פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: shragam על אפריל 03, 2014, 15:36:27 PM



כותרת: לברק בתנור עם פטריות
תגובה על ידי: shragam על אפריל 03, 2014, 15:36:27 PM
המצרכים:

הכמויות למנת דג, יש להכפיל לפי כמות הדגים

לברק במשקל של 400-500 גרם (מנה אישית)
5 פטריות שמפיניון
שתי פרוסות עגבניה
בצל קטן קצוץ
שן שום קצוצה
שמן זית
חמאה

תבלינים:
מלח
פלפל שחור
כמון


אופן ההכנה:

-   לטגן בשמן זית את הבצל. כאשר הבצל מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולערבב.
-   להוסיף את הפטריות, הטגן כחצי דקה ולהוסיף כרבע כפית מלח, פלפל שחור (לפי הטעם) ומעט כמון.
-   להמשיך לערבב ולטגן עוד כדקה.
-   לחמם את התנור ל 220 מעלות.
-   להניח את הלברק על נייר כסף, לחרוץ 3 חריצים מכל צד לשמן, להמליח ולפלפל מעט את הדג.
-   למלא את בטן הדג בפטריות המטוגנות ואת השאר לפזר מעל הדג.
-   לשים שתי חתיכות חמאה על הדג ועליהן את פרוסות העגבניה.
-   לשפוך עוד קצת שמן זית ולסגור את הנייר כסף. (שיהיה לדג נעים וחמים בפנים ;-))
-   לשים את הדג בתבנית ולהכניס לתנור החם.
-   לאחר 5 דקות, יש להוריד את הטמפרטורה ל 180 מעלות למשך 15 דקות.
-   לאחר 15 דקות, יש להוציא ולפתוח מעט את נייר הכסף ולראות אם הדג כבר מוכן. במידה ולא, להכניס לעוד 3 דקות בכל פעם עד שמוכן. (בד"כ כשמתחיל להיות ניחוח של דג במטבח, זה אומר שנהיה מוכן).
-   בתאבון

(http://www.israup.net/images/db2d696161075297edd65658243a49bb.jpg) (http://www.israup.net)


כותרת: בעניין: לברק בתנור עם פטריות
תגובה על ידי: יהושוע{שוקי}פרג על אפריל 03, 2014, 17:50:14 PM
תודה רבה על המתכון  thumbUp;
כבר בימים קרובים אני הולך לנסות


כותרת: בעניין: לברק בתנור עם פטריות
תגובה על ידי: rafi על אפריל 20, 2014, 02:13:09 AM
תודה שרגא על המתכון shake2;
נראה טעים.. שלך או של נדב?!
יש דג אחר שלדעתך יצא דליקטס עם המתכון הזה?!

תודה רבה על המתכון  thumbUp;
כבר בימים קרובים אני הולך לנסות

שוקי, כדי לנסות אתה צריך לתפוס לברק... ;)


כותרת: בעניין: לברק בתנור עם פטריות
תגובה על ידי: shragam על אפריל 20, 2014, 06:49:43 AM
תודה שרגא על המתכון shake2;
נראה טעים.. שלך או של נדב?!
יש דג אחר שלדעתך יצא דליקטס עם המתכון הזה?!

תודה רבה על המתכון  thumbUp;
כבר בימים קרובים אני הולך לנסות

שוקי, כדי לנסות אתה צריך לתפוס לברק... ;)
מתכון ודג שלי. מיועד לדגים עסיסיים, ולא יבשים (דניס, מושט, לברק וכו').


כותרת: בעניין: לברק בתנור עם פטריות
תגובה על ידי: gaichuk על אפריל 20, 2014, 10:54:00 AM
אני חייב להודות שהשילוב של דג ופיטריות נשמע לי מוזר כמו לתפוס לברק... sml98;

תודה על המתכון  thumbUp;


כותרת: בעניין: לברק בתנור עם פטריות
תגובה על ידי: סער זאבי על אפריל 20, 2014, 11:00:05 AM
נשמע מאוד מעניין השילוב חייב לנסות.
ממליץ להוסיף אולי כמה עלי רוזמרין ומרווה .


כותרת: בעניין: לברק בתנור עם פטריות
תגובה על ידי: shragam על אפריל 20, 2014, 11:26:57 AM
נשמע מאוד מעניין השילוב חייב לנסות.
ממליץ להוסיף אולי כמה עלי רוזמרין ומרווה .
בהחלט אפשרי רוזמרין. מרווה לא בדקתי