כותרת: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 30, 2011, 03:35:40 AM קיבלתי את המייל המצורף,
לא בדקתי אך מענין לשמוע דעתכם.. וזה המייל- ---------------------------------------- עובדים עלינו גם בשמן זית בשבוע שעבר רכשתי במיטב כספי "שמן כתית מעולה" של קיבוץ יד מרדכי. התעלמתי במופגן משמן ספרדי שבמבצע (ציוני או לא). כמנהגנו בקודש הנחנו את השמן במקרר ל-48 שעות. זאת למה? מין המפורסמות ששמן זית אמיתי מעכיר לאחר יומיים במקרר ואילו שמן אחר נשאר צלול. עברו להם יומיים שלושה, לקחה זוגתי את השמן מהמקרר העמידה אותו מול האור, הפלא ופלא השמן נשאר צלול כמו שמן חיריה או שמן מכונות רחמנא לצילן.בזעם רב התקשרה רעיתי לקיבוץ יד מרדכי.חזר אליה בחור בעל קול ערב שהסבריו הרתיחו אותה. בזעמה הפנתה את הבחור אלי. התברר שהברנש הוא נציג חברת שטראוס שהיא הבעלים. (כמו שנהוג אצלנו לאחרונה). הבחור משטראוס ניסה לשכנע אותי שהתקלה במקרר שאינו מקרר מספיק. השבתי, למען הסר ספק. "היות והמקרר בביתי יוצר במאה הנוכחית ובין שאר תכונותיו כפתור לויסות הקור. אני מוכן להוריד את הטפרטורה במספר מעלות וננסה שוב, ואולי בכלל נערוך בדיקה נוספת, במקרר אחר שבמשרדי ונדבר שוב בעוד יומיים". העלה הבחור סברה נוספת "היות והבקבוקים ממולאים במכונה. מין הסתם נשארו במכונה שאריות של שמן אחר". בזעמי הטחתי בבחור "מיד אני יוצא לסופר הקרוב רוכש מספר בקבוקי שמן יד מרדכי ועורך בהם את הבדיקה". נציג שטראוס ביקש להעביר את השיחה לתזונאי החברה לקבלת תירוצים נוספים. סירבתי! הסכמתי להמתין לשיחה עם בר- סמכא. לאחר יומיים התקשרה בחורה לזוגתי והבטיחה לשלוח שובר לרכישת בקבוק שמן אחר. שאלה זוגתי "השמן יעמוד במבחן הקירור?" נציגת שטראוס סירבה להתחייב. כך סוכם שבמקום שמן ישלחו אלינו תווי קניה לרכישת מוצרי שטראוס. אני יושב לי פה וזועם. שמן זית זה לא סתם מוצר שאפשר למהול אותו כמו דלק בתחנה באום אל פחם. שמן זית מופק משבעת המינים. בנוסף לסגולות הבריאותיות, לשמן זית אצלי בתודעה יש חשיבות. בעיני רוחי אני רואה את הנביא, מושך את שאול, עלם החמודות למלך. בחוץ עומדות האתונות שנמצאו. עלי הזית מפארים את מנורת שבעת הקנים בסמל המדינה. תארו לעצמכם והיה ויונת השלום הנכספת בוא תגיע. בפיה עלי זית ואנו נאלץ לפנות לתזונאי של שטראוס ולקבל הסבר על העלים. אני רכשתי שמן זית, לא סתם שמן, שמן שלנו, לא ספרדי,יווני או איטלקי. שמן מתוצרת יד מרדכי. בשבילי קיבוץ יד מרדכי זה סמל ונס. קיבוץ על שם מרדכי אנילביץ מגטו ורשה. קיבוץ של חלוצים שיצא לכבוש את השממה, אנשים שהפכו את הישימון לגן פורח. אני חניך תנועת נוער חונכתי על מורשת היהודי הגאה החוזר לאדמתו ולמורשת אבותיו. המטייל בארץ ורואה גת שמנים מתקופת המקרא, ומבין שאבותינו סחטו את הזיתים, השמן נאגר למכלים ואין שום תזונאי בשטח. השמן לא מהול ולא מהונדס. נכנסתי לאתר יד מרדכי באינטרנט. באתר נראה קיבוצניק המפעיל טרקטור המעבד את שדות המשק. לא מוזכר באתר שמאחורי הנוף הפסטורלי של הקיבוץ עומד טייקון. אני שואל את עצמי כצרכן של דבש מכוורת יד מורדכי. האם הדבש הוא באמת דבש? כמו שהשמן הוא באמת שמן? פנתה רעיתי למשרד הבריאות. אמת! בדיקת השמן בקירור נכונה! לשאלתה כיצד לנהוג? יש לשלוח למשרד הבריאות תלונה ואולי יוטל על שטראוס כנס כבד. חשבתי בליבי לפנות לאחת מתוכניות הצרכנות בטלוויזיה. ראיתי בעיני רוחי את אלוף הקלורופורמים בחומוס. בוחן את תלונתי, הוא וצוות התחקירנים מתעדים רכישה של שמן יד מרדכי. מאמתים את דברי, הפלא ופלא אין עכירות בשמן. אז מגיע טלפון מהפרסומאי, המזכיר על איזה צד של הפרוסה מרוחה החמאה (חמאה של שטראוס כמובן). וכך אני כמו בכל יום. אוכל אותה מתנובה, שטראוס, בזק, יס, כבלים, סלקום, פלאפון, אורנג', מירס, בנקים ואחרים. לפחות נשארתי עם תווי קניה בערך של בקבוק שמן פיגולים. -------------------------- לא לגמרי ברור לי למה הכותב עצר היכן שעצר עם ההתנהלות שלו... ואגב, האם הבדיקה שביצע היא אכן נכונה? אשמח לשמוע את דעת המבינים... כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: יוסף על אוקטובר 30, 2011, 03:45:08 AM הייייייי רפי
תכלס עובדים עלינו בכל דבר שמן זית אמיתי אמור להיות עכור אפילו לאחר 24 שעות שהות במקרר ודרך אגב אם השמן זית היה מעורבב אז הייתה רואה שמלמטה הוא עכור והחלק העליון של הבקבוק לא יהיה עכור וזה מעיד על שני חומרים שונים. אבל במקרה שלך השמן פשוט פגום. כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 30, 2011, 05:11:00 AM הייייייי רפי תכלס עובדים עלינו בכל דבר שמן זית אמיתי אמור להיות עכור אפילו לאחר 24 שעות שהות במקרר ודרך אגב אם השמן זית היה מעורבב אז הייתה רואה שמלמטה הוא עכור והחלק העליון של הבקבוק לא יהיה עכור וזה מעיד על שני חומרים שונים. אבל במקרה שלך השמן פשוט פגום. לא המקרה שלי יוסף, זה מקרה של מישהו שהוציא מייל וזה מתגלגל... תודה על הטיפים לענין זיהוי שמן זית... thumbUp; כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: momi על אוקטובר 30, 2011, 05:23:30 AM האמת לא קראתי את כל המאמר ולא צריך
במפגש שהיה מאמון הביא איתו שמן זית מבט אחד מספיק בשביל להבין שמה שיש בסופרים זה מהול בהחלט מי שרוצה שמן זית נטו שיקנה מחבר או מכר ערבי גם אם השמן מהול לפחות באחוזים נמוכים מאוד מה שמזכיר לי שנגמר לי השמן וצריך לתדש את המלאי אולי ניפול על מאמון mad3; כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: Mabjeesh על אוקטובר 30, 2011, 06:49:32 AM לדעתי יש הגזמה בכל העניין של שמן זית ומבחני המקרר. זה לא ממש מדתי לעשות את הבדיקות הנ"ל.
יש הבדל משמעותי בתהליך העיבוד של השמן והפקתו מהזית. מה שמאמון הביא זה שמן שלא עבר שום תהליך אלא פשוט טחנו את הזיתים, הפירידו ממנו את המים ומזגו לבקבוקים. לכן, הצבע אחרת והטעם אחרת. בד"כ, שמן זית זה עניין של טעם לכן באוכלסיה הערבית אוהבים שמן חריף ואוהבים לראות את העקר (החלק ששוקע) שקונים את השמן. בחברה המערבית אוהבים שמן צלול שעבר תהליכים בבית הבד ובעל טעם עדין. לדעתי כל ההתנהלות שרשומה במייל איננה הגיונית כי יש אמצעים כימיים לגילוי הרכב חומצות השומן בשמן ולהוכיח חד משמעית אם השמן מהול, אמיתי וכו'.... עצתי היא לא להתייחס למייל אלא כן לסמוך על מה שכתוב על הבקבוק כי באופן סדיר מוצרי המזון נבדקים. וכמו שיש בווסקי single malt ו-blended שכל אחד מיועד לאוכלוסיה אחרת כך גם בשמן זית. יש שמן טהור מזן אחד, יש שמן מעורבב (הכוונה זנים שונים), ויש מזוכך ויש מה שאתם רק שלר רוצים רוצים. שמו זית הישראלי מעולה וזוכה בפרסים בעולם. ואגב אם כבר מדברים על שמן תוצרת חוץ, הוא הכי בטוח בהרכבו כי עובר בדיקות קפדניות כל הזמן מטעם היבואן ומשרד הבריאות. נכון הדבר גם לדגים מיובאים. דגים שתופסים כאן לא עוברים שום בדיקה וטרינרית או כשרות ואילו דגים מיובאים עוברים בקפדה את הבדיקות. וכדאי לצרכני הסושי להכניס דג מיובא קפוא מאשר דג טרי שלא עבר שום בדיקה. כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: החוף1 על אוקטובר 30, 2011, 06:59:03 AM גם אני קיבלתי את המייל הנ"ל
ומסקרנות, ביצעתי בדיקה זהה לשמן זית מתוצרת "עץ הזית" והתוצאה ... ניחשתם נכונה, זהה שבוע מקסים חברים כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: סבלי על אוקטובר 30, 2011, 07:20:41 AM החברות עובדות אלינו בכל דבר....
בשמן זית מוסיפים חומרים משמרים כמה תבלינים של ריח ודברים דומים. עכשיו לדבר נוסף: לפני כ5 שנים הבן שלי קנה צ'יפס במכולת.(השקית כמעט מלאה) עכשיו עם פותחים את השקית רואים שכמעט חצי שקית ריקה !!! כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 30, 2011, 10:03:51 AM אני רוצה לנצל את השירשור הזה בכדי להציג בפניכם אתר שכדאי שתשמרו למועדפים:
http://irrelevant.org.il/2011/08/24/3709 האתר הזה הוא הגרסה העברית ל-SNOPES.COM המפורסם. מכתבי שרשרת,מיילים מוזרים,המלצות ואזהרות ואפילו תמונות שלא ברור מה הן עושות אצלכם ב-INBOX... כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: kobishani על אוקטובר 30, 2011, 13:45:33 PM לכל המעוניינים בשמן זית אמיתי אסלי ולא מהול
מוזמנים לפנות אלי בהודעה ואני אפנה אל ידידי משכבר הימים ערן גלילי למי שמכיר דייג בחסד ובבעלותו בית בד גלילי אמיתי בבית לחם הגלילית כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: הדייג והים מהצפון על אוקטובר 30, 2011, 18:10:44 PM רפול שמן אמיתי ניבדק בדרך אחת בלבד.
בדיקה איכותית של פעם מבית סבא ז"ל מזליפים מספר טיפות על קצי הלשון ותוך מספר שניות קצה הלשון שורפת משמע שמן זית ללא תוספות ואמיתי. רפול אני רוכש את שמן הזית בשפרעם אצל אחנו ,בימי תקופת המסיק בבית החרושת ישר לבקבוק לתקופה של שנה , וכך חוזר חלילה. מה שבטוח השמן טהור ושורף בלשון, זה שמן אמיתי. רפי אתה רציני מי קונה שמן זית במכולת? יד מורדכי שד מורדכי זה שמן זה , זה שמן מכונות . שלך בנאמנות יוסי סרגוס כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: (אלון) על אוקטובר 30, 2011, 19:17:14 PM אני לא מבין גדול בשמן זית אבל כן מבין משמני מכוניות
גם בשמני מכוניות ישנה הרבה עבודה בעיניים הידעתם שרוב שמני המכוניות (שמן מינרלי ולא סינטטי) הם שמנים ממוחזרים? בשמן זית אני יודע שיש כבישה קרה וכבישה חמה בכבישה קרה אתה אמור לקבל שמן זית אורגינלי בכבישה חמה אתה מקבל שמן זית+עוד כל מיני תוספות שלא בא לך אפילו לדעת עליהם הידעת שמהגפת (שזה הפסולת של הזייתים) מוציאים עוד כ-30% שמן זבל בכבישה חמה? תחלס אם אני רוצה שמן זית אמיתי אני יפנה לבני דודנו שאצלם בדרך כלל אין זיופים בדברים האלו כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: rafi על נובמבר 01, 2011, 16:17:04 PM אני לא מבין גדול בשמן זית אבל כן מבין משמני מכוניות גם בשמני מכוניות ישנה הרבה עבודה בעיניים הידעתם שרוב שמני המכוניות (שמן מינרלי ולא סינטטי) הם שמנים ממוחזרים? בשמן זית אני יודע שיש כבישה קרה וכבישה חמה בכבישה קרה אתה אמור לקבל שמן זית אורגינלי בכבישה חמה אתה מקבל שמן זית+עוד כל מיני תוספות שלא בא לך אפילו לדעת עליהם הידעת שמהגפת (שזה הפסולת של הזייתים) מוציאים עוד כ-30% שמן זבל בכבישה חמה? תחלס אם אני רוצה שמן זית אמיתי אני יפנה לבני דודנו שאצלם בדרך כלל אין זיופים בדברים האלו תודה על העדכונים בנצי, למדתי משהו thumbUp; רפול שמן אמיתי ניבדק בדרך אחת בלבד. בדיקה איכותית של פעם מבית סבא ז"ל מזליפים מספר טיפות על קצי הלשון ותוך מספר שניות קצה הלשון שורפת משמע שמן זית ללא תוספות ואמיתי. רפול אני רוכש את שמן הזית בשפרעם אצל אחנו ,בימי תקופת המסיק בבית החרושת ישר לבקבוק לתקופה של שנה , וכך חוזר חלילה. מה שבטוח השמן טהור ושורף בלשון, זה שמן אמיתי. רפי אתה רציני מי קונה שמן זית במכולת? יד מורדכי שד מורדכי זה שמן זה , זה שמן מכונות . שלך בנאמנות יוסי סרגוס תודה על הטיפים יוסי thumbUp; אגב, אני טוען מזמן שלדעתי הבקבוקים בחנויות הם שמנים מהולים- לאור הבדלי הטעם בהשוואה לבקבוקים שאני מקבל. ההודעה הפותחת היא מייל שקיבלתי, אישית לא קונה שמן זית לפחות עשור, חברים ולקוחות מהמגזר הערבי מפנקים אותי בשמן זית משלהם- מהעצים שלהם וממה שהם משתמשים אצלם בבית, כך גם זייתים :) לכל המעוניינים בשמן זית אמיתי אסלי ולא מהול מוזמנים לפנות אלי בהודעה ואני אפנה אל ידידי משכבר הימים ערן גלילי למי שמכיר דייג בחסד ובבעלותו בית בד גלילי אמיתי בבית לחם הגלילית תודה על ההפניה קובי ועל הנכונות לסייע בענין, אם אתה סומך עליו אז גם אני סומך עליו t39 אני רוצה לנצל את השירשור הזה בכדי להציג בפניכם אתר שכדאי שתשמרו למועדפים: http://irrelevant.org.il/2011/08/24/3709 האתר הזה הוא הגרסה העברית ל-SNOPES.COM המפורסם. מכתבי שרשרת,מיילים מוזרים,המלצות ואזהרות ואפילו תמונות שלא ברור מה הן עושות אצלכם ב-INBOX... תודה גיאצוק על הקישור החשוב והמאוד מועיל. הייתי מעלה אותו כשרשור נפרד :) לדעתי יש הגזמה בכל העניין של שמן זית ומבחני המקרר. זה לא ממש מדתי לעשות את הבדיקות הנ"ל. יש הבדל משמעותי בתהליך העיבוד של השמן והפקתו מהזית. מה שמאמון הביא זה שמן שלא עבר שום תהליך אלא פשוט טחנו את הזיתים, הפירידו ממנו את המים ומזגו לבקבוקים. לכן, הצבע אחרת והטעם אחרת. בד"כ, שמן זית זה עניין של טעם לכן באוכלסיה הערבית אוהבים שמן חריף ואוהבים לראות את העקר (החלק ששוקע) שקונים את השמן. בחברה המערבית אוהבים שמן צלול שעבר תהליכים בבית הבד ובעל טעם עדין. לדעתי כל ההתנהלות שרשומה במייל איננה הגיונית כי יש אמצעים כימיים לגילוי הרכב חומצות השומן בשמן ולהוכיח חד משמעית אם השמן מהול, אמיתי וכו'.... עצתי היא לא להתייחס למייל אלא כן לסמוך על מה שכתוב על הבקבוק כי באופן סדיר מוצרי המזון נבדקים. וכמו שיש בווסקי single malt ו-blended שכל אחד מיועד לאוכלוסיה אחרת כך גם בשמן זית. יש שמן טהור מזן אחד, יש שמן מעורבב (הכוונה זנים שונים), ויש מזוכך ויש מה שאתם רק שלר רוצים רוצים. שמו זית הישראלי מעולה וזוכה בפרסים בעולם. ואגב אם כבר מדברים על שמן תוצרת חוץ, הוא הכי בטוח בהרכבו כי עובר בדיקות קפדניות כל הזמן מטעם היבואן ומשרד הבריאות. נכון הדבר גם לדגים מיובאים. דגים שתופסים כאן לא עוברים שום בדיקה וטרינרית או כשרות ואילו דגים מיובאים עוברים בקפדה את הבדיקות. וכדאי לצרכני הסושי להכניס דג מיובא קפוא מאשר דג טרי שלא עבר שום בדיקה. דעה נוגדת ומענינת. לדעתי עדיין יש בסיס ממשי להניח כי חלק מה"שמן-זית" שנמכר בבקבוקים בחנויות וברשתות- הוא שמן זית מהול בשמנים אחרים, אבל זו רק דעתי... אתה בטוח שהבדיקה במקרר איננה נכונה? sml17; כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: ehudbn על נובמבר 01, 2011, 18:02:56 PM רפי שלום
אני עוסק בתחום על בסיס יום יומי אתה מוזמן להתקשר (יש דברים שאני יכל לומר בע"פ אך לא לכתוב עקב עיסוקי) 0507332731 כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: Mabjeesh על נובמבר 01, 2011, 18:16:28 PM העיקרון מאחורי התגבשות השמן במקרר הוא שבשמן זית יש חומצות שומן רב בלתי רווי כתוצאה מטמפרטורה נמוכה זה אכן יתגבש. אבל בגלל שיש הרבה זנים בארץ ישראל ובהתאם לכך יש הרכב שונה בין שמן שמופק מזן אחד למשנהו התופעה בהחלט לא הכרחית. הזן בארץ ישראל שרוב האשנים אוהבים (הטעם השורף והחריף) הנו הזן הסורי (מהמילה צור ולא סוריה) אכן מתגבש בטמפרטורה נמוכה. אבל מכיוון כמו שאמרתי מקודם שרוב השמנים הם תערובת של זנים (blended) אזי לא בהכרח שהרכב חומצות השומן שלהם יתן את התופעה. לכן, להגיד באופן גורף מבדיקה שטחית שהשמן לא אמיתי אינה הוגנית ולא נכונה.
לכן, נשמע לא הגיוני וחסר שחר שמומחה מטעם החברה לא היתה לו תשובה מהיימנת בעניין. כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על נובמבר 01, 2011, 20:38:40 PM אם לא מכירים אישית את המוכר וסומכים עליו ממש תמיד יש מצב לזיוף
כי מדובר על הרבה כסף כאן...ג'ריקן של 16 קילו אורגנלי עולה בין 800-1000 ש"ח מחיר כזה תמיד הבנאדם מתפתה למהול את השמן בעוד המון תוספות ולהרוויח יותר אצלנו בבית אם קונים אז רק ממישהו שסומכים עליו בליינד או לקנות את הזיתים אחרי הגשם הראשון וללכת לבית בד ולקבל את השמן ישירות .. למיטב ידיעתי המין הכי טוב שמוציא שמן זה הבלדי..ולאחריו הסורי..ולבסוף הניבאלי ..מכיר רק את אלה כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: סבלי על נובמבר 02, 2011, 07:17:59 AM אם לא מכירים אישית את המוכר וסומכים עליו ממש תמיד יש מצב לזיוף כי מדובר על הרבה כסף כאן...ג'ריקן של 16 קילו אורגנלי עולה בין 800-1000 ש"ח מחיר כזה תמיד הבנאדם מתפתה למהול את השמן בעוד המון תוספות ולהרוויח יותר אצלנו בבית אם קונים אז רק ממישהו שסומכים עליו בליינד או לקנות את הזיתים אחרי הגשם הראשון וללכת לבית בד ולקבל את השמן ישירות .. למיטב ידיעתי המין הכי טוב שמוציא שמן זה הבלדי..ולאחריו הסורי..ולבסוף הניבאלי ..מכיר רק את אלה מאמון,בכתה עם בני לומד ילד ''ערבי'' ממשפחה ''ערבייה''. וביום ההורים האחרון,שאלתי אותם וגיליתי את הפרטים הבאים: א.הם לבד הוספים זיתים ונוסעים לחברים להכין את השמן. ב.קרובי משפחה שלהם מכינים לבד גבינת עזים. ג.הם מכינים לבד זעתר. ג.הם מכינים לבד לבנה(בטוח שאתה יודע). בקיצור העם הערבי אוהב לעשות הרבה דברים בעצמו ולכן הכל יוצא ממש ממש טעים!! נ.ב=הם הביאו לבנה עם השמן זית ביום הורים והאנשים האלה יודעים להכין אוכל thumbUp; thumbUp; thumbUp; כותרת: בעניין: שמן זית של יד מרדכי- האם עובדים עלינו? תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על נובמבר 02, 2011, 14:04:23 PM מסיק זיתים זה דבר מאדדד קשה ..אני לא עושה את זה
גבינת עזים סומך על ד"ר מבג'יש הוא מכין דברים נפלאים לבנה עדיין מכינים וזה דבר הכי קל בעולם צודק מה שעושים בבית נשאר ממש טוב ויותר טעים |