח"כ בצנצנות ?
כמה זמן אתה מבשל בסיר רגיל ?


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: Kobiarava על יוני 18, 2018, 10:33:51 AM
הוואקום נוצר לדעתי מהתכווצות האוויר שמתקרר בצנצנת. בכל מקרה, יש ואקום. אני מבשל בערך שעה וחצי, לפי מתכון שפעם ראיתי אצל אידי ישראלוביץ, כבישה של שעה עד שעתיים בתיבול (פלפל שחור, צ'ילי, שום, טימין) פלוס מיץ לימון, ואז הצפה בשמן בתוך הצנצנות ובישול בתוך סיר מים על אש נמוכה למשך שעה וחצי


כותרת: בעניין: הכנת שימורי טונה ביתיים
תגובה על ידי: shragam על יוני 18, 2018, 10:40:11 AM
הוואקום נוצר מהתקררות האויר.
אצלי כשהצנצנות יוצאות, המכסה שלהן מנופח קצת ולאחר כמה דקות, הוא מתכווץ.
צריך לנסות פעם גם בסיר רגיל.

מעניין למה האמריקאים עושים דווקא בסיר לחץ (אולי בגלל הטמפרטורה הגבוהה יותר, יש עיקור והמתה של כל הבקטריות/חיידקים השונים )?