כותרת: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: rafi על ינואר 11, 2015, 02:02:38 AM לאורך שנים נהגנו, לפחות אני,
לעטוף דגים או נתחי דגים בנייר כסף ולהכין אותם כך בתנור ובגריל במגוון שיטות ותיבולים... לפני זמן מה שמעתי כי השימוש בנייר כסף מסוכן לבריאות ובחום גורם לפליטת רעלים ומסרטנים למיניהם - שנספגים בדג ובהמשך בגוף.... למישהו יש מושג בעניין?! האם נייר הכסף "פאסה" - ואם כך מה התחליפים לעטיפת הדג ואפייתו/צלייתו עם הרוטב וכו'...?! כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: מייקל על ינואר 11, 2015, 08:40:00 AM אף פעם לא שמעתי על זה kaffeetrinker_2; ואני לא משתמש בזה, לפי דעתי דג בתנור או על הגריל הוא הרבה יותר טעים בלי נייר כסף
@isf@ no1@ כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: andreypa על ינואר 11, 2015, 09:45:16 AM רפי אכן יש כל מיני מאמרים שמצביעים על הנייר כסף כמסוכן שגורם בעיות בריאותיות כגון אלצהיימר ועוד..
אבל מצד שני גם לנשום את האוויר המזוהם בחוץ מסוכן ::) http://www.rhea.co.il/17447/%D7%94%D7%A1%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9D- כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: piniab על ינואר 11, 2015, 10:10:19 AM אפשר להשתמש בנייר אפיה במקום רדיד אלומיניום.
אם סוגרים אותו טוב האפקט כמעט זהה כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: rafi על ינואר 12, 2015, 15:06:44 PM אפשר להשתמש בנייר אפיה במקום רדיד אלומיניום. אם סוגרים אותו טוב האפקט כמעט זהה כוונתך פיני, למשל דג אפוי בתנור, לעטוף את הדג עם המרינדה והירקות בנייר אפיה ולהכניס לתנור - בדיוק כפי שעושים עם נייר האלומיניום?! יש נייר אפיה עם הקשיחות המתבקשת לעטיפה מושלמת ושלמה של הדג כולל הידוק קצוות?! כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: rafi על פברואר 13, 2016, 04:39:27 AM מבחינתי הדיון עדיין לא מוצה... sml17;
כותרת: בעניין: תגובה על ידי: DanyB על פברואר 13, 2016, 05:10:31 AM נייר אפייה לא יעשה את אותה עבודה כמו נייר אלומיניום בגלל המאפיינים שלו. מה שאני עושה זה מניח את נייר האפייה כשכבת בידוד בין הדג לנייר אלומיניום/תבנית אלומיניום ואז עוטף. את זה לימד אותי השף המוכשר אלעד אמיתי. בתאבון!
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: savirs על פברואר 13, 2016, 22:04:29 PM רפי,
כמו שכתב דני משתמשים בנייר אפיה כשכבת בידוד ואז עוטפים בנייר כסף ככה לא מסתכנים והדג לא נדבק לרדיד האלומיניום (נייר כסף) כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: רחמים עבודת יד על פברואר 13, 2016, 22:08:55 PM בעבר גם אני היתי עותף פעמיים . נייר פרגמט ואז כסף . אבל זה כמו בישול של דג ולא צליה
כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 14, 2016, 07:51:37 AM חברה
אל תקחו את החיים יותר מידי ברצינות גם ככה לא תצאו מהחיים בחיים!!! צבעי מאכל מסרטן פלאפון מסרטן עופרת מסרטן נייר אלומניום מסרטן בשר מעובד מסרטן דגים מעובדים מסרטן אפילו לנשום מסרטן אם נתחיל להשמר מכל דבר מסרטן אנחנו נחייה בתוך בועה עם חמצן מסונן ויאכילו אותנו דרך הוריד ובסוף יתברר לנו שגם זה מסרטן אומרים שלא משנה מה יש בסוף הדרך השאלה היא האם נהנת מהדרך שעשית להתחיל להישמר מכל דבר ודבר זה להפסיק להנות מהדרך אז יאלה תהנו ממה שיש וזהו sml11; כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: TookTook על פברואר 14, 2016, 07:56:29 AM רפי, כמו שכתב דני משתמשים בנייר אפיה כשכבת בידוד ואז עוטפים בנייר כסף ככה לא מסתכנים והדג לא נדבק לרדיד האלומיניום (נייר כסף) יש את התוכנית חוסכים עם ג'ימי שבה הוא גם משתמש בשיטה הזו.ץ אם איני טועה הוא גם מורח בשמן את החלק שבה במגע עם מה שאתה מבשל. כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: savirs על פברואר 14, 2016, 19:14:56 PM בנצי, אני גם חושב כמוך...
צריך להיזהר אבל לא בהגזמה בתורה נכתב "ונשמרתם לנפשותיכם" - צריך לעשות השתדלות להשמר כותרת: בעניין: תגובה על ידי: rafi על פברואר 16, 2016, 13:32:45 PM נייר אפייה לא יעשה את אותה עבודה כמו נייר אלומיניום בגלל המאפיינים שלו. מה שאני עושה זה מניח את נייר האפייה כשכבת בידוד בין הדג לנייר אלומיניום/תבנית אלומיניום ואז עוטף. את זה לימד אותי השף המוכשר אלעד אמיתי. בתאבון! Sent from my Nexus 5 using Tapatalk תודה דני ואכן למדת משף מצוין ואדם מצוין shake2; רפי, כמו שכתב דני משתמשים בנייר אפיה כשכבת בידוד ואז עוטפים בנייר כסף ככה לא מסתכנים והדג לא נדבק לרדיד האלומיניום (נייר כסף) אם גם השף השני אומר - תודה שמעון, אז יש חותמת כפולה ומכופלת t39 חברה אל תקחו את החיים יותר מידי ברצינות גם ככה לא תצאו מהחיים בחיים!!! צבעי מאכל מסרטן פלאפון מסרטן עופרת מסרטן נייר אלומניום מסרטן בשר מעובד מסרטן דגים מעובדים מסרטן אפילו לנשום מסרטן אם נתחיל להשמר מכל דבר מסרטן אנחנו נחייה בתוך בועה עם חמצן מסונן ויאכילו אותנו דרך הוריד ובסוף יתברר לנו שגם זה מסרטן אומרים שלא משנה מה יש בסוף הדרך השאלה היא האם נהנת מהדרך שעשית להתחיל להישמר מכל דבר ודבר זה להפסיק להנות מהדרך אז יאלה תהנו ממה שיש וזהו sml11; אלון, מסכים ולא מסכים.. הרי אני מעשן כי אני אוהב לעשן ומודע מצוין לנזקים ולסיכונים... אבל... אם זה לא כרוך במאמץ חריג, בבזבוז זמן, בויתור ממשי על נוחות והנאות... אם זה משהו שמצריך עוד דקה וחצי וזהו.... אז למה לא למזער מעט נזקים פוטנציאליים לבריאות?! כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: אברהם כהן על פברואר 16, 2016, 14:00:00 PM אומרים שלא משנה מה יש בסוף הדרך השאלה היא האם נהנת מהדרך שעשית להתחיל להישמר מכל דבר ודבר זה להפסיק להנות מהדרך אז יאלה תהנו ממה שיש וזהו sml11; בס"ד נכון להיום אחד מכל שלושה אזרחים במדינה הוא חולה בסרטן http://www.nrg.co.il/online/29/ART2/207/015.html סרטן הוא גורם התמותה הגבוה ביותר... לגבי ההנאה שבדרך...? אז תהיה בטוח שטיפולים כימותרפיים הם לא הנאה בלשון המעטה, ואבא שילדיו חולים בסרטן (לא שאני כזה - שלא ישתמע חס ושלום), אני משוכנע שהאבא יהיה מוכן לקחת את הסרטן עליו והעיקר שילדיו לא יסבלו מזה. אמרת נכון, שפלאפון מסרטן וצבעי מאכל מסרטן וכן שאר הרשימה. ואני משוכנע שאתה יודע שיש עוד הרבה דברים אחרים שמסרטנים כגון מכשירי חשמל שבבית שלנו שפשוט מונחים רק לא בזוית או המקום הנכון (ולזה המון לא מודעים) http://www.mako.co.il/home-family-home_improvement/home_design/Article-69686384a28dc11004.htm http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4187465,00.html אנחנו לא יכולים להרים ידיים ולהגיד שלא משנה מה יהיה... את זה אומר מי שכנראה לא מאמין שזה יקרה לו. כי למי שכן מאמין או שחס ושלום כבר חולה, הוא רודף אחרי כל הפתרונות שידו משגת העיקר להתרפא... ובעצם הוא רץ הרבה יותר ממה שיכל מבלי לרוץ כלל לפני כן העיקר למנוע ממנו את אותה מחלה ארורה. במקרה של סרטן לא צריך לרוץ לשום מקום, זה פשוט להמנע מדברים מסוימים שלהם יש תחליפים כל הזמן. ד"א אפילו הבגדים אשר עשויים מפוליאסטר מסרטנים. פוליאסטר = נפט. לכן מי שחשוב לו הבריאות לובש 100% כותנה. ובגדים כאלו מצויים לחלוטין ולא חסרים. ואפילו לא יותר יקרים. ידידי, צריכה פשוט להיות מודעות!!! נכון! וחייבים לדעת שלא כל דבר הוא ביכולתנו.. .כגון: אנטנות סלולריות מותקנות ברחבי הערים, מכוניות פולטות עשן ומה לעשות צריך לצאת לעבודה בסופו של דבר... אבל מה שחשוב הוא ההשתדלות של הבן-אדם. אין להתייאש בשל כך ולהרים ידיים מדברים אשר כן ביכולתנו להמנע מהם. ואם נחזור לנושא הדיון שבמקרה שלנו, אין שום סיבה בעיניי להשתמש ברדיד אלומיניום שגם אני יודע שהוא מסרטן, אם אפשר לשים משהו אחר. מה גם שלשים משהו אחר זה לא מאמץ גדול יותר מאותו רדיד אלומיניום. תודה למי שקרא כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: yigal על פברואר 16, 2016, 15:17:29 PM רק עכשיו אני מבין ,שהיפנים פשוט גאונים!
גם חיסכון בגז וגם בחשמל. פשוט אוכלים אותם חיים. yahoo: כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: אליהו בנימין על פברואר 18, 2016, 16:16:40 PM אז יאלה תהנו ממה שיש וזהו sml11; אלון ידידי, מהסמיילי הדכאוני שכתבת אחרי השורה הזו אני מרגיש שאתה לא שלם עם השורה הזו. ובצדק sml45; נכון, עצם ההתמודדות עם דברים שלכתחילה נראים לנו לכאורה "גדולים עלינו", כי הכל מסביב לא בריא או לא בריא ב100 אחוז ובמילא אין לנו שליטה על רובם, מובילה ליאוש שאתה מתאר sml11; ואז ל pidu; אבל מנגד, יש המון גורמים שהם כן בידיים שלנו. מה שאפשר לשפר חובה עלינו לשפר! גם אם זה לוותר קצת על הנאות פה ושם.. ופה כמובן יש שאלה של גבולות, כל אחד והגבול שלו עד כמה להתערב.. אם יש למשהו תחליף קל וחומר שכדאי להשתמש בו.. כי גם לא צריך לוותר על הנאה. כבר די מזמן הוצאתנו את האלומיניום מהבית.. והוא ממש לא חסר. אבל אהבתי את הרעיון של השף בנציון thumbUp; כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: savirs על פברואר 18, 2016, 22:36:57 PM רפי,
עופרות לדייג יותר מסוכנות פי כמה וכמה מונים מהרדיד אלומיניום ומי שמפחד שלא יילך גם לדוג בהמון תעשיות הוציאו את העופרת משימוש ואף הוציאו תקן Leed Free= חופשי מעופרת התקן אומץ ע"י האיחוד האירופי ובתעשיית הייטק והצבא אסור למכור להם של רכיבים/מערכות שיש בהם אפילו חלקיק עופרת כמו כן ישנו תקן RoHS של האיחוד האירופי שגם שם מדובר על סכנות העופרת מצ"ב שני קישורים ששווה לקרוא העופרת והסכנות הטמונות בה... http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%AA_-_Lead הנחיה על "הגבלת חומרים מסוכנים" https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%94%D7%92%D7%91%D7%9C%D7%AA_%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 19, 2016, 02:12:46 AM לכל אלה שפוחדים וחוששים מאלומיניום
אני מציע לכם לקחת כל דג שאתם מוציאים מהמים לבדיקת רעלים במעבדה אני חושש שאתם תיבהלו ממה שאתם מכניסים לפה ואוכלים להערכתי רוב הדגים באזורנו מזוהמים במידה זו או אחרת כשאני אומר זיהום אני מתכוון שבכל דג יש כמות מסויימת של מתכות רעילות(כספית עופרת וכו') טפילים וחיידקים אז עוד מיקרו גרם אלומניום כבר לא יזיק נכון שלהיות חולה במחלקה האונקולוגית זה לא תענוג אבל עם כל שלל הזיהומים שיש סביבנו רוב הסיכוים שרובנו נגיע לשם בשלב כלשהו עם או בלי האלומיניום שבבישול הדג אם נתחיל באמת לברור את המזון שלנו בגלל זיהומים כנראה ונמות מרעב אם זה ירקות מהונדסים ומרוססים אם זה בשר מלא כימיקלים ותרופות ואם זה דגים מלאים במתכות רעילות טפילים וחיידקים אין יום שעובר בלי שכל אחד ואחד מאיתנו בלי יוצא מהכלל מכניס רעלים לגוף בכל מיני צורות ווריאציות זה חלק בלתי נפרד מהקדמה ואין מה לעשות אלא להנות ממה שיש :-\ כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: סאמח הצפר על פברואר 20, 2016, 10:50:38 AM אז יאלה תהנו ממה שיש וזהו sml11; אלון ידידי, מהסמיילי הדכאוני שכתבת אחרי השורה הזו אני מרגיש שאתה לא שלם עם השורה הזו. ובצדק sml45; נכון, עצם ההתמודדות עם דברים שלכתחילה נראים לנו לכאורה "גדולים עלינו", כי הכל מסביב לא בריא או לא בריא ב100 אחוז ובמילא אין לנו שליטה על רובם, מובילה ליאוש שאתה מתאר sml11; ואז ל pidu; אבל מנגד, יש המון גורמים שהם כן בידיים שלנו. מה שאפשר לשפר חובה עלינו לשפר! גם אם זה לוותר קצת על הנאות פה ושם.. ופה כמובן יש שאלה של גבולות, כל אחד והגבול שלו עד כמה להתערב.. אם יש למשהו תחליף קל וחומר שכדאי להשתמש בו.. כי גם לא צריך לוותר על הנאה. כבר די מזמן הוצאתנו את האלומיניום מהבית.. והוא ממש לא חסר. אבל אהבתי את הרעיון של השף בנציון thumbUp; אליהו כתב את מחשבותיי בדיוק כותרת: בעניין: בישול/אפיה של דגים עם נייר כסף/נייר אלומיניום - האם מסוכן?!! תגובה על ידי: rafi על פברואר 26, 2016, 04:05:41 AM לכל אלה שפוחדים וחוששים מאלומיניום אני מציע לכם לקחת כל דג שאתם מוציאים מהמים לבדיקת רעלים במעבדה אני חושש שאתם תיבהלו ממה שאתם מכניסים לפה ואוכלים להערכתי רוב הדגים באזורנו מזוהמים במידה זו או אחרת כשאני אומר זיהום אני מתכוון שבכל דג יש כמות מסויימת של מתכות רעילות(כספית עופרת וכו') טפילים וחיידקים אז עוד מיקרו גרם אלומניום כבר לא יזיק נכון שלהיות חולה במחלקה האונקולוגית זה לא תענוג אבל עם כל שלל הזיהומים שיש סביבנו רוב הסיכוים שרובנו נגיע לשם בשלב כלשהו עם או בלי האלומיניום שבבישול הדג אם נתחיל באמת לברור את המזון שלנו בגלל זיהומים כנראה ונמות מרעב אם זה ירקות מהונדסים ומרוססים אם זה בשר מלא כימיקלים ותרופות ואם זה דגים מלאים במתכות רעילות טפילים וחיידקים אין יום שעובר בלי שכל אחד ואחד מאיתנו בלי יוצא מהכלל מכניס רעלים לגוף בכל מיני צורות ווריאציות זה חלק בלתי נפרד מהקדמה ואין מה לעשות אלא להנות ממה שיש :-\ אלון יקירי, נניח שנכון כל מה שכתבת... אם קיבלנו פתרון של לשים נייר אפיה בין נייר האלומינים לדג, למה לא להשתמש בזה?! אם זה היה כרוך בויתור על דג אפוי - זה משהו אחר, אך אם יש אופציה מדוע לא? |