כותרת: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: rafi על מאי 10, 2014, 22:50:21 PM אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?!
באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... 180 מעלות?! אולי 200?! או 220?! ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן... השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב... :P ובכלל... *האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?! *האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?! *האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?! *האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?! כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: piniab על מאי 11, 2014, 06:18:07 AM http://www.mekor-adgim.com/%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D.aspx
הבסיס של צליית דגים בתנור דומה מאד לצליה על האש. תנור המחומם מראש ל 180-200 מעלות , תבנית עם נייר אפיה ודגים טריים מכל סוג שהוא. מכאן אפשר ורצוי רק להוסיף... שמן זית, לימון, שום כתוש, מלח, פלפל, יין לבן, חמאה, פטרוזיליה, נענע ועוד. כל אחד לפי טעמו האישי ולפי המוצרים הזמינים לו באותו רגע. מכניסים את התבנית לתנור ל 12-20 דקות (אם מדובר בפילה של דג אז מקסימום 12 דקות כאשר מניחים את הדג על הצד של העור) אם הדגים עבים וגדולים אז לכיון 15-20 דקות תלוי בגודל ועובי הדג. כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: שי דביר (שי שם פרטי) על מאי 11, 2014, 07:29:51 AM אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?! באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... 180 מעלות?! אולי 200?! או 220?! ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן... השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב... :P ובכלל... *האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?! ככל שהדג יהיה גדול יותר נוריד את הטמפרטורה על מנת לא לשרוף מבחוץ בעוד חי בפנים. *האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?! בודאי, ככל שהדג יכיל יותר שומן אנו נוריד טמפרטורה ונאריך אפיה, ככל שהדג לא יכיל הרבה שומן נעשה להיפך *האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?! ניר כסף גורם לכליאת חום ומונע בריחת לחות, שני פרמטרים חשובים ביותר *האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?! לא, רק יאריך את האפיה במספר דקות רפי יקירי, עניתי בגוף ההודעה שלך... כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: בנציון על מאי 11, 2014, 07:42:35 AM בבישול/אפייה/צלייה של דגים יש להקפיד על חום גבוה ואחיד
220 מעלות. אם יש טורבו או קונווקטומט מומלץ להפעיל גם אותו. טמפרטורה נמוכה ו/או לא אחידה גורמת לצמיגיות והידבקות. הסיבה לעטיפת הדג בשמן ו/או בנייר אפייה/רדיד אלומינים היא צימצום בריחת הנוזלים מהנתח ושמירה על טמפרטורה אחידה וגבוהה. אין בעיה לאפות גם בטמפרטורה גבוהה יותר דוגמת טאבון. ככלל יש לכוון לזמן ביושל מינימלי. כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: rafi על מאי 11, 2014, 17:35:27 PM אתם מכינים לפעמים דג בתנור?! אז איך את מכינים את הדגים שלכם?! באיזו טמפרטורה אתם עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... 180 מעלות?! אולי 200?! או 220?! ככלל אנחנו לא פעם מכוונים אינטואיטיבית והדג יוצא טוב, אני בכל אופן... השאלה היא אם יש טמפרטורה אופטימלית שהדג יצא עוד יותר טוב... :P ובכלל... *האם גודל הדג קשור לטמפרטורה הרצויה?! או שהגודל קשור רק למשך האפיה?! ככל שהדג יהיה גדול יותר נוריד את הטמפרטורה על מנת לא לשרוף מבחוץ בעוד חי בפנים. *האם סוג הדג (מבחינת עסיסיות הבשר) קשור לטמפרטורה הרצויה?! או גם קשור רק למשך האפיה?! בודאי, ככל שהדג יכיל יותר שומן אנו נוריד טמפרטורה ונאריך אפיה, ככל שהדג לא יכיל הרבה שומן נעשה להיפך *האם שימוש או או שימוש בנייר כסף - משליף על הטמפרטורה?! ניר כסף גורם לכליאת חום ומונע בריחת לחות, שני פרמטרים חשובים ביותר *האם שימוש במרכיבים נוספים כגון יותר שמן או עגבניות וכו' - משליך על הטמפרטורה?! לא, רק יאריך את האפיה במספר דקות רפי יקירי, עניתי בגוף ההודעה שלך... שי יקירי, ראשית תודה... sml8; בפעם הבאה רק באותיות מודגשות או צבועות - ובשורה נפרדת שיהיה לי יותר קל... ;) כמו שעשיתי כרגע בהודעה המצוטטת - צבעתי וריווחתי בגוף הציטוט... shy2; תודה לך, לפיני ולשף בנציון... shake2; shake2; shake2; אתעמק ואחזור עם הצקה בעוד כמה שאלות - במיוחד אם יש לנו שף מקצועי עם רקורד מוכח... 8) כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: ilan62 על מאי 13, 2014, 09:51:59 AM מאוד מעניין רק שיש כמה תשובות ולא כול התשובות אותו דבר 169s; נהיה לי
סלט טמפרטורות בראש sml98; עכשיו צריך לעשות פעם לפי פיני פעם לפי שי דביר ופעם לפי השף בנציון וליראות מה יוצא הכי טעים ::) תודה לכולם thumbUp; thumbUp; thumbUp; כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: אליהו בנימין על מאי 13, 2014, 11:41:49 AM מסכים עם מאסטר-שף בנציון טמפרטורה גבוהה עובדת גם לי הכי טוב, מקצרת את זמן האפיה והדגים יוצאים סופר thumbUp;
כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: shragam על מאי 14, 2014, 07:08:14 AM פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול.
כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: rafi על ינואר 31, 2015, 23:44:57 PM פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול. סיפר זה נחמד, השאלה שרגא אם ניסית? secret.gif כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: shragam על פברואר 01, 2015, 10:52:00 AM פטנט נוסף שחבר סיפר לי, לחמם בהתחלה ל 250 מעלות, להכניס את הדג ל 5 דקות בחום הזה ואז להוריד ל 200 להמשך הבישול. סיפר זה נחמד, השאלה שרגא אם ניסית? secret.gif עובד יפה כותרת: בעניין: תגובה על ידי: issc על פברואר 01, 2015, 21:10:09 PM אני עוטף בניר אפייה ואופה אותם בטוסטר,,,,
כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: rafi על פברואר 13, 2016, 04:38:12 AM יש למישהו מה להוסיף לדיון הישן הזה? sml24
כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: savirs על פברואר 13, 2016, 21:57:23 PM רפי,
הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת... לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר) לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות. בתיאבון כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: rafi על פברואר 16, 2016, 13:23:37 PM רפי, הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת... לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר) לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות. בתיאבון תודה שף שמעון thumbUp; כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: shragam על פברואר 16, 2016, 14:21:20 PM רפי, thumbUp;הטמפרטורה הנכונה לצליית דג בתנור היא 200-220 מעלות צלזיוס מתחת לטמפרטורה הזו לדג ייקח יותר זמן להיצלות ויתייבש מעל לטמפרטורה הזו הדג יקבל כוויה ויישרף מלמעלה אסור בתכלית האיסור להשתמש בטורבו או בקונווקטומט כמו שכתבו - הדג פשוט יתייבש המלצה שלי היא אם רוצים לצלות דג בצורה מושלמת... לנקות את הדג, לתבל בשמן זית, להמליח ולפלפל... לדחוף כמי ענפי תיבול לבטן הדג, אפשר כמה שיני שום ופלחי לימון לעטוף את הדג בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף, לצלות את הדג כמחצית השעה עד 45 דקות (אם הדג גדול יותר אז קצת יותר) לפתוח את העטיפה שעטפנו את הדג ולצלות עוד כמה דקות בשביל הקריספיות. בתיאבון כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: (אלון) על פברואר 16, 2016, 17:35:55 PM וואוו שאלה קשה למרות שקראתי את כל התגובות
לשאלה הזאת יש הרבה תשובות וצריך לדעת מה אתה הולך לעשות אצלי ככלל ככל שהדג יותר גדול/עבה כך הטמפרטורה תירד ומשך האפיה יעלה כדי שהחום יצליח לחדור ולבשל את פנים הדג בלי לשרוף או ליבש את החלק החיצוני אם ניקח לדוגמא פילה דניס הטמפ' תהיה על 220 ומשך הבישול כ-10 דקות אם זה יהיה גומבר שלם הטמפ' תהיה על 180 למשך כחצי שעה אם גם שמתי שמן זית אז זה לפתוח את התנור כל 10 דקות ועם כף לקחת שמן מהתבנית ולהרטיב את הדג תמיד לקבל גוון שרוף אפשר להדליק את הגריל בסוף הבישול לכמה דקות אבל כל זה מה שנקרא טיפ על קצה המזלג כותרת: בעניין: באיזו טמפרטורה עושים דג בתנור?! שאלה פשוטה וכנראה לא פשוטה... תגובה על ידי: ruviva על פברואר 17, 2016, 18:02:05 PM מאמר מעניין
http://food.walla.co.il/item/2935378 |