פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: shragam על יוני 27, 2014, 15:16:41 PM



כותרת: דג במלח
תגובה על ידי: shragam על יוני 27, 2014, 15:16:41 PM
המצרכים:

הכמויות למנת דג, יש להכפיל לפי כמות/גודל הדגים.

דג שלם (כולל ראש) במשקל של 400-500 גרם (מנה אישית) שיש לו קשקשים גדולים (לברק/גומבר/פרידה וכו').  מנוקה רק בבטן וסנפירים. יש להשאיר את הקשקשים

מלח גס כ 1ק"ג
שמן זית
מעט מים

תבלינים:
פלפל שחור
ענף רוזמרין


אופן ההכנה:
-   לחמם תנור ל 220 מעלות.
-   לפזר בתבנית (בצורה של הדג) מלח גס בגובה של 1 ס"מ.
-   לפלפל את הדג בבטן בלבד ולמרוח מעט שמן זית.
-   להכניס את ענף הרוזמרין לבטן הדג.
-   להניח את הדג על שכבת המלח בתבנית.


(http://www.israup.net/images/ee47fae04862a0bf06cd1c9943ee9dd0.jpg) (http://www.israup.net)
-   להתחיל לכסות את הדג במלח הגס (יש לוודא שהבטן נשארת סגורה ושלא יכנס מלח אליה).
-   כדי לעצב את המלח סביב הדג, ניתן להרטיב אותו במעט מים ואז להדק עם הידים מסביב לדג. המטרה שהכל הדג יהיה מכוסה במלח.


(http://www.israup.net/images/1df6c5b8b9cbe2f4c66b9b45e937a180.jpg) (http://www.israup.net)

-   להכניס לתנור החם למשך 20 דקות. דג גדול ליותר זמן.
-   להוציא מהתנור, לשבור/להוציא בזהירות את המלח מעל הדג. כאשר ניתן, יש להוציא את הדג השלם ולהעביר לצלחת נקיה.


(http://www.israup.net/images/560ce941833df1f5197063cda4438f2b.jpg) (http://www.israup.net)

-   להשתדל להוציא את כל המלח שנשאר דבוק לדג

(http://www.israup.net/images/d7160667cc12127b7c7745d39df6e22f.jpg) (http://www.israup.net)

-   לקלף את העור של הדג ובתאבון

(http://www.israup.net/images/23e659a2c700e166ae32bfc27981b86b.jpg) (http://www.israup.net)

הדג יוצא רך ועסיסי :)


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: Fish על יוני 27, 2014, 15:40:58 PM
תודה על המתכון!!שבת שלום sml6;


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: momi על יוני 27, 2014, 16:27:19 PM
נראה מעולה. חייב לנסות. תודה


Sent from my iPhone using Tapatalk


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: רוקח על יוני 27, 2014, 18:40:28 PM
ניסיתי את העניין פעם אחת , אבל כנראה בגלל שהכנסתי דג מקוסקס  הוא ספג את כל המלח?
לא חשבתי על הקסקסים


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: shragam על יוני 27, 2014, 18:58:11 PM
ניסיתי את העניין פעם אחת , אבל כנראה בגלל שהכנסתי דג מקוסקס  הוא ספג את כל המלח?
לא חשבתי על הקסקסים
גם אני עשיתי פעם אחת את הטעות הזו וקיבלתי דג מלוח  :o


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: גל פינטו על יוני 27, 2014, 19:05:36 PM
מתכון מעולה אני תמיד עושה את הדגים גם בלי קסקסים מה שחשוב זה לא להרטיב את הדג כי אז המלח נמס עליו


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: IZHAK על יוני 28, 2014, 07:28:44 AM
תודה


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: gaichuk על יוני 28, 2014, 09:39:29 AM
עשיתי עם עוף כמה פעמים וגם עם אנטריקוט פעם אחת אבל דג עוד לא...

תודה  thumbUp;


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: שי דביר (שי שם פרטי) על יוני 28, 2014, 11:51:03 AM
אחלה שיטה, עובדת הכי טוב עם דגים בשרניים.
ממליץ להחליף את המילוי בבטן לפעמים..
כוסברה קצוצה עם שום ולימון.
פטרוזיליה ולואיזה.
פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ונענע.
בצל ולימון.

כל צירוף כזה נותן ארומה ייחודית, ואפשר לנסות בלי הפסקה ולשלב פלפלים (רגילים, מטוגנים) או ירקות שונים...


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: rafi על אוגוסט 11, 2014, 12:50:27 PM
לפי התמונה האחרונה שרגא, נראה מעולה.... thumbUp;

ניסית להכין ככה לוקוס?! פרידה?!
מישהו ניסה?!

ניסיתי את העניין פעם אחת , אבל כנראה בגלל שהכנסתי דג מקוסקס  הוא ספג את כל המלח?
לא חשבתי על הקסקסים
גם אני עשיתי פעם אחת את הטעות הזו וקיבלתי דג מלוח  :o

 sml44; sml44;


כותרת: בעניין: דג במלח
תגובה על ידי: shragam על אוגוסט 11, 2014, 14:45:51 PM
לפי התמונה האחרונה שרגא, נראה מעולה.... thumbUp;

ניסית להכין ככה לוקוס?! פרידה?!
מישהו ניסה?!

ניסיתי את העניין פעם אחת , אבל כנראה בגלל שהכנסתי דג מקוסקס  הוא ספג את כל המלח?
לא חשבתי על הקסקסים
גם אני עשיתי פעם אחת את הטעות הזו וקיבלתי דג מלוח  :o

 sml44; sml44;
היום אבדוק פרידות קטנות :)