פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג במים מתוקים בכל הסגנונות => נושא נשלח על ידי: Gal Levy על אוקטובר 28, 2011, 20:02:54 PM



כותרת: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: Gal Levy על אוקטובר 28, 2011, 20:02:54 PM
בזמן האחרון התחלתי להשתמש בקפיץ.

מישהו יכול להמליץ לי על משהו בעל ריח חזק שאוכל להכניס לתערובת ?

ניסיתי סוכר וניל וצבע מאכל אך אין ריח חזק, יש ריח ממש עדין שכמעט ולא מורגש..


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ
תגובה על ידי: Gal Levy על אוקטובר 28, 2011, 21:08:28 PM
אופס בטעות כתבתי את זה בדייג בזרזור אם אפשר בבקשה להעביר את זה למים בדייג מתוקים


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 28, 2011, 21:24:03 PM
בזמן האחרון התחלתי להשתמש בקפיץ.

מישהו יכול להמליץ לי על משהו בעל ריח חזק שאוכל להכניס לתערובת ?

ניסיתי סוכר וניל וצבע מאכל אך אין ריח חזק, יש ריח ממש עדין שכמעט ולא מורגש..

השאלה היא מה דגי המטרה שלך?
קרפיונים?
שפמנונים?
מושטים?
בורים?


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: Gal Levy על אוקטובר 28, 2011, 22:41:15 PM
בזמן האחרון התחלתי להשתמש בקפיץ.

מישהו יכול להמליץ לי על משהו בעל ריח חזק שאוכל להכניס לתערובת ?

ניסיתי סוכר וניל וצבע מאכל אך אין ריח חזק, יש ריח ממש עדין שכמעט ולא מורגש..

השאלה היא מה דגי המטרה שלך?
קרפיונים?
שפמנונים?
מושטים?
בורים?

קרפיונים  thumbUp;


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 29, 2011, 11:39:16 AM
בזמן האחרון התחלתי להשתמש בקפיץ.

מישהו יכול להמליץ לי על משהו בעל ריח חזק שאוכל להכניס לתערובת ?

ניסיתי סוכר וניל וצבע מאכל אך אין ריח חזק, יש ריח ממש עדין שכמעט ולא מורגש..

השאלה היא מה דגי המטרה שלך?
קרפיונים?
שפמנונים?
מושטים?
בורים?

קרפיונים  thumbUp;

מאחר ודגי המטרה שלך נמצאים באגמים מלאכותיים (תקן אותי אם אני טועה...),אני לא הייתי משקיע יותר מדי בתערובות משוגעות אלא הולך על הבסיס.
מספר מרכיבים יעילים שגדאי לנסות לדעתי הם:
וניל (נוזל מבקבוקון ולא הסוכר הדק) - 50 מ"ל ל-10 פיתות בערך.
קמח סויה - כמו שהוא אין לא יותר מדי ריח (לפחות בעינינו,בני האדם) אבל כשהוא נרטב נוצר ריח חזק מאד (קצת חמוץ,לא להיבהל...)
תירס מקופסה - פחית ל-10 פיתות בערך. עם המיץ כמובן ורק להוסיף פירורי לחם לגיבוש.
דבש - כפית לפיתה אחת. לדבש יש כושר פיעפוע מטורף וריח חזק.
שום - כפית עד כף אבקת שום לכול פיתה. מסריח ברמות על אבל בתקופות מסוימות יש לו יתרון בגלל הריח החריף שמושך קרפיונים (בעיקר בחורף) ודוחה מעט את המושטים שמפרקים את הקפיצים (בקיץ ובעונות המעבר).

ספר איך היה  112s;


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: צור. על אוקטובר 29, 2011, 11:48:56 AM
אני אישית לא אוהב את כל התערובות המוזרות
לפעמים זה נישמע כמו מתכון לעוגה  ;)
אני מעדיף כמה שיותר טבעי
1.בצק מיקמח מצה נקי מתאים לקפיץ ולקרסים בצק חזק ויציב
2.בצק מקמח מצה בתוספת תערובת לדגים או מזון יבש של כלבים או חתולים שרוכך במים
ניתו להכים כמות גדולה לחלק למנות ולהקפי
בהצלחה


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 29, 2011, 11:57:03 AM
אני אישית לא אוהב את כל התערובות המוזרות
לפעמים זה נישמע כמו מתכון לעוגה  ;)
אני מעדיף כמה שיותר טבעי
1.בצק מיקמח מצה נקי מתאים לקפיץ ולקרסים בצק חזק ויציב
2.בצק מקמח מצה בתוספת תערובת לדגים או מזון יבש של כלבים או חתולים שרוכך במים
ניתו להכים כמות גדולה לחלק למנות ולהקפי
בהצלחה

מה הם דגי המטרה שאתה מטרגט עם בצק מספר 2?


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: דור מזרחי על אוקטובר 29, 2011, 12:15:54 PM
גל מה אתה דואג הכנתי משהוא טוב מ קמח מצה עשבי תיבול תירס וניל גרגירי חומוס קמח תירס קמח תפוחי אדמה קמח לבן קונפלור שום ופיצוחים ראיתה מה הוצנו פעם שעברה רק שהפעם הוספתי עוד דבים thumbUp;


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: סבלי על אוקטובר 29, 2011, 12:35:56 PM
אני מסכים עם צור !

זה באמת נראה כמו משהו מוזר עם מיליון תוספת.

המרכיבים שלי לבצק:
התוצאה הסופית=כ-200 גרם בצק.
הכל לפי העין
קמח רגיל.
מים רגילים מהברז.
טונה/סרדינים בקופסא.(רעיון מצוין של יצחק 169s;)
אופן ההכנה:
שמים 2 כוסות קמח מלאות בקערה
שופכים כוס מים מלאה מהברז לתוך הקמח.
נותנים לאשתך שתערבב עם כף לא מהר מידי. kaffeetrinker_2; kaffeetrinker_2;
הבצק אמור לצאת על גבול הבצק מסטיק לבין הבצק הרגיל.
מוסיפים עוד וקמח ומערבבים.
מוסיפים את השמן של הסרדינים/טונה לתוך הקמח בלי להתקמצן !
מערבבים עוד פעם ושמים בקופסא קטנה והולכים לדוג.
המתכון עובד בעיקר על מים מלוחים.


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: צור. על אוקטובר 29, 2011, 12:40:39 PM
עם תערובת מס' 2 אני מטרגט את כל דגי המים המתוקים כולל פורלים
בים ארסים וסרגוסים


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: Gal Levy על אוקטובר 29, 2011, 17:45:26 PM
תודה רבה לכולם אז לסיכום מה לקנות מחר במכולת ?
קמח סויה ותמצית וניל ?


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: סבלי על אוקטובר 29, 2011, 19:07:37 PM
תודה רבה לכולם אז לסיכום מה לקנות מחר במכולת ?
קמח סויה ותמצית וניל ?

קמח רגיל

תמצית וניל

סרדינים/טונה קופסא קטנה



כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: itamar26 על אוקטובר 29, 2011, 19:56:14 PM
המתכון שלי הוא מתכון שנוסה כבר בעבר המון פעמים וזכה להצלחות יפות כמובן מדובר על קרפיונים.

המתכון (כמות גדולה):

4 שקיות של קילו קמח תירס.
3 שקיות פרורי לחם.
3 קופסאות תירס.
4 ביצים.
4 תמצית וניל.
4 תמצית רום.
כוס של קמח לבן רגיל.

שמים בקערה או דלי גדולים 2 שקיות קמח תירס מוסיפים 2 שקיות פרורי לחם ומערבבים את הכל שהיה אחיד מוסיפים עוד 2 שקיות קמח תירס מערבבים שמים שקית נוספת של פרורי לחם ומערבבים עד שהכל מתערבב ואין שכבות.
שופכים קופסה של תירס אחת עם המיץ מערבבים וככה אחת אחת עד שהכל מעורבב.
מוסיפים את התמציות וניל כמו את התירס אחת ומערבבים כנ"ל את הרום.
שמים את הביצים ומערבבים ולשים טוב טוב, כמו שאתם רואים כרגע אין שום צורך במים אם תראו צורך במים תוסיפו, אם יצא לכם רך מידי תוסיפו את הכוס של הקמח לבן רגיל.

זה הבצק שלי נתן תוצאות יפות מאוד גם בתור קפיץ בתקופה שלפני שהפכתי את דייג הקרפיונים לספורט אצלי, והן בתור פידר מעל הריג.


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: Gal Levy על אוקטובר 29, 2011, 20:15:07 PM
תודה רבה איתמר, ברור לי שהתערובת הזאת ממש טובה הרי יש לך איתה תוצאות...
אבל אם אפשר מתכון לכמות קצת פחות מסחרית ..  thumbUp;


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 30, 2011, 04:39:10 AM
עם תערובת מס' 2 אני מטרגט את כל דגי המים המתוקים כולל פורלים
בים ארסים וסרגוסים

אם כבר צור, אז איך עבדה התערובת הזו לגבי קרפיונים? sml17;

אגב, הגישה שלך מזכירה לי איך אני אוהב להכין לעיתים דגים-
פלפל שחור ומלח אחרי מריחת הדג בשמם זית, זהו ויוצא נהדר...


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: צור. על אוקטובר 30, 2011, 07:16:43 AM
עם תערובת מס' 2 אני מטרגט את כל דגי המים המתוקים כולל פורלים
בים ארסים וסרגוסים

אם כבר צור, אז איך עבדה התערובת הזו לגבי קרפיונים? sml17;

אגב, הגישה שלך מזכירה לי איך אני אוהב להכין לעיתים דגים-
פלפל שחור ומלח אחרי מריחת הדג בשמם זית, זהו ויוצא נהדר...

התערובת הזו עןבדת מצוין על קרפיונים

לגבי הגישה אני חושב שהכי פשוט הכי טעים ;)


כותרת: בעניין: תערובת לקפיץ - להעביר לדייג במים מתוקים
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 30, 2011, 08:48:24 AM
אני מסכים עם צור !

זה באמת נראה כמו משהו מוזר עם מיליון תוספת.

המרכיבים שלי לבצק:
התוצאה הסופית=כ-200 גרם בצק.
הכל לפי העין
קמח רגיל.
מים רגילים מהברז.
טונה/סרדינים בקופסא.(רעיון מצוין של יצחק 169s;)
אופן ההכנה:
שמים 2 כוסות קמח מלאות בקערה
שופכים כוס מים מלאה מהברז לתוך הקמח.
נותנים לאשתך שתערבב עם כף לא מהר מידי. kaffeetrinker_2; kaffeetrinker_2;
הבצק אמור לצאת על גבול הבצק מסטיק לבין הבצק הרגיל.
מוסיפים עוד וקמח ומערבבים.
מוסיפים את השמן של הסרדינים/טונה לתוך הקמח בלי להתקמצן !
מערבבים עוד פעם ושמים בקופסא קטנה והולכים לדוג.
המתכון עובד בעיקר על מים מלוחים.


ניר,
שים לב שמדובר כאן על הכנת בצק שמיועד לקפיץ ולא לקרס בודד.
בצק שמכינים מקמח לבן נטו הופך לגוש הומוגני שאינו מתפרק ולכן לא מתאים כ"כ לקפיץ.
השימוש ברכיבים שונים שחלקם הגדול לא מומס במים או במילים אחרות רכיבים שמעורבבים יחדיו לתערובת שמתפוררת ולא לתרכובת שנשארת אחידה,מתאימים יותר לבצק קפיצים קלאסי.

השאלה אם הבצקים שניסיתם תפסו גם קרפיונים אינה רק לגיטימית,היא גם רלוונטית אבל היא אינה השאלה היחידה.
שאלה נוספת היא האם הבצק שניסיתם הביא לתפיסה של דגים אחרים ובעיקר שפמנונים?
זה לא ששפמנונים לא נתפסו על בצק פיתה עם וניל למשל או פיתה עם תירס,אבל על בצק שעורבב עם טונה למשל או אוכל של דגים מבריכות דגים נתפסו יותר מדי שפמנונים לטעמי בכדי שנוכל להגדיר אותם כפיתיון אידיאלי לקרפיונים.
אותה הבעיה תופסת גם לגבי בוייליס.
ישנם בוייליס על בסיס סרטנים או קלאמרי ואפילו בשר מיובש או משומר שמיועדים לקרפיונים גדולים בתקופה שהמים קרים. יש כאלו שאפילו משתמשים בסלאמי או קבנוס...
מניסיוני,השימוש בבוייליס מהסוג הזה (ועל אחת כמה וכמה בקבנוס),מביא 99% שפמנונים בכנרת הקטנה שלנו ששורצת במשופמים האלו...
אם תעשו חתך בוייליס שנמצאים בארסנל הפיתיונות של דייגי הקרפיונים בכנרת תראו שרובם ככולם משתמשים בבוייליס מתוקים כדוגמת בננה,וניל,אננס,תות,סקופקס וכו'...
לא ששפמנונים לא נתפסים על בוייליס תות,אבל הרבה פחות מבוייליס סרטנים...