כותרת: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: rafi על מאי 06, 2014, 12:55:28 PM לפעמים חוזרים מהדיג עייפים, אין כוח ואין חשק לנקות את הדג/ים...
שמים במקרר ואומרים לעצמנו "ננקה יותר מאוחר".... לפעמים מנקים ומתכננים לאכול - ואז הדג/ים הנקי/ים נותר/ים במקרר במקום בהקפאה... אך העייפות ושאר סידורים מותירים את הדג/ים הנקי/ים במקרר לעוד יום או יותר.. ומכאן לשאלות: *שאלת השאלות, איך הכי נכון לשמור את הדג במקרר - את זה שניקינו ואת זה שלא ניקינו?!! על מגש?! עטוף או לא עטוף בנילון?! רעיון אחר?! מה הדרך הנכונה להאריך את "חיי המדף" שלו?! *כמה זמן יחזיק הדג שלא נוקה - כדי שנדע מה ה"דד-ליין" וגם מתי עדיף לוותר ולזרוק במקום להסתכן?! **כמה זמן יחזיק הדג שניקינו אך לא הספקנו להכין - כדי שנדע מה ה"דד-ליין" וגם מתי עדיף לוותר ולזרוק במקום להסתכן?! *מה הסימנים אשר לפיהם נדע כי לא כדאי לאכול את הדג הזה?! כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: yossid על מאי 06, 2014, 17:52:42 PM נושא מעניין, ממתין לתשובות
כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: shragam על מאי 07, 2014, 18:52:47 PM דג לא נקי , מקסימום יום אחד, למרות שבחנות שומרים גם כמה ימים.
דג מנוקה, עד 4 ימים מיום התפיסה וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות. דג קפוא (רק נקי) בד"כ עד חודש. משתדל לאכול לפני כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: בנציון על מאי 11, 2014, 10:25:49 AM 1. תמיד מומלץ לנקות את הדג מקשקשים ומאיברים פנימיים בזמן קרוב ככל האפשר לזמן המוות. ואת על מנת למנוע חדירת טפילים ושאר מריעין בישין לתוך הבשר.
כל עוד הדג חי קיימים בגופו מנגנוני הגנה שמונעים חדירת טפילים אל מעבר לדפנות הקיבה. ברגע המוות מנגנונים אלו חדלים מלפעול והטפילים החיים זוחלים בקלות לתוך הבשר. 2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא. 3. את הדג הנקי יש לעטוף בנייר או בד סופג ולעטוף את הכל בניילון נצמד. להחזיק בקירור איכותי או בהקפאה בצורה זו. אם הדג מוחזק בקירור יש להקפיד ולהחליף את "חיתול" הבד אחת ליומיים. וניתן להחזיקו בצורה זו גם חמישה ימים. 4. בהקפאה ניתן להחזיק את הדג עד חדשיים ויש להפשירו לאט בקירור. יש לקחת בחשבון שהמקפיא הביתי לוקח זמן להקפיא את הנתח וכתוצאה מתהליך ארוך זה איכות הבשר והטעמים ייפגעו. חלק מספינות הדייג המתקדמות שיוצאות לים למספר ימים משתמשות בתהליך "freeze shock"- בתהליך זה הטמפרטורה הפנימית של הנתח מורדת במהירות רבה אל מתחת ל- מינוס שלושים מעלות. ובכך נמנעת חלק מהפגיעה בתאים ובמרקם. 5. אם בחרנו להקפיא מומלץ להקפיא את הדג בעודו טרי ולא להמתין יום או יומיים ורק אז להתחיל בתהליך. 6. דג לא מומלץ למאכל- סימנים- מרקם הבשר מתפורר הנתח מפריש המון נוזלים לאחר הפשרה ריח כמובן כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: rafi על מאי 11, 2014, 16:25:24 PM שרגא ובנציון, תודה על התשובות shake2;
למדתי לא מעט ובכל זאת יש עוד שאלות... sml45; דג לא נקי , מקסימום יום אחד, למרות שבחנות שומרים גם כמה ימים. ............................וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות. 2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא. וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות. דיברתי כעקרון על המקרר הביתי - וגם בו אני לא ממש מבין... sml102; שרגא איפה יש מגירה של אפס מעלות?! איפה יש לי אפשרות לשים אותו בקירור איכותי של 0-3?! או שאין... sml17; כאן חייב לשתף, לפני 20-30 שנים, בתקופה שהייתי דג בולוס ברדודים או סרגוסים על בוס או מרמירים מהחוף, לא פעם שמתי במקרר שקית נילון מלאה בדגים כדג לחלק ולנקות, קרה כי פלוס מינוס אחרי יממה בערך - תפסו ריח ונהיו רכים, יותר מפעם לא הסתדר לנקות/לחלק - ובכאב לב הושלכו לפח... מאז החכמתי וזה לא קורה, אך בכל זאת חשוב לי להבין... למה זה קרה?! אולי כי קטנים (100-300 גרם) מתקלקלים יותר מהר?! או כי היו דחוסים זה על זה ולא נשמרו לחוד?! טמפרטורה גבוהה יחסית במקרר?!! "שמירה לקויה" מהוצאתם ועד הגעתם לבית (ללא צידנית וקרח)?! כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: rafi על מאי 11, 2014, 17:24:46 PM 1. תמיד מומלץ לנקות את הדג מקשקשים ומאיברים פנימיים בזמן קרוב ככל האפשר לזמן המוות. ואת על מנת למנוע חדירת טפילים ושאר מריעין בישין לתוך הבשר. כל עוד הדג חי קיימים בגופו מנגנוני הגנה שמונעים חדירת טפילים אל מעבר לדפנות הקיבה. ברגע המוות מנגנונים אלו חדלים מלפעול והטפילים החיים זוחלים בקלות לתוך הבשר. על חשיבות הנקיון המהיר ידוע ככלל, על הסיבות למד עכשיו... מתוך סקרנות: הטפילים הם כאלו שנמצאים למעשה בגוף הדג?! ההגיון אומר שאכן כך - כי מהיכן יגיעו טפיליפ ושאר מריעין בישין אך תוך המקרר... אבל כדי לדעת - מעדיף לשאול מי שיודע במקום לשער... 3. את הדג הנקי יש לעטוף בנייר או בד סופג ולעטוף את הכל בניילון נצמד. להחזיק בקירור איכותי או בהקפאה בצורה זו. אם הדג מוחזק בקירור יש להקפיד ולהחליף את "חיתול" הבד אחת ליומיים. וניתן להחזיקו בצורה זו גם חמישה ימים. שוב תודה בנציון, ושוב שאלות הבהרה... shy2; *נייר - זה הנייר הגלילי לניגוב ידיים שיש בחבילה של שישיות ושמיניות?! *בד סופג - מה זה בדיוק ומה יכול לשמש?! חולצת טריקו שאעשה לה הסבה ל"עוטפת דגים"?! דג מנוקה, עד 4 ימים מיום התפיסה וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות. שוב תודה שרגא, בנציון ואתה גם קרובים בימים - הבדל של יום נוסף תלוי כנראה בהחלפת חיתולים ;D ושוב מחזיר אותי לשאלה מה היא מגירת אפס המעלות?! sml17; ============================================================ מכאן שאלה נוספת למביני הדבר - שנכונה גם לגבי דגים לא נקיים... מנצל את ההזדמנות כדי לעשות לעצמי סוף סוף סדר בנושא - לי ולכלל חברי הפורום... sml45; האם מבחינת אורך חיי הדג יש קשר לסוג וגודל הדג - או שמא אין קשר ומה שנכתב לגבי שמירת הדג נכון באותה מידה לכל סוגי וגדלי הדגים?! כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: ilan62 על מאי 13, 2014, 09:48:36 AM מהדיון הזה נצא מומחים לדגים מקולקלים sml98; sml98; sml98; סתם צוחק
אחלה דיון שמלמד מאוד ומחקים לעוד תשובות 1. תמיד מומלץ לנקות את הדג מקשקשים ומאיברים פנימיים בזמן קרוב ככל האפשר לזמן המוות. ואת על מנת למנוע חדירת טפילים ושאר מריעין בישין לתוך הבשר. תודה לתשובה היסודית icon_pray; וואלה כיף שיש לנו שף yahoo:כל עוד הדג חי קיימים בגופו מנגנוני הגנה שמונעים חדירת טפילים אל מעבר לדפנות הקיבה. ברגע המוות מנגנונים אלו חדלים מלפעול והטפילים החיים זוחלים בקלות לתוך הבשר. 2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא. 3. את הדג הנקי יש לעטוף בנייר או בד סופג ולעטוף את הכל בניילון נצמד. להחזיק בקירור איכותי או בהקפאה בצורה זו. אם הדג מוחזק בקירור יש להקפיד ולהחליף את "חיתול" הבד אחת ליומיים. וניתן להחזיקו בצורה זו גם חמישה ימים. 4. בהקפאה ניתן להחזיק את הדג עד חדשיים ויש להפשירו לאט בקירור. יש לקחת בחשבון שהמקפיא הביתי לוקח זמן להקפיא את הנתח וכתוצאה מתהליך ארוך זה איכות הבשר והטעמים ייפגעו. חלק מספינות הדייג המתקדמות שיוצאות לים למספר ימים משתמשות בתהליך "freeze shock"- בתהליך זה הטמפרטורה הפנימית של הנתח מורדת במהירות רבה אל מתחת ל- מינוס שלושים מעלות. ובכך נמנעת חלק מהפגיעה בתאים ובמרקם. 5. אם בחרנו להקפיא מומלץ להקפיא את הדג בעודו טרי ולא להמתין יום או יומיים ורק אז להתחיל בתהליך. 6. דג לא מומלץ למאכל- סימנים- מרקם הבשר מתפורר הנתח מפריש המון נוזלים לאחר הפשרה ריח כמובן כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: בנציון על מאי 13, 2014, 09:57:11 AM טפילים בדגים- - על קצה המזלג-
הטפילים נמצאים בקיבתו של הדג כחלק ממחזור החיים שלהם. ברוב המקרים הטפיל נאכל כלרווה (שלב ביניים במחזור החיים של הטפיל) על ידי דגי הקרקעית, בעלי קונכיות ודגיגים שונים, אלו בתורם נטרפים בידי טורפים גדולים יותר. לרוות הטפיל, להזכירכם, עודנה חייה ופשוט עוברת מקיבתו של הטרף לקיבתו של הטורף. בקיבת הטורף הלרווה מתפתחת לזחל אשר יורד לאיזור המעי הגס ומטיל שם ביצים. הביצים מופרשות בצואת הדג ושוקעות לקרקעית שם הן מתפתחות ללרווה וכל התהליך מתחיל מחדש. הטפיל עצמו נשאר בקיבת הדג. ישנם מינים שונים של טפילים- חלקם בקיבת הדג, חלקם באיזור הזימים והפה וחלקם מתחת לקשקשים (כינת הים- נפוצה בבריכות הגידול, בעיקר אצל הסלמון). רוב הטפילים אינם מזיקים לאדם ומתים בהקפאה או בבישול ומשולים לתולעת בחסה. טפילים שכדאי להישמר מהם הינם השרשורים למיניהם. השרשור מתחפר בקיבת הדג ומנסה, בעזרת מנגנון כימי מסויים, להתגבר על מחסום דפנות הקיבה ולחפור בבשר עצמו. השרשור אמנם מת בבישול אבל ביציו עמידות בהקפאה... במקרה של אכילת דג נא ונגוע, קיים סיכוי לחדירת הביצים לקיבת האדם, שם הן יתפתחו ויתרבו ויגרמו לבעיות בריאותיות וכאבי בטן עזים... במקרה של דג נגוע ניתן לראות את המחילות שחפר השרשור בבשר הדג באיזור הקיבה. הטפילים הנפוצים ביותר באיזורינו הן תולעי האנסיאקס, ניתן לזהותן בקלות בתוך לוע הדג והן נראות כספירלות אפורות וקטנות. במקרה של מספר קטן של טפילים ניתן לשטוף היטב את לוע הדג ואת דפנות הקיבה. במקרה של נגיעות גבוהה מומלץ להסיר את ראשו של הדג. כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: בנציון על מאי 13, 2014, 10:03:10 AM רפי - בנוגע לחיתול הדג
לא להשתמש בנייר סופג כיוון שזה מתפורר יש להשתמש בנייר מועשר בבד( גלילי viva בסופר השכונתי) או סמרטוט בד מבחינת סוג הדג וחיי המדף- מתוך הנחה שהדג הגיע טרי טרי למקרר ונארז כראוי- סרגוסים, גומברים, פלמידות וטוניות- חיי מדף קצרים במיוחד- הבשר מאבד ממרקמו ו"תופס" ריח בתוך יומיים שלושה. לברקים מוסרים לוקוסים- באריזה נכונה יחזיקו גם חמישה ימים. לגבי איזור האיכסון- האיזור הקר ביותר במקרר ביתי נמצא (לרוב) מעל מגירת הירקות וצמוד ככל האפשר לקיר האחורי של המקרר בצמוד לפתח האוויר הקר. כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: shragam על מאי 14, 2014, 07:06:31 AM שרגא ובנציון, תודה על התשובות shake2; לי במקרר יש מגירה מתחת למדף העליון למעלה עם כניסה אוויר קר רק אליה (מקרר אפולו תדיראן) . למדתי לא מעט ובכל זאת יש עוד שאלות... sml45; דג לא נקי , מקסימום יום אחד, למרות שבחנות שומרים גם כמה ימים. ............................וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות. 2. דג לא מנוקה יחזיק מעמד בקירור איכותי (0-3 מעלות)למשך כארבעה ימים. אולם יש לקחת בחשבון חדירת טפילים לבשר ולהקפיד על בישול מלא. וכמובן במקרר ועדיף במגירה של ה 0 מעלות. דיברתי כעקרון על המקרר הביתי - וגם בו אני לא ממש מבין... sml102; שרגא איפה יש מגירה של אפס מעלות?! איפה יש לי אפשרות לשים אותו בקירור איכותי של 0-3?! או שאין... sml17; יכול להיות שלכל דגם מקרר יש את הפטנט שלו. כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: rafi על יוני 15, 2014, 14:04:24 PM רפי - בנוגע לחיתול הדג לא להשתמש בנייר סופג כיוון שזה מתפורר יש להשתמש בנייר מועשר בבד( גלילי viva בסופר השכונתי) או סמרטוט בד מבחינת סוג הדג וחיי המדף- מתוך הנחה שהדג הגיע טרי טרי למקרר ונארז כראוי- סרגוסים, גומברים, פלמידות וטוניות- חיי מדף קצרים במיוחד- הבשר מאבד ממרקמו ו"תופס" ריח בתוך יומיים שלושה. לברקים מוסרים לוקוסים- באריזה נכונה יחזיקו גם חמישה ימים. לגבי איזור האיכסון- האיזור הקר ביותר במקרר ביתי נמצא (לרוב) מעל מגירת הירקות וצמוד ככל האפשר לקיר האחורי של המקרר בצמוד לפתח האוויר הקר. תודה בנציון, השכלתי... shake2; לי במקרר יש מגירה מתחת למדף העליון למעלה עם כניסה אוויר קר רק אליה (מקרר אפולו תדיראן) . יכול להיות שלכל דגם מקרר יש את הפטנט שלו. הבנתי שרגא, המדף של הגבינות (יש לי כזה ולזה משמש) - אבל לפי ידיעתי זה לא אפס מעלות אחרת הגבינות היו קופאות לי... יודע שזו מגירה קרה יותר... אילצת אותי לחקור את תכונות המקרר שלי... sml45; כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: מנשה רז על ינואר 06, 2015, 12:14:13 PM חשוב מאוד
תודה על האינפורמציה כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: UZIK על ינואר 19, 2019, 17:45:24 PM אצלי מקרר סידבייסיד(הפריזר בדלת אחת והמקרר בשנייה)
המגרה הקרה ביותר היא בתחתונה לשם שוקע האוויר הקר ביותר זו מגרה שגם אם ינזל דם שם אפשר לנקות יחסית בקלות עוזי כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: xRoronoax(רן) על ינואר 19, 2019, 19:02:05 PM אני חושב שצריך לכבד את הדג שתפסנו ולדאוג שהוא לא יתבזבז
אנחנו משתדלים להקפיד לנקות את הדגים בים( גם לא מסריח את הבית ) דגים מכובדים לברק גומבר לוקוס וכו אני משתדל לעשות מהם חגיגה כאשר אני מוציא דג כזה והחלטתי לקחת אותו ( המון פעמים אני מוותר לטובת הצוות ) אני דואג לעשות ארוחה נחמדה למשפחה לא יודע מה עם רוב האנשים אך אני דייג ספורטיבי והדגים הם רק בונוס על יום דייג מהנה כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: Kobiarava על ינואר 19, 2019, 20:03:00 PM דיון מעולה, מעניין וחשוב, לא נתקלתי בו קודם וטוב שהוקפץ.
חסר פה המשתמש בנציון, נדמה לי שזה השף אלעד אמיתי, איש ים, דגים ומטבח, שבטוח שהיה תורם פה רבות לדיונים על דיג ועל דגים כאחד... לגבי הדיון עצמו, אני כמו רן משתדל לכבד את השלל שהשגתי בעמל רב. לעולם לא מאחסן דגים עם תכולת הבטן, גם אם זה אומר לנקות את הדגים עד שעה מאוחרת בלילה אחרי שחזרתי מדיג לילי. בדרך כלל אם לא צורכים את הדג באופן מיידי, אני גם מפרק, מפלט ומחלק ליחידות מנת בישול, ואם לא מיד אז בהחלט בתוך פחות מיממה, הדג מפורק ונכנס להקפאה במידת הצורך. דג שלא צפוי להאכל בתוך יממה מהפירוק מוקפא תמיד, אני מעדיף להקפיא ביום שלישי את הדג שאני מתכנן לאכול בשישי ולא להושיב אותו במקרר. סביצ'ה וצורות אכילה אחרות כנא, כמובן שבטווח יממה מהדיג לכל היותר, ובהרבה מקרים הרבה פחות (היו מקרים שאפילו אכלתי את הדג בים, או מיד עם ההגעה הביתה...). הדברים נכונים לגבי טפילים ולגבי קילקול כאחד כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: doubletuna על ינואר 19, 2019, 22:07:16 PM דיון מעניין מאוד בתחילת הדרך, הייתי מקשקש את הדג, מנקה ועוטף בניילון נצמד ועוד אחד + נייר דבק.. כאילו חונט אותו. בדרך זו הוא היה מחזיק לכל היותר כחודשיים. לפני כשנה וחצי, התחלתי להשתמש במכשיר וואקום. זה ממש שינה את ההתנהלות קודם כל, מפלט את הדג ומקפיא נתחים מוכנים לשימוש. הוואקום מונע ריח רע וניתן כך לשמור על טריות הדג יותר משנה (לא שומר אותם כל כך הרבה זמן..) 3 חודשים זה בהחלט סביר. ככה אפשר להקפיא את העודפים ולאכול כשיש מנחוס.. בכל מקרה, זה ממש הקטין את הבזבוז של הדגים שמתקלקלים וכמובן חוסך במקום בפריזר ותמיד אפשר לפנק חברים עם איזה נתח מקצועי עטוף בניילון בוואקום כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: shragam על ינואר 27, 2019, 13:15:19 PM דיון מעניין מאוד בתחילת הדרך, הייתי מקשקש את הדג, מנקה ועוטף בניילון נצמד ועוד אחד + נייר דבק.. כאילו חונט אותו. בדרך זו הוא היה מחזיק לכל היותר כחודשיים. לפני כשנה וחצי, התחלתי להשתמש במכשיר וואקום. זה ממש שינה את ההתנהלות קודם כל, מפלט את הדג ומקפיא נתחים מוכנים לשימוש. הוואקום מונע ריח רע וניתן כך לשמור על טריות הדג יותר משנה (לא שומר אותם כל כך הרבה זמן..) 3 חודשים זה בהחלט סביר. ככה אפשר להקפיא את העודפים ולאכול כשיש מנחוס.. בכל מקרה, זה ממש הקטין את הבזבוז של הדגים שמתקלקלים וכמובן חוסך במקום בפריזר ותמיד אפשר לפנק חברים עם איזה נתח מקצועי עטוף בניילון בוואקום גם אני עובד עם מכשיר ואקום. שומר את הדג הרבה יותר איכותי. יותר נוח לסדר בפריזר/מקרר (מחולק כבר למנות). כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: Kobiarava על ינואר 27, 2019, 19:34:50 PM דני ושרגא, עשיתם לי חשק למכשיר וואקום... תוכלו בבקשה לשפוך קצת אור על הנושא, באיזה מכשיר אתם משתמשים? איזה שקיות?האם הציוד הזול שיש ברשת מספק את הסחורה? קונים שקיות מוכנות אי שרוול בגליל ומלחימים לפי האורך הרצוי? זה יכול להיות כיוון מאוד מעניין למי שבאמת מעוניין לשמור דגים בהקפאה בצורה הכי טריה שיש
כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: TookTook על ינואר 28, 2019, 06:10:09 AM דיון מעניין מאוד בתחילת הדרך, הייתי מקשקש את הדג, מנקה ועוטף בניילון נצמד ועוד אחד + נייר דבק.. כאילו חונט אותו. בדרך זו הוא היה מחזיק לכל היותר כחודשיים. לפני כשנה וחצי, התחלתי להשתמש במכשיר וואקום. זה ממש שינה את ההתנהלות קודם כל, מפלט את הדג ומקפיא נתחים מוכנים לשימוש. הוואקום מונע ריח רע וניתן כך לשמור על טריות הדג יותר משנה (לא שומר אותם כל כך הרבה זמן..) 3 חודשים זה בהחלט סביר. ככה אפשר להקפיא את העודפים ולאכול כשיש מנחוס.. בכל מקרה, זה ממש הקטין את הבזבוז של הדגים שמתקלקלים וכמובן חוסך במקום בפריזר ותמיד אפשר לפנק חברים עם איזה נתח מקצועי עטוף בניילון בוואקום גם אני עובד עם מכשיר ואקום. שומר את הדג הרבה יותר איכותי. יותר נוח לסדר בפריזר/מקרר (מחולק כבר למנות). לי דני עשה את החשק לקנות מכשיר ואקום , דגים עוד לא שמתי כי לא תפסתי משהו שאפשר לשמור ולא לאכול במקום אבל המכשיר נהדר. ועבורך קובי, זה המכשיר שרכשתי בארץ, הגיע תוך יומיים . https://www.fresco-vacuum.com/ (https://www.fresco-vacuum.com/) אפשר גם לרכוש עוד שקיות כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: rafi על ינואר 30, 2019, 03:19:42 AM דיון מעניין מאוד בתחילת הדרך, הייתי מקשקש את הדג, מנקה ועוטף בניילון נצמד ועוד אחד + נייר דבק.. כאילו חונט אותו. בדרך זו הוא היה מחזיק לכל היותר כחודשיים. לפני כשנה וחצי, התחלתי להשתמש במכשיר וואקום. זה ממש שינה את ההתנהלות קודם כל, מפלט את הדג ומקפיא נתחים מוכנים לשימוש. הוואקום מונע ריח רע וניתן כך לשמור על טריות הדג יותר משנה (לא שומר אותם כל כך הרבה זמן..) 3 חודשים זה בהחלט סביר. ככה אפשר להקפיא את העודפים ולאכול כשיש מנחוס.. בכל מקרה, זה ממש הקטין את הבזבוז של הדגים שמתקלקלים וכמובן חוסך במקום בפריזר ותמיד אפשר לפנק חברים עם איזה נתח מקצועי עטוף בניילון בוואקום גם אני עובד עם מכשיר ואקום. שומר את הדג הרבה יותר איכותי. יותר נוח לסדר בפריזר/מקרר (מחולק כבר למנות). לי דני עשה את החשק לקנות מכשיר ואקום , דגים עוד לא שמתי כי לא תפסתי משהו שאפשר לשמור ולא לאכול במקום אבל המכשיר נהדר. ועבורך קובי, זה המכשיר שרכשתי בארץ, הגיע תוך יומיים . https://www.fresco-vacuum.com/ (https://www.fresco-vacuum.com/) אפשר גם לרכוש עוד שקיות כותרת: בעניין: שמירת הדג במקרר - איך, לכמה זמן ומתי לוותר ולהשליך במקום להסתכן.. תגובה על ידי: shragam על פברואר 03, 2019, 08:29:33 AM דני ושרגא, עשיתם לי חשק למכשיר וואקום... תוכלו בבקשה לשפוך קצת אור על הנושא, באיזה מכשיר אתם משתמשים? איזה שקיות?האם הציוד הזול שיש ברשת מספק את הסחורה? קונים שקיות מוכנות אי שרוול בגליל ומלחימים לפי האורך הרצוי? זה יכול להיות כיוון מאוד מעניין למי שבאמת מעוניין לשמור דגים בהקפאה בצורה הכי טריה שיש אני רכשתי באלי אקספררס. לא הגיע תוך יומיים ;-) אבל עושה את העבודה מכונת וואקום (https://www.aliexpress.com/item/ATWFS-Household-Multi-function-Best-Food-Vacuum-Sealer-Saver-Home-Automatic-Vacuum-Sealing-Packer-Plastic-Packing/32811838639.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dJ2Agc1) |