כותרת: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: בנציון על אפריל 27, 2014, 08:07:56 AM שלום לכל החברים
צילום חובבני במטבח הביתי של פילוט כולל הסרת העור (במקרה של גומברים הסרת העור "מנקה" את הדג מטעמים וריחות לוואי) המתכון נמצא בראש העמוד. להנאתכם אלעד חופבית- פילוט ואידוי דג סרטון הדרכה (http://eladamitay.wordpress.com/2014/04/26/%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%98-%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%94/) <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/EXGkzDtRqIU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: בנציון על אפריל 28, 2014, 12:24:37 PM https://www.youtube.com/watch?v=EXGkzDtRqIU (https://www.youtube.com/watch?v=EXGkzDtRqIU)
כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: piniab על אפריל 28, 2014, 12:33:19 PM מאסטר!!! thumbUp;
תודה! יתאים גם לברקודה? כי גם הברקודה עם ריח דגי חזק. כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: בנציון על אפריל 28, 2014, 12:41:26 PM הי פיני, תודה
הריח בברקודה מגיע מהריר שעל העור ממליץ לשטוף בבית את הברקודה תחת מים זורמים ולקרצף את העור בעזרת סקוצ'- טוב גם להסרת טפילים. - קילוף העור מהברקודה הוא משימה קצת יותר מורכבת מה גם שהבשר יבש יחסית ונוטה להתפורר לאחר הבישול ,במיוחד ללא העור שמחזיק אותו. לגבי המתכון עצמו- מתאים למוסרים, לוקוסים, לברקים דגים כמו ברקודות, פלמידות וטרחונים צריכים (לטעמי) טעמים מודגשים יותר ובישול קצר ואגרסיבי יותר. כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: piniab על אפריל 28, 2014, 12:43:43 PM הי פיני, תודה הריח בברקודה מגיע מהריר שעל העור ממליץ לשטוף בבית את הברקודה תחת מים זורמים ולקרצף את העור בעזרת סקוצ'- טוב גם להסרת טפילים. - קילוף העור מהברקודה הוא משימה קצת יותר מורכבת מה גם שהבשר יבש יחסית ונוטה להתפורר לאחר הבישול ,במיוחד ללא העור שמחזיק אותו. לגבי המתכון עצמו- מתאים למוסרים, לוקוסים, לברקים דגים כמו ברקודות, פלמידות וטרחונים צריכים (לטעמי) טעמים מודגשים יותר ובישול קצר ואגרסיבי יותר. תודה רבה shake2; כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: הלל-ירושלים על אפריל 28, 2014, 13:26:33 PM תודה רבה על השיתוף
רואים שיש לך ניסיון עם הסכין thumbUp; thumbUp; thumbUp; כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: gaichuk על אפריל 28, 2014, 13:39:48 PM תודה על השיתוף וההסבר thumbUp;
כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: אליהו בנימין על אפריל 28, 2014, 14:10:14 PM "מעבדה" של אומן 049s;
כלים של אומן 049s; והכי חשוב ידיים של אומן icon_pray; איזו ברכה קיבלת מבורא עולם בנציון ;hamsa1 שמח מאוד לראות אותך כותב פה, מאסטר-שף הדייגים grouphugg; מחכה כבר לפוסט הבא t39 כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: shragam על אפריל 29, 2014, 06:44:19 AM תודה על המתכון והסרטון.
אני רואה שאתה מנקה את האיברים הפנימיים לפני הפילוט ? הכיף (יחסית) בפילוט, זה שלא צריך לנקות את הדג . בנוסף, כאשר אני מפלט את הדגים, את הבשר החום/אדום ממרכז הדג שצמוד לעמוד השדרה אני בד"כ מוריד , יש לו ארומה/טעם דמי חזק יותר בעיקר בסביצ'ה. כאן אני רואה שלא הורדת את הכל. כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: dovdov על אפריל 29, 2014, 09:52:36 AM ברוך הבא ותודה על השיתוף
יופי של עבודה עם הסכין acigar; שרגא אם רוצים בשר דג איכותי עם כמה שפחות טעמי לוואי הכי טוב זה לנקז את הדם מהדג מייד ביציאה מהמים,ולהוציא איברים פנימיים גם כן באותה הזדמנות,ולקרח. במיוחד בדגים פלגיים,וכל סוגי הטונות. כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: בנציון על אפריל 29, 2014, 10:14:35 AM הלל, גיא, נחמיאס, שרגא, דוב- תודה רבה על הפירגון
שרגא לשאלתך- תמיד ממולץ לנקות איברים פנימיים לפני שחושפים את הבשר על מנת להמנע מ -cross contamination= טפילים ובקטריות שנמצאים בחלל הבטן ובאיברים הפנימיים ועלולים, בעזרת הסכין לעבור ו"להדביק" את הבשר הנקי בזיהומים שונים. הפעולה חשובה במיוחד כאשר מגישים את הבשר נא. בעניין הבשר ה"שחור"- הסרתי את רובו כאשר הפרדתי את הבשר מהעור- שים לב שהסכין יורד במרכז הפילה והצידה וכך גם לצד שני, נשאר מעין משולש של בשר שחור+עצמות על העור. אם הייתי מייעד את הנתח לסביצ'ה הייתי מקפיד אף יותר. כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: shragam על אפריל 29, 2014, 10:17:20 AM הלל, גיא, נחמיאס, שרגא, דוב- תודה רבה על הפירגון תודה thumbUp;שרגא לשאלתך- תמיד ממולץ לנקות איברים פנימיים לפני שחושפים את הבשר על מנת להמנע מ -cross contamination= טפילים ובקטריות שנמצאים בחלל הבטן ובאיברים הפנימיים ועלולים, בעזרת הסכין לעבור ו"להדביק" את הבשר הנקי בזיהומים שונים. הפעולה חשובה במיוחד כאשר מגישים את הבשר נא. בעניין הבשר ה"שחור"- הסרתי את רובו כאשר הפרדתי את הבשר מהעור- שים לב שהסכין יורד במרכז הפילה והצידה וכך גם לצד שני, נשאר מעין משולש של בשר שחור+עצמות על העור. אם הייתי מייעד את הנתח לסביצ'ה הייתי מקפיד אף יותר. כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: רון דדון על אפריל 29, 2014, 21:12:56 PM תקשיב,
נהנתי מכל רגע בסירטון הזה! ולמדתי משהו חדש :) הסכין הארוך והדק זה סכין יעודי לפילוט דגים? כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: בנציון על אפריל 29, 2014, 21:39:52 PM הי רון שמח שנהינת
הסכין משמשת אותי כבר 15 שנה אחרי שהקודמת נשברה מיוצרת בעיקרון לחיתוך פרשוטו וחמון אבל מצויינת להפרדת הבשר מהעור כפי שראית וגם לחיתוך סביצה בעובי שערה מאפשרת חיתוך ארוך אחיד וחלק שלא משאיר סימני חיתוך על הבשר. כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: צור. על אפריל 29, 2014, 21:53:53 PM הי רון שמח שנהינת מהניסיון שלי עם סכינים בפילוט דגים מומלץ לעבוד עם סכין ארוכה וגמישה מאודהסכין משמשת אותי כבר 15 שנה אחרי שהקודמת נשברה מיוצרת בעיקרון לחיתוך פרשוטו וחמון אבל מצויינת להפרדת הבשר מהעור כפי שראית וגם לחיתוך סביצה בעובי שערה מאפשרת חיתוך ארוך אחיד וחלק שלא משאיר סימני חיתוך על הבשר. האורך מקנה יכולת לבצע חיתוך ארוך ואחיד הגמישות מקנה לסכין את היכולת לשנות את צורתה ולרוץ על העצמות בצורה מושלמת יתרון נוסף לסכין גמישה יש בזמן הפרדת העור מהבשר כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: yossid על אפריל 29, 2014, 22:58:32 PM אומנות של ממש
עד היום אני מחפש סכין ייעודית לפילוט ולצערי לא מוצא בשום מקום שנכנסתי אליו כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: יהושוע{שוקי}פרג על אפריל 29, 2014, 23:19:53 PM חבל שלא ראיתי את השירשור הזה לפני
רואים שאתה אוהב את מה שאתה עושה תודה על השיתוף thumbUp; כותרת: בעניין: פילוט גומבר כולל הסרת העור+ מתכון לאידוי תגובה על ידי: rafi על אוגוסט 11, 2014, 13:00:46 PM תענוג לצפייה...
המוזיקה המרגיעה באמצע מוסיפה המון ומשרה שלווה - מלאכת הפילוט נראית פתאום כמו איזה שאנטי.... shy2; יש הרבה מה ללמוד מהסרטון הזה, תודה על השיתוף בנציון shake2; |