פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: ilan62 על ינואר 13, 2015, 12:12:18 PM



כותרת: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: ilan62 על ינואר 13, 2015, 12:12:18 PM
יש חורף קר  cl: cl: cl:

מה עים מתכונים לחמין טוב לחמם את החורף ?? snn8a;



כותרת: בעניין: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: piniab על ינואר 13, 2015, 12:24:02 PM
אני באופן אישי לא אוהב את הקטניות בחמין ואת הכבדות שהן גורמות
 ולכן אני מכין חמין מגריסי פנינה, הרבה יותר קליל ולא מכביד.
כמובן שיש בשר, ביצים ותפו"א
אני מכין גם תוספת חיטה מבושלת בתוך שקית קוקי (אפשר גם אורז).
אם מעניין לך / לכם אשלח מתכון


כותרת: בעניין: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: andreypa על ינואר 13, 2015, 13:24:42 PM
אני באופן אישי לא אוהב את הקטניות בחמין ואת הכבדות שהן גורמות
 ולכן אני מכין חמין מגריסי פנינה, הרבה יותר קליל ולא מכביד.
כמובן שיש בשר, ביצים ותפו"א
אני מכין גם תוספת חיטה מבושלת בתוך שקית קוקי (אפשר גם אורז).
אם מעניין לך / לכם אשלח מתכון

מזמן רציתי מתכון טוב ללא קטניות כי הם עושים לי לא טוב  truwup;
אשמח למתכון  give_rose;


כותרת: בעניין: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: piniab על ינואר 13, 2015, 13:59:45 PM
אז ככה.....
כוס גריסי פנינה (יבשה) תספיק ל 3-4 מנות.
לפני הכל, יש לשטוף היטב את הגריסים / חיטה ולתת לכל המים העודפים לטפטף, מומלץ להשתמש במסננת.
מצרכים:
1 כוס גריסי פנינה שטופים ויבשים כנ"ל
1 כוס חיטה שטופה כנ"ל (אופציונאלי למי שמעונין בתוספת)
1 בצל גדול קצוץ
ביצים לפי כמות האנשים
תפו"א לפי כמות האנשים
600 גר' שפונדרה (עם עצם) חתוכה לקוביות
שום.... הרבה
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה / מתוקה
כמון
אופן הכנה:
בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד לצבע שחום
בקערה שמים את הגריסים יחד עם הבצל (אין צורך להוסיף שמן), מתבלים בכל התבלינים ומערבבים.
את התערובת יש לשפוך לסיר עמיד בתנור (אני משתמש בסיר בישול איטי חשמלי זה עם קערת חרס כבדה) .
להוסיף תפו"א וביצים (ממליץ להשרות קודם את הביצים במים רותחים, להסיר את כל הג'יפה).
בקערה אחרת לערבב חיטה עם שני שיני שום קצוצות, שתי כפות שמן זית, מלח, פלפל, כמון ופפריקה. לשפוך את הכל לשקית קוקי ולהוסיף כוס וחצי מים. לסגור את השקית להקפיד להשאיר מספיק מקום שהשקית תתנפח במהלך הבישול.
את השקית יש להכניס לסיר.
להוסיף את הבשר + ראש שום שלם בקליפתו (אפשר יותר) ולכסות במים.
להביא לרתיחה ולהכניס לתנור בחום 100 מעלות, או על פלטה. למשתמשים בסיר בישול איטי יש להנמיך את החום לדרגת LOW.
להמתין למחר ו.... בתיאבון


כותרת: בעניין: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: rafi על ינואר 14, 2015, 19:16:15 PM
אז ככה.....
כוס גריסי פנינה (יבשה) תספיק ל 3-4 מנות.
לפני הכל, יש לשטוף היטב את הגריסים / חיטה ולתת לכל המים העודפים לטפטף, מומלץ להשתמש במסננת.
מצרכים:
1 כוס גריסי פנינה שטופים ויבשים כנ"ל
1 כוס חיטה שטופה כנ"ל (אופציונאלי למי שמעונין בתוספת)
1 בצל גדול קצוץ
ביצים לפי כמות האנשים
תפו"א לפי כמות האנשים
600 גר' שפונדרה (עם עצם) חתוכה לקוביות
שום.... הרבה
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה / מתוקה
כמון
אופן הכנה:
בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד לצבע שחום
בקערה שמים את הגריסים יחד עם הבצל (אין צורך להוסיף שמן), מתבלים בכל התבלינים ומערבבים.
את התערובת יש לשפוך לסיר עמיד בתנור (אני משתמש בסיר בישול איטי חשמלי זה עם קערת חרס כבדה) .
להוסיף תפו"א וביצים (ממליץ להשרות קודם את הביצים במים רותחים, להסיר את כל הג'יפה).
בקערה אחרת לערבב חיטה עם שני שיני שום קצוצות, שתי כפות שמן זית, מלח, פלפל, כמון ופפריקה. לשפוך את הכל לשקית קוקי ולהוסיף כוס וחצי מים. לסגור את השקית להקפיד להשאיר מספיק מקום שהשקית תתנפח במהלך הבישול.
את השקית יש להכניס לסיר.
להוסיף את הבשר + ראש שום שלם בקליפתו (אפשר יותר) ולכסות במים.
להביא לרתיחה ולהכניס לתנור בחום 100 מעלות, או על פלטה. למשתמשים בסיר בישול איטי יש להנמיך את החום לדרגת LOW.
להמתין למחר ו.... בתיאבון


הולך לעבור לטיפולן של אמא ושל האשה...
מעניין אם מאותו מתכון יצא אותו חמין....

תודה פיני על המתכון,
בפעם הבאה שאתה מכין - שים תמונה לעידוד החשק.... shy2;


כותרת: בעניין: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 14, 2015, 20:11:43 PM
יש כמה תוספות לחמין שתמיד נחמד לגוון איתן.
הראשונה זה גידים. גם בריא וגם טעים ואם יש מי שזה לא נראה לו, אז לנו יש יותר... ;D
השניה זה קישקע. הכוונה היא לא למעיים של תרנגולת אלא לנקניק הממולא. בימינו זה בעיקר קמח אבל יש עדיין סממני טעם מקוריים... thumbUp;
השלישית זה נקניקים. הכוונה לנקניקים קשים בסגנון הרץ, פפרוני וקבנוס. נשמע פסיכי אבל יוצא לא רע  lam:
באופן אישי אני משתדל לעשות לגושי הבשר סגירה בטיגון לפני הבישול ונמנע מחומוס.
אורז או בורגול, רצוי בשקית ניוקי כמו שכתב פיני  thumbUp;
וזה כבר מביא אותנו לטבית העירקית שמבוססת על אורז ועוף בדר"כ.
יופי של מאכל טעים וגם בריא (רחמנא ליצלן) שלא משאיר אותך מפורק לכמה שעות אחרי האוכל ואת הסובבים שלך מפורקים לאחר מכן... sml98;


כותרת: בעניין: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: סער זאבי על ינואר 14, 2015, 20:47:50 PM
אין כמו התבית העירקי...
צודק גיא עם הקבנוס עם והקישקע.
העיראקים מוסיפים קציצות מבשר טחון וחלה מושרית במים קוראים לזה קוקליאת.
אבל חמין בלי ההפגזה שאחרי לא נקרא חמין ...


כותרת: בעניין: מתכונים לחמין
תגובה על ידי: gaichuk על ינואר 16, 2015, 07:42:59 AM
אין כמו התבית העירקי...
צודק גיא עם הקבנוס עם והקישקע.
העיראקים מוסיפים קציצות מבשר טחון וחלה מושרית במים קוראים לזה קוקליאת.
אבל חמין בלי ההפגזה שאחרי לא נקרא חמין ...

מישהו אמר לי פעם שמקור השם חמין הוא חמינאי.
אבל נראה לי שזו סתם חוסר סימפטיה לאירנים  sml98;